Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 gorinfa

dzisiaj w pociagu bachor darl ryja na 2 przedzialy a mamusia

Polecane posty

Go艣膰 no tak oczywiscie
9348588435 Twoja wypowiedz swiadczy o Tobie tak nie wygarnelam bo nie chcialam sie wtracac. Zachowanie zarowno matki jak i dziecka bylo karygodne. Juz widze jak Ty bys sie odezwala :P. przed monitorem kazdy taki madry prawda??? jak sie gnojek nie umie xachowac albo niech siedzi w domu albo niech mamusia podrozuje wlasnym samochodem najlepiej limuzyna z kierowca :P. I tak jak celebryci maja specjalnie otwierane sklepy tylko dla siebie moze tak samo wprowadzic to dla matek Twojego pokroju co numerku?? 9348588435 ????

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do9348588435
gdybym spotkala cie na swej drodze w pociagu albo autobusie busie tramwaju jakbym pierdolnela ciebie i twojego pierdolonego bachora to by sie tymi krzywymi nogami nakryl a ty razem z nim lachociagu pewnie dzieciak bekart prawda? a ty urodzilas go majac 15 lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 9348588435
no tak oczywiscie 9348588435 Twoja wypowiedz swiadczy o Tobie tak nie wygarnelam bo nie chcialam sie wtracac. Zachowanie zarowno matki jak i dziecka bylo karygodne. Juz widze jak Ty bys sie odezwala . przed monitorem kazdy taki madry prawda??? Faktycznie, masz racj臋, gdyby dzia艂o si臋 to obok mnie, prawdopodobnie nie zabra艂abym g艂osu. W ka偶dym razie taka lalunia jest po prostu 偶a艂osna. Chce wychowywa膰 swoje dziecko bezstresowo, a daje mu tak fatalny przyk艂ad. Nie wyobra偶am sobie jak mo偶na do obcych os贸b zwraca膰 si臋 per k.... To zawsze nic wi臋cej, tylko s艂oma z but贸w. Te偶 znam wiele takich "r贸偶owych mamusiek", kt贸re my艣l膮, 偶e wygl膮daj膮 jak miss universum, a ludzie si臋 za nimi ogl膮daj膮, bo s膮 tak karykaturalnie i niestosownie do okazji poubierane. Ale 偶eby przy tym nie przeprosi膰 tej kobiety z niepe艂nosprawnym dzieckiem to totalna 偶enada i brak klasy dla tej laluni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 9348588435
do9348588435 gdybym spotkala cie na swej drodze w pociagu albo autobusie busie tramwaju jakbym pie**olnela ciebie i twojego pie**olonego bachora to by sie tymi krzywymi nogami nakryl a ty razem z nim lachociagu pewnie dzieciak bekart prawda? a ty urodzilas go majac 15 lat do do9348588435 Gdybym spotka艂a ci臋 na swej drodze, to bym ci臋 pewnie nawet nie zauwa偶y艂a, zreszt膮 bardzo rzadko je偶d偶臋 plebejskimi 艣rodkami lokomocji, a ty pewnie nie latasz klas膮 biznesow膮, nie bywasz na Bali, za granic膮, to ewentualnie na zmywaku ;) wi臋c szanse na spotkanie s膮 nik艂e A jeste艣 pewnie grub膮 艣wini膮 z tlenionymi w艂osami prawda? i nie mo偶esz utrzyma膰 przy sobie faceta d艂u偶ej ni偶 tydzie艅

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a masz juz
do 9348588435, mozesz byc pewna ze wypicowana geba i dlugie noogi by ci nie pomogly, ta pinda i jej dziecior ktore dzieki mnie zostaly wysadzone z pociagu to tez byla wypindrzona 20-latka i nic jej to nie pomoglo :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matka polka hehe
Ja nie wiem o co tyle krzyku i tak nic na to nie poradzicie A wida膰 te偶 偶e nie macie poj臋cia ani o dzieciach ani o wychowywaniu bezstresowo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matka polka hehe
wychowuj膮c dziecko bez klapsa nie znaczy 偶e b臋dzie wymusza艂o skaka艂o plu艂o itp Widocznie nie ka偶da matka ma poj臋cie jak chowa膰 dziecko ale nikt i nic tego nie zmieni i dzieci nie s膮 tu winne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matka polka hehe
dziecko chowane bezstresowo nie dostaj膮 kar cielesnych bo po co ? Uczenie dziecka przemocy nic nie pomaga ale je偶eli si臋 dziecku t艂umaczy i stosuje si臋 inne kary szybciej sie do niego dociera ale nie zrozumie tego nikt kto nie ma dzieci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 9348588435
No to musia艂abym wyj艣膰 i zadzwoni艂abym po m臋偶a, 偶eby po nas przyjecha艂 :) Ale nie chodzi o odpicowanie, tylko o aur臋 szacunku, jaka otacza np. stewardessy, wyk艂adowc贸w itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matka polka hehe
A JE艢LI DZIECKO JEDNAK ZROBI SCEN臉 BO NIE MO呕E CZEGO艢 ZROZUMIE膯 TO NIESTETY NIC NIE ZMIENI FAKTU 呕E KRZYCZY

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 seszelka
owszem ze poradzimy! reagujac w takich sytuacjach (poprzez wezwanie odpowiednich s艂u偶b) a nie siedzac i sluchajac zwierzecych ryk贸w. a tak na marginesie to od kiedy stewardessy otaczaja sie aura szacunku???? buahahha :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 9348588435
Ach widz臋 te偶, 偶e wiele os贸b nie rozumie o co chodzi z darciem si臋 dzieci. One cz臋sto krzycz膮 mimo 偶e s膮 艣wiadome kary. I rodzice je karz膮, tylko nie wszyscy chc膮 to robi膰 przy ludziach, 偶eby np. nie odstawia膰 szopek, albo im wstyd. Wychowuje si臋 dziecko g艂贸wnie w domu. Widzia艂am kiedy艣 w poci膮gu sytuacj臋, w kt贸rej roczne dziecko p艂aka艂o, bo bola艂 je brzuszek. P艂aka艂o niezbyt g艂o艣no. A obok siedzieli totalni looserzy, ch艂opaki bez perspektyw, ca艂kowicie niereprezentacyjni, intelektualnie tak偶e zakompleksione dno i jeden m贸wi do drugiego: "jak ja lubi臋 dzieci", a ja na to do niego: "jak ja lubi臋 looser贸w, kt贸rzy nigdy nie b臋d膮 samcami alfa". Go艣cie spalili tylko ceg艂臋 i zmienili temat, zacz臋li m贸wi膰 o pogodzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fdtsdffffffh
Ej maciory, chodzi nam og贸lnie o to, zebyscie sie z tym pomiotem waszym gdzies pozamykaly a nie straszyly gatunku ludzkiego!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 majka_21
szczerze wam powiem ze nie tylko mamu艣ki nie zwracaj膮 uwagi na to jak zachowuj膮 si臋 ich dzieci...pracuj臋 w salonie meblowym mi臋dzy innymi na wyposa偶eniu jest kilka drzwi na sprzeda偶 i przychodzi ma艂偶e艅stwo z dzieckiem mo偶e mial 2 albo 3 lata i zaczyna trzaskac tymi drzwiami wszystkimi po kolei...a rodzice stali tylko i ze smiechem na niego patrzyli w koncu mamuska poszla do innego sklepu a tatus z synkiem zostali, bo przeciez niech dziecko sie jeszcze troszke pobawi, nic nie mowilam na to ale jak maly zabral sie za drzwi z szybami no to musialam cos powiedziec, przeciez gdyby wybil szybe i sie po kaleczyl wszyscy mieli bysmy klopoty a na te uwag臋 ojciec dziecka odpowiedzilal mi ze maly sobie nic nie zrobi i ze teraz mam dowod ze te drzwi sa mocne...no ja pierdziele niech zabierze sobie takiego gowniarza i w domu niech im trzaska drzwiami a nie tutaj...no ale co opierdzielic nie moge bo mnie wyrzuca zostaje tylko znosic wybryki g艂upich dzieciakow i ich jeszcze g艂upszych rodzicow...i w pelni podzielam zdanie autora topiku ze rodzice na nic nie zwracaja uwagi a dziecko przeciez idzie wychowac zeby umialo sie zachowac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 9348588435
seszelka a tak na marginesie to od kiedy stewardessy otaczaja sie aura szacunku???? buahahha Hehe, Sokratesem nie powia艂a艣, moja droga :) To by艂 pewien skr贸t my艣lowy, a tobie zabrak艂o wyobra藕ni, ale ch臋tnie ci to przybli偶臋, bo rozbawi艂a艣 mnie swoj膮 obywatelsk膮 ch臋ci膮 podejmowania walki z wiatrakami (zg艂aszania b艂ahyh incydent贸w "odpowiednim s艂u偶bom"). Ot贸偶 wizerunek cz艂owieka wp艂ywa na to jak jest on postrzegany. Tego chyba nie musz臋 ci t艂umaczy膰. W kr臋gu os贸b, kt贸re s膮 w pierwszej chwili uznawane za autorytety, czyli osoby, kt贸rym automatycznie i pod艣wiadomie przyznaje si臋 na dzie艅 dobry wi臋kszy szacunek ni偶 innym, s膮 osoby, kt贸re dysponuj膮 konkretnymi atrybutami np. eleganckie ubranie, np. business style, wszelkiego rodzaju mundury i mundurki, bia艂e ko艂nierzyki (np. u sterwardess), Forbes w r臋ce zamiast np. Cosmo itd. Poczytaj sobie Cialdiniego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 9348588435
fdtsdffffffh bo nikogo nie obchodzi wasz miot, oprocz was samych! Z was wylazl, my was o niego nie prosilismy . Wiec nie narzucajcie sie. A tobie z kolei radzi艂abym zag艂臋bi膰 si臋 w lekturze "Tako rzecze Zaratustra" Nietzschego. Z niej dowiedzia艂by艣 si臋, 偶e istniej膮 ludzie i nadludzie, a ty mo偶esz co najwy偶ej aspirowa膰 i to jedynie do tych pierwszych. Brak ci logiki, to ty masz problem i to ja ci mam zrobi膰 艂ask臋, a nie ty mi. To tobie ci臋偶ko 偶y膰 w艣r贸d dr膮cych si臋 dzieci, a nie mi w艣r贸d looser贸w, kt贸rzy nad tym ubolewaj膮. Przemy艣l to ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matka polka hehe
po wypowiedziach przeciwnik贸w dzieci mo偶na wywnioskowa膰 偶e zostali zle wychowani nie ka偶dy rodzic potrafi dobrze radzi膰 sobie z dzieckiem ale wi臋kszo艣膰 siedz膮cych tu ludzi nie ma szacunku do nikogo widz膮 tylko sw贸j czubek nosa tu strasz膮 a jak spotkaj膮 na ulicy matk臋 z dzieckiem to przykul膮 ogony i uciekaj膮 gdzie pieprz ro艣nie a tak na marginesie matki maj膮 prawo by膰 wsz臋dzie mimo waszych d膮s贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matka polka hehe
jeszcze troch臋 i b臋dziecie pisa膰 偶e starsi ludzie te偶 nie powinni chodzi膰 po ulicach.Nie widzicie 偶e nie tylko dzieci zak艂贸caj膮 cisze na ulicy czy w sklepie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no ale z umiarem
dziecko to nie pepek swiata

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matka polka hehe
Pijani ,g艂o艣no 艣miej膮cy si臋 ,ani takie snoby jak wy to te偶 nie p臋pki 艣wiata i my matki jako艣 umiemy to zrozumie膰 w przeciwiestwie do was:p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam tylko nadzieje....
Ze sa normalne matki na swiecie. Mam nadzieje, ze po prostu nie pisuja tutaj bo zajmuja sie i WYCHOWUJA swoje dzieci. Taka mala nadzieja :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 9348588435
mam tylko nadzieje.... Ze sa normalne matki na swiecie. Mam nadzieje, ze po prostu nie pisuja tutaj bo zajmuja sie i WYCHOWUJA swoje dzieci. Taka mala nadzieja A ja mam tak膮 nadziej臋, 偶e s膮 normalni ludzie na 艣wiecie, kt贸rzy nie pisuj膮 tutaj, bo poch艂ania ich ICH PRACA. A ciebie najwyra藕niej albo utrzymuj膮 tacy jak ja, albo masz tak nudn膮 prac臋, 偶e bezustannie si臋 lenisz.

Udost臋pnij ten post

nie rozumiem g艂upich zadufanych w swoich dzieciach matek... sama mam dwoje ma艂ych dzieci i gdyby tak wrzeszcza艂y i wydziera艂y si臋 wniebog艂osy gdzie popadnie to chyba bym spali艂a si臋 ze wstydu. Przed wyj艣ciem z dzie膰mi gdziekolwiek trzeba im WYT艁UMACZY膯 JAK MAJ膭 SI臉 ZACHOWYWA膯... to nie prawda, 偶e dziecku wolno wszystko... i to nie tym dzieciom rozdartym si臋 nale偶y dziwi膰 ale ich rodzicom, co sami nie maj膮 og艂ady i kultury za grosz, bo sami nie wstydz膮 si臋 w艂asnego nagannego zachowania /np. lizanie na ulicy, pokazywanie p臋pk贸w i czego si臋 da, i wiele innych/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oczywiscie ze sa normalne
matki, przeciez to forum skupia g艂ownie skrajne przypadki....na szczescie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 seszelka
9348588435 "Ot贸偶 wizerunek cz艂owieka wp艂ywa na to jak jest on postrzegany. Tego chyba nie musz臋 ci t艂umaczy膰. W kr臋gu os贸b, kt贸re s膮 w pierwszej chwili uznawane za autorytety, czyli osoby, kt贸rym automatycznie i pod艣wiadomie przyznaje si臋 na dzie艅 dobry wi臋kszy szacunek ni偶 innym, s膮 osoby, kt贸re dysponuj膮 konkretnymi atrybutami np. eleganckie ubranie, np. business style, wszelkiego rodzaju mundury i mundurki, bia艂e ko艂nierzyki (np. u sterwardess)" i znowu poleg艂am :D buahahahaha, od kiedy to ko艂nierzyki i mundurki szacunek maj膮 wzbudza膰??? szacunek to mo偶e cz艂owiek wzbudzac a nie szmaty ktore ma na sobie :D stewardessa w mundurku dlatego szacunek wzbudza :D hahaha dawno sie tak nie usmialam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam tylko nadzieje....
93....i cos tam dalej Pudlo!!!! :D :D Z tzw: dedukcji - pala! Sa inne kraje, gdzie godzina jest troszke inna niz na twoim podworku :D :D Sa ludzie przedsiebiorczy, ktorzy nie musza "odwalac" roboty dla kogos i sa panami wlasnego czasu, jest tysiace innych prawdopodobnych sytuacji :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 seszelka
szacunek to moga wzbudzac normalne matki z wychowanymi dziecmi, ktore na szczescie jeszcze nie wymarly

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 9348588435
Seszelka, nie pogr膮偶aj si臋. Chodzi o szacunek podprogowy, kt贸ry przydajemy komu艣 lub go nie przydajemy w pierwszych chwilach, gdy kogo艣 poznajemy. Ubi贸r ma tu decyduj膮ce znaczenie. Nie o艣mieszaj si臋 ju偶. Regu艂a autorytetu Badania Milgrama nad pos艂usze艅stwem wykaza艂y wielka sk艂onno艣膰 do ust臋pstw wobec 偶膮da艅 autorytet贸w; si艂a tendencji do podporz膮dkowania si臋 uznanym autorytetom pochodzi z systematycznej praktyki nakierowanej na wpajanie ludziom poczucia, 偶e takie pos艂usze艅stwo tworzy w艂a艣ciwe post臋powanie; dodatkowo, jest to dostosowanie si臋 do tego, 偶e ci, kt贸rzy maj膮 autorytet, zwykle maj膮 wiedz臋, m膮dro艣膰, i si艂臋; z tych powod贸w, zdanie si臋 na autorytet mo偶e wyst膮pi膰 bez namys艂u, jako odruch przy decydowaniu; gdy reaguje si臋 na autorytet w automatyczny spos贸b, jest tendencja by reagowa膰 raczej na symbol autorytetu, ni偶 na rzeczywisty autorytet; badania pokaza艂y, 偶e trzy typy symboli s膮 tu skuteczne: TYTU艁Y, UBI脫R, SAMOCHODY; oraz, 偶e osoby, na kt贸re wp艂ywano w ten spos贸b, nie zauwa偶a艂y tego wp艂ywu na ich decyzje;

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 seszelka
ty sie nie pograzaj, bo jesli w tobie szacunek wzbudza ktos kto ma merca, mundurek i tytul dokora uczelni w pcimiu to chyba ograniczona mocno jestes :D na mnie wrazenia mundurki ani bryki nie robia :P a konduktor wywalajac mamuske z rowrzeszanym dzieciorem nie pyta ja jakim samochodem jezdzi, gdzie kupila mundurek i jaki ma tytul na papierku :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 seszelka
kelnerki tez szacun w tobie wzbudzaja? to odpowiedniki stewardess na ladzie ;)

Udost臋pnij ten post