Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piniuś26

STARANIA OD CZERWCA 2009 KTO?

Polecane posty

Fajnie że grono sie powiększa. A mówicie komuś z rodziny że się bedziecie starać? Bo ja narazie jakoś wole nie zapeszać i pochwalić sie jak już się uda. Oprócz mnie i męża nikt ze znajomych nie zna naszych planów. Dlatego fajnie na forum pogadać :-)

Gość Olobolo
U nas też nikt nic nie wie ostatio siostra wypytywała a wy kiedy...? .Milcze chociaż kusi powiedziec ,ale wole nie zapeszać bo nie wiadomo czy sie uda. Maducha witaj!!!

Gość Piniuś26
Witam fajnie ,że grono sie powiększa!!! A planujecie może iść do gina przed zajściem ja mam cykl regularny i nic tam takiego nie odczuwam by musiec iść do niego a wy co myslicie??

Hej ja też już nie śpie :-) Ja wybieram sie do lekarza i zamierzam przebadać sie dobrze. Tzn krew, mocz, hormony, usg. Tylko ze ja brałam tabletki antykoncepcyjne przez 6 lat w sumie bez dłuższej przerwy i chce być pewna że wszystko OK. Za miesiac ide na badania i mam nadzieje że będzie dobrze. przyznam że troszkę się boję bo 6 lat to długo.

Gość Piniuś26
No minełyśmy sie !! ja nie wiem wydaje mi sie ,że nie musze iść ,ale sama nie wiem jak chcę iść to mój gin ,albo ma urlop albo go nie ma .A jak jest to mi nie pasuje bo jestem w pracy . Maducha długo brałas te anty.. a dlaczego tak długo? ponoc po odstawieniu anty mozliwa ciąża mnoga!!?? zapytaj sie gina czy to prawda , po braniu kwasu foliowego wcześniej też ponoć ciekawe czy to prawda??!!

czemu tak długo? hmmm stara jestem :-) Tak serio to musialam dojrzeć do tej decyzji i macierzyństwa. Zawsze były jakieś inne priorytety a to studia, a to praca a to pieniądze. A tabsy były najłatwiejsze i najpewniejsze. Tak naprawde dopiero niedawno to do mnie dotarło, jak dlugo biore i że mi czegoś w życiu brakuje... Biorę kwas foliowy już drugi miesiąc. Rozmawiałam z ginekologiem przez telefon odnośnie odstawienia tabsów i przerwy po. Wiem, że mam zwiększoną szanse na ciąże mnoga. Co ma być to będzie. Mój mąż nawet mówi że chciałby bliżniaki :-)

Hej Ania. Dopiero zaczynasz starania czy już dłużej? Zyczę Ci spełnienia twojego marzenia 🌼

Gość Piniuś26
Witaj Aniu !!! fajnie ,że przyłaczylaś sie do nas!!! a to troche czasu sie stracie co sie stało ,że az tak długo..?? Maducha czas biegnie lata też faktycznie ,że my to musimy pamiętac ,że nam zegar tyka...!!! a męśzczyzni to mogą i mogą.....!!!

Jak tam czerwcowe i nie tylko staraczki sie maja??? U mnie jak to w poniedzialek praca i szara rzeczywistosc 🌼 Ostatnio rodzina zaczela sie o potomka/wnuka dopytywac :-) Juz nie dlugo, nie dlugo ;-)

Gość Olobolo
A witam u nas ok kolejny cykl mija i zobaczymy mam nadzieje ,że niedługo bede sie cieszyc małą fasolką!!! a zwracacie uwagę na sluz jaki on jest bo na chłopca musi byc płodny!!

Gość Alkanik22
Witam ja też zaczynam sie przygotowywac mam nadzieje ,że razem coś zdziałamy .... chcodzi o czywiście o płec ja też chciałabym chłopca!! piszcie co wiecie co zrobić by go mieć

Hej. Jestem bardzo szczęśliwa. 6 letnie branie tabletek jak narazie nie ma skutów ubocznych. Mój pierwszy cykl trwał 30 dni, czyli prawie idealnie. Bardzo się cieszę, gdyż bałam się że może być gorzej. Jeszcze tylko w przyszłym miesiącu będę się tak cieszyła z powodu @. Potem już tylko będę czekała jej braku :-)

Gość Alinka22
Witam ja wybieram sie niedługo do gina na małą kontrolke mam nadzieje ,że wszystko bedzie ok. cieszę sie ,że ten czas zbliza sie mam nadzieje ,że zajdę w ciaże bez problkemu . A wy kobietki tez planujecie iść a macie jakieś plany chcodzimi czy chcecie jakąś płeć ... wiadomo byle zdrowe !!!! ale ... Piszcie!!

Ja mam wizyte za niecale 2 tyg i USG. Chce tez hormony przebadac. Ktoras z was badala hormony?

Puk puk :) można? My chcieliśmy też zacząć od czerwca właśnie. Co do płci - nie mamy preferencji, choć fajnie byloby mieć na początku chłopaka jako że mam 6 letniego młodszego brata i większość rzeczy po nim czeka na mnie ;) no a poza tym w gronie znajomych same dziewuszki. Z kolei Mój Narzeczony marzy o bliźniakach, :) Czemu czerwiec? Bo fajnie mieć dzidzię na wiosnę - ja sama jestem z marca. A poza tym w czerwcu ślubujemy więc... choć do ślubu czekać nie zamierzamy :P

a co do przygotowań - od 8 miesięcy biorę kwas foliowy, już prawie wyleczyłam wszystkie ząbki, jutro idę do ginekologa akurat :) tabletki brałam 5 lat ale odstawiłam 2 lata temu ... testy owulacyjne miałam żeby porównać swoje obserwacje z ich wynikiem ale powiem szczerze że raczej są mało wiarygodne... oprócz tego prowadzę kalendarzyk od stycznia - bo mieliśmy poradnię i jakoś tak mi się chce :P

aaa i jeszcze robilam badania na toksoplasmoze, rozyczke oraz cytomegalie - na razie wsio gra :classic_cool: nie ma nikogo buuuuuu

Hej Ja też planuję zacząc od czerwca. Mam już chłopca a teraz marzę o dziewczynce. Ale będę zadowolona z każdej płci.

Fajnie a w jakim wieku masz synka? i długo czekaliście na dwie kreski poprzednim razem?

synek ma 12 lat,udało się za pierwszym razem ale wtedy byłam mloda miałam 22 lata a teraz zobaczymy czy się uda.

Gość uk girl
Czesc dziewczyny chetnie do was dołacze ,tez bedziemy starac sie od czerwca o dzidzie,tak jak Broneczka 25 slubuje w czerwcu z tym ze tydzien przed nia.Czerwiec tez miedzy innymi dlatego ze 1 .06 jest dzien dziecka i fajnie by bylo własnie od tego dnia zaczac starania ;)Kwas foliowy zaczelam zarzywac od konca marca wiec nie tak bardzo dlugo.Jako pierwsze bobo chciała bym dziewczynke ale zobaczymy czym nas los obdarzy:)

hej uk girl :) jak tam przygotowanka do ślubu??? no i do staranek??? :) czy ja Cię kiedyś nie widziałam na topiku o ślubach? ;)

Broneczka25 ja też mam młodszego brata :-) Mój ma 9 latek. Co do dentysty to mam wizyte za tydzień, też muszę ząbki wyleczyć.

:) heh u nas jest 20 lat różnicy i tylko my dwoje a u Ciebie ? :) a ja jutro idę do ginekologa... ciekawam bardzo co mi powie ... dobrej nocki 🌻

U mnie 18 lat różnicy, więc jestem rok starsza od Ciebie :-) Miłego dnia życze i napisz koniecznie jak wizyta minęła.

Witam! Ja pierwszy miesiac staran mam juz za soba, niestety bezowocnie :( Probujemy dalej :)