Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość laseczka1000

FRAXEL LASER BLIZNY POTRADZIKOWE, EFEKTY

Polecane posty

Gość Mac33
Do Maciejka 1706. Miałeś robione zabiegi Fraxelem Repair czy jakimś innym? Ja już raz byłem na Fraxel Restore i jakoś szału nie ma i teraz właśnie chce iść Fraxel Repair. Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? Pozdrawiam.

Gość Mac33
Wczoraj byłem na Fraxel Repair. Ból jak diabeł, nie mogłem tego znieść, ale jakoś się udało. Dziś mam jeden wielki strup na twarzy, zobaczymy jakie będą efekty.

Cześć, wczoraj byłam na zabiegu laserem FRAXEL. Dzisiaj wyglądam tragicznie.Opuchlizna i brązowo- czerwona twarz, bez strupów, z widocznymi brązowymi kropkami po laserze.Lekarz nie uprzedził mnie, że ból po zabiegu będzie taki okropny. Okładałam twarz lodem i wkładałam pod strumień zimnej wody. Boję się, że przez wodę mogłam sobie zaszkodzić. Nie czytałam wcześniej tego forum, teraz żałuję. Mam pytanie do dziewczyn , które robiły to wcześniej .Czy plamy o których pisałyście w końcu zeszły? Jeżeli tak, to po jakim czasie?

Gość a ja miałam aż 4 fraxele
i mineły od ostatniego 4 m-ce i nic, zero poprawy, jest jak było:-(

Ja poszłam na zabieg, ponieważ chciałam poprawić jędrność skóry i zmniejszyć zmarszczki. Czytałam na forum, że po zabiegu na skórze powstały zmiany w postaci brązowych i czerwonych przebarwień. Niestety zaczęłam się tego obawiać, ponieważ dzisiaj moja twarz wygląda strasznie. Można powiedzieć, że mam odbite stemple z głowicy lasera w kolorze brązowo- czerwonym. Jeżeli w końcu plamy Wam zeszły napiszcie.

Gość Mac33
Witam, szkoda, że nie piszecie jakim Fraxelem mieliście zabieg, bo między Restore a Repair jest duża różnica. Po Restore twarz jest jedynie zaczerwieniona, a po Repair jest jeden wielkli strup. Po Restore, po miesiącu lekko twarz jakby rozjaśniała, ale w bliznach jakiejś wielkiej różnicy nie widziałem. Wczoraj natomiast zrobiłem sobie Repair, o efektach napiszę jak zejdą mi strupy. Pozdr.

Gość kamek999
anja 21 rzeczywiście nie powinnaś moczyć twarzy wodą, bo pod jej wpływem rozpulchniają się strupki i odpadają, a powinny odpaść bez żadnej pomocy- wtedy wiadomo, że kolumienka jest zagojona. ja po zabiegu też miała setki malutkich kropeczek na buzi. po 5 dniach od zabiegu zeszły i miałam na buzi takie ledwo widoczne dziurki ale już nie były czerwone. było je widać po naciągnięciu skóry, albo gdy przyglądałam się buzi w dziennym świetle przy oknie- strasznie się bałam, że tak już to zostanie ale jestem miesiąc po zabiegu i już ich nie ma;) więc nie bój się o te dziurki, po kilku tygodniach już ich nie widać.

Dziękuję za informację. Dzisiaj kolor mojej twarzy jest troszeczkę jaśniejszy. Strupków nie mam wcale i tego się boję najbardziej, ponieważ twarz wygląda tak jakby ktoś odbił czerwone stemple z głowicy lasera jeden obok drugiego .A skóra jest skorupa! Jednym słowem-koszmar! Nie wiem czy to normalne. Gdybym wiedziała wcześniej co mnie czeka, nigdy nie poszłabym na ten zabieg...

Gość kamek999
nie przejmuj się, to jest zupełnie normalne, naprawdę. te kropeczki w ciągu kilku dni się zmniejszą do takich ledwo widocznych wgłębień, które za 3 tyg zejdą. a powiedz mi, czy lekarz coś ci mówił czym to pielęgnować? bo wiesz, ja to przez pierwsze 2 dni używałam oleju z rokitnika a 3dnia już zaczynałam używać zwykłego kremu nawilżającego i tłustego na przemian. 4 dnia wymyłam buzię samą wodą z mydłem bambino i po tym wymyciu strupki zeszły i już tak 6 dnia miałam gładką buzię, bez strupków...może zacznij używać jakiegoś kremu, będzie to bardziej nawilżone i mniej szorstkie.

Gość kamek999
przydatna jest jeszcze woda termalna, jej można używać już nawet od pierwszego dnia...nie wiem, chyba to pisałam już w poprzednich postach...powinnaś czymś nawilżać tą buzię, nie może się suszyć....przecież teraz to najlepszy czas na wprowadzanie witamin i mikroelementów w skórę, bo nie stanowi tak silnej ochrony niż zwykle- należy to wykorzystać i odżywiać, nawilżać i jeszcze raz odżywiać.

Gość florismea
dziewczyny ja fraxelem walczylam z moimi bliznami po tradziku. nawet nie chce sobie przypominac jak wygladalam wczesniej. oczywiscie na efekt trzeba troche poczekac, zeby naskorek mogl sie odbudowac ale ogolnie z zabiegu jestem bardzo zadowolona, buzia sie ladnie wygladzila. bylam w cece beauty clinic, zalapalam sie jeszcze jak byly promocje, ale trzeba obserwowac strone bo czesto sie cos pojawia http://salon.cece.pl/38,promocje.html#2

Dziękuję Ci kamek999.Dodajesz mi otuchy:). Lekarz polecił mi smarowanie wazeliną i mówił, że mogę następnego dnia przemyć twarz wodą, czego nie zrobiłam( jak wiesz strumieniem zimnej wody oblałam się zaraz po zabiegu, więc już nie chciałam jej ponownie moczyć). Gdybym wiedziała, ze to co się dzieje, czerwona skóra jak skorupa, ale bez strupów o których piszecie jest normalne, to byłabym spokojniejsza. Boję się, że może dawka była dla mnie za duża i po prostu mam spaloną twarz. A może tylko panikuję, bo nie poznaję się w lusterku...

Gość Mac33
Florismea, a ile zabiegów w sumie sobie zrobiłaś? Po jakim czasie już było widać efekty?

Gość florismea
Mac33 byłam na 3 zabiegach, a pierwsze efekty widziałam już po 3 tygodniu. Specjalistka w salonie wytłumaczyła mi, że przebudowa kolagenu na mojej buzi będzie jeszcze trwała od 6 do 12 miesięcy więc efekt może się jeszcze polepszyć. A Ty jesteś przed zabiegami?

Gość Mac33
Florismea, tak jak pisałem, miesiąc temu byłem na Fraxel Restore, ale jakiś większych zmian nie zauważyłem, a w ten piątek (13.10) byłem na Fraxel Repair i teraz siedze z jednym wielkim strupem na twarzy :)

Gość Mac33
Florismea, miałbym do Ciebie jeszcze jedno pytanie. Czy twoja twarz przed zabiegami oprócz blizn miała kolor normalny czy taki czerwonawy? Bo moja była taka zaczerwieniona i teraz nie wiem czy to się zmieni, w sensie, że kolor będzie bardziej naturalny, czy pozostanie bez zmian.

Gość Mac33
Witam, jest 6 dzień po zabiegu. Strupy prawie wszystkie pozchodziły. Skóra jest zaczerwieniona, ale blizny się spłyciły i to dość sporo. Wstępnie jestem zadowolony. Jestem ciekawy kiedy skóra nabierze normalnego koloru. Będę informaował :) Pozdrawiam.

Gość moniah13
Witam wszystkich ! Ja miałam robiony zabieg laserem typu fraxel co2 SmartXide DOT.Jestem 3 dzień po zabiegu i w sumie nie jest tak źle. Przed laserem około 4 tyg uzywałam kremu wybielającego Obagi clear i musze stwierdzic ze to cudo a nie krem.Fakt kosztuje nie mało ale efekty widoczne po kilku tygodniach. Przebarwienia miałam głównie nad ustami tzm. melasma broda i dziwnie czerwonawo brazowe policzki i ten krem w ciagu prawie 4 tygodni zlikwidował około 60% -70% przebarwień.Stosowałam go przed laserem poniewaz doktor powiedział ze tego typu lasery moga pogłebiac przebarwienia i lepeij je zlikwidowac przed. Ogólnie zabieg był troche nie miły mimo zieczulenia kremem ponad 1 godz przed i tabletki przeciwbólowej , ale dało sie wytzrymać. Po laserze pierwsze 3-4 godz nie były takie złe ale blizej wieczora buzia starsznie mi napuchła i była wrecz bordowo czerwona. Teraz jestem 3 dzien po i jest ok zaczerwienienie schodzi skóra lekko sie łuszczy czasami swedzi tylko ze na brodzie wyskoczyły mi 3-4 krostki ropiejace malutkie i odrazu pekajace mam nadzieje ze to nic powaznego. Na codzien mam uzywac delikatnego płynu do mycia +antybiotyk i wazelina a w ciagi dnia wychodzac na zewnatrz kremu z filtrem najlepiej 50. Mam pyatnko czy ktos uzaywał juz tego typu lasera ? u lekarza widziałam tylko zdjecia z leczenia chłopca z podobnymi problemami blizny po tradziku głownie policzki , po 3 zabiegach widoczne zostały lekko ale jakies 70-80 % poprawy jest.Tak wiec mysle ze sie opłaca. pozdrawiam

Gość Kamisiia
powiedzcie czy jakies 2-3 dni po zabiegu można się normalnie ludziom pokazywać na oczy czy po prostu lepiej nie wychodzić z domu??? Ja planuję powrót do pracy (jak najszybciej) a nie chcę żeby każdy patrzył na mnie jak na kosmitę :(

Gość moniah13
Ja miałam zabieg robiony w poniedziałek w południe i przyznam ze dopiero dzisiaj mogłabym wyjsc tak bez stresowo ogólnie buzia juz lądnie wyglada ale gdzieniegdzie tam gdzie laser był silniejszy mam jeszcze takie brazowe szorstkie kwadraciki troche widoczne . A jezeli chodzi o zalecenia lekarza to dopiero od niedzieli-poniedziałku powinnam zaczac uzywac kosmetyków które uzywałam przed zabiegiem czyli podkłady , kremy nawilzajace . Dzisiaj chciałam zamiast wazeliny uzyc kremu nawilzajacego ale odczuwałam po nim wieksze swedzenie jednak ta wazelina przynosi ukojenie . A tobie lekarz zalecił jak dbac o skóre po zabiegu ?

Gość Kamisiia
moniah13 gdzie robiłaś zabieg?? Widzisz naprawdę poprawę 70-80%?? Ja muszę wreszcie zadzwonić i ustalić termin, bo inaczej to nigdy sięnie wybiorę na ten laser :( Głównie trzyma mnie praca, bo gdyby nie to to już dawno bym poszła, no ale w koncu trzeba się zdecydować... Dzś byłam u fryzjera i jak na złość nade mną wisiała taka lampa przy której świetle nie mogłam patrzeć na swoją twarz ;( po prostu porażka ;(

Gość moniah13
Kamisiia ja robiłam laser w uk ponieważ aktualnie tutaj mieszkamy. Jeżeli chodzi o poprawę to widze jakieś 20 % może . Lekkie blizny jakby spłycone a te głębokie niestety ale jeszcze widoczne ,ale buzia gładziutka, juz jest delikatna,kolorek wyrównuje sie.Nie jest juz taka szara ,że tak powiem. Na dzień dzisiejszy sie tym nie martwie ze mały efekt bo lekarz powiedział ze min 3 zabiegi muszę mieć. Blizny maja po kikanascie lat i niektóre sa naprawde głebokie głównie na policzkach. Mam nadzieje że poprawa bedzie taka jak u osób na fotkach u lekarza.Jeden z chłopców miał podobny broblem tylko że wiecej glebokich na policzkach i po 3 zabiegach poprawa niesamowita 70-80% . Fakt nie usunieto wszystkiego ale efekt i tak był niesamowity przynajmniej jak dla mnie warto. Tutaj ten zabieg nie mało kosztuje ale to juz ostatnia z mozliwosci zebu pozbyc sie tego cholerstwa . pozdrawiam

Gość Kamisiia
moniah sorki, źle przeczytałam -że to u Ciebie jest poprawa 70-80%, a to chodziło o tego chłopca ;) A jakim Ty laserem miałaś robiony zabieg? Ja się wybieram na frakcyjny

Gość moniah13
dokładna nazwa to fraxel co2 SmartXide DOT

Gość Kamisiia
w środę idę na laser frakcyjny, opiszę poźniej efekty :)

Gość kamek999
ja szczerze mówiąc 3 dnia po zabiegu jeszcze nie wyglądałam tak, zeby wyjść z domu..wyszłam 4 ale czułam się wyjątkowo niekomfortowo, dopiero 5 dnia wyglądałam w miarę i wyszłam ale i tak byłam strasznie czerwona a lekarz laser mi zrobił bardzo słabo więc nie ryzykowałabym planowania, że trzeciego dnia wyjdę do pracy- to chyba nierealne

Gość kamek999
aha a teraz np też mam zaplanowany zabieg na piątek a z domu muszę wyjść do szkoły dopiero w czwartek a i tak nie jestem pewna czy po drugim zabiegu nie będzie to za krótko na zejście wszystkich strupków...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować