Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a co dzis

co macie na obiad

Polecane posty

Gość a co dzis

ja hm jakos nie mam weny i co tu ugotowac jakies pomysły

Gość donnabell
fasole:D

Gość hihihiha
dziś na głównedanie będą fasolki z ciężaróweczek :D:D:D:D

Gość encepek
nie masz pomysłu na obiad ??? Kup go :)

Gość a u mnie dziś
suche popiardy z makiem :D :D :D :D :D

Gość justyna177
pierogi od tesciowej:)))

Gość czarny kotekPP
ja to jakąś jajecznice zrobie:P

Gość donnabell
fasola w sosie wlasnym oczywiscie:) Sklad *Fasolka *duze naczynie Sposob przyrzadzenia Wyciagasz fasole, myjesz ja, i wrzucasz na patelnie, podsmazasz, tylko nie przypal:) Jak juz sie obrumieni to zalewasz woda i dusisz przez 15 min:) Czesto tu bywam i wiem ze inne dziewczyny tez czesto fasolki jedza;)

Gość ikhjgfgg
heh fasolka w sosie własnym. Tylko żebys za bardzo się nie zmęczyła z wysiłku :D:D:D:D

Gość a co dzis
hm fasola nieeeee :P a w domu mam jajka ziemniaki ogorki kiszone momidory masło i chyba tyle

Gość donnabell
jak to nie masz fasoli? kazda tu ma!!! To tak jakby fasolowe pole;)

Możesz zrobić placki ziemniaczane i ogórkową albo pomidorową. Możesz zrobić zapiekankę z ziemniaków z pomidorami i może coś jeszcze znajdziesz z suchych porduktów, przypraw. Może być tylko i wyłącznie ogórkowa z iemniakami. Jajko sadzone, ziemniaki i pomidory/ogórki. Może masz makaron to spagetti, albo zapiekankę z makaronu. Może masz trochę wędliny to do zapiekanki dorzuć pokrojonej w kostkę, wymieszaj jajka z mlekiem i zalej to, posyp serem jak masz, jak nie to się obejdzie.

Gość etammmmmmmm
ja tez szukam przpisu na dobry łatwy obiad bez fasoli :P

Gość muiuyi
nawet ja mam fasolkę. W puszce, firma Pudliszki. A ty nie masz???

Gość uhygfk
ja zrobiłam sphagetii

ma ktos moze przepis na surowke z jablka, marchwi i pora, ale bez smietany, czym doprawic ?

Gość etammmmmmmm
a ja chyba zrobie zapiekanke makaronową i jajecznice dla męża wraca dziś poźno :P

Gość u mnie jest
zupa z trupa, rosół z gaci i łupane wrzody

Gość ulalalalalala
do grudniowa można doprawić zamiast smietany jogurtem lub najlepiej majonezem, dodać troszkę chrzanu plus natka pietruszki

Gość ajajajajajaaaa
a ja zrobiłam pieczone ziemniaki, pod koniec pieczenia na to ser i zjadłam z keczupem :)

Makaron z sosem bolońskim moja córeczka sobie zażyczyła, ale wszystko robię sama nie ze słoika. Jak wszyskie male dzieci moja też lubi makarony. Codziennie pytam co chce na obiad i prawie codziennie uzyskuję tą samą odpowiedź makaron albo kotlety albo rosół i potrawkę. Dlatego bardzo często robie dwa obiady, bo każda ma na coś innego ochotę

Na jutro mam zaplanowane kurczak tjap-tioy (chinol) robię sama dla mnie na ostro dla córki łagodna wersja w niedzielę jakieś pieczyste, jeszcze nie wiem, może zrazy z pyzami kapusta modrą, surowką z selera i mizerią ale dopiero pojadę po zakupu jutro rano to jeszcze dokładnie zaplanuję, bo jeszcze nie wiem co na deser zrobić

ty to naprawde z raju jestes;) mnie by sie nie chcialo gotowac dwa obiady, bo kazdy ma ochote na cos innego... dzis jemy to co ty lubisz, jutro to co tata lub mama... nie chcesz to nie jedz:Pale do kolacji juz nic nie dostaniesz:P haha inaczej chyba bym nie wyrobila;) podziwiam cie:)

Ja mam pierś kurczaka duszoną z ziołami, do tego klopsiki ziemniaczano-kalafiorowe też z ziołami... pycha, proste i szybkie. robię takie klopsiki, bo wyglądają inaczej, apetyczniej, a tradycyjnie podanych ziemniaków ani warzyw mój synek nie zjada, tylko samo mięcho ;)

Dziekuję za podziw. Bardzo lubię gotować i sprawia mi to ogromną przyjemność. Niestety (dzisiaj już stety) mojemu bylemu i tak nigdy nie dogodzilam, zawsze choć szczypte soli dorzucil, byle skrytykować. Dzięki ci Panie, że sobie poszedł.

ta pierś w ziolach też brzmi smakowicie a jakich ziół dodajesz, bo moja córka kręci nosem jak coś zielonego widzi w sosie