Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 JudkaDytka

wesele okolice Trzebini, Chrzanowa, Krzeszowic, Balic

Polecane posty

Go艣膰 Lezka_Niebieska
Zgadzam si臋 z tym co napisa艂y艣cie o Starym Dworze i Stelli :) Stary Dw贸r razem ze znajomymi omijamy szerokim 艂ukiem nawet w ostateczno艣ci. Ju偶 wola艂abym wesele przesun膮膰 ni偶 tam robi膰 :) Co do Stelli to racja 偶e okolica nieprzyjemna no ale warto bo jedzenie wy艣mienite :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Siwek_CO2
Nie wiem co wy chcecie od Starego Dworu by艂em tam u dw贸ch kuzyn贸w i kumpeli i by艂o zawsze bardzo ok. Te偶 j膮 bierzemy pod uwag臋 na nasz 艣lub.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 00Markiza00
Ka偶dy ma inne wymagania a Stary Dw贸r ich nie spe艂nia. Okr膮g艂e sto艂y, niezbyt du偶a sala i to jedzenie... Ju偶 bardziej smakowa艂o mi u kole偶anki kt贸ra mia艂a w艂asny catering. Wola艂abym zrobi膰 wesele dalej od miejsca zamieszkania ni偶 mie膰 jedyn膮 opcj臋 Stary Dw贸r. Mo偶e to zale偶y od wesela ale by艂am tam na kilku i zawsze to samo wi臋c nie dziw si臋 偶e moja opinia jest jaka jest. Mo偶e Tobie akurat si臋 uda艂o

Udost臋pnij ten post

a ja zmieni臋 temat:D macie zamiar isc na lekcje tanca? tzn. chodzi g艂贸wnie o pierwszy taniec, zeby miec 艂adny uk艂ad:) bo m贸wcie co chcecie, ale nie chce miec deptanego pierwszego tanca:D a specjalistk膮 z tego zakresu nie jestem:p i tak z ciekawosci pytam, czy moze wy tez macie takie plany? a moze macie juz gdzies lekcje upatrzone? dajcie namiary:p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 joani艣艣ka
Lepszy spokojny deptany ni偶 kiczowaty pseudoameryka艅ski wywyjaniec z jutuba, makabreska to wygl膮da, 偶enada ;-D

Udost臋pnij ten post

nikt nie m贸wi o kiczowatym wywijancu:) chce miec 艂adny pierwszy taniec, a nie deptaniec kt贸ry moge odtanczyc w domu przed telewizorem:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 joani艣艣ka
No to ok, ale musicie si臋 naprawd臋 przy艂o偶y膰, 3 lekcje na szybko w panice 2 tyg przed 艣lubem nic nie dadz膮, a skutem b臋dzie odrotny od zamierzonego ;]

Udost臋pnij ten post

co do Starego Dworu A NAJBARDZIEJ do okr膮g艂ych stolik贸w - to nie wiem w czym problem? S膮 osoby kt贸rym bardzie one si臋 podobaj膮 bo jak argumentuj膮 s膮 bardziej eleganckie i opcja sto艂贸w pod艂u偶nych wydaj臋 im si臋 ma艂o atrakcyjna wiej膮ca weselem w remizie w latach 90. Innym takie sto艂y si臋 w艂a艣nie podobaj膮. Tu si臋 nie ma co ocenia膰. co do zdania na temat nauki ta艅ca - wygl膮da to pokracznie. Na weselu by艂a jedna para kt贸ra uczy艂a si臋 walca na kursie dla par, wygl膮da艂o to 偶a艂o艣nie. liczyli kroki, deptali si臋 po palcach, i nie byli w rytmie. Takie walce,polonezy to ju偶 naprawd臋 s膮 dla pary kt贸ra uczy si臋 ta艅ca od lat - bo to jest dla nich jak oddychanie. wg mnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zalatany TK
Witam, jestem instruktorem ta艅ca i powiem tak: je艣li nie macie czasu solidnie si臋 przy艂o偶y膰 do uk艂adu - darujcie sobie. Efekt b臋dzie 偶a艂osny, a jedynymi zadowolonymi b臋dzie wy sami, o ile w og贸le. 呕eby dobrez zata艅czy膰 jaki艣 uk艂ad trzeba to robic regularnie miesi膮cami, cz臋sto dzwoni膮 do mnie pary kt贸re obudzi艂y si臋 2 tyg przed 艣艂ubem i strzasznie chc膮 si臋 czego艣 nauczy膰, ale ja nie podejmuj臋 si臋 takich wyzwa艅. Zata艅czy膰 艂adnie bujanego - i wszystkim si臋 spodoba.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 00Markiza00
viviana po twoim po艣cie nie trudno jest si臋 domy艣li膰 gdzie twoje wesele si臋 odby艂o ;))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szurabura
Zalatany TK, ile wcze艣niej proponujesz zrobi膰 taki kurs? My my艣limy o kursie, ale nie wiemy na jaki si臋 zdecydowa膰. Mnie si臋 marzy walc angielski na pierwszy taniec, ale umiej臋tno艣ci mojego ukochanego pozostawiaj膮 wiele do 偶yczenia... ;) wi臋c nie wiem czy wypali - je艣li nie, to trudno. Poza pierwszym ta艅cem chcieliby艣my nauczy膰 si臋 jakich艣 podstawowych krok贸w przydatnych do ta艅c贸w na weselu. Nie interesuje nas w zasadzie kurs, na kt贸rym nauczymy si臋 krok贸w do ta艅c贸w typu tango, cha-cha itp. - tylko walc i ten taniec og贸lny. Jakie wg Ciebie s膮 szanse, 偶e osoby, kt贸re nie umiej膮 ta艅czy膰 (ja ta艅cz臋 lepiej ni偶 narzeczony, mam niez艂e poczucie rytmu, u niego gorzej) naucz膮 si臋 uk艂adu do tego stopnia, 偶eby nie wygl膮da艂 sztucznie i sztywno? Jest w og贸le sens, czy odpu艣ci膰 od razu?

Udost臋pnij ten post

00Markiza00 i tu Ci臋 zaskocz臋 - bynajmniej nie mia艂am wesela w Starym Dworze :) :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 00Markiza00
No to naprawd臋 mnie zaskoczy艂a艣 ale pewnie mia艂a艣 takie sto艂y? :) Okr膮g艂e nie podobaj膮 mi si臋 i ju偶. Wed艂ug mnie narzucaj膮 dziwn膮 atmosfer臋. Niewygodnie si臋 przy nich siedzi. Zaburzaj膮 przestrze艅 osoby siedz膮cej kt贸ra siedzi jakby w 艣cisku. Czy Twoim zdaniem jak kto艣 robi wesele w remizie to jest wie艣niak? Nie robi臋 wesela na pokaz a takie kt贸re odbywaj膮 si臋 w remizach s膮 z regu艂y najbardziej udane. By艂am w Starym Dworze i za t膮 kas臋 wol臋 znale藕膰 co艣 lepszego np w艂asny catering albo inn膮 sal臋 w innych rejonach, bo tam 偶adnych rewelacji nie ma :) Pomijaj膮c ju偶 kwesti臋 sto艂贸w. Jedzenie nie by艂o w og贸le smaczne i dodatkowo zimne a zachowanie kelnerek pozostawi臋 bez komentarza :)

Udost臋pnij ten post

A z innej beczki, ile dajecie ksi臋dzu (organi艣cie, ko艣cielnemu) za udzielenie 艣lubu? Kiedy si臋 p艂aci, przy spisywaniu umowy przed艣lubnej? Ja totalnie zielona w tym jestem..

Udost臋pnij ten post

Nikogo nie nazwa艂am wie艣niakiem, a nawet wi臋cej - nawet tak nie pomy艣la艂am. Czytaj膮c mojego posta nic takiego nie ma . Pisz臋, 偶e niekt贸rzy s膮dz膮 tak a inni tak. Powiem wi臋cej by艂am na bardzo wielu weselach - w remizach, Starych Dworch i Pod zegarem te偶 :). I tam i tu by艂o super - i czy by艂a to kwestia sali, sto艂贸w nie wiem. Wiem napewno tyle ,偶e to ludzie tworzyli zabaw臋 i klimat - nie sale, sto艂y. A skoro ju偶 mowa o sto艂ach to wg MNIE (oraz m臋偶a) akurat okr膮g艂e sto艂y s膮 bardziej na TAK bo, po pierwsze: 艁atwiej je ozdobi膰. Wystarczy jeden, drobny acz wyrazisty dodatek w centralnym miejscu i ju偶 jest efektownie. Po drugie akurat uwa偶am, 偶e bardziej sprzyjaj膮 rozmowom, gdy偶 widzi si臋 ka偶dego wok贸艂 sto艂u (sto艂y takie moga pomie艣ci膰 od 10-12 os贸b) i 艂atwiej si臋 porozumie膰. Rozmowa nie przypomna krzyk贸w wychylonego go艣cia , kt贸ry rozmawia z tym co siedzi 5 krzese艂 dalej:) Przy tradycyjnym uk艂adzie ''normalnie'' pogda膰 mo偶na max. z 4 -5 osobami (s膮siedzi obok nas i z naprzeciwka). A ju偶 nie wspomnie,o tym, 偶e jak si臋 zachce skorzysta膰 z toalety, a akurat si臋 jest usadzonym na samym ko艅cu w rogu sali, to przeciska膰 si臋 wzd艂u偶 krzese艂 i go艣ci, a偶 do ko艅ca d艂uugiego sto艂u....hmm ciekawie:) Jak ju偶 napisa艂am wcze艣niej r贸bcie tak Wam si臋 podoba i jak wy chccie . To wy organizujecie i decydujecie. I 偶eby by艂o jasne a tu nikogo nie przekonuj臋 na tak czy na nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶贸艂taczka
Co do Starego Dworu -tam ka偶dy sobie mo偶e wybra膰 sam, jakie sto艂y chce mie膰 na w艂asnym weselu. Zwyk艂e te偶 mo偶na sobie wybra膰, bo s膮. To zale偶y od ilo艣ci go艣ci. Je艣li jest ich powy偶ej 120 nie zmieszcz膮 si臋 przy okr膮g艂ych, trzeba ustawia膰 zwyk艂e, naoko艂o sali. Te okr膮g艂e s膮 eleganckie ale ca艂a masa jedzenia, butelek i kwiat贸w u艂o偶onych na nich powoduje, 偶e trudno rozmawia膰 z kim艣 siedz膮cym z drugiej strony(ni偶sze osoby nawet si臋 nie dojrz膮:D). By艂am tam na weselu i do plus贸w zaliczam smaczne jedzenie (zw艂aszcza wiejski st贸艂)i pi臋kny wystr贸j, do minus贸w- kiepsk膮 akustyk臋 i zupe艂nie nie dzia艂aj膮c膮 klimatyzacj臋 (podczas upa艂贸w temperatura na sali ca艂膮 noc nie spada艂a poni偶ej 28 stopni!!) Tydzie艅 p贸藕niej by艂am na drugim weselu, w zwyk艂ej remizie, zwyk艂e sto艂y, skromniej, za to 艣wietny zesp贸艂 i dobra klimatyzacja...Zupe艂nie inna zabawa...I zero smrodu z przepoconych go艣ci...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mlody26
a ja mia艂em w starym dworze wesele w poprzednim roku w lecie. Odpowiadaj膮c markizie powiem, 偶e razem ju偶 z 偶ona mamy ca艂kiem inne zdanie. Mieli艣my 150 go艣ci i wszyscy byli w艂a艣nie pod wra偶eniem bardzo smacznego jedzenia i super pracy kelnerek a偶 do samego rana. My polecamy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Myzzzzykkk
Witam, grali艣my w Starym Dworze kilkana艣cie razy i zawsze jedzenie, obs艂uga itp bez zastrze偶e艅, klima to trzeba uzgodni膰, og贸lnie dzia艂a艂a zawsze od kiedy j膮 za艂o偶yli bo na pocz膮tku nie by艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶贸艂taczka
Myzzzzykkk- co to znaczy "klima to trzeba uzgodni膰"??? Upa艂y powy偶ej 30 stopni od tygodnia, gospodarze wesela wszem i wobec tr膮bi膮, 偶e sala jest z klimatyzacj膮, po czym weselnicy wchodz膮 do sauny i morduj膮 si臋 tam wiele godzin( 15 minut i galareta rozp艂yn臋艂a si臋)...:O Na pro艣by o obni偶enie temperatury w艂a艣cicielka twierdzi...偶e ju偶 si臋 nie da...:O A wszystko to jest...win膮 go艣ci, bo p贸ki na sal臋 nie weszli temperatura wynosi艂a 21 stopni...:O Kiedy zapad艂a noc 90% go艣ci szuka艂o och艂ody na polu, w pi臋knym ogrodzie...Tam za艣 czeka艂y chmary krwio偶erczych komar贸w(w pobli偶u jest staw).:O Czy chcia艂abym mie膰 tam wesele? Latem-na pewno nie! Inna pora roku- mog艂abym si臋 zastanowi膰, bo jedzenie, obs艂uga i sala s膮, wg.mnie-w porz膮dku...:) I jeszcze co艣- to jest sala na-g贸ra- 120 os贸b, chyba,偶e kto艣 zamierza upcha膰 go艣ci niczym 艣ledzie w beczce...:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zalatany TK
Bardzo wiele zale偶y od pozytywnego nastawienia, je艣li macie go oboje mo偶na spr贸bowa膰, je艣li jedno staje okoniem (w 99% jest to przysz艂y pan m艂ody) to lepiej sobie odpu艣ci膰. Walc to prosty taniec i ka偶dy mo偶e si臋 go nauczy膰, ale 偶eby go zata艅czy膰 p艂ynnie, a nie "od kwadratu" trzeba kilku miesi臋cy 膰wicze艅 co najmniej raz w tygodniu, oczywi艣cie poczucie rytmu jest bardzo przydatne. Nie ma nic gorszego ni偶 para po kilku lekcjach, kt贸ra za wszelk膮 cen臋 chce pokaza膰, 偶e uczy艂a si臋 ta艅czy膰 - lepszym widokiem dla oka jest kto艣, kto owszem improwizuje, ale przynajmniej czuje rytm i porusza si臋 do muzyki. Pleceam klasyczne i cz臋sto niezawodne 2 na 1, z elementami obrotu przyda si臋 do wi臋kszo艣ci ta艅c贸w weselnych, a i tak pogardzane przez niekt贸rych 1 na 1 mo偶na 艂adnie "zabuja膰".

Udost臋pnij ten post

Witam, bardzo prosze o rade dot. wyboru sali. Wesele planujemy na wrzesien 2014, zapraszamy 170 osob, podejrzewam ze przyjdzie ok 150-160. Jednak mamy dylemat co do sali- Stary Dwor w Porebie lub Vangelis w Wegrzcach. Ktora sala Waszym zdaniem bedzie odpowiedniejsza dla takiej liczby osob? Czy rzeczywiscie Stary Dwor jest za ciasny? A Vangelis? Mamy poki co zablokowany termin w Starym Dworze ale boimy sie czy nie bedzie za ciasno. Sala Vangelis jest wolna w naszym terminie. Niestety sali Vangelis nie widzielismy na zywo a poniewaz mieszkamy za granica bedziemy musieli sie zdac na wybor wg zdjec i opini najblizszej rodziny. Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich! Bardzo Was prosz臋 o wszelkiego rodzaju opinie o zespole Ulysses - jak sprawuj膮 si臋 na weselu, czy robi膮 d艂ugie przerwy, czy umiej膮 zabawi膰 go艣ci? By艂am na ich pr贸bie i by艂o ca艂kiem fajnie, ale jednak pr贸ba to nie wesele... Czy kto艣 z Was s艂ysza艂 mo偶e na 偶ywo zesp贸艂 Maks Band? Kt贸ry z tych dw贸ch zespo艂贸w Waszym zdaniem jest lepszy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 decasper
Witam. Przeczyta艂em temat i chcia艂bym si臋 zapyta膰 czy kto艣 by艂 mo偶e w ostatnim czasie na weselu, na kt贸rym by艂 catering serwowany przez restauracj臋 Antidotum z Wygie艂zowa (Alwerni)? Po rekomendacjach rodziny i znajomych postanowili艣my z narzeczon膮 wybra膰 w艂a艣nie ich catering poniewa偶 wesele b臋dzie w OSP :) Je艣li kto艣 si臋 orientuje ile wynosi koszt takiego cateringu na osob臋 w Antidotum (albo jak si臋 kszta艂tuj膮 ceny w regionie) przy jednodniowym przyj臋ciu to prosi艂bym o informacje. Niby jeste艣my um贸wieni z szefem na za dwa tygodnie, ale ju偶 teraz zrobi艂bym orientacyjny kosztorys :) Szef m贸wi艂, 偶e w cenie jest dekoracja sali, ko艣cio艂a i samoch贸d - czy co艣 jeszcze? Tort, napoje? Z g贸ry dzi臋kuj臋 za informacje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaaaa20
My mamy wesele 30.08.2014r. w Jaworznie. Zesp贸艂 wybrali艣my http://www.krzagolec-band.pl/ :) Bylismy na weselu gdzie grali i bawili艣my si臋 艣wietnie..

Udost臋pnij ten post

S艂uchajcie, my艣leli艣cie sk膮d zamawia膰 bukiet 艣lubny? W Irysie robi膮 艂adne, ale ceny powalaj膮..

Udost臋pnij ten post

Witajcie! Jestem w trakcie organizacji swojego wesela i ch臋tnie podziel臋 si臋 swoimi spostrze偶eniami. Zaczn臋 od pocz膮tku: NAUKI - w Parafii 艢w. Miko艂aja weekendowe - koszt 150 z艂 od pary. Nic z nich nie wynie艣lismy poza przezi臋bieniem :) Tak jak kto艣 napisa艂 wcze艣niej, gadanie tylko o dniach p艂odnych i niep艂odnych, 艣luzach i 偶yciu w grzechu przed 艣lubem. By艂o nas ok 35 par a pytanie czy warto jest zb臋dne bo odb臋bni膰 trzeba czy si臋 czy nie chce. Potem jescze trzy wizyty w poradni ma艂偶e艅skiej. FOTOGRAF - wybra艂am http://fotosiemek.com/ wk艂ada w swoje prace serce i pasj臋 a to najwa偶niejsze. Moim zdaniem warto do艂o偶y膰 do dobrych zdj臋膰 ni偶 do byle jakiego pseudofotografa bawi膮cego si臋 jeszcze w producenta super film贸w. Koszt to 3200. SUKNIA - Chrzanowska Kambelina bardzo droga. Ceny zaczynaj膮 si臋 od 2300 i trzeba zm贸wic 4 miesiace wcze艣niej, przer贸bki w cenie. 艁adne maj膮 w "Aleksandrze", mo偶na uszy膰 wybrany przez siebie model , salon nie przci膮ga wygl膮dem (nad sklepem muzycznym na Krakowskiej) ale suknie wykonane s膮 starannie. Ceny do 1800 z艂. KWIACIARNIA - Irys faktycznie drogi, mo偶na jeszcze zapyta膰 pod Arkadami, tam jest kwiaciarnia mo偶e b臋dzie co艣 taniej.

Udost臋pnij ten post

To chyba byli艣my razem na naukach :) Mam podobn膮 opini臋, o ile pierwszy dzie艅 jest jeszcze w miar臋 przyzwoity (mam na mysli apekt merytoryczny), to dugi masakra. Dodam jeszcze 偶e warto si臋 zaopatrzy膰 w prowiant, bo podawany obiad jest paskudny

Udost臋pnij ten post

O naukach, pomimo 偶e trwa艂y dwa dni mo偶na by napisa膰 poemat. Jest to niestety wym贸g ko艣cio艂a i formalno艣ci trzeba dope艂ni膰, natomiast z edukacj膮 nie ma to nic wsp贸lnego. I potwierdzam, 偶e warto zaopatrzy膰 si臋 w kanapki :)

Udost臋pnij ten post

Czyli rozumiem, 偶e nie warto si臋 na nauki tam wybiera膰. Chyba jednak skorzystamy z tych na Bronowicach :)

Udost臋pnij ten post

Nie wiem jak wygl膮daj膮 nauki w innych parafiach, ale dla mnie to wyci膮ganie kasy i pranie m贸zgu.

Udost臋pnij ten post