malutka22222 1 Napisano Marzec 17, 2009 Dla mnie sprawa jest prosta, jeśli ktos nie chce mieć dzieci to się zabezpiecza, jesli mimo to wpadnie to powinien mieć prawo do decyzji. Bo niestety ale nie każdy chce być matką i tu wiek jest bez znaczenia. W końcu są kobiety po trzydziestce, które dzieci nie zamierzaja mieć wcale więc co maja żyć w celibacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
balbinka123 0 Napisano Marzec 17, 2009 Skoro masz inne zdanie to nie narzucaj mi swojego. Po pierwsze kto kazał takiej 12 latce iść do łóżka, po drugie dlaczego jej dziecko ma cierpieć, po trzecie nie tylko 12 latki zachodzą w ciążę, po czwarte nie krzycz na mnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aCoTyMiTu 0 Napisano Marzec 17, 2009 nie krzycz na mnie :D heheh Kiedykolwiek krzyknełam? ojjj, śmiechu warte. a poza tym nikomu nie narzucam swojego zdania, bo kazdy ma rozum i swoje poglady! a z reszta na tym polega dyskusja, na wymianie zdań, ciebie ponosi... to juz nie moja wina. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MICHALINA. Napisano Marzec 17, 2009 Nikogo nie oceniam,ale mam nadzieje,ze kobieta,ktora sie tego dopuscila zaplaci za to. Czy dzien PO czy rok,czy dopiero jak przyjdzie na nia pora . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mądre słowa Napisano Marzec 17, 2009 Cyt. A od ktorego momentu zaczyna sie "zycie"? Nikt nie potrafi na to odpowiedziec.- i dlatego właśnie chroni się życie od zapłodnienia by mieć pewność że nie dokonujemy mordu. Jeżeli strzelasz z pistoletu w drzwi i nie obchodzi Cię to czy za nimi stoi człowiek czy nie, wystarczy Ci ta słodka nieświadomość że może go nie ma to już jesteś mordercą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22222 1 Napisano Marzec 17, 2009 Dlaczego ludziom tak ciężko jest zrozumieć, że każdy decyduje sam o sobie? Nie chcesz dokonać aborcji to i tak nie dokonasz to chyba proste? Ale po co zmuszać kogoś kto nie chce mieć dzieci do rodzenia? przecież przeciwniczka aborcji i tak tego dziecka nie wychowa i to nie ona bedzie się męczyć przez te 9 miesięcy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Piszeszze Napisano Marzec 17, 2009 każdy powinien decydować o sobie sam. Szkoda, że kobiety nie dają szansy swoim dzieciom , aby mogły zadecydować o sobie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
balbinka123 0 Napisano Marzec 17, 2009 \"Dlaczego ludziom tak ciężko jest zrozumieć, że każdy decyduje sam o sobie?\" A dlaczego tak trudno zrozumieć, że kobieta która dokonuje aborcji nie decyduje o sobie tylko nowym życiu ? Dlaczego nie daje szansy komuś kto być może chciał żyć ? aCoTyMiTu tak krzyczysz, \" aha i jeszcze jedno: nie obrazaj mnie bo ja ciebie nie obrazam!!!\" jeżeli nie wiedziałaś do tej pory, że znak \"!\" to wykrzyknik to już wiesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Piszesz ze Napisano Marzec 17, 2009 Kobieta meczylaby sie tylko 9 miesiecy ale dziecko traci przez to cale zycie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Piszesz ze Napisano Marzec 17, 2009 tzn chodzi mi o to, że kobieta przez okres ciazy meczy sie tylko 9 miesiecy ale dziecko przez aborcje traci cale zycie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22222 1 Napisano Marzec 17, 2009 Dla mnie płód w początkowej fazie rozwoju to nie dziecko jeszcze tak więc przykro mi bardzo ale to ja bym jak coś się miała męczyć. Wiem, wiem jestem egoistką ale w przypadku niechcianej ciąży wolałabym chyba nią pozostać. Aczkolwiek trudno mi powiedzieć co bym zrobiła bo na szczęscie w takiej sytuacji nie byłam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Piszesz ze Napisano Marzec 17, 2009 a ja sie zgadzam z "mądre slowa" Cyt. A od ktorego momentu zaczyna sie "zycie"? Nikt nie potrafi na to odpowiedziec.- i dlatego właśnie chroni się życie od zapłodnienia by mieć pewność że nie dokonujemy mordu. Jeżeli strzelasz z pistoletu w drzwi i nie obchodzi Cię to czy za nimi stoi człowiek czy nie, wystarczy Ci ta słodka nieświadomość że może go nie ma to już jesteś mordercą. Nikt nie wie od kiedy ale jesli chcesz ryzykowac ze to nie zycie to prosze Zycze wszystkim kobietom po zabiegu,zeby za kilka lat naukowcy znalezli dowody,ze ten zlepek komorek to juz dziecko,zyje i oczuwa bol. Mam nadzieje,ze zjedza was wyrzuty sumienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22222 1 Napisano Marzec 17, 2009 Mnie nic nie musi zjadać:P Ja aborcji nie miałam, jestem tylko za świadomym wyborem kobiety i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ja nie jestem przeciwniczką Napisano Marzec 17, 2009 aborcji. Wiadomo, są zabezpieczenia przed ciążą ale one też zawodzą. Nie