Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość TEMAT RZEKA
hmmm pierwsze usuwanie - tpo ile razy ci8ąza ma byc usuwana 10 15 ? i wszystko refundowane czy jak ? Ten artykul byl straszny i az zaluje ze teraz nie moge go znależć chetnie bym pokazala zwolenniczką jak to wygląda. Aborcjo - piszesz ze trzeba szybko to zrobic no dobrze jak szybko ? Jaki limit czasowy wyznaczyc ? Ty powiesz 9 tyg inna powie 13 a jeszcze inna 20 tyg itd i gdzie tutaj znalezc kompromis ? Jak to mialao by wyglądac przedstaw mi konkrety a moze zmienie zdanie ?

Gość nabożne zyczenia
24 tydzien...to jest faktycznie masakra..w chinach nawet w osmym miesiacu mozna usunac,ale daleko...:)

MORDUJECIE własne dzieci, no tak, wyskrobanie mnie juz by nie bylo morderstwem, tak? A skad wiesz, moze te zamordowane plody wyrosna na takie zolzy jak my tu? :P

W chinach to w ogóle cuda wyprawiają. Kiedyś oglądałam reportaż "Umieralnie". Miejsca gdzie umieszczali dziewczynki i one tam sobie na śmierć czkały:(

Tez popieram:) Kazda kobieta powinna miec prawo wyboru.Za duzo jest dzieci niechcianych,skrzywdzonych,niekochanych:(

Gość nabożne zyczenia
my jestesmy wyskrobane zolzy..ale fajowo...z tym sie nie wygra...naprawde to trzeba sie z tym pogodzic albo zalegalizowac,bo i tak sie skrobanek nie wyskrobie z zycia...

Gość nabożne zyczenia
brawo brzydula.....dziecko niekochane to duzo razy gorzej niz nawet zabite...brak milosci boli cale zycie...

No dobra, a dziewczyny, które popierają aborcję i jeszcze chcą żeby ją refundowali czy w takim razie uważacie, że powinniśmy płacić większe podatki i składki po to, żeby inne kobiety mogły sobie usunąć niechcianą ciążę? Wiadomo przecież, że taki zabieg nie jest tani a w NFZ brakuje kasy. Jesteście gotowe płacić więcej albo czekać w kolejce po kilka miesięcy na np. wizytę u specjalisty albo innego rodzaju zabiegi? Pomyślcie z czym by się to wiązało pomijając moralne aspekty.

A ja uważam, że legalna powinna być aborcja farmakologiczna po której ma się zapewnioną w razie czego opiekę lekarską. Jednak tabletki powinny być odpłatnie.

Jestem przeciwko refundowaniu, ale jesli chodziloby o refundacje aborcji zgwalconej 15latki, zanim plod bedzie mial 6 miesiecy, to tak, zaplacilabym wieksza skladke.

Gość TEMAT RZEKA
aborcjo czy odpiszesz na moje pytanie ?

refungowane powinny być tylko przypadki gwałtu i cięzkiego upośledzenia płodu oraz zagrozenie dla życia matki. reszta kobiet, które chcą usunąć ciążę z innych powodów powinna za to płacić.

Gość nabożne zyczenia
a ja uwazam ze dlaczego mam placic za jekies cholerne in vitro....nie mozesz miec dzieci? matka natura wie co robi..widac sie nie nadajesz...a chcesz to plac,niech ci wczepia zarodki ....wara od moich podatkow nieudacznicy biologiczni

"a ja uwazam ze dlaczego mam placic za jekies cholerne in vitro....nie mozesz miec dzieci? matka natura wie co robi." Ja bym tez nie chciala placic za leczenie w ogole jakichkolwiek chorob, skoro Matka Natura dala komus cukrzyce, niech sobie z nia zyje, wiedziala, co robi 🖐️

Gość nabożne zyczenia
ponioslo mnie...my w ogole nie wiemy za co placimy...kazdy ma prawo do orgazmu...jeszcze..

te verde no ale widzisz, podobno takie przypadki są refundowane. Inna sprawa, że dziennikarze potrafią to rozdmuchać a prokuratura sie ślimaczy z wydaniem pozwolenia. U nas to wszystko kuleje. A legalizacja aborcji nie zmieniłaby faktu, że lekarz państwowo usunąć ciąży z gwałtu nie chce a prywatnie za kasę jak najbardziej. To jest o wiele bardziej skomplikowane.

jak ktoś wcześniej wspomniał płacimy tez za leczenie alkoholików i narkomanów...to niektórym nie przeszkadza, ale in vitro refundowane już tak...

No to czyli wszystko jasne: walczmy o całkowicie prywatną służbę zdrowia i tyle:P

Ja sobie zdaje sprawe z tego, ze to jest skomplikowane, i ze polskie prawo raczej by tego nie udzwignelo - od poczatku tak pisze. Ale moim zdaniem nawet dyskusja na poziomie czysto teoretycznym ma sens - tak jak o in vitro, ktore nie bedzie refundowane, bo nie ma za co, ale nie rozumiem, jak moze komus ono przeszkadzac z jakichs innych powodow.

Gość poiuytrew
Jestem całkowicie ZA aborcją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tłumaczenie i pokazywanie zdjęć ze skrobanek jest nienormalne bo jak ktoś chce to i tak to zrobi i żadne zdjęcie tego nie zmieni. Znam wiele kobiet które usunęły i są z tego powodu szczęśliwe, nie wiem skąd te bzdury o wyrzutach sumienia, kościół chyba to wymyślił. Poza tym skrobanka którą się robi zgodnie z zasadami medycyny nie jest morderstwem bo nie jest to jeszcze dziecko tylko zarodek, zygota czy jak jej tam. Ja w zasadzie też przeszłam aborcję bo miałam obumarły płód i poza niewielkim bólem nie jest to nic strasznego.

w uzasadnionych przypadkach moglaby byc refundowana Jestem rowniez za podwiazywaniem kobietom jajnikow na ich zyczenie:)

Gość nabożne zyczenia
ej,chyba jest roznica miedzy ratowaniem zycia,a zachciewajkami jakiejs rury ktora nie moze zajsc? choroba to choroba,od tego mam sluuzbe zdrowia...ona chce dziecko z probowki a ja nowwe cycki z nfz...kazdy ma marzenia...dziecko to luksus....chcesz,to plac

Wiecie co, tak myślę, że nawet gdyby zrobili refundowaną aborcję to i tak wiele kobiet nie miałoby szans, bo zanim by sie doczekały swojej kolejki na zabieg to już byłoby za późno. Wtedy byłoby gadanie: no tak, bo te co mają kasę idą prywatnie od razu, a te co nie maja czekają i sie nie doczekają. Tak jest przecież z wieloma innymi operacjami czy zabiegami- masz kasę to masz zabieg.

Gość nabożne zyczenia
podwiazywanie na zyczenie,popieram....kastracja tez:)