Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agula198

4.5 miesieczne niemowle niechce jesc...pomózciw

Polecane posty

Gość agula198

Witam mam wielki problem od połtory miesiaca moja coreczka nie chce jesc mleka,kupowalam juz wszystkie mozliwe i na recepte i bez recepty.,mam w domu wszystkie rodzaje i mleka i kaszki i owocowe i warzywne i nic,jak ladnie jadla do 4 miesiaca po 180 kaszki tak traz nic,wciskam jej lyzeczka na sile po 80ml co kilka godzinjedyny raz zje wieczor na noc jak sie uspi twardszym snem 150 i to wszystko,za deserkami nie przepada zupki zje ale co zrobic by jadla mleko dodam ze pic tez nic nie chce wmuszam w nia lyzeczka,bylam u pediatry to powiedziala ze tak niektore dzieci maja,dala biostymine na apetyt i mowi ze do poki nie bedzie miec zanizenie w siatce centylowej to sie niemartwic.ale jak sie nie martwic jak dziecko nic nie je nie ma apetytu a kazdy posilek wmuszam POMÓZCIE PROSZE!!!!!!!

Gość agula198
hej mala ma dlugie przerwy w nocy jak je miedzy 21 a 22 to do rana juz nie je wstaje kolo 7-8 rano i nie jest glodna o 8 po 10 godzinach w muszam w nia jedzenie i jak jadla o 8 rano dzis to jeszcze nic probowalam przed chwila ale nie chciala,nie wiem juz co robic dziekuje za odpowiedz

Gość a moze3456
plesniawki ma dlatego nie chce jesc? albo poisz za duzo? jakies herbatki itd

Gość frufru
moj bratanek ma tak samo. podobno tak bywa i nie ma sie faktycznie co przejmowac, dopóki lekarz nie stwierdzi odchyleń w rozwoju fizycznym. poza tym - teraz sie dziecku troche juz smak zmienia, posmakowal inncyh rzeczy niz mleko i cóż - nic dziwnego ze nie chce do nichwracac, skoro są one ooooohydne :)

Gość agula198
witam plesniawek nie ma sprwdzala lekarka pic wogule nie chce ani sokow ani herbat mam rozne za caly dzien ]lyzeczka wmusze w nia ok 20-30ml ale tak jak napisala frufru problem mi sie zaczal jak zaczelam wprowadzac inne pokarmy ,poki bylo samo mleko bylo ok a teraz katastrofa

Gość agula198
miała mocz i morfologie juz 2 razy .mocz dobry a morfologie miala anemie ale juz jest ok,w tamtym tyg robilam powtorne bo brala żelazo,na anemi lepiej jadla niz teraz.z wielkim krzykiem wcislam jej pol sloiczka zupki teraz a pic jeszcze wogule dzis nie pila bo pluje i tak co dzien

Gość malamysia
agula i jak coreczka, zaczela jesc? lacze sie z toba w bolu moja ma to samo od kiedy wprowadzilam nowe pokarmy zjada tylko troszke lyzeczka i dosc,jedynie o 4 w nocy zjada mi chetnie 200ml mleka potem o 9rano zaledwie 50ml kaszki o 14 pol sloiczka zupy, karmie ja na spiaco bo inaczej zleciala by z wagi, jutro zrobie badanie moczu moze ma kurcze jakie bakterie albo to moze zeby?mecze sie juz tak 3tygodnie, ma 6miesiecy wazy 7kg, wszyscy mi mowia co ja chce jak przeciez dobrze wyglada, ale co to za jedzenie na spiocha? takie jedzenie to nie jedzenie :-((

Gość 123 kajaaa
moje maleństwo ma 9 miesiecy i wzy niecale 9 kilo mam podobny problem za żadne skary nie wmusze w nia mleczka

Gość lemontree
przyczyn może być dużo. zrób posiew moczu i kału. moja też nie jadła przez ponad miesiąc, wmuszałam jedzenie. zrobiłam badania i wyszły grzyby w kale. podawałam codziennie probiotyki zeby ograniczyć namnożone grzyby i wit C i zaczęła po 2 tyg normalnie jeść i cały czas ma teraz dobry apetyt.

mój też nie chciał pić mleka i wogóle mało pił, tylko łyżeczką lub z niekapka, a kaszke jak już spał to mu dawałam, ale jeść ogulnie to uwielbia tylko nie mlekooooo

no to moja tez tak odkadsprobowała zupek to mleka nie chce ruszyc tylko troszke possa i pluje na mnie z kaszka smakowa to samo tragedia.... a dam jej tylko zupe lub deserek to otwiera dziuba az miło maz sie smieje ze wie co dobre ale ona przeciez musi zjadac mleczko teraz to podstawa powinna byc dla niej

Gość Renata Z
Mam to samo juz nie wiem co robic gdzie szukac pomocy.Moj synek ma 4 miesiace od 2 tygodni przechodze katusze nie chce pic mleka zaciska dziaslami smoczek albo placze i prezy sie jakby go ze skory obdzierali.wprowadzilam mu kaszki deserki za ktorymi nie przepada wypluwa wszystko juz trace sily kazda proba podania czegokolwiem konczy sie wielkim krzykiem nie wiem co robic pomozcie bo sie nerwowo wykoncze

Gość Marta R
Renata Z i jak? udało się przekonać małego do jedzenia? Mój synek ma 4 mc i 1 tyd, od dwóch tygodni z dnia na dzień jest co raz gorzej, wcześniej chociaż na śpiocha zjadał ładnie, teraz pluje, płacze! Jak zaczęły się problemy z jedzeniem zaczęłam mu podawać kleik ryżowy, początkowo zjadał chętnie - teraz nawet do ust nie chce wziąść. Zrobił się marudny i mniej chętny do zabawy. Boje się że zacznie tracić na wadze. Miał robione badania - posiew kału, posiew moczu, morfologia - wszystko ok. Szukam sposobu ale powoli kończą mi się pomysły!

Gość Monika14325
Witam U mnie podobny problem, Stas lekko się przeziębil, dostał wit. C i groprinosin na wzmocnienie, bo jest po zapaleniu płuc i wczoraj rano nie chcial mi jeść, wieczorem nadrobil bo zjadł ładnie i dobowa norma wyszLa ładna. A dzisiaj o 5 zjadł 170 i o 9.15 próbowałam mu podać mleko chętnie zjadł 20 kolejne 40 ml to było już wymuszone i nie chce, jest 11.00 a On nawet nie prosi o jedzenie. Tak strasznie się martwię, dzisiaj znowu musze lekarza wzywaC. Stasiu ma już 16 tyg. I jeszcze nie podawała żadnych innych pokarmow, a teraz tego nie chce żeby nie zagłuszyć ewentualnych innych objawów. A może by tak mleko O słodkich Glukoza .? ktoś tak próbował. ?

Moja córka też w tym wieku "przestała jeść". Doszło do tego, że karmiłam ją przez sen . Na trzeźwo za diabły nie chciała a jak się uparłam to od razu wymiotowała. Robiłam badania krwi, usg brzuszka itd nic nie wykazały. Była na 3 centylu a czasem nawet poniżej. Sytuacja poprawiła się dopiero jak zaczęła dostawać pokarmy inne niż mleko. Choć karmienie nigdy nie było łatwe i przyjemne. Mleko odstawiła niemalże zupełnie odkąd skończyła rok. Owszem je serki, jogurty ale mleka się nie tknie. Teraz ma prawie 3 lata, owszem jest chuda ale to wulkan energii. Odpuść... tylko to pomoże.

Gość gość
A może to objawy skoku rozwojowego?