Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akszeingagnieszka

Czym kierować się przy wyborze sali na wesele ?

Polecane posty

Gość akszeingagnieszka

Proszę o jakieś wskazówki bo ja jestem "zielona" w tym temacie ...

Gość młodka83
Ja się kierowałam ceną;p, wyglądem sali, odległością sali od kościoła, w którym będę brała ślub, menu, opinią znajomych, to chyba tyle..

Gość klima...
bez klimy ani rusz.

Gość tak klima jest ważna
Poza tym lokalizacja, dojazd, powrót, a także, a może przede wszystkim, pojemność, możliwości aranżacji, oddzielenie sali zasiadanej od sali do tańców, możliwość wprowadzenia własnej florystki, dekoratorki itp.

Gość bfbfbfbfbfbf
Moim zdaniem najważniejsze są opinie zadowolonych lub niezadowolonych par młodych, znajomych itd. Najlepiej pochodzić po forach, poczytać. Bo co z tego, że blisko, cena przystępna, gdy jedzenia mało, obsługa się ociąga i podkrada alkohol? Dobrze jest obejrzeć salę ustrojoną już na wesele, pomocny właściciel/menager też jest mile widziany :)

Gość o tak wc bardzo ważne
najgorzej, że nawet w najfajnieszej knajpie, z super obsługą na sali i ogólnie spełniającej wszystkie nasze oczekiwania, w trakcie wesela trzeba się upominać o ogarnięcie toalet, bo np. jest po jednej, a goście trochę siedzą na zewnątrz, a trochę tańczą, nanosi się syfu, a w łązience robi się błoto.

Gość a jedzenie należy wypróbować
zanim się zamówi na wesele.

Ja znalazłam jedną blisko domu rodziców, ale szukałam czegoś jeszcze- głównie ze względu na nieciekawe menu, problemy z organizacją (o czym słyszeliśmy od znajomej z obsługi) i czegoś mi tam brakowało. Usiadłam do komputera, wpisałam w końcu odpowiednią frazę w google, wyskoczyło parę sal z których przebierałam. Zwracałam uwagę przede wszystkim na menu, ceny, ewentualny nocleg/lokalizację/ W końcu znalazłam restaurację do której z naszego domu można dość na piechotę przez Rynek, z ciekawym menu, bardzo miłym i uczynnym menagerem- na to też zwracałam uwagę, bo na pierwszej sali dostałam propozycję menu do ręki i tyle, tutaj widać było że ktoś się nami interesuje i próbuje nienachalnie pomóc. Do tego sala bardzo mi się podobała, klimatyzację musiała mieć, bo to w piwnicy. Robienie i ustawianie dekoracji dogadała również bez problemu siostra, która je robiła, chociaż zwykle wystrojem zajmują się oni sami. Dj również miał kontakt z menagerem, co więcej- wyżywienie ich obu (bo był z kolegą) wzięła na siebie restauracja. I na pewno istotny był rozmiar- u nas mogły przyjsć 64 osoby, zapraszaliśmy 54 i wydaje mi się że przy 64 mogłoby być już ciut ciasno, a tak było bardzo przyjemnie.

I popieram dziewczyny wyżej- warto obejrzeć toaletę, przyjść w godzinach ruchu i zobaczyć jak się prezentuje, czy jest dość miejsca, czy jest czysto. Opinie chyba najlepsze od znajomych, może można poprosić na miejscu o kontakt z parą która miała tam wesele wcześniej... na forach, wiadomo, różnie jest.

Sala powinna być przestronna, ładnie urządzona, niekoniecznie najdroższa. Ważne by goście mogli się wygodnie wyszaleć i żebyście do zdjęć nie musieli wychodzić na zewnątrz. Elegancja to niekoniecznie superluksus:) Zwróć też wcześniej uwagę na obsługę i menu.

Z tą toaletą trafiliście też w sedno. Byłam kiedyś na weselu z którego pamiętam głównie masakryczną toaletę. W dodatku byłam wtedy matką karmiącą i mój dykomfort był przeogromny:(

Gość akszeingagnieszka
Problem w tym, że mieszkam w małej miejscowości, niedaleko miasta wojewódzkiego. Bywałam na wielu weselach, ale przeważnie w innych miejscowościach i nie mam za bardzo kogo się poradzić. Pozostaje forum jeśli chodzi o opinie - ale z tym to właśnie róznie bywa.

Najlepsza opinia to będzie Twoja! Jednemu to przypasuje a drugiemu tamto. Najlepiej wybrać się w jakiś dzień z narzeczonym,rodzicami jako goście,klienci i wszystko obadać.