chcę mieć dzieci, zabezpieczam się ale gdybym zaszła w ciąże to bez zastanowienia usunęłabym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Piszesz ze Napisano Marzec 17, 2009 "Mnie nic nie musi zjadać Ja aborcji nie miałam, jestem tylko za świadomym wyborem kobiety i tyle." Swiadomy wybor kobiety to jest : 1) bzykac sie czy nie 2) zabezpieczyc sie czy nie Jesli chce sie porzadnie zabezpieczyc to spirala+tabletki+gumka 100 % ciazy nie bedzie. Glupotą jest ryzykowanie czy peknie gumka czy nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22222 1 Napisano Marzec 17, 2009 Ja sie zabezpieczam wiec o mnie martwic sie nie musisz, co prawda spirali miec nie moge ale wiem co to tabletki tak samo jak wiem, że stuprocentowej metody nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Piszesz ze Napisano Marzec 17, 2009 stuprocentowej nie ma,ale dwie 99% to zawsze pewniej niz jedna tak wiec jesli chodzi o swiadomy wybor kobiety to moze lepiej w strone antykoncepcji niz aborcji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22222 1 Napisano Marzec 17, 2009 Jasne, że antykoncepcja przede wszystkim, no ale jeśli ktoś zaliczy się do tego 1% a nie chce miec dzieci to niech sam o tym zadecyduje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Plemniki to nie kamikadze Napisano Marzec 17, 2009 do poprzedniczki-masz racje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Plemniki to nie kamikadze Napisano Marzec 17, 2009 do poprzedniczki nad poprzedniczką Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Piszesz ze Napisano Marzec 17, 2009 Jak sie chce porzadnie zabezpieczyc to sie zabezpieczy. Jednym czy trzema srodkami antykoncepcyjnymi. Ciekawe czy jest na swiecie chociaz jedna osoba ktora uzywala gumki,tabletki,spirali na raz i zaszla w ciaze. watpie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22222 1 Napisano Marzec 17, 2009 Nie każdy może używać spirali, podobnie jak tabletek. Ja biore tabletki, ale to mi 100% pewności nie da, spirali miec nie moge. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Piszesz ze Napisano Marzec 17, 2009 Ale gumke chyba możesz , co ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22222 1 Napisano Marzec 17, 2009 ja to nie bardzo moge ale partner moze:P Moja kolezanka tak wpadła tabletki+gumka:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Piszesz ze Napisano Marzec 17, 2009 Masz rację. Czekaj , aż same tabletki zawiodą i zamiast zainwestować w gumkę - usuń ;P Bo Twoja kolezanka... Powiedzialam co mialam do powiedzenia :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22222 1 Napisano Marzec 17, 2009 To jak się zabezpieczam to nie Twoja sprawa, nie napisałam ze gumek nie używam:P nie rozumiesz chyba, ze nie chodzi tu o mnie, ale o kogoś kto mimo wszystko zalicza wpadke a dzieci miec w ogóle nie chce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olga1005 Napisano Marzec 17, 2009 No jak tabletki się bierze nieregularnie, a prezerwatywy nie umie używać to się nie ma co dziwić że wpadła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olga1005 Napisano Marzec 17, 2009 Mimo wszystko ? Bo bierze tabletki, albo zabezpiecza się prezerwatywą ? Weź mnie nie rozśmieszaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aCoTyMiTu 0 Napisano Marzec 17, 2009 nie rozmawiajmy o konkretnych przypadkach... co was obchodzą znajomi znajomych? bo ta bierze tabletki a ta kocha sie tylko z prezerawtywą... jakie to ma znaczenie?! kazdy ma swój rozum i jezeli chce usunac ciążę to niech to zrobi, po co kogos uszczesliwiac na siłę? ja nie usunęłabym ciązy bo nie i to jest moje przeświadczenie, ale jezeli jakaś kobieta mogłaby to zrobic to dlaczego jej tego bronic? jej życie, jej brzuch, jej dziecko i jej sprawa, co to kogo obchodzi co ona z tym zrobi? dziecko nie jest państwowe i nikt nie powinien ingerowac w to! jesli mi nikt nie zabrania czegokolwiek i nie przeszkadza mi w realizowaniu swoich planów to dlaczego ja mam sie mieszac w czyjąś prywatnosc?! ciekawe czy wszystkie \'\'świete i moralne\'\' tego świata każdego dnia żyją z 10 przykazaniami, tak ja Bóg przykazał? i nigdy nie dopuściły sie zadnego grzechu przeciwko bliżniemu.. zajmijcie sie swoim podwórkiem i swoimi sumieniami, a nie ingerujcie w czyjeś życie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Magdalenkaaaaaa Napisano Marzec 17, 2009 Nikt nie ma czystego całkowicie sumienia. Ale co to jest za argument? Jak słyszę usunę, bo nie chcę mieć dziecka to krew mnie zalewa. NIE MUSISZ GO MIEĆ może oddać. Ale nie, bo fałszywość - znajomi widzą, że byłam w ciąży jest ważniejsza!! Masakra!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach