Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość laseczka1000

FRAXEL LASER BLIZNY POTRADZIKOWE, EFEKTY

Polecane posty

Gość moniah13
no własnie słyszłąm ze po 2 jest troche gorzej raz że bardziej boli w trakcie ponieważ skóra juz jest cieńsza i delkatniesza i oczywiscie czas gojenia moze sie troche wydłużyć no ale zobaczymy :) ja zabiegi mam w poniedziałki tak wiec cały tydzień wychodzenia z głowy :(

Gość Kamisiia
zależy też od rodzaju lasera jak się wygląda po zabiegu i jak długo nie można wyjsc do ludzi

Gość frytek55
Jestem po dwóch zabiegach laserem fraxel i mogę go polecić wszystkim, którym blizny potrądzikowe spędzają sen z oczu:)

Gość moniah13
frytek55 jak sie czułes w trakcie 2 laseru tzn. czy ból silniejszy w porównaniu z pierwszym no i oczywiście jak rezultaty :)?

Gość frytek55
moniah13 1-szy zabieg miałam na całą twarz, a 2-gi tylko na policzki, bo na nich właśnie mam blizny. Jeśli chodzi o ból to gorszy był przy pierwszym, cała zlana łzami byłam ale może dlatego, że nie wiedziałam tak naprawdę czego sie spodziewać, no i większy obszar był, bo cała twarz. Drugi zniosłam lepiej.Poprawa oczywiście jest widoczna już po pierwszym razie, może nie są to cuda ale mam znajomą, która robiła 2 razy i tak naprawdę zmiany widać po ok 3 miesiącach od zabiegu. Ja robię mniej więcej co miesiąc, ponieważ wtedy podobno można uzyskać najlepsze rezultaty. Za niecały miesiąc idę na kolejny i na tym na razie zakończę i poczekam na efekt końcowy, jeśli trzeba będzie jeszcze to może się zdecyduję na następny ale na jesień dopiero

Gość nermertini
witam wszystkich:) mam pytanie jestem teraz trzy tygodnie po kwasach między innymi salicylowym...miałam robione 4 zabiegi teraz w środę czeka mnie 5 ostatni...efekty niby są ale nie są spektakularne.;/ zastanawiam się teraz nad laserem...ale nie fraxel tylko IPL + RF... i teraz nie wiem czy iść na ten 5 zabieg czy odczekać i iść na laser...bo po prostu trochę to wszystko kosztuje...na kwasy wydałam już około 1000 zł...bo jedna wizyta kosztowała 200 a dwie były połączone z manualnym oczyszczaniem więc dodatkowo 100 zł...proszę o jakąś radę:) czy laser będzie lepszy? chodzi mi głownie o usunięcie przebarwień i niewielu blizn...

Gość SOPELEK_K
Witajcie. Mam pytanie do dziewczyn, które miały przeprowadzony fraxel, czy u Was również zostały dziurki po odpadniętych strupkach? ja jestem 2 miesiące po zabiegu i te dziurki jak były tak są nadal, ogólnie oszpecają mi twarz, nie wyglądają na takie ktore miałyby zejsc. Czy to zejdzie? bo zaczynam mieć wątpliwości i złe zdanie na temat zabiegu, przed którym buźka wyglądała zdecydowanie lepiej

Gość Kamisiia
nermetini a nie próbowałaś kwasów TCA 30% ?? U mnie one podziałay super na przebarwienia po trądziku. Teraz idę na laser aby spłycić blizny i wyrównać jakoś tą skórę SPOELEK_K ktoś tu pisał o podobnym problemie, ale nie wiem jak to się u tej osoby zakończyło

Gość iwonka100
SOPELEK miałam dwa razy fraxel i żadnych dziurek, owszem miałam taką siateczkę z czarnych kropeczek ale po kilku dniach wszystko znikło tylko zaczerwienienie utrzymywało sie około 2 tyg, a cała reszta ok. Nie wiem dlaczego tak masz, może zdrapywałaś te kropeczki i stąd te dziurki? Nic innego mi do głowy nie przychodzi

Gość moniah13
nermertini ja miałam robione rok temu kwasy a w tym roku peeling tylko juz nie pamietam nazwy i szczerze mowiac po kwasach nasilił mi sie tradzik i chyba nic wiecej no wielkich zmian nie zauwazyłam przynajmniej ,a po tym peelingu odswiezyło mi buzie ale to chyba tez na tyle. Blizny i przebarwienia jak były tak zostały i dopiero po stosowaniu kremu OBAGI clear na przebarwienia i lasera Fraxel zaczynam widziec poprawe. Blizny mam po tradziku niektóre głebokie a przebarwienia były dosc mocne głownie nad ustami (melasma) no i reszta twarzy.No ale mam za swoje nie stowanie filtrów ,solarium słoneczko i zrobiło swoje. Nie wiem jak twoja skora wyglada i czy te blizny i przebarwienia sa duze ale w moim przypadku szczerze powiem ze zrobiłam wielki bład mogłam od razu isc na fraxel bo dopiero teraz cos sie poprawia a co do przebarwien to po tym kremie gołym okiem widac zmiany fakt ze musi to troche potrwac ale ja jasniejsza cere juz po 3 tyg miałam.Lekarz mi powiedział ze skora ma sie wyrównac kolorem do tej na szyi wiec chyba jeszcze to potrwa. Ale mysle ze w połaczeniu z laserem jakis efekt musi byc :) pozdrawiam

Gość nermertini
dziękuję za odpowiedzi:) co prawda po kwasach jest znacznie lepiej...krostki rzadko wyskakują twarz jest rozjaśniona i odświeżona ale przebarwienia nie zniknęły zupełnie nadal są...i mam wrażenie że skóra stała się bardziej wrażliwa..;/ niestety teraz odkładam dodatkowo na kwas hialuronowy gdyż mam cienie pod oczami i też chciałabym je w jakiś sposób usunąć. Ogólnie wzięłam się za siebie żeby przed wakacjami doprowadzić się do takie stanu żebym mogła bez problemu chodzić bez makijażu... a co sądzicie o tym laserze IPL +RF? niby trzeba wykonać kilka zabiegów więc koszty wyniosą około 1000 zł ale nie jest to jednorazowy wydatek tak jak w przypadku lasera fraxel...a teraz po prostu nie stać mnie na taki jednoroazowy duży wydatek. i nie wiem teraz czy mam iść na ten zabieg w środę czy odczekać trochę i iść na laser...ech...nie mam pojęcia co robić...proszę o pomoc

Gość nermertini
moniah13 ciężko mi powiedzieć jakie to są przebarwienia...na pewno dla mnie są za duże;p przebarwienia mam na policzkach i po obu stronach nosa na policzkach...mam też wągry których już chyba nie da się w żaden sposób usunąć...idąc na kosmetyczka poradziła mi kwasy...5 zabiegów...miałam 4...i nie sądzę żeby po tym piątym była nagła zachwycająca poprawa

Gość moniah13
hmmm...a może zamiast kosmetyczki lekarz medycyny estetycznej który zajmuje sie tego typu zabiegami i bardziej zna sie na skorze doradził by ci co bedzie lepsze. Ja z kosmetyczkami miałam rozne przeboje i przyznam ze teraz chodze do lekarza ktory ma wieksze pojecie niz kosmetyczka i rezultaty widac. Kosmetyczka moze wykonywac tylko delikatne zabiegi dlatego pewnie jak sie ma wieksze problemy nie za wiele moze pomoc a lekarz jednak to lekarz ,moze wykonywac mocniejsze zabieg ktore napewno bardziej pomogaja.

Gość Kamisiia
nermertini ja Ci radzę zamienić kosmetyczkę na dobrego dermatologa, kosmetyczka może tak zniszczyć Ci cerę że będziesz płakać do końca życia.

Gość angie3003
Jestem juz miesiac po frakselu, zaczerwienienia zeszly ale efekty niestey srednie. Nie mialam co prawda blizn potradzikowych ale chcialam odswiezyc, polepszyc skore twarzy. Niestety nie widze zadnego efektu. do ok 2 tyg pozabiegu mialam widocznie zmniejszone pory ale juz wrocily do normy. Na poprzednich stronach (chyba 10 i 11) opisalam dokladnie jak przebiegalo gojenie sie skory w pierwszy tydzien po zabiegu, musze przyznac ze jestem zawiedziona, tyle pieniedzy i meczarni po nic.

Gość gol
Laserowe usuwanie blizn po trądziku jest dobre. Trzeba tylko zabieg wykonywać systematycznie, dla uzyskania jak najlepszych rezultatów. Jednorazowy seans na nic się nie zda. Nawet nie poprawi wyglądu skóry. Ja już jestem po trzech zabiegach, i muszę powiedzieć, że efekty są dobre. Ale zawsze mogą być jeszcze lepsze. Muszę tylko poddać się laserowej kuracji jeszcze kilka razy. Wtedy zn pewnością mój problem z bliznami zniknie. Wam też tego życzę. A o laserowym usuwaniu blizn po trądziku można przeczytać na http://tradzikmlodzienczy.info.pl/2011/06/18/laserem-w-blizny-i-przebarwienia/

Gość nermertini
moniah13 a mogłabyś polecić jakiegoś dobrego w warszawie? Kamisiia jestem po 4 zabiegach z kwasami i widzę poprawę skóra jest znacznie ładniejsza niż przed więc kosmetyczka mi nie zaszkodziła:)...jednak wolałabym pozbyć się całkowicie tych przebarwień i kilku blizn a nie tylko je rozjaśnić dlatego szukam jakiegoś skuteczniejszego sposobu. a co sądzicie o tych ofertach np na gruponie?...te promocje...ostatnio trafiłam na promocje zabiegów laserowych i zastanawiałam się nad tym...korzystała któraś z was może z takich zabiegów kupionych przez grupon? bo trochę się obawiam czy skoro taniej to na pewno tak dobrze jak za pełną cenę. jutro jestem umówiona na konsultację w sprawie lasera zobaczymy czego się dowiem...a kwasy przełożyłam też na jutro...po konsultacji żeby w razie czego iść albo nie :)

Gość moniah13
nermertini niestety ale nie moge Ci pomóc ja laser robiłam w uk wiec tylko w okolicy gdzie mieszkam jestem zorientowana . A trafić na dobrego lekarza to czasami jak wygrana na loterii a szkoda :( a z tymi okazjami to musisz bardzo uważać wiele na ten temat słyszałam i nie zawsze były to pozytywne informacje . Ja swojego lekarza tez nie miałam zbytnio sprawdzonego tylko ogolne informacje dopiero w trakcie spotkania jak zobaczyłam zdjecia pacjentów i efekty to zdecydowałam sie. Pozniej w trakcie zabiegów rozmawiałam z kobieta ok 50 -cio letnia kóra była juz 3 razy i bardzo sobie zachwalała , wiec no mnie tylko bardziej zmotywowało i dało nadzieje ze bedzie lepiej :) popytaj moze wsród znajomych moze ktos miał podobne problemy.

Gość nermertini
moniah13 dziękuję za informacje:) niestety mam wrażenie że tylko mnie dotyczy ten problem...wśród znajomych nikt nie korzystał z żadnych podobnych usług...zobaczę co powiedzą mi jutro na konsultacji....ale mam nadzieję że dzięki tym kwasom będę musiała wykonać trochę mniej tych zabiegów laserowych...znalazłam dermatologa w warszawie u którego laser fraxel kosztuje na twarz 500 zł...wygląda na zaufany gabinet..prześle link może ktoś już korzystał z ich usług i mógłby mi doradzić:) http://www.lasermed.pl/uslugi/dermatologia-laserowa/cennik a czy te zabiegi laserowe można wykonywać również wczesną wiosną? czy trzeba się chronić przed słońcem?

Gość moniah13
ja radziłabym jak najwcześniej jak jeszcze słońce jest słabe bo póżniej jeszcze wiekszych przebarwień mozesz sobie narobić. Mi już teraz po 1 zabiegu lekarz kazał uzywac kremu z wyskokim filtrem bo az 50 i kilka miesiecy po 3 zabiegu tez musze stosowac na codzien 30 lub 50 .A wiem ze nie zartował bo kiedys miałam robiony zabieg kwasami bardzo delikatny była to wiosna i akurat słoneczny dzień ,popołudniu byłam u dziadków i spacerowałam po lesie ,koło domu a pod wieczór myslałam ze mi buzia eksploduje czerwona ,poparzona i dopiero wtedy zrozumiałam jaka głupote zrobiłam ze nie posłuchałam i krem wstawiłam do szafki bo sie swieciłam po nim a nie na twarz:) no ale coż uczymy sie na błedach :)

Gość nermertini
moniah13 tylko muszę trochę odczekać po tych kwasach...w jednym salonie powiedziała że przynajmniej miesiąc...więc wolałabym odczekaj trochę dłużej na wszelki wypadek...zreszą wszystkiego dowiem się jutro:) ale trochę się obawiam tego laseru bo wydaje mi się bardziej inwazyjny niż kwasy...nie chce zniszczyć sobie buzi do końca:( a uważacie że mogę teraz stosować krem skinoren? kiedyś przepisała mi go dermatolog i całkiem nieźle sobie radził...tak do czasu aż zrobię ten zabieg

Gość anetamde
jestem tydzien po zabiegu laserem frakcyjnym co2 i jak na razie jest super wreszcie mam gladka twarz a mialam duze blizny po tradziku robilam go w tarnowie u doktora sciborowicza bardzo konkretny lekarz polecam naprawde i na pewno za jakies 2 miesiace powtorze zabieg

Gość Kamisiia
Ja też jestem po zabiegu laserem frakcyjnym CO2,dziś mija 8 dzień i jak na razie jestem zadowolona,buzia się wygładziła, jest bardziej napięta i blizny mniejsze. W połowie marca idę do kontroli :) Na pewno zdecyduję się na drugi zabieg

Gość kamek999
jestem po drugim zabiegu. to już 6 dzień po. też mam ślicznie napiętą buzię bez blizn ale niestety muszę was rozczarowac;p ostatnio też to tak ładnie wyglądało ale po 3 tyg od zabiegu wraca do normy;p tzn blizny sie znowu pokazują i dupa blada. tyle w tym temacie. aż mi sie nie chce o tym pisać

Gość Kamisiia
może byłeś na jakimś badziewnym laserze, bo raczej po3 tyg skóra się poprawia,kolagen zaczyna pracowac :) Więszkość ludzi sobie chwali, więc może zmień lekarza ... albo jakiś inny laser

Gość do Kamek
Kamek nie pisz o rozczarowaniu i nie zniechęcaj ani nie dołuj innych bo to że u Ciebie laser nie działa nie znaczy że inni bedą mieć tak jak Ty piszesz. Ja widzę mnóswtwo opini gdzie laser bardzo pomógł i gdyby było tak jak piszesz to zaraz byłoby głośno o tym że laser to jedno wielkie gó*** Pokaż swoje blizny, bo może masz je tak zaawansowane że laser Ci nie pomoże. A w ogóle czemu poszedłeś na drugi laser skoro nie widzisz po nich poprawy ?

Gość anetamde
nie wiem do jakich chodzicie lekarzy i na jaki laser ale jak slysze opinie ze to nic nie daje i skora wraca do wygladu sprzed zabiegu to mysle ze nie wie co mowi mam siostre w stanach ktora robila juz kilka zabiegow i to ona mnie namowila zebym tez sobie zrobila i jestem jej bardzo wdzieczna.ja bylam po tygodniu od zabiegu u lekarza i powiedzial ze na ostateczne efekty trzeba poczekac jeszcze jakis miesiac ale ja i tak juz jestem bardzo zadowolona skora jest gladka blizny sie wygladzily oczywiscie nie znikly po pierwszym zabiegu calkiem ale nie ma porownania do tego co bylo przed jzaluje tylko ze wczesniej sobie nie zrobilam tego zabiegu

Gość zorganizowana
najbardziej licza sie opinie ludzi, ktorzy przeszli co najmniej 3 zabiegi laserowe i sa pol roku po zabiegu dopiero wtedy mozemy mowic o efektach

Czy możecie podawać więcej szczegółów o laserach na których byliście?Mam na myśli nazwę dokładną -długość fal,czy to był laser ablacyjny czy nieablacyjny.Nie wierzę ,że po laserze niektórzy mają super efekt po drugim dniu od zbiegu-dlatego podawanie szczegółów pozwoli na obiektywną ocenę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować