Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalarepka z miodem

Ile Wam sie udało schudnac na turbo wn lub onz?...

Polecane posty

Gość bogusia87
Witam zaczne od poczaaktu mojej histori onz, wybralam onz bo jest latwa do zpaamietania iw chodzi w krew turbo jest bardziej skomplikowna a co za tym idzie trusdniej ja zapamietac:) ale kiedys sprobuje na epwno. PIEKNA JESIEN 2009 Potewm zima i2010 na wage ztyczniu a tam pos wietach 83?! o bzoe jak to mozliwe w\zrost 169 dziecko urodzone w styczniu 2009:) wiec wymowki z epo ciazy odpadaja po ciazy było 76:) niezle co a tiu 83 szok.... jakbtym pala w leb dostala potemsz szukam i jest onz, w tej chwilie mamy koniec marca jest juz 76 a było 75 ale to roznie bywa zaczynam nowa ture i edzi enapewno dobrze:) do alta spadna wiec efekty weidac od razu nawet az zauwazykl ze cialka duzo mneij chcoiaz moze waga az tak nei pokazuje:)))))) dziewczyny warto w nai zainwestowac naprawde trzbea sie wac za siobei polubilam tunczyka i jest niezle

Gość doressa
Witam Ja jestem w połowie 3 cyklu turbo wn, waga wyjściowa 67,3, a dziś odnotowałam 62,4. Dla mnie rewelacja!!! Miało być co prawda 3 kilo mniej na cykl (a nawet więcej bo turbo), u mnie wychodzi 2, ale i tak jestem zadowolona. Patrząc globalnie, 5 kilo w 25 dni to super wynik. Czyli dieta naprawdę działa!!! nie głodzę się, jem co lubię, rewelacja! W całym okresie diety miałam wpadki, np. jadłam o 23-ciej ...7 posiłek (biały ser 0%) albo herbatka zielona (lub czerwona) z cytryną i miodem (to bardzo często). Moim zdaniem najważniejsze jest w tej diecie picie dużej ilości wody i niejedzenie do pełna. Najgorsze są pierwsze dni bo rzeczywiście trudno się przestawić na te małe porcje. Ciągle się czułam, jakbym jadła tylko jakąś przekąskę a główne danie dopiero przede mną. Ale już przywykłam i nawet mi się to spodobało. Chcę schudnąć jeszcze 4 kilo. Potem chcę stosować główne zasady diety (mało i często i dużo wody) i mam nadzieję, że efektu jojo nie będzie. Pozdrawiam wszystkich!

mam pytanie dziewczyny,a jak wygladaly wasze 3 dni "oszukiwania" lub ogolnie po diecie? bo jadlyscie, i czy przytylyscie?

Gość laydy d
Witam wszystkich!! :) Jestem na diecie turbo wn już od 6 miesięcy i sprawa wygląda następująco: 1) z rozmiaru 46 zjechałam do 38/40 2) czuję się świetnie, zdrowo i nigdy nie było mi słabo itp... problem jest w tym, że od chyba miesiąca przestają być widoczne efekty tej diety. ponieważ postanowiłam nie korzystać z wagi tylko z centymetra po każdym cyklu 10 dni od ostatniego miesiąca jest to spadek 1cm/ 10 dni :( czasu mam coraz mniej bo wychodzę za mąż i do września chciałabym osiągnąć wymarzone 36/38 !! Dieta jest boska po prostu !!! bo na żadnej diecie ( nie ćwicząc) nie udało mi się tyle schudnąć !!! Natomiast co mam zrobić aby dalej tak ładnie chudnąć ?????????? W recenzjach turbo wn podają, że jeżeli ktoś chce schudnąć powyżej 20 kg to powinien stosować podstawową wersję ONZ !! Więc co mam teraz zrobić zmniejszyć dawki jedzeniowe na turbo wn lub nie robić sobie dni oszukańczych??czy przejść na ONZ ???? Jeśli któraś z Was jest już długo na tej diecie i ma podobną sytuację PROSZĘ O POMOC!!! POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE I TRZYMAM KCIUKI :)

Gość bogusia1987
do lady dy czy mzoesz mi przesłac twój przykładowy jadłospis????

Gość bialka wieczorem
Witajcie! Ja rowniez zaczelam z ONZ i musze przyznac ze dieta rozsadna i dajaca efekty. :-D Jedna rzecz chcialam tylko uswiadmomic: nie jedzcie NIGDY weglowodanow wieczore, na kolacje! To zbrodnia dla waszego organizmu! Na kolacje tylko i wylacznie bialkowe, albo bialkowo-weglowodanowe, w tym przypadku jako weglowodany wylacznie warzywka, NIGDY OWOCE! To wazne, gdyz w trakcie snu organizm nie jest w stanie spalac weglowodanow. Jesli jednak jako wieczorny posilek dostanie bialko, beda wyzwolone wieksze ilosci hormonu wzrostu, ktory, krotko mowiac i nie wdajac sie w bilogiczno-chemiczne reakcje, spala tluszcz! Wezcie prosze do siebie ta rade, bo to wazny element odchudzania! zycze powodzenia

Gość laydy d
szczerze mówiąc nigdy nie ustalałam sobie jadłospisu na nadchodzące dni bo smaki się często zmieniają .... produkty dobierałam sobie spontanicznie, takie, na które miałam ochotę w danej chwili !! Moje ulubione: Łosoś z grilla krewetki jajka ser zółty ser camembert ( choć nie jest wymieniony w produktach z gr 2 to uważam, że nigdy mi nie zaszkodził) szynka z indyka parówki chude drobiowe( w tym przypadku tak samo jak powyżej) białe serki serki wiejskie migdały orzechy włoskie orzechy ziemne pomidorki koktajlowe kapusta pekińska ogórki kapusta kiszona czosnek cebula musztarda jabłka winogrona kiwi pomarańcze To są z grubsza produkty które spożywam :)

Gość laydy d
....no i jeszcze zaczęłam popijać sobie slim coffee, choć jest niesmaczna to mam nadzieje, że przyniesie jakieś efekty dodatkowe.

Gość fajna26
Czesc dziewczyny bardzo prosze o podanie jakiejs strony lub wyslania mi na emaila tej diety na czym ona polega co moge jesc i w jakich ilosciach, nigdzie nie moge znalesc tego na necie! moj email anecia222@vp.pl

Gość lafelika
Dziewczyny, mam nowy system i nie odczytuje mi zadnych plikow ani dokumentow. Bardzo prosze jakas dobra dusze zeby jedynie wypisla co sie je w tej diecie. Gruby znam tylko nie wiem jakie sa proporce. w 1 dniu sa 3 posilki weglowodanowe i 1 bialkowy?

Gość wyslane na zawolanie
juz wyslane, powodzenia!

Gość dorcia89
ja mam niedlugo zamiar kupic ONZ tzn na wyplate za trzy tygodnie.informacjami bede sie dzielic na biezaco co i jak.jak na razie mam 172 cm wzrostu i waze 77 kg(niedawno urodzilam dziecko tzn 2.5 miesiaca temu(waga sprzed ciazy to 68 kg a chcialabym wazyc tak okolo 60 kg-mam nadzieje ze z dieta sie uda)pytanie puiszecie o jedzeniu serkow wiejskich pomidorow itd i too wszytsko bez chleba??

Gość Maria Mariewna
czesc dziewczyny, wlasnie zaczelam dzisiaj diete ONZ. Na turbo raczej bym sie nie zdecydowala, bo nie mam ochoty miec yoyo, a jakos jestem przekonana, ze takie odchudzanie do tego prowadzi. W zeszlym tygodniu od poniedzialku zaczelam bardziej uwazac na to co jem i caly tydzien staralam sie nie mieszac produktow bialkowych z weglowodanowymi a na wieczor, nie pozniej niz 4 godziny przed snem jesc kolacje bialkowa. Mam wrazenie , ze widac juz efekty, niestety nie mam wagi, zeby sie zwazyc, bede musiala kontrolowac wage u znajomej :( czy ktos obecnie jest na tej diecie?

Gość Maria Mariewna
aha Dorcia, jesli jesz serek wiejski albo salatke jajeczna czy z tunczykiem to oczywiscie nie mozesz zapychac sie do tego chlebem, bo chleb to weglowodany, a tych nie laczymy z bialkami (w tej diecie - prawie nigdy). Mozesz wkroic sobie rzodkiewke , szczypiorek, cebule i np. ogorki do serka wiejskiego i zjesc do tego plasterek szynki , miesko kurczaka, najlepiej piers lub rybe. Ja nie gloduje po takim posilku. dziewzyny, uzywacie jakies ostrych przypraw do zwiekszenia metabolizmu? Ja posypuje owoce cynamonem a do salatek i na chleb dodaje pieprz cayenne, chilli, czosnek i imbir.

Witam Dziewczęta:) dziś właśnie przez przypadek dowiedziałam się o diecie turbo wn i bardzo mnie zaciekawiła. Myślę że nie miałabym większych problemów z przeprowadzaniem jej. Jednak zastanawiam się właśnie czy zrobić to od razu czy skończyć najpierw kopenhaską, wiem że nie jest ona zdrowa, ale szybka i skuteczna. Dziś jestem na 7 dniu kopenhaskiej, czuje się nieźle i mogłabym dojść do końca, ale obawiam się że po tak rygorystycznej diecie przejście na takie jedzonko jakie opisuje dieta turbo mogłoby się skończyć jojo albo przynajmniej zatrzymać chudnięcie. Może mogłybyście mi coś doradzić w tej kwestii? aa i ponawiam pytanie o otręby, można sobie czasem na nie pozwolić? pozdrawiam!

aaa i jeszcze jedno pytanie, dla osób które już dłużej stosowały tę dietę.. czy tłuszczyk schodzi również z ud?

Gość dorcia89
dzieki Maria Mariewna.acha i pyt.do kogos kto schudl dosc duzo np na brzuchu czy pozniej nie zostala taka skora rozciagnieta brzydka czy po prostu wszytsko ladnie zniknelo i skora ijest ladna "sprezysta"

Gość Maria Mariewna
Uwazam, ze lyzka otrab dziennie nie zaszkodzi a nawet pomoze. Mozna posypywac nimi kanapki, dodawac do muessli albo dodawac do owocowych smoothies. Nie mieszaj ich raczej z bialkami, wtedy wszystko bedzie spoko, chociaz mowi sie , ze surowe otreby pogarszaja niektore choroby, wiec moze lepiej zalewac je goraca woda? nie wiem czy to cos moze pomoc? Alis_ja: jestes zadowolona z Kopenhaskiej? Ja bym sie na nia nie odwazyla, bo gwarantuje, ze po niej wrocisz do normalnego odzywiania i maksymalnie po paru miesiacach zlapiesz wiecej kilogramow niz masz. Ja tym sposobem dorobilam sie 72 kilo, o zgroza, moglam sie zwazyc dopiero w zeszlym tyg. bo nie mam wagi w domu, bylam w szoku, a zaczelam sie odchudzac od 57 kilo. Lepiej zrob sobie diete ONZ, ew. turbo, ale musisz uwazac potem. Ja dzisiaj wtrabolilam niestety jajko czekoladowe :( ale raz na jakis czas i to nie zaszkodzi. dzis wieczorem biegam :)

Gość Maria Mariewna
Znowu zapomnialam o twoim pytaniu Dorcia. Co do skory na brzuchu to zalezy ile masz kilogramow tluszczyku na nim i ile chchesz zrzucic. Poza tym u jednych skora jest bardziej elastyczna i wraca szybciej do normy a u innych niekoniecznie, ale to juz musialoby byc naprawde sporo zrzuconych kilogramow, zeby do takiego czegos moglo dojsc ja bym sie raczej przejmowala bardziej rozstepami. Trzeba sie masowac i tyle.

co do pytania w tytule, to jeszcze mi sie nie udalo schudnac, ale zaczelam dzisiaj i mam duze nadzieje... uuuuh, 3mam kciuki za was kobietki!

pytanie: czy mozna jesc kazdy nabial bez cukru i tluszczu? np. kefir, albo jogurt naturalny albo serek twarogowy? Niektore pokarmy nie sa uwzglednione na liscie, ale wydaje sie to dosc logiczne ( ze mozna je jesc), bo maja buzo bialka, a minimalne ilosci tluszczu i weglowodanow. Pytam, bo mieszkam za granica i twrogu bialego na 100% nie znajde :(

Gość dorcia 89
niestety ale ja juz mam rozstepy po ciazy na brzuchu ehhh ale dzieki za odp

Gość Maria Mariewna
hehe, ja mam na tylku bez ciazy, tylko od chudniecia i tycia :( Co do nabialu, to znam ten problem bo tez jestem za granica. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w wiekszosci krajow sa produkty nabialowe, w Irlandii i UK cottage cheese choc smakuje jak stara sciera, ale mozna sie zaopatrzyc w Lidlu w niemiecki, ktory jest pyszny. W Niemczech nazywa sie Krniger Kse. Ja dzis zjadlam na kolacje kawalek pieczonego lososia skropionego cytryna, jajko bo mi zostalo z soboty, to juz dojadlam :( ale to tez bialko :) i salatka z normalnej salaty i ruccolli z 3 oliwkami, kilkoma kawalkami mozarelli, paroma kaparami i kawalkiem suszonego pomidora z sosem z pol lyzki oliwy z oliwek, balsamico ciemnym i ziolami prowansalskimi. No i jestem najedzona. Niektorych z tych produktow nie ma na liscie, bo na przklad losos jest troche tlustawy, ale wole , bo halibut moze jest chudy, ale do chudniecie potrzeba tez tluszczy zwlaszcza omega 3 i 6 , a one sa wlasnie w lososiu. Za pol godziny ide biegac :) Jeszcze mam zapal, nie wiem jak bedzie za 30 minut :)

bez znaczenia którą diete podejme nie mam zamiaru wracać do normalnego odżywiania, prawie wcale nie jem chleba ani makaronu, ryżu. Kopenhaską rzuciłam dziś i od jutra zamierzam wziąć się za turbo:) czy może na początek polecacie ONZ? Jestem zadowolona z tego tygodnia na Kopenhaskiej bo skurczyła mi troche żołądek, wcześniej moim problemem nie było zbyt kaloryczne jedzenie, a zbyt duża jego ilość. Przechodząc na kopenhaską chciałam to troche opanować ;) Mam pytanka co do dietki turbo, czy są konkretnie ustalone przerwy między posiłkami? i czy można ominąć czasem jeden albo nawet dwa posiłki w ciągu dnia? Niestety studia czasem uniemożliwiają mi takie częste jedzenie. I następne pytanko, czy można pozwolić sobie od czasu do czasu na gumę do żucia, momentami ciężko się bez niej obyć;)

Gość Maria Mariewna
Guma jest w porzadku, bezcukrowa oczywiscie, jesli ktos nie ma nic przeciwko slodzikom. co do calkowitego wyeliminowania weglowodanow to nie proponuje. Makarony i ryz mozesz odlozyc, ale jedz kasze i pieczywo pelnoziarniste, bo bialko nie oczyszcza jeslit, bedziesz puszczala smierdzace baki i bedzie ci wszystko zalegalo w jelitach, fuj. Ja juz po bieganiu,dzis pierwszy raz po zimie, tylko 15 minut, ale czuje sie fajnie :)

no ale przecież na turbo nie można jeść ani chleba ani kaszy, poza dietą jem baaardzo dużo otrąb, warzyw, a chleb to żytni chrupki. Ja postanowiłam ćwiczy sobie od czasu do czasu w domu ZUMBĘ! tak to wygląda: http://www.youtube.com/watch?v=Vf0q6qtThF4&feature=related wygląda dość niepozornie, ale daje w kość, postaram się codziennie wieczorem po 20 min się pogibać ;) A gdy skończe tą diete zaczne aerobik ;)

aaa i jeszcze mam pytanie, bo nie bardzo rozumiem.. jeśli np w diecie jest posiłek który ma się składać np z 2 produktów z grupy drugiej to znaczy że moge zjesć dwa różne produkty z tej grupy w dowolnej ich ilości, czy np tylko dwa serki wiejskie, albo dwa jajka na twardo? i czy warzywa moge jeść do każdego posiłku (przynajmniej troche) czy czekać na posiłek w którym są wyznaczone? Bylabym baaardzo wdzięczna za odpowiedź :)

Maria Mariewna: jestem w Danii i tu w sumie jest duzy wybor nabialu noskotluszczowego. Lidl tez jest, ale serek wiejski ( ten beztluszczowy) smakuje jak stara sciera ( bardzo ladnie to ujelas, hehe),pewnie to jakis inny niz ty sprobowalas.Kupuje troche drozszy, ale za to pycha. Jogurt naturalny tez bede jadla. Mi sie wydaje, ze na tej liscie to sa wytyczne, wiekszosc produktow ma niski indeks 'glikemiczny' (czy jakos tak sie nazywa...) Wiec np. banan i awokado tam nie figuruje, co jest b. logiczne. Kurcze, podoba mi sie ta dieta i chce w nia wierzyc! :D Nie wiem, kto napisal cos o lososiu, ze go nie ma w diecie turbo, ale w mojej wersji jak najbardziej jest! Dziwne... czarno na bialym - losos, makrela, fladra, miecznik, dorsz, pstrag i tunczyk (jesli chodzi o ryby) alis_ja: jesli jest napisane, ze masz zjesc dwa produkty z grupy 2., to sa to dwa rozne produkty z tej samej grupy... Warzywa je sie tylko wtedy, kiedy to jest dozwolone... Zadnych produktow pszennych poza tym nie wolno, zero chleba, chlebkow chrupkich, itp. Jesli chodzi o godziny posilkow, to ja zaczynam o 7. rano i jem co 2godz. Koncze z jedzeniem o godzinie 17. i potem zapijam glod woda. Slyszalam, ze jesli je sie pozno, to efekt nie jest az tak zadowalajacy, pomimo tego , ze stosujesz sie do zasad... Poza tym widze, ze wiele dziewczyn wybralo diete turbo zamiast kopenhaskiej - tak jak ja :) Ja tez przeszlam tydzien z kopenhaska i 'poszlam po rozum do glowy', hehe Laski!Mysle, ze to byl dobry wybor! Trzeba sie odchudzac zdrowo i dlugodystansowo, bo wtedy zachowacie rezultaty na dluuuuugi czas :) Pozdrawiam! p.s. mysle ze przejde przez I ture, a potem sprobuje zmiksowac dni: jeden dzien na turbo, jeden dzien tylko na proteinach... co o tym myslicie?

doressa! gratuluje wynikow! Super slyszec cos tak pozyywnego o tej diecie! To motywuje na maxa :D Powodzenia z ostatnimi 4kg!!!

Dziękuje za odpowiedź :) czyli jeżeli mam zjeść 1 produkt z grupy 2 moge zjeść tylko jedno jajko? Dziewczyny a pijecie kawe? Zastanawiam się czy mogę sobie po śniadaniu pozwolić na kawe z odrobiną mleczka (0,5%) ;)