Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JudkaDytka

wesele okolice Trzebini, Chrzanowa, Krzeszowic, Balic

Polecane posty

Gość Szymon_T
Chechło po odnowieniu prezentuje się fajnie, kiedyś się siedziało w tej ładniejszej części, a tańczyło pod kopułą z drewna, do której trzeba było przejść korytarzem, nie wiem być może dalej tak czasami jest. Natomiast te ich miejsca noclegowe to niestety te syfne domki z epoki niewiele późniejszej niż realny socjalizm ;] Z WC był taki kiedyś problem, w męskim wylewało wodę na podłogę jak się zatkało...

Oczywiście, że zdaję sobie sprawę z tego, że grają z podkładów ;) Tylko głuchy, by tego nie odróżnił. Lecz zupełnie mi to nie przeszkadza, bo na tyle wesel na ilu byłam nie spotkałam się z fajniejszą orkiestrą :) Na jednym z nich grał zespół z damskim wokalem (nie cierpię), grali na żywo, ale takie kawałki, że pierwszy raz je słyszałam... Nawet nie chciało się wychodzić na parkiet, nie tylko mi, ale i większości gości ;) Ale prawda jest taka, że choćbyśmy się nie wiadomo jak starali, by wesele było idealne - zawsze się znajdzie zgraja ludzi, którym coś nie będzie pasować. Trzeba się z tym liczyć lecz tak jak się mówi - każdemu się nie dogodzi ;)

Gość celin89
no właśnie mówię o pokojach w tych super domkach :) co do zespołu to kompletnie nie mam pojęcia ...kusi mnie ta Tiffany bo pokoje tam są napradę fajne a na tym mi zależy przedewszystkich bo mam z baaardzo daleka gości ..

Gość Szymon_T
Jasne, że każdemu się nie dogodzi i nawet nie ma się co starać, młodym zawsze goście mówią, że było super, a między sobą już swoje, albo faktycznie się podoba, albo nie. Top Dance dobrze prowadzi imprezy, a że mają taki styl grania i śpiewania to już dla mnie trudno, dla innych na szczęście ;]

Gość Szymon_T
celin89 a ile chcecie przeznaczyć na zespół?

Gość celin89
koleżanka miała zemirków w tamtym roku z Libiąza to mówiła że to nie jest już ten zespół co kiedyś...też słyszałam o tym zespole z Olkusza..ale musze zrobić małe śledztwo w tym temacie po Olkuszu bo my tez sie zastanawiamy..właśnie nad nimi..a ta Nowajowa Góra i ten dom weselny to jak dla mnie kiszka..byłam tam w tą sobotę akurat jak przygotowali sale...stołki tragedia...wejście na sale po schoooodach i wąskim korytarzyku i brak noclego na dodatek na wejściu czuć "toaletą" . PORAŻKA

Gość celin89
powiem tak: nie oszczędzmy ale teą bez przesadyzmu :)

Gość Szymon_T
Zemirki czyli Takton Band (w tym właściwym składzie) to bardzo wysoki poziom ciągle, wiec spokojna głowa ;] No wiesz spokojnie to dla jednych max 2500zł, dla innych max 5 tys ;]

Gość celin89
ma to być jeden dzień ale wyjątkowy... salę w Babicach kumpela mi wciska troche na siłe...weź, weź...taniej i ładnie ...co z tego jak juz muszę myśleć o kateringu itd...sama nie wiem... My chcemy wesele na za dwa lata czerwiec-wrzesień na max 120 osób w tym 20 osób nocleg

Gość celin89
tak mysle do 4tys max

Gość celin89
co do sali w Olszynach...to widziałam to od kuchni i powiem tak: wystrój ok i sala też ładna przestronna ale to co tam była obsługa to tragedia: 3 osoby na 150 osób..jedliśmy zimny rosół i pół godz póżniej obiad niz stolik obok...może teraz jest inaczej i może można swój katering...za to kucharze baaaardzo sympatyczni :)

Gość Szymon_T
W Olszynach nie ma kucharzy, każdy załatwia sobie własny katering, a na obiad czekaliście dlatego, że na całą sale mają tam 3 wazy na rosół ;] Zespół do 4 tys taki naprawdę dobry będzie ciężko (za 5 tys już tak), ale da się, muszą tylko być nie z naszych stron (bo u nas drogo) lub ew. początkujący skład, ale tu bym uważał, bo takie składy grać owszem umieją, ale często nie mają doświadczenia w prowadzeniu wesele, co jest nie mniej ważne niż samo granie.

Gość celin89
no właśnie...dlatego tez nie polecam Olszyn... mam jeszcze jedna propozycję na sele weselną mianowicie Galicja Oswięcim :D

Prowadzenie wesel jest tak samo ważne jak samo granie :P Co z tego, że ktoś zagra celująco, a przerwy będzie robić co 3 piosenki i nie będzie nawet potrafił zabawić gości ;)

Gość celin89
Szymon_T to zarzuć jakaś propozycją dobrego zespołu , możesz czy nie chcesz ? :)

Sala w Olszynach to istna porażka - jak dla mnie. Jest niezadbana i faktycznie zastawa stołowa pozostawia wiele do życzenia :P My będziemy mieć wesele w Babicach (też nie ma jakichś luksusów), ale sala jest bardziej zadbana, a nam akurat zależało na tym by była bez cateringu, więc wyboru zbytnio nie mieliśmy :) A noclegi prawdopodobnie będziemy mieć w Gali w Kwaczale (ponad 50 gości przyjezdnych) ;)

Gość celin89
słyszałeś o zespole z Libiąza w którym gra 4 gości..Plewków? Nie mówię że mam ten zespól na oku ale kolżance mają grac w Trzebini

Gość Szymon_T
A jak się nazywa ten skład z Libiąża? Spróbuj tutaj: http://www.hitgrupa.pl/ bardzo dobry poziom muzyczny, fajne prowadzenie i nie za wysokie stawki, mają też kalendarz na stronie więc można sobie sprawdzić termin. Babice są ok, co prawda trzeba pozapierniczać trochę samemu przy przygotowaniu sali, sprzątaniu i liczeniu szklanek, ale coś za coś, przy czym tam konieczna dekoracja, a akustyka tez bez rewelacji, ale dobra kapela sobie z tym poradzi ;]

Szymon - Wiem, wiem - dlatego też dekoracja i kamerzysta to nasza zmora :P Bo boję się, że weźmiemy jakąś dekoratorkę, która doda kilka kwiatków na stół, trochę wstążek, a sala jak była biedna to taka pozostanie ;) A ja jestem za bardzo wymagająca i nic mi się nie może spodobać :P Oglądnęłam już z 200 stron dekoratorek i tylko kilka zrobiło na mnie wrażenie (niestety nie wiem jak na żywo). Sprzątaniem sali zajmują się panie z Babic (oczywiście za opłatą), więc to już nie będzie nasz problem ;) Co do liczenia to weźmie się więcej osób i damy radę (już w Olszynach to robiliśmy, mamy wprawę :D) Co do akustyki - to też słyszałam o tym, no ale jakoś zespół będzie musiał sobie z tym poradzić :) Byłam tam na sylwestrze, gdzie grał zespół As i nie było tak źle :) Gdyby nie fakt, że będziemy mieć własny catering nawet bym się za tą salą nie oglądnęła. Jednak jest on warty takiego poświęcenia, więc jakoś muszę się z tym pogodzić :D

Gość celin89
chyba ORION się nazywa. Dzięki za linka :) własnie dzwonił do mnie znajomy, którego kumpel ma ta salę 4 pory roku w Babicach...podobno że kuchnia na dole...wjazd windą na parter gdzie goście i sala...a do roku ma być tam dwa razy wiecej pokoi dla gosci. Jadę tam we wt. albo pon.pooglądac i dam znać co i jak...

Gość celin89
a to ja wiem co to za zespół...po zdjęciach poznałam. U mojej przyjaciółki grali właśnie w Olszynach. Nawet śpiewałam z nimi 2 piosenki. Fajny zespół ...grali ładnie i przerw też zbyt wiele nie mieli ..

Gość celin89
poprawka: 4pory roku w Alwernii a nie w Babicach :)

Sala 4 pory roku jest w Alwerni, a nie w Babicach ;) W Babicach jest sala OSP. 4 pory roku - piękna sala, zakochałam się od pierwszego wejrzenia :) Koszt za 1 dzień - 170 zł, 250 zł - za 2 dni - jednak cena się może zwiększyć (i na pewno tak będzie). Pokoje są też piękne ;) Nic nie wiem na temat jedzenia, bo sama nie byłam, ale tutaj na forum poczytaj - kilka stron wstecz to ludzie narzekają na jedzenie :) Widziałam przykładowe menu i też mnie jakoś nie zachwyca :P no, ale sala jest piękna.

Gość Szymon_T
No jeśli zespół As sobie poradził, to inni też dadzą radę ;D Nad dekoracją nie ma się co za bardzo zastanawiać, im więcej ich oglądasz tym większy mętlik w głowie, tam zwykle wygląda ona w ten sposób, ze przykrywa się sufit, od środka do różnych części sali materiał, kwestia tylko kolorystyki no i jakiś pomysł na stoły, ale tu nie ma co przesadzać, i tak zginie wśród jedzenia ;] Gorzej te krzesła wyglądają, chyba żeby na nie jakieś pokrowce.

To mnie pocieszyłeś z tym zespołem :P Oczywiście, bez pokrowców na krzesła się nie obejdzie ;) Nawet w ładnych salach bez nich nie ma tego samego uroku :)

Gość celin89
co jak co ale krzesła tez są ważne...w tej Nowajowej Górze to przeciez ja bym pół godz.nie wytrzymała :) muszą być wygodne i mięciutkie :) a co do dekoracji stołów to nie podobają mi się ogromne bukiety na stołach bo nikogo na przwcie nie widać. . super wyglada wystruj stołowy z podstawkami wysokimi na wkład świeczkowy pływający po czerwonej albo zielonej wodzie...sama takie coś chce mieć :)

Gość Szymon_T
Orion kojarzę sprzed iluś tam lat, kręciłem z nimi wesele z 6 lat temu, wiem że tam się zmieniał mocno skład, ale nie jestem pewien, czy mówimy o tym samym.

Gość celin89
kręciłem z nimi wesele? tzn jestes kamerzystą???? :)