Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magnolia2

Dziś rocznica obalenia komunizmu

Polecane posty

Ja świętuję , bo uważam ,że to ważne wydzrzenie :)

ja napewno tego nie mam gdzieś. nie żyłam w tych czasach, lecz właśnie one najbardziej interesują mnie w histori Polski. Polska to takie pięknie, najwspanialsze bagno:) co by się nie działo nigdy bym jej nie opuściła:)

* wydarzenie Biedroneczka -nie jakieś komunizmy ,ale WOLNOŚĆ :)

Może jest to ważne wydarzenie dla historii Polski, ale mnie nigdy coś takiego nie interesowało...nie lubię historii i tego wszystkiego :D

Gość czyżbyś chciała zostać
magnolio, narzeczoną Shreka, bo o bagienku marzysz?

Magnolia -bo Grechuta potrafi zaczarować :) Biedroneczka - nie chodzi o historię ,ale o Wielkich Ludzi , którzy uwierzyli ,że można zmienić Polskę .Dla Nich mam wielki szacunek 🌻

szłam dzisiaj rankiem przez miasto i słuchałam tych wszystkich piosenek. na rynku było szaleństwo:) bardzo spodobała mi się piosenka, nie znam tytułu ani wykonawcy. śpiewano w niej że kolejka jest bardzo długa, lecz trzeba stać jak kamień i wytrwać przez noc..

Gość bo potem bylo tak
Twoje sa te przed...., moje te po...

Gość Aleee bzdury
To komuniści obalili komunizm!!!!! Dygnitarze PZPRu po zdaniu sobie sprawy już w latach 70tych, że tzw "socjalizm realny" jest skazany na bankructwo i niewydajność, zaczęli się obawiać rewolucji społecznej- a to, oznaczałoby pewnie ich śmierć. Powołali więc solidarność- która była związkiem w większości kierowanym przez służby PRLu. Jej zadaniem było przekonać społeczeństwo w niezależność i że jest prawdziwa opozycją. Następnie jej główni przywódcy, mieli stworzyć przyszłe elity w "wolnym" rządzie III RP, które miały zapewnić bezpieczeństwo zarówno osobiste jak i finansowe aparatczykom PZPRu Kiszczak to potwierdził wielokrotnie w swoich listach... ciekawe, ze NIKT o tym nie mówi.

Gość Aleee bzdury
" uważam że nie chodzi o to kto to zrobił, lecz co zrobił" Czyli nie rusza ciebie fakt, że ten mit "obalenia komunizmu" było tak naprawdę kontrolowaną zmianą ustroju przez samych komunistów? Nie rusza ciebie fakt, że po dziś dzień, te mendy z PZPRu rządzą tak naprawdę naszym krajem i wszystkimi jego elementami- począwszy od mediów po rząd.... Przestańmy czcić największe zwycięstwo komunistów w naszym kraju, jakim było 4 czerwca roku 1989...

Gość vvvvv
ustrój sie zmienił a bieda jak była tak jest

Gość magnolio czy to może była ta
Ależ proszę bardzo :D Miłego słuchania :)

niestety dzisiejsza rocznica nic nie znaczy i jest tylko zadęciem ku uciesze gawiedzi. Komunizm bardzo dobrze się ma i nic nie zostało obalone. Komunizm, to coś co będzie istniało tak długo jak będzie egzystował homo sovieticus. Komunizm to stan ducha i największe osiągnięcie komunizmu, czyli propaganda komunistyczna ma się bardzo dobrze, a nawet znakomicie. Propaganda komunistyczna spowodowała to, że bardzo dużo młodych ludzi nie wie nawet o podstawowych założeniach socjalizmu.