xxxjuliet 0 Napisano Marzec 15, 2009 1 dzień - poniedziałek Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru. Lunch: 2 jajka na twardo gotowany szpinak (gotowany brokuł), 1 pomidor Obiad: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 2 dzień - wtorek Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru Lunch: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną, 1 duży owoc Obiad: 1 plaster szynki, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego 3 dzień - środa Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru, 1 kromka (grzanka) Lunch: Gotowany szpinak, 1 pomidor, 1 świeży owoc. Obiad: 2 jajka na twardo, 1 plaster szynki, sałata z olejem i cytryna 4 dzień - czwartek Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru Lunch: 1 jajko na twardo, 1 tarta marchew, małe opakowanie twarożku naturalnego Obiad: 1 mała puszka kompotu owocowego niskosłodzonego, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego 5 dzień - piątek Śniadanie: 1 duża tarta marchew z cytryną Lunch: 1 duża ryba z cytryną (może być odrobina sosu do pieczenia) Obiad: 1 duży befsztyk, sałata i gotowany brokuł 6 dzień - sobota Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru i jedna grzanka Lunch: 1 kurczak (pierś duszona), sałata z olejem i cytryną Obiad: 2 jajka na twardo, 1 duża marchew 7 dzień - niedziela Śniadanie: Kubek herbaty bez cukru Lunch: 1 kawałek chudego grillowanego mięsa, 1 świeży owoc Obiad: NIC 8 dzień - poniedziałek Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru Lunch: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną, 1 duży owoc Obiad: 1 plaster szynki, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego 9 dzień - wtorek Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru, 1 kromka (grzanka) Lunch: Gotowany szpinak, 1 pomidor, 1 świeży owoc. Obiad: 2 jajka na twardo, 1 plaster szynki, sałata z olejem i cytryna 10 dzień - środa Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru Lunch: 1 jajko na twardo, 1 tarta marchew, małe opakowanie twarożku naturalnego Obiad: 1 mała puszka kompotu owocowego niskosłodzonego, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego 11 dzień - czwartek Śniadanie: 1 duża tarta marchew z cytryną Lunch: 1 duża ryba z cytryną (może być odrobina sosu do pieczenia) Obiad: 1 duży befsztyk, sałata i gotowany brokuł 12 dzień - piątek Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru i jedna grzanka Lunch: 1 kurczak (pierś duszona), sałata z olejem i cytryną Obiad: 2 jajka na twardo, 1 duża marchew 13 dzień sobota Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru i jedna grzanka Lunch: 1 kurczak (pierś duszona), sałata z olejem i cytryną Obiad: 2 jajka na twardo, 1 duża marchew Co po skończeniu? Po skończeniu diety kopenhaskiej należy zwrócić szczególną uwagę, aby nie powrócić do dawnych nawyków żywieniowych i dietetycznego \\\"śmietnika\\\". Nie można dokonać natychmiastowego skoku do unormowanego odżywiania, a stopniowo zwiększać z tygodnia na tydzień podaż kaloryczną, która jest niezbędna dla normalnego funkcjonowania Twojego organizmu. Po skończeniu kuracji powinno się przejść na system 5-ciu mniejszych posiłków, spożywanych podczas całego dnia. TAK DLA UŚWIADOMIENIA... PRZYJRZYJCIE SIE... NIE 3-4 SZKLANKI JOGURTU TYLKO 3/4 ... NIE SAŁATKA OWOCOWA! ŻADNYCH DODATKOWYCH OWOCÓW ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Marzec 15, 2009 na mnie nie podziałala.Nie podjadajac schudłam zaledwie 1 kg.Nie mialam po niej dobrej przemiany.Szpinak na mnie nie dziala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxxjuliet 0 Napisano Marzec 15, 2009 ja przerwalam diete po 4 dniach i schudlam 3 kilo ale zucilam sie na zarcie i przytylam spowrotem 2 .. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ddx Napisano Marzec 15, 2009 bo jesteś durna julka! jak ty wlasciwie sie odzywiasz?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monikaanna Napisano Marzec 22, 2009 CZytam tę rozpiskę i czegoś nie rozumiem. Już stosowałam dietę wcześniej i nigdy nie było mowy o porcji 2/3 tylko 2-3 szklanki - odpowiednik od 500 do 750 gram czyli 450 kcal. Ogólnie licząc kalorie i wskaźnik glikemiczny wyszło mi ze jest tego codziennie ok. 800 kcal, więc właśnie skąd 2/3 to jest mniej niżeli kubek czyli ok. 60-80 gram. A tak w ogóle to jestem na 7 dniu, fakt, dzisiaj przyszło osłabienie z nagłymi napA właśnie detę stosuję by się lepiej poczuadami gorąca. Trzymam się za sobą mam zrzucone 4 kg. A dietę stosuję by się lepiej poczuc na wiosnę. Pozdrawiam Was serdecznie i wytrwałości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tequilka_84 0 Napisano Marzec 22, 2009 moze mnie kto uswiadomi... Bo chyba przejde na ta dietke... -gotowany szpinak? ale ile? -befsztyk?-tzn co to ?-wiem glupie pytanie :D -kompot???? cos blizej?? -ryba? pieczona wedzona ?jaka? -piers duszona, moze byc gotowana?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cuore 0 Napisano Marzec 22, 2009 Befsztyk: plaster wołowiny ok. 20 dkg (bez żyłek i tłuszczu) podsmazamy na oliwie i pdlewamy wodą tak jest zalecane ale ja po podsmażeniu dopiekłam w piekarniku. RYBA: - pstrąg, dorsz, sola .Solimy rybe z obu stron (niewiele) skrapiamy sokiem z cytryną i owijamy w folię. pieczemy w piekarniku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tequilka_84 0 Napisano Marzec 22, 2009 Ja chyba sie skusze na ta diete... myslalam tez o norweskiej, ale bez kawy rano ja nie przezyje i bez chociaz kostki cukru.... a w norweskiej trzeba jesc sniadania a ja nie moge, jak zjem sniadanie to bym caly dzien pozniej jadła... a jak nie zjem rano nic to spokojnie caly dzien delikatnie wy3muje... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cuore 0 Napisano Marzec 22, 2009 Szpinak: pół tafli mrożonki gotujemy. dwie trzecie szklanki jogurtu napewno nie 2-3 szklanki. Co do kompotu mam wątpliwości wiec nie pisze a sama kombinuję jak moge. A ja kończe 6 dzień dietki. Choc nie trzymam się tak sztywno bo pije wiecej kawy i zamiast szpinaku jem brokuły i wcele mnie nie obchodzi że koś mi zarzuci że to nie kopenhaska. Zleży mi zeby pozbyc się zimowego balastu i nie wierzę że po tje diecie nie tyje się przez jakiś czas. Nawet jak trzymamy się reguł. A ja po \' mojej kopenhskiej\' zamierzam dalej stosować dietkę tylko nie wiem jaką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość startuje jutro Napisano Marzec 22, 2009 ja startuje jutro - 167 i 67,5 kg, już schudłam 8 na 1000 kcal ale sie zatrzymałam marzy mi się waga 60!!!!! oby do lata po kopenhaskiej idę na siłownię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość startuje jutro Napisano Marzec 22, 2009 coure, faktycznie jadłaś wołowinę, można zastapić drobiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tequilka_84 0 Napisano Marzec 22, 2009 Ja od jutra tez zaczne... zobaczymy,,, w sumie od poczatku marca jestem na diecie, max 1000 kcal, plus cwiczenia,,, i tylko 2 kg mniej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość startuje jutro Napisano Marzec 22, 2009 tequilka ale ja walcze od konca listopada! moj lekarze (chodzę regularnie do dietetyka) powiedział, że 0,5-0,7 a tydzien to wystarczajaca utrata wagi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach