Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...POMÓŻ ... NAM... POMAGAĆ...

JEŻELI CHCESZ URATOWAĆ ZWIERZĘ. PODAJ POMOCNĄ DŁOŃ, NIE BĄDŹ OBOJĘTNY!

Polecane posty

Gość eeeehhhh
Little_Miss_Trouble i reszta Was kochani... jak miło się na sercu robi widząc, że są jeszcze tacy ludzie i jak wielki smutek ogarnia człowieka wiedząc, że nie pomoże się wszystkim. Ale za to dla tych kilku zwierzaków życie zacznie się od nowa bez bólu , głodu , zimna i strachu. Świetna akcja!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość szczerze ale tak szczerze
do POPIERAM BRAWO---> dzieki, ale taka prawda

MELISA---------------> 1% podatku przekazujesz przy rocznym rozliczeniu podatku. na picie masz rubryke gdzie wpisujesz komu chcesz przekazac 1 % swojego podatku, podajesz tam nazwe organizacji i nr KRS :)

Gość szczerze ale tak szczerze
to ja chce tą !! :)

Gość dereszowa
Cookie, byłas wolontariuszką w hospicjum. Ciekawe... A możesz mi napisać w jakim mieście? Ta praca ma swoją specyfikę, ma też pewien własny język, który znają tylko ci, co tam pracują. Chętnie sobie z tobą porozmawiam o szczególach pracy w hospicjum. Bardzo chętnie. Na koniec - wszyscy ludzie, ale to absolutnie wszyscy ludzie, z którymi pracowałam w hospicjum mieli niesamowicie wielkie serducha i zwierzęca krzywda nie była im obojętna. Żaden nie napialby czegos takiego, jak ty. Bo krzywda jest jedna. Jest krzywda sama w sobie , niezaleznie kogo dotyka.

Gość dereszowa
"napisałby".

Little Miss Trouble... ale ja pisałam, że jestem niepełnosprawna, nie rozliczam PITu, robi to za mnie ZUS, który przyznał mi rentę. To da się to zrobić??

Gość do cookie18
Dla mnie zwierzęta są ważniejsze. Dlaczego ? Człowiek cżłowiekowi wilkiem, a zwierzęta się nie wyrzucają, nie pozbawiają się domów, nie głodzą się i nie robią na sobie testów(typu rozkrojenie czaszki by coś tam zbadać, np. lek albo kosmetyk), jedyne co to na siebie polują.

dwa głupie pytania: -czy te świnki są za darmo.... -czy trzeba po nie zgłosić się osobiście czy np. jest możliwość wysłania kurierem..? Ost. cierpię na brak czasu więc nie zapoznałam się jeszcze ze stronką...a ponieważ bliską mi osobę czeka wielomiesięczne leczenie taki futrzak byłby świetnym kompanem :)

UWAGA w tym linku http://nasze_swinki.republika.pl/zywieni.htm l zawarte są NIEPRAWDZIWE INFORMACJE!!! W ten sposób można jedynie zaszkodzić naszemu pupilowi!!! Bardzo proszę wyrzekać się mitów , nie korzystać z tak głupich stron! Jedynym źródłem informacji , gdzie możemy być pewni, że nasz pupil jest odpowiednio prowadzony i ie zrobimy mu niechcący wielkiej krzywdy jest Caviarnia - Klub pomocy świnkom morskim i tam są wątki z prawdziwymi informacjami na temat żywienia, klatek itd

cookie- żenada :O autorko, a ja mam takie pytanie: nie mogę wziąć świniorka, bo mam swoje dwa koty...ale może możnaby przelać jakieś pieniążki na tymczasowe żywienie ich bądź opiekę medyczną? :)

cukierasekk - świnki są za darmo - nie wysyłamy świnek kurierem ponieważ jest to niehumanitarne, zwierzęta wysyłane w ten sposób często dojeżdżają na miejsce nieżywe, uduszone. Organizujemy natomiast transporty z osobą , która jedzie wraz ze świnkami i są cały czas pod opieką, jadą bezpiecznie razem z człowiekiem.

Dziubus - można. Rejestrujesz się na forum i piszesz do Rafała - nick szczurek z pytaniem o konto. On odeśle Ci pw z odpowiedzią. Nie mogę niestety podać linka do jego profilu póki nie jesteś zarejestrowana dlatego, że i tak Ci nie wejdzie.

Gość ynka
Ten temat to jakby przeznaczenie dla tego co mnie spotkało parę dni temu:) Na moim balkonie, późną nocą znalazłam małego przestraszonego pisklaka. Chyba wyleciał z gniazda, bo nieudolnie próbował wzbić się w powietrze. Biedny był przestraszony i żal mi się go zrobiło. Dałam mu pokruszony chleb, ale niestety nie chciał. Był to mały gawronek. Na drugi dzień (mieszkam w domu i mam malutki ogródek - ale brukowany) do niego przyleciały jeszcze dwa ptaszki (chyba rodzeństwo), ale bardziej sprawne. Pilnowały go, ale dzień później odleciały chyba do swojego gniazda. Po trzech dniach zadzwoniłam do Towarzystwa Ornitologicznego, jak mu pomóc, bo był taki zagubiony. Pan udzielił mi porady i dwa dni później małego lokatora nie było. Odleciał. Smutno mi się zrobiło, bo się do niego przyzwyczaiłam. A wiecie co było zaskakującego w tym wszystkim? Jego matka siedząca na dachu obok. Przez cały czas go pilnowała i chyba pomagała, jak nas nie było. Pisklę też miało łepek zwrócony w jej kierunku. Niesamowite, jak stworzenia potrafią dbać o własne potomstwo. Mam w domu psa, ale na szczęście nie ma on instynktu zabójcy, tylko był zdziwiony, co obcy osobnik robi na balkonie. No i pies oczywiście śpi w domu, w moim osobistym łóżku. Serdecznie pozdrawiam wszystkich miłośników stworzeń małych i dużych:))

*Melisa* -----> sorki chyba nie doczytalam zus rozlicza Cie pitem 40, a poki co na nim nie ma takiej mozliwosci, aby przekazac 1% podatku. zeby go przekazac musialabys rozliczyc sie sama pitem 37.

Gość miłośniczka zwierząt
ynka - