Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALLIALLIALLI

ALLI- czy Ktoś ma doświadczenie z tym środkiem wspomagajacym odchudzanie?

Polecane posty

Gość room in rome..
mam pytaie dot.alli biore tabl.od wczoraj i naczytalam sie ze kazdemu towarzysza jak to jest apisane na ulotce skutki ubocze czyli te czeste tluszczowe stolce, u mnie jest wszystkoi w normie bez zadnych zmian wiec zglupialam czy te tabl. wogole na mnie dzialaja???!!!!!

Gość Bożo 3101
Cześć dziewczyny odchudzam się z Alli od pazdziernika zeszłego roku,schudłam 12kg,ale dodatkowo chodze 3 razy w tygodniu na ćwiczenia w kabinie pod ciśnieniem,myśle,ze samo stosowanie Alli bez ćwiczeń nie dałoby takich efektów,Powodzenia

Gość okrągłaPOciąży
ja dzis zakupilam na allegro . zobaczymy... 20kg do zrzucenia przede mną..

Gość Raleczka
Ja też się skusiłam kurcze i zobaczymy jak to będzie. Dorwałam Alli na promo i za opakowanie zapłaciłam w knurowskiej AzG raptem 55zł więc stwierdziłam, że czas spróbować. Zestaw ćwiczeń mam przygotowany, do tego dieta maxymalnie bez tłuszczu i voila. Za parę tygodni zobaczymy jak to będzie, mam nadzieję, że waga będzie spadała z jednej strony na tyle szybko a z drugiej na tyle wolno by organizm nie wariował.

Gość mama37...
witam ja tez sobie kupilam opakowanie 84 chce od dzisiaj zaczac nie mam duzo do zrzucenia , bo tylko 5 kg ale mnie to tak meczy jakbymmiala 20 kg za duzo no i staram sie to zrzucic od roku i zamiast ubywac to jakies tam kilo mi przybywa nei mam tej ksiazki wiec nei jestem wtajemniczona w ten program czy moze mi to ktos naswietkic o co tam chodzi? dziekuje

Gość agata ta z
no wlasneoi sie ostatnio zastanawialm , bo jedni mowia , ze nalezy ograniczyc tam tluszcze , a znow alli pisze , ze nalezy je spozywac , bo inaczej nie ma sensu brac tych tabletek!? to co mam teraz jesc duzo tluszczy ? nie , ze jeszcze wiecej przytyje niz mam

Gość mama37...
agata--ja mysle , ze nalezy je ograniczyc ale nie do konca , bo inaczej nie mamy co spalac i te tabletki nic nam faktycznie nie dadza. czyli nie jest jak glupi teraz pol chleba chleba i pol sloika smalcu ale z glowa.

Gość agata ta z
no ja to rozumie oni zalecaja 15g tluszczu do posilku --ale jak sobie to obliczyc? np. ile maja : jedno jajko , kromka chleba , kwa z mlekiem i kielbaska ???

Gość mama37...
http://www.e-lek.pl/105086 ,alli-kapsulki-twarde,100245.html;jsessionid=AC437353284 4DBF09D8530C4362DFD17 tu sa super promocje bo 84 opakowanie a wlasciwie dwa kosztuja tylko 145 zl a j aplacilam z ajedno 120 zl wiec warto od razu kupic te podwojne zapozno o tej stronie sie dowiedzialam no wyliczanie jest trudne ale na kazdym opakowaniu kielbasy to pisze a chleb cz yjajko to podane sa w internecie tabele --na poczatku jest to trudne ale z czasem idzie sie tego obliczania przyzwyczaic

Gość mama37...
jezu wiecie co teraz wyczytalam:jajka maja duzo tluszczu na 100 g 11g brrr a ja jem ich tak duzo! no i z miesa najlepiej tylko indycze jest bo ma 1g tluszczu na 100 g orzechy odpadaja, majonez, oleje, sery tluste, i czekolady itd ahhhhh ale nie rozumie z tymi jajkami dalej? duzo diet je poleca np. dieta plaz poludniowych

Gość allienka
Hej. Ja biorę alli od tygodnia i mam 3 kg mniej. Jem troszkę mniej tłuszczu, ale nie drastycznie. Nie obliczam ile co ma tłuszczu ( chyba, że informacja taka jest podana na opakowaniu) i działa. Faktem jest, że zjadłam raz frytki z kurczakiem (ze skórką) i ciężko mi było wstać z ubikacji, ale potem się z tego cieszyłam, bo w końcu mój organizm przyjął mniej tłuszczu z tego posiłku, a więc mniej kalorii. Stosowałam wcześniej: aqua slim, thermline, linea i różne inne wynalazki, ale nie było efektów. Z mojej winy, bo nie bardzo idzie mi ograniczanie się w kaloriach, ale z alli nawet przy moim uwielbieniu jedzenia jestem zadowolona. Polecam

Gość lisu45
Czy stosowanie alli poza tymi biegunkami ma jeszcze inne skutki uboczne np. wzdecia, wymioty. Zastanawiam sie nad kupnem ale pracuje między ludźmi i boję się że nie zawsze zdążę do toalety:)

Gość allienka
wiesz, podobno różnie działa na ludzi. Nie słyszałam o wymiotach czy wzdęciach, a z biegunką zawsze się zdąży. Jak ograniczysz trochę tłuszcz, to nie będzie problemu. U mnie przynajmniej to nie jest tak, że ja muszę do toalety tu i teraz. Da się wytrzymać. Ja też pracuję i radzę sobie :) Pozdrawiam i życzę sukcesów

witam wszystkich. odchudzanie dla mnie jest udręką ,a to z dwóch powodów po pierwsze uwielbiam jeść po drugie odchudzanie nawet z meridiom nie odniosło żadnych skutków dziś kupiłam sobie alli i zastanawiam się czy to znowu nie jakaś ściema pociesza mnie to ,że jak znowu za dużo zeżre to zapłacę za to posiedzeniem w kibelku co będzie małą nauczką dziś zaczynam odchudzanie z alli waga 95 kg wzrost 155 cm A tak na zakończenie,jak się sprawa ma z mlekiem ,bo nie zrozumiałam farmaceuty ,czy nie wolno alli popijać mlekiem czy co ? Bo farmaceuta kolorowy i trochę seplenił a ulotkę ( książeczkę ) mam tylko po angielsku. Allienka witam Cię i mam nadzieje ,że będziesz moim internetowym wsparciem w odchudzaniu . Bo z kimś zawsze raźniej. Prawda jest taka ,że łatwiej było rzucić fajki niż odmówić sobie smakołyków. pozdrawiam wszystkich

Witam ! Dziś jest trzeci dzień z alli .Na drugi dzień moja mama dołączyła do mnie i zaczęłyśmy się razem odchudzać z alli. Pierwszego dnia po zażyciu leku nic nie zauważyłam,ale za to na następny dzień z rana poleciałam do toalety i bez żadnych problemów jakie miewałam prędzej wypróżniłam się.To już było dla mnie dużo. Natomiast od dziś zauważyłam ,że rzeczywiście po spłukaniu muszli pozostaje na wodzie warstwa nie strawionego tłuszczu ,co mnie bardzo ucieszyło.Bo go nie strawiłam i mój organizm nie przerobił go na dodatkowe kg. których i tak mi nie brakuje. Najważniejsze!!! Nie wiem czemu ale przestałam mieć ciągłą ochotę na coś do jedzenia. To jest dziwne ,bo ponoć ten lek nie zmniejsza apetytu tak jak meridia ( po której i tak ciągle chciało mi się jeść).Minęło mi uczucie ciągłego wzdęcia, które mi przeszkadzało w codzienności,nawet w oddychaniu gdy siedziałam i nic nie robiłam ,ale oczywiście nigdy się do tego nie przyznawałam bo myślałam ,że to przez to ,że jestem taka gruba. Poza regularnym wypróżnieniami i brakiem wzdęcia nie zauważyłam nic innego. Pozdrawiam

Witam !!! 8dzień z alli. Jak na razie działa i jestem z tego powodu bardzo zadowolona.Co prawda ma ta tabletka skutki uboczne ale wiedziałam ,że tak będzie.Mam do wyboru ,nie jeść nic co zawiera tłuszcz i nie odczuwać gwałtownego skutku jej działania ( nagła chęć pójścia do toalety i wydalanie samego nie strawionego tłuszczu co nie jest zbyt przyjemne ).Albo nie używać alli.No bo każda ,która sięgnie po ten lek musi mieć świadomość ,że alli właśnie tak działa i nie narzekać.Powoduje ,że tłuszcz nie wchłania się do organizmu i musi z niego być jakoś wydalony. Alli pomógł mi w oczyszczeniu całego układu pokarmowego i z samego tego faktu jest mi lżej .Nie dostałam po alli ostrej biegunki jak to było po innych lekach takich jak bisacodyl . Tak jak pisałam wcześniej nie mam uczucia ciągłej chęci jedzenia.I jest mi z tym dobrze.Niestety nie mam wagi bym mogła się z ważyć i dokładnie się dowiedzieć ile ważę (zmieniłam niedawno kraj zamieszkanie i muszę od początku wszystko kupić nawet wagę ) ,ale za miesiąc mam urodziny i wiem ,że dostanę wagę i wtedy już będę mogła pisać dokładnie jak mi idzie chudnięcie. Trzeba jeszcze napomknąć ,że nie zawsze ważyłam tyle co małe słoniątko,bo nosiłam 34 rozmiar i ważyłam niecałe 48 kg.Ale dwie ciąże,i rzucenie palenia spowodowało ,że dorobiłam się 50 kg nie wiadomo kiedy i jest mi z tym ,bardzo źle. Dodatkowo kupiłam sobie rower i w pogodne dni będę jeździć do pracy nim.Będę wspomagać alli. Moja mama także bierze alli . Ma nieco inne spostrzeżenia niż ja ,ale każdy organizm inaczej działa.Ona odczuwa to jako delikatne oczyszczenie organizmu.Przestała mieć problemy z wypróżnianiem .Ale ona bierze tylko 2 tabletki a nie trzy,może to właśnie dla tego na nią troszkę łagodniej działa ten lek. Papa....

Gość NIEZAPOMINAJKAAAA
JA TEŻ MAM BARDZO TANIO DO SPRZEDANIA TABLETKI ALLI ZA 85-90 ZŁ WIĘC JEŚLI KTOŚ CHCE TO NIECH PISZĘ GG 1415291 ;)

w tej cenie kupowałam alli w internetowych aptekach, co do skuteczności, to w pół roku schudłam 15 kg, bez specjalnej diety i bez efektu jojo, kurację zakończyłam 3 miesiące temu

Gość NIEZAPOMINAJKAAAA
zawsze mogę za 80 zł

Gość fantazja truskawkowaaaaaaa
a jakie są skutki uboczne i jak zapobiec im

Gość fantazja truskawkowaaaaaaa
przeraża mnie to co wypisują, że biegunka, że leci i nie możemy tego powstrzymać

jak będziesz jeść tłuste potrawy, to musisz się z tym liczyć, po prostu tłuszcz wydalasz razem ze stolcem

Witam!!! 25 dzień z ali.Ważę obecnie ważę 93,5 kg ,to 1,5 kg mniej.Nie stosuję żadnej diety ,bo nie mama na to czau,no i zapominam niekiedy połknąć alli.Najważniejsze waga spadła. pozdrawiam.

Gość od Alicji
Stosowałam Alli przez 5 miesięcy i schudłam 7 kg . Być może schudłabym więcej ale przekraczałam niekiedy kalorie ponad zalecaną normę .Mam obawy co do aktywności ruchowej bo bywało ,że byłam zbyt pasywna ruchowo . Myślę ,że oprócz spacerów każdy pretekst do ruchu był ważny. Gdy ostatnio postawili nowy przystanek autobusowy pod moim oknem straciłam 300 metrów które musiałam codziennie i czasami wielokrotnie pokonywać. A , więc jeden przykład ruchu już odpadł bo obecny dystans 15 metrów do mojego budynku jest jak widać krótki .Co w bilansie dziennym ruchu i ilości metrów do pokonania może mieć znaczenie . W autobusie jeżeli nie jestem obładowana zakupami to staram się nie siadać - bo jak wiadomo stanie zbija więcej kalorii. Zamierzam odżywiać się jeszcze bardziej zdrowiej i to może mieć dodatkowe znaczenie dla zdrowia i nie nabierania wagi

witam !!! nie mama pojęcia ile to już minęło od kiedy zaczęłam brać alli.Fajnie ,że ten lek pomaga wydalać nadmiar spożywanego tłuszczu.Ale u mnie to zadziałało tak,jak nie w przyswajam tłuszczu to mogę go wcinać ,i tyle co schudłam to potem przytyłam.Porażka. Jak pisałam dostałam bardzo dobrą wagę na urodziny i to mnie zmotywowało.obecnie ważę 91,30 kg .jeszcze z tydzień może dwa i będzie po niżej 90 kg.OBY!!!Mam już dość tego cielska które mnie więzi . Mój obecny cel to by na wadze zobaczyć pierwszą 8 a nie dziewiątkę.Może to nie wiele ale małymi kroczkami w tej walce z własnym tłuszczykiem to jedyne co mogę zrobić. Co prawda jak każda chciała bym ważyć po niżej 60 kg ,ale od czegoś trzeba zacząć. papa

Gość meridiu m
Nie lepiej ograniczyć podaż tłuszczu? Alli to słaby preparat, ogranicza wchłanianie tłuszczu o 20-30%. Kiedyś był tylko na receptę pod nazwą Xenical i to w 2x silniejszej dawce. Jednak Glaxo(producent) nie zarabiając na nim wystarczająco wypuścił to coś jako preparat OTC, doszedł do tego profesjonalny marketing robiąc z tego syfu nie wiadomo co. Moim zdaniem nie wart swojej ceny.