Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalarepka z miodem

Ile Wam sie udało schudnac na turbo wn lub onz?...

Polecane posty

Gość Maria Mariewna
Hej, rozumiem, tez tak mam czasami. Bardzo przejmuje sie , jesli ktos sie do mnie nie odzywa, od razu zaczynam rozbierac na czynniki pierwsze moje zachowanie, co powiedzialam, jaka mine zrobilam, czym moglam do siebie ta osobe zrazic. A potem sie okazuje, ze nikt nie ma do mnie o nic pretensji, ze byl chory, byl na urlopie, mial nawal roboty w pracy. Nie wiem skad my to mamy. Ja tez zawsze lubie stac w centrum uwagi, a jesli ktos mnie spycha na margines albo okazuje mi niechec czy po prostu brak zainteresowania, to dostaje niemal amoku. to takie infantylne troche :) Zupelnie inaczej mam jesli to ja nie jestem zainteresowana znajomoscia z kims, to wtedy nie ma to tamto :) Ostatnio tak mialam po randce z chlopakiem, przystojniak jak cholera, charakterek itd i co, malo mnie kolanem nie wepchnal do autobusu, tak sie chcial mnie szybko pozbyc. No i to byl ten kop do chudniecia. Bo wmowilam sobie, ze to na pewno przez te zbedne kilogramy, a nawet jesli przez moja glupia gadke, to wyszlo mi to tylko na dobre, choc mialam dola dlugo dlugo... druga rzecz u mnie, zdecydowalam sie , kurcze az sie boje napisac :) ... ze skoro waga mi stoi juz od tak dawna, to musze znowu cos zmienic. No i naczytalam sie troche o tym Dunkanie i dzis zrobilam pierwszy dzien na proteinach, co nie jest taka tragedia po diecie ONZ. W sumie jestem przeciw Dunkanowi, bo nie uwazam zeby miecho bylo zdrowe tak jak on to uwaza, ale sprawdze na sobie. Robie 5 dni gazy uderzeniowej, zobaczymy czy cos spadnie, bo moze co mialo spasc spadlo juz w ostatnim miesiacu? I wiesz co? Jestem od nowa zmotywowana. To chyba nie takie glupie miec scisle wytyczne i palec Boga nad glowa. Ja juz zauwazylam wczesniej, robiac oczyszczanie, ze jak moge jesc tylko pare rzeczy to bede jadla tylko te. Jak wiecej to i siegam czesciej po cos niedozwolonego.

Gość Gruba-baba
Witam, dziś jestem pierwszy dzień na diecie Turbo. Zdecydowałam sie spróbować, bo jest krótka i brzmi zachęcająco - w razie czego mogę jej nie kontynuować po tych 10 dniach. Ciekawa jestem efektów. Do tej pory stosowałam dietę MŻ; od 25 stycznia schudłam 8 kg. Chciałabym zgubić jeszcze 13 kg.

hejka Dziewczyny! Witamy w gronie dietowiczek - plotkarek ;) !!! Do Marii Mariewnej: Juz mi lepiej, wiec spoko, no ale masz racje, ze to dziecinne, hehe. Teledysk z plazy jest MEGA motywujacy, hahaha. Chyba na te impreze wpuszczaja tylko po zmiezeniu obwodow...:D Tak ,tak, jedziemy na beach party!!!! Chociaz ja do konca nie trzymam diety. :/Jem np. jablko wieczorem... albo dodaje odrobine dressingu do salatki warzywnej. Ale tak czy siak czuje, ze takie podejscie do diety pozwoli mi na utrzymanie zdrowego trybu zycia i normalnego podejscia do jedzenia. Czekolady, czipsow, ani lodow nie jem, wiec mam w sumie (prawie) czyste sumienie. ;) Powiem Ci, ze dunkan jest skuteczny. Bylam na tej diecie jakis rok temu i wtedy wlasnie dotarlam do 63,5kg :) Ale wszystko poszlo w las, bo odwiedzilam rodzine w Polsce, wtedy spotkalam sie ze znajomymi, mialam urodziny, dostalam odpowiedz odmowna w zwiazku z praca i tak sie wszystko posypalo :/ Ale skuteczna jest, to na bank. Chyba nawet mam gdzies skopiowana te ksiazke w formacie pdf (moge wyslac na maila jakby co) A dlaczego myslisz , ze jest niezdrowa? przez to zakwaszanie jelit? wzrost:172cm waga: 19.04.2010 - 69,7kg 21.04.2010 - 68,7kg :D 24.04.2010 - 67,1 :D :D 27.04.2010 - 68,3kg :( :( do tej pory zrzucilam: 1,4kg wzrost:172cm waga: 19.04.2010 - 69,7kg 21.04.2010 - 68,7kg :D 24.04.2010 - 67,1 :D :D 27.04.2010 - 68,3kg :( :( do tej pory zrzucilam: 1,4kg

Gość Maria Mariewna
Hej, widze ze jednak jeszcze jestes :) Bo juz bym chyba sie poplakala, jakbys przestala wchodzic na forum :) Mam ksiazeczki, sciagnelam sobie zanim zaczelam diete. Mam dlaczego nie moge schudnac i 350 przepisow. Dzisiaj zrobilam te placki otrebowe i kurcze niezle byly z curry, cebulka i innymi przyprawami hinduskimi. Najlepsze ze moj czteroletni bak zezarl mi calego placka :) wiec musza byc okej, bo on niejadek jest :) Moja kolezanka jest tez na Protalu, schudla juz jakies 7 kilo podobno. A ja ogolnie tak jak ty, jestem raczej oredowniczka jabluszka i trawy, ale przezyje te dietke, bo nie mam az tyle do zrzucenia, zebym musialam na niej pol roku byc, a przynajmniej jakie wspaniale beda dni warzywne :) A jeden dzien w tygodniu na bialkach to nic okropnego i tak juz wczesniej nie jadlam tylu weglowodanow. Co do party, to dobrze wiedziec, ze teraz w PL to juz tylko takie dziewczyny krasne sa. I to sa laski, ktore na stowe przeszly ONZ, Turbo albo Dunkana. To bylo w ogole spotkanie dziewczat, ktorym udalo sie schudnac 20 kilo ;) Daje sobie reke uciac :)) Hej Gruba-Babo :) gratuluje dotychczasowych wynikow! Na Turbo powinno jeszcze szybciej zjechac :)

Gość Maria Mariewna
A no niezdrowa, na pewno nie moze byc zdrowa. ale wlasnie jako plan dietetyczny jest calkiem okej. Wkurzaja mnie tylko wywody tego doktorka, ze meso jest zdrowsze niz owoce i dostarcza wiec skladnikow odzywczych- bullshit! Nie wierze i nigdy nie uwierze. I w to co pisze o tym, ze czlowiek rozwinal sie jak zaczal zjadac mieso, co jest oczywiscie po czesci prawda, ale wielki procent spoleczenstwa na swiecie w ogole nie jada miesa, jak hindusi np. i dobrze sie maja. Jesli cos powoduje zaparcia, jesli smierdzisz jesli jesz duzo protein, twoi pot zaczyna po jakims czasie tez capic, to co tu mowic o zdrowym pozywieniu? No juz o zakwaszaniu zoladka nie mowic, dobrze ze w ogole te otreby sa dozwolone, pewnie sie przestraszyl skutkow samych protein. Poza tym co jest bardzo niebezpieczne, ze nawoluje do zjadania ogromnych ilosci aspartamu, a aspartam powodujemiedzy innymi raka mozgu, co juz dowiedzono, tyle ze ma mega lobby na swiecie. Tu jest link z filmikiem PLanete: http://www.youtube.com/watch?v=hh0h9rCZiSw Ja tez pewnie jutro go kupie, ale na pewno nie bede uzywala do wszystkiego

Hej! Jestem jestem, tylko chyba az tyle sie nie dzialo ze mna i moja diete ( dalej brak dyscypliny i czas mija za szybko). Wczoraj wieczorem wtrabilam dwie parowy (z kurczaka) i dwa plasterki szynki i sera :(, a dzis jestem zapuchnieta i mam wyrzuty sumienia, hehe. Moze to mi pomoze powstrzymac sie od podjadania przynajmniej dzis wieczorem... Ide za chwile na brzuch/uda/posladki i dam z siebie wszystko :) A probowalas kiedys diety turbo? czy tylko onz? Turbo nie jest az tak rygorystyczna jak dunkan...ale to oczywiscie nie to samo. No wiec powodzenia z proteinkami! To juz 2. dzien? czy nastawiasz sie dopiero psychicznie na te diete? gruba Baba chyba nas opuscila :( pozdro! milego dnia!

witam ja tez bym potrzebowala jakiej skutecznej diety wlasnie rzucilam palenie i jem za dwoch

Gość Maria Mariewna
No, Gruba Baba pewnie zwatpila czytajac nasze posty ;) Na Turbo nie bylam, moze jeszcze kiedys bede, choc mam nadzieje, ze tym razem schudne i uda mi sie to utrzymac. 3 lata temu tak pieknie schudlam do 56,5 a potem zycie z facetem, niecierpie facetow przynoszacych pizze do domu o 22 w nocy specjalnie dla ciebie i mowiacych , ze i tak wygladasz pieknie. Final wiadomy. Dzis mam 3 dzien Protal I , wazylam sie rano i moze troche sie ruszylam waga w dol, ale mam najtansza wage, wiec sie ciagle przestawia. Mysle , ze moze z pol kilo sie ruszylo, choc pewnie sama woda. Zobaczymy co bedzie jutro. Musze sie wybrac po jogurty i serki wiejskie, bo wyjadlam wszystkie. Psychicznie to jestem chyba juz nastawiona dzieki ONZ, nie narzekam. Zaraz callanetics. Fajnie , ze chodzic na BBP ja to pisze po niemiecku, ale pewnie macie podobnie- Bauch Beine Po :) Jakie cwiczenia tam robicie? Pilates, callan czy jakas mieszanka? Ja moze raz bylam na takich zajeciach. I do Sopelusi: skuteczne sa wszystkie 3: ONZ, Turbo i Dunkan. Roznia sie tylko czestoscia posilkow i produktami. Ja bylam na ONZ i polecam, jesz czesto, wiec nie powinnas podjadac.

Gość Maria Mariewna
Ale kaszana dzisiaj. Stwierdzam, ze 3 dni na proteinach moge przetrzymac ale dluzej nie dam rady mieszkajac w domu pelnym slodyczy i chipsow. Zaczelo sie od jedenj fratki po poludniu, w koncu wpierdzielilam z 10. Po 15 minutach czekoladowe jajko wielkanocne, potem 2 ciasteczka maslane. Tragedia. NO i juz teraz wypilam jedno piwo, bo i tak zawalilam. Ale to nic, w ogole chyba ten Dunkan by nie wyszedl bo mam zbyt duzy pociag do jablek :) Chyba jednak wroce do 3 dni bialkowych i 2 bialkowo weglowodanowych. Zobacze co wyjdzie. Dzis mam babysitting to jeszcze porobie callanetics. To bedzie moja 6 godzina. A jutro rano przed sniadaniem ide na walking. Bo aeroby troche w tym tyg. zaniedbalam. A co u ciebie/ u was? ;) Aha w Irlandii piekna pogoda wczoraj 28 stopni dzis tez cos takiego. Jestem brazowo czerwona na twarzy i dekolcie i spedzam dnie na zewnatrz. Az nie chche sie myslec co sie dieje w PL :(

hejka! no tak to jest, jak sie za ostro zabiera za te diety... :/ Mowie to, znad kieliszka czerwonego wina i kawalka czekolady :D :D :D To dla mnie przerwa, a jutro dalej podazam sciezka zdrowego bialkowego zywienia, hehe Dunkan taki jest, efekty sa, zatwardzenie jest :D , ale trudno to przejsc, bo albo jest sie 100% na dunkanie, albo rzucasz to i rzucasz sie na wszystko, co zakazane...Naprawde, trzeba byc zdeteminowanym, zeby wytrwac na tej diecie...Wiec sie nie dziwie, ze nie wytrzymalas az tak dlugo ;) Nie lam sie, ja mysle, ze wyjdzie Ci na zdrowie troche inne podejscie - te proteiny i weglowodany na zmiane brzmia ok. Ja oczywiscie jutro kontynuuje turbo podejscie ;) pozdrawiam! p.s. u mnie tez super pogoda! IDEALNA wrecz, nie za goraco, nie za zimno, mnostwo slonca. YEEEEE Udanego weekendu!!!!! :) Szykuja sie jakies wycieczki w gory, albo inne atrakcje? Umnie na 100% grill, ale zostaje przy opcji 'piers kurczaka'. mniam! :)

Gość Maria Mariewna
Hejka, no to mnie pocieszylas :) I tak schudniemy, tylko po swojemu. lepiej sie czulam na warzywkach i dniach na sokach. A teraz mam padline w brzuchu :( rozkladajaca sie w tych tropikach. Mamy plany jechac do Bray, to taka mala miejscowosc nad morzem niedaleko Dublina z plaza :) . potem chcemy zdobyc szczyt Sugar Loaf http://www.gsi.ie/NR/rdonlyres/6CC9C746-1FC5-44E3-891E-A71EEDFDE99B/0/sugarloaf.jpg Nie wiem jeszcze kiedy, czy jutro czy w niedziele. I kurde w taki ukrop hehe, chyba utkniemy na plazy ;) Udanego weekendu... Ja juz po piwie, schabowym i kartofelkach. I jeszcze wsune chipsy, ale od poniedzialku znowu ich nie ma na chacie, wiec powort do proteinek. Moze i mi to nawet na dobre wyjdzie...

Gość Maria Mariewna
Bylo super, szlismy 7 kilometrow klifami nad morzem. Spalilam sie na raka. Zlapalo mnie slonce jak nigdy. Nie chce myslec co bedzie jak skora zacznie schodzic, musze maksymalnie ja nawilzac. Do tego dupa mnie boli od siodelka, bo w sobote jedzilam rowerem. A dieta.... jaka dieta? No ale jutro schodze znowu na proteiny. Mam nadzieje, ze twoj weekend byl tez mile spedzony. Pozdrowienia

super uslyszec, ze tak dobrze spedzilas weekend :) Ja tez sie wyluzowalam na maxa, chociaz tylko niedziele mialam wolna. Bylismy na dzialce, czas minal mega szybko. Bylo tak sielsko i spokojnie. Zjedlismy calkiem zdrwy posilek z ogromna iloscia warzyw na kocyku pod kwitnacymi jabloniami, aaach :) A wczoraj znowu padalo, wiec nie zaluje, ze musialam pracowac ( bo ogolnie zielone swiatki to czerwona kartka w dunskich kalendarzach). Ja troche przystopowalam z dieta, niestety pije za malo wody :/ Poza tym odrobina jogurty z platakami, mam juz 10km na rowerze za soba, zjadlam gruszke, a teraz tunczyk z serkiem wiejskim. I wczoraj nie jadlam po 19. Wiec nie jest najgorzej, a tak naprawde, to wcale nie jestem w 'dietowym' nastroju... Wiec oby nie siegnac po czekolade, czipsy, lody, etc do tego duzo wody i iejedzenie po 19. i moze nie przytyje ( nawet nie ludze sie,z e schudne) ;) Teraz ide sie uczyc do egzaminu ( czytanie literatury, bo mam zaleglosci od poczatku semestru, ups) 3maj sie i uwazaj na slonce! :)

martaanna112 - jakos nie moge znalezc tej stronki, na ktorej znalazlam diete turbo, ale mam ja w pdfie, wiec jesli podaz mi swego maila, to ci to wysle pozdraiwam!

Gość Maria Mariewna
Kurcze, dawno tu nie wchodzilam. Jestem podlamana. Nie moge przestac wcinac, po 14 juz mi sie wlacza zielone swiatlo i pozeram mnostwo ciasteczek i czekoladek. Wygladam ciagle spoko, no i w tym tygodniu mam juz za mna 2 godziny callaneticsu i 3 aerobow, wiec waga specjalnie sie nie rusza w gore. Ale boje sie , ze przybedzie mi to co juz zrzucilam. Nie wiem jak mam sie zmotywowac na nowo. Tak dobrze mi juz szlo, jestem zla na siebie ze zaczelam tego Dunkuna, bo na pewno to jego wina. Silly Dunkan. Powinnam sluchac swojego rozumu, nie mozna skroic diety dla kazdego nie znajac go wcale. Moze powinnam zrobic sobie znowu ze 3 dni na sokach czy maslance, to mi motywacja powroci... No i najbardziej przeszadzaja mi ci Irole tutaj. Wkurza mnie jak probuja mi wciskac jedzenie poznym wieczorem - musze znikac po kolacji i to tez troche glupio wyglada. Ale wsadzaja mi nosy do talerza i pytaja: to jesz, znowu nie ma jajek i tego tylu rzeczy. Choc i tak jest troche lepiej niz bylo. Biore sie teraz za tae bo czy cos innego. Kurde szlag mnie normalnie trafia, a bylam juz na dobrej drodze. Moze mnie zmotywujesz? Chyba musze znowu obejrzec filmik na plazy...

Gość Maria Mariewna
za kare pocilam sie 40 minut a potem wykonczylam callaneticsem czuje sie lepiej. zadnych slodyczy, szkoda by bylo tej pracy , ktora wlozylam w to chudniecie i cwiczenia :( a co u ciebie? z tego co piszesz, to w miare sie trzymasz diety, jak podjesz wedline czy ser zolty na wieczor to nie jest nic zlego, bo to bialka, moze gorzej z parowkami , bo tluszcz, ale ja tez je podjadam :) Trzymaj sie

Gość Maria Mariewna
66,5 kg. miesnie pupy bola , 9 godzina callaneticsu za mna, motywacja powoli wraca :) W weekend jestem sama, wiec moze soki? Jeszcze nie zdecdowalam, bo mam ochote tez na chinszczyzne :) Zyjesz?

Gość beica
hej hej dziewczyny!!!! dziś zaczęłam drugi dzień diety turbo,wcześniej robiłam już raz ta dietkę i udało mi się schudnąc 3 kg ale pózniej bylam na komuni i przerwałam.Ale powracam z wielka motywacją bo wiem że ta dietka działa.W końcu nie chodzę głodna a jak dla mnie to wręcz odwrotnie bo nigdy nie jadalam 6 posiłków.Byłam kiedyś na diecie kopenhadzkiej ale robiło mi się słabo. tak więc dziewczyny kto zaczyna ze mną???moja waga wyjściowa 61,7kg cel-53kg wspomnę tylko że jestem dość niska bo mam 159cm i bardzo \bym chciala wrócić do wagi sprzed ciąży. WSPIERAJMY SIĘ -RAZEM BĘDZIE ŁATWIEJ!!!

Gość ssuuzzii
ja zaczełam dzisiaj ONZ. Robilam jakis rok temu ta diete i pomoglo- 2,5 kg zniknelo i co najlepsze nie wrocilo :D takze kolejny start. Dzis zostal mi jeszcze jeden posilek ale jak narazie jestem pelna... :)

Gość Maria Mariewna
Hej dziewczyny, fajnie, ze jest tu ktos nowy kto moze nas zmotywowac :) Ja zaczelam dieta MZ potem ONZ i na nich razem schudlam przez mniej niz miesiac 5 kilo. Zaczynalam od 172 przy wzroscie 164 (ew. 163 ) . Teraz jest okolo 66,5 waga stoi w miejscu, ale to przez nadmierne podjadanie czekoladek. Teraz juz powoli redukuje slodkosci i chche w weekend zrobic mega intensywne 4 dni odchudzania. Czyli aeroby rano, callanetics wieczorem , 1- 2 dni na sokach na oczyszczenie i "odzwyczajenie sie" od nadmiernego zarcia. Potem wracam do ONZ bo probowalam Dunkana i niezly pociag do slodyczy mialam po paru dniach... Mam nadzieje, ze bedziecie wytrwale. Powodzenia

Gość Maria Mariewna
tfu jakie 172??? az sie przerazilam widzac co napisalam :O - 72 kg oczywiscie

Gość beica
dziś dzień trzeci-waga 61.1 juz ponad 0,5 kg za sobą :))))) głodu wcale-uwielbiam tą dietkę-dziewczyny gorąco polecam!!!!ta dieta naprawdę działa chudnie się systematycznie ale nie za szybko więc nie ma efektu jojo no i najważniejsze dużo wody-wtedy wada spada szybko.Ja poprostu przed każdym posiłkiem wypijam 2 szklanki wody. Powodzenia dziewczyny!!

Gość Maria Mariewna
No to gratuluje, pol kilo w trzy dni to juz sukces. Ja musze ruszyc moja wage z miejsca. Bedzie ciezki weekend :)

Panie drogie, zamierzam od jutra rozpocząć dietę turbo. Waga 79 Wzrost 170 Dzielcie sie wrażeniami, radościami i smutkami. Ciekawe czy i ja wytrzymam? :D

Gość Maria Mariewna
Fajnie, tutaj ostatnio juz wiele osob odpadlo, ale trzymam kciuki, na pewno sie uda.

Gość Maria Mariewna
dobra dobra....

Gość Rozstepy
Witam, widze, że trwa tutaj dyskusja na temat diety turbo wn. Ja chciałabym z nią schudnac 10 kg, nawet te 7 mi wystarczy, ale mam pewne obawy w związku z tą dieta. mam dopiero 17 lat i przy wzroście 162cm ważę niestety 63,5kg. Chciałabym zejść do 55kg w 3 cykle, choć wiem, że to raczej nierealne, ale nawet te 57 by mi wystarczyło. tylko mam takie pytanie, czy którejś z was w trakcie tak szybkiej utraty wagi zrobiły się rozstepy lub została zwisająca skądkolwiek skóra? Czy przy chudnięciu załóżmy 3-4kg na 10 dni możliwe jest, żeby mi się one zrobiły? proszę o szybką odpowiedź, gdyż jestem młoda i nie chcę do końca życia borykać się z rozstępami...