Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam0055

Terapia Gersona - jaka wyciskarka soku?

Polecane posty

Gość kolekcjoner usmiechow
stal nie niszczy witamin:) jest obojętna juz predzej plastik moze reagować ale nie stal:) znam się troszke na tym.Noże ceramiczne są tak samo dobre jak ze stali kiedys ludzie uzywali nozy z taniego metalu to i reagowało z jedzeniem.Do 2,5 tysiecy to ja ci radze dołozyc 500 zł i masz angelel taka jak moja naprawde warto dozbierac i sprzet na lata konkretny

Tak i kup też hektar pola gdzie będziesz sama uprawiać ekologiczne warzywa. Dopiero wtedy bedziesz żyć aż do śmierci.

Gość ewek66
co innego słyszałam ale cóż wciskacze Angela zaprzeczają faktom. Wszędzie piszą że kontakt z metalem przyśpiesza utlenianie a tu że nie i że tworzywo niszczy. Zastanawiam się nad omegą, huromem lub kuvingsem i pierwsze słyszę żeby tamto tworzywo coś niszczyło.

Gość kolakcjoner uśmiechów
Kobieto norwalk którym leczą w instytucie Gersona jest cały ze stali 100% i jest "polecana jako numer jeden" do terapii sokami więc jest jasne że stal nie niszczy :) ludzi tam leczą sokami :)

Gość ewek66
no ale Gerson tego nie poleca bo niby jak, z nieba? A dziś jedni polecają to inni co innego. dziś stal jest be a ceramika cacy, kiedyś może inaczej. Ja wybiorę wygodę tam gdzie soczek zrobię szybko, zdrowo i przyjemnie. a te poziome wyciskarki poprostu mi się nie podobają to raz a dwa ręka boli od ciągłego dopychania.

Ja się w końcu zdecydowałem na Cooksense - przeważyła przystawka do surówek / homogenizacji (lubię taką surówkę z jabłka i marchwii i wychodzi OK - wreszcie koniec z ucieraniem na tarce). Można trafić poniżej 1000zł. Jako dotychczas wyciskałem jabłka, marchew, buraki, cytrusy i czosnek. Bezproblemowo, więc nie widzę sensu by przepłacać. Nie zawiera BPA, a metal jak zauważyłem jest w każdej wyciskarce - sitko, przez które się wyciska sok we wszystkich wyciskarkach jest metalowe. Poczytałem trochę o BPA (Bisphenol A) i uważam, że należy tego zdecydowanie unikać.

Gość surojadek
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Przeczytałem prawie wszystkie posty na 22 stronach . Jesteście wszyscy wspaniali !!! . Zamierzacie pójść w stronę właściwej , naturalnej diety. Nasunęły mi się pewne refleksje: Otóż dr. Gerson na samym początku swojego odkrycia nie miał do dyspozycji wyciskarki Norfolk . Po prostu później wszystko się potoczyło ku komercjalizacji oraz maksymalizacji efektu i świetnie ! Wszak był bardzo pozytywnym przykładem genialnego Żyda , a córka Chalotte musiała z czegoś się materialnie utrzymać. Wracając do praźródeł : Wystarczy przejść na surowe unikając reszty i organizm sobie poradzi doskonale nawet bez Angela czy GreenStara . Mnie zainspirował króciutki film z napisami PL : http://www.youtube.com/watch?v=ZTmhb9OALkM Ja osobiście używam jednoślimakowej plastikowej "wyżymarki" Clarius za 170 zł z wyprzedaży. Jednak w miarę jedzenia apetyt rośnie : Proszę starych wyjadaczy o poradę , kupić Greenstara czy Angela 7500 ? A może coś innego ? Pozdrawiam serdecznie Surojadek (71 dni)

Gość kinga_LOGO
jeżeli już to angela green stary to niestety przereklamowany sprzęt, taka prawda

Gość szpinaczek świeży
proszę o poradę na temat wyciskarki Hurom , czy polecacie ? jeśli tak , to który model -400,500 czy 600. Przez to zastanawianie się, to ciągle mam tylko sokowirówkę.

Gość surojadek
kingo_LOGO : Dzisiaj zamówiłem Angela 7500 . Dziękuję za poradę . Jutro po południu mam dostać kurierem. Podzielę się z Wami wrażeniami. Surojadek (73dni)

Gość milena75
Witam wszystkich!!! Mam pytano ale chodzi mi raczej o sok:) od kilku miesiecy posiadam wyciskarke pionową znanej firmy.Wszystko jest ok ale ten sok:/ Mianowicie marchwiowy jest okropny.Zmieniam marchew jak moge używam raczej tej eko .Sok jest strasznie piekacy a po wypiciu mam kwas w buzi przez godzine.Kiedys mialam sokowirówke i tak nie było:(.Czemu się tak dzieje? Pozdrawiam Miłego dnia

Gość surojadek
Kupiłem wyciskarkę Angel 7500 i po 2 tygodniach przecięła się uszczelka silikonowa. Może wie ktoś czym można ją zastąpić?

Gość kolekcjoner uśmiechow
z tymi uszczelkami tak wlasnie jest niestety.ja swoja maszyne mam okolo 2 lata a uszczelek w tym czasie sporo się zuzylo.Kup sobie na zapas kilka i tylko to pozostaje ja tak zrobilem.

Gość surojadek
Kolekcjonerze Uśmiechów - Dziękuję za poradę . Zamówiłem 5 szt uszczelek +poczta = 96 zł . Słono , ale nauczy mnie to ostrożności przy zatrzaskiwaniu Angela. Myślę ,że nic lepszego się nie wymyśli niż Angel. Zdziwiło mnie ,że w instrukcji po polsku jest wyraźnie napisane, że nie nadaje się do robienia soku z igieł sosny , a na jednej ze stronek sprzedających Angele jest napisane, że wyciska sok z igieł . Ja osobiście nie zamierzam na razie wyciskać z igieł - chyba ,że to będzie ostatnie , co nie będzie zmodyfikowane genetycznie jedzenie na Ziemi. Ale tak z ciekawości : Wyciskał ktoś igły sosny? Jaki smak ma sok ? I na co jest przydatny? Pozdrawiam wszystkich Surojadek , 87 dni

Gość Vitalny kurczak
Witajcie, a ja ma wyciskarkę pionowa z funkcja mielenia (Cooksense HD czarna) i jestem super zadowolona, bardzo dobra i wydajność też ma super. Robię soki z pomarańczy, marchwi i szpinaku POLECAM

Gość Sprzadam WYCISKARKĘ
Sprzedam wyciskarkę Hurom HU-500 kolor srebrno-czarny.Maszyna została kupiona około 3 miesiące temu i ma jeszcze ponad 9 lat gwarancji.Użyta kilka razy.Sprzedają ponieważ miała być ona używana w czasie wyjazdów itp a jednak nie jest to konieczne.Mała zgrabna cicha,model bez BPA:) w zestawie sito do gęstych soków.Cena 1400 zł.Kontakt: naturalna.dziewczyna@gmail.com Zainteresowanym wyślę zdjęcia na maila.Pozdrawiam

Gość Sprzadam WYCISKARKĘ
naturalna.dziewczyna@gmail.com

Gość Naturkalkaa
Witam, a ja zakupiłem niedawno Wyciskarkę soku Hurom HF-SBC06 Polerowana Stal coś pięknego, rewelacja, mój zachwyt jest na tyle duży że reklamuję ją wszem i wodec bo naprawdę jest co;) Polecam z całą odpowiedzialnością

Gość KUVINGS
Wyciskarka Kuvings sprowadzona z Korei jest przystosowana na napiecie 220V i 60Hz i ma przy tym 250W, posiadam taką wyciskarkę przywiezioną z Korei ,działa bardzo dobrze marchewki chrupie wszystkie ,nie pokrojone mogą być, jeżeli komuś warczy silnik w tej wyciskarce trzeba ją rozebrać i sprawdzić czy jest dobrze poskładana, ja swojej zrobiłem przegląd , soki robi dobre, masz pytanie w sprawie tej wyciskarki pisz :)

Cześć Przejrzałem cały wątek i jestem pod wielkim wrażeniem:) W zasadzie głównie dzięki Wam decyduję się na Oskara 1000. Jeśli to 100% kopii omegi, to po co wydawać więcej. W mega długie okresy gwarancyjne nie wierzę, bo sprawdziłem je na kilku innych produktach. Zresztą jeśli będę zadowolony po pięciu latach z przyjemnością kupię coś nowego. Potrzebuję uniwersalnej wyciskarki, a przeglądając wiele filmików zauważyłem, że tzw. wydajność to podobna kwestia jak ze zużyciem wody w pralce. Możemy je obniżać, ale koniec końcem pralka na sucho nie poleci. W przypadku wyciskarek- te które wypuszczają siano z jednej strony z drugiej wrzucą prócz soku sporo zawiesiny. A reszta. No cóż. Ryzyk fizyk. Sprzęt generalnie drogi ze względu na niską popularność. Inwestycja w swoje zdrowie ciągle jest u nas numero due. Na nowy dywan kasy nie szkoda, na wyciskarkę już tak. Ale patrząc na wątek widzę, że z armią sokopijców też już wkrótce będzie trzeba się liczyć. Pozdrawiam wszystkich

Gość wwwUser
Witam, na dzień dzisiejszy omawiane tutaj wyciskarki omega vrt/kuvings sa w tych samych cenach Wiec Proszę doradźcie mi która wybrać Z tego co tutaj przeczytałem to kuvings ma mniej papki ale sok jest troszke bardziej mięsisty Omega ma więcej papki ale sok jest czysty ps.interesuje mnie wyciskarka pionowa no i jeśli jest jakis dobry odpowiedni powyższych za 1000pln to dlaczego nie po co przepłacać ;)

Gość AsiaL
ja wybieram pomiedzy Oscar1000 a Omega 8006...ktos podpowie?

witajcie znalazłem poniższe info na rawfoodtalk the Oscar 900 is fundamentally the same as Omega 8006, except it has the older auger - the 8006 auger is made of a tougher material) Że niby Omega ma mocniejszy świder i to jedyna różnica. pytanie jak wygląda sprawa w OSCAR 1000

Gość sedziaaa 56
a o aferze nie słyszałeś ze omega 8006 ma bpa??? nie kupuj jej

Gość AsiaL
dzięki, ooo teraz to juz nie wiem jaką kupić... muszę o tym poczytać a HUROMy są dobre? kto mi wytłumaczy: lepiej poziomą czy pionową? czy to nie ma różnicy? HELPPPP

Gość AsiaL
tylko tyle? to znaczy, ze reszta ma BPA?