Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość banda wszawców

kupuję uzywane czy to błąd?

Polecane posty

Gość banda wszawców

na allegro za grosze mozna nabyc duzo ubranek na zmiane dla noworodka. Moja mama uwaza ze nie powinnam kupowac starych. No ale neiktóre sa takie ładne, i za nie w sklepiej duzo bym dała. ostatnio chodziłam po sklepach i za 40 zł kawałek ciupeńkich ogrodniczek- szkoda mi dac, a w allegro uzywane sa za bardzo nie wiele.Co mam robic? oszczędzac na dziecku?

Moja kumpela która ma kasy jak lodu, nawet swojemu dziecku kupuje ubranka w lumpie, bo mówi, ze i tak szybko wyrasta:)

Gość ja bym nie kupila
ale rozumiem osoby, ktore kupuja. w sumie i tak pierzesz, prasujesz, a dziecko rzeczywiscie niszczy i wyrasta. gdybym sie nie brzydzila tez bym kupowala.

Gość a ja powiem tak............
takie ciuszki do malego dziecka czyli od 0-2 lat max można kupić na allegro, ale już do starszego dziecka to raczej ciuszki są mocno zniszczone, więc się nie opłaca

ja większość ubranek mam używanych i jest ok. wyprałam, wyprasowałam i mam :) jakbym miała nowe kupić to bym zbankrutowała, bo moje dziecko ma refluks co ozmnacza że ciagle ulewa i przebieram po 8 razy dziennie wszytsko, cały komplet bo wszystko mokre jest. co oznacza że nawet piorąc codziennie potrzebuję ok 20 sztuk body, 20 kaftaników, 20 spodenek/śpiochów, kilkunastu sweterkow, bo przecież to nie od razu schnie.

Gość gabbbbkoooo
Ja tez kupuje uzywane, rzeczy typu body lub pajacyki to raczej nie, bo tego jednak uzywa sie czesto i sie spiera. Mieszkam w UK i tutaj bardzo popularne sa tzw car boot'y, taki pchli targ, gdzie za grosze (a raczej pensy) mozna kupic praktycznie nowe markowe ubranka next gap itp. Ogolnie ubrania dla dziecie w anglii sa tanie (te nie markowe) i bardzo dobrej jakosci.

Gość ja mam wszystko uzywane
wszystko kupiłam używane i mam superową wyprawkę. Wyprane, wyprasowane, mieciutkie, metki obciete, żeby nie przeszkadzały, takie sprane to nawet lepsze, bo i ja i mąż mamy AZS i dzidzia na 90 % też będzie miała. Wózek i łóżeczko tez uzywane, pokrycie wózka wyprałam, a łóżeczko wyszorowałam. Nowe mam tylko posciel, materacyk i butelki i smoczki kupię nowe o ile bedą potrzebne.

Gość banda wszawców
body własnie i spodnie ,spioszki kupuje stare ale zdarza się ze kupiłam komplet całkiem nowy aby w szpitalu nie patrzyli ze dziecko w zniszczone ubrałam. Do lekarza tezmusi miec nowe, a te stare by w domu miał. Agatko- 20 sztuk kazdego ciucha masz? o rany ..ja tylko kilka. i mysle ze tez tego cos duzo wychodzi

Gość marcelina979
Duzo ubranek kupilam na allegro i w lumpie :) bardzo duzo tez dostalam nowych jak urodzilam. Teraz dostajemy po kuzynach w stanie super ,wiec na ubranka nie wydaje kasy,chyba,ze jakas promocja w sklepach jest.Buty tez staram sie kupowac nowe.

ja wszystko kupuje uzywane, oprocz rzeczy osobistych dla malego - butelki, smoczki, body i tyle. poza tym WSZYSTKO uzywane - od zabawek, wszystkie ciuszki, wozki, lozeczka, co tylko mi potrzebne. mieszkam w niemczech i tu sa za jebiste sklepy dla rzeczy uzywanych dla mluchow. powiem szczerze ze moj chloptas jest najlepiej wystylowanym chlopakiem w okolicy. za grosze ale za to z mama z rozumem - wole na siebie wydac niz zabawki nowe kupowac na miesiac albo ciuchy na 2 miechy

no niestety muszę mieć tego duuuużo. tak jak mówiłam przebieram po kilka razy dziennie (mój rekord 16 razy w ciągu jednego dnia od 6 rano do 21) a i w nocy często też bo nie może przecież w mokrym ubranku spać. ja większość rzeczy dostalam po dzieciach szwagierki więc nie kupowałam ich, troszkę kupiłam nowych a reszte w lumpie dokupiłam i teraz mam bardzo dużo ubranek.

Gość milena88
witajcie jasne ze uzywane ciuszki dla dzieci do 2 lat są najlepsze! ja mam termin na sierpien i jak tylko mam czas to przebieram w sklepach z uzywanymi rzeczami.Wybieram oczywiscie tylko te ladne i nie zniszczone. moze mam szczescie do sklepu ale rzeczy są jak nowe. rozmawialam na ten temat z lekarzem prowadzacym ciaze powiedzial ze uzywane SĄ LEPSZE bo nie maja juz tylu barwników co nowe. tzreba je uprać wyprasować i zakladac! po 2-3 mies oddac albo sprzeadac bo juz beda za małe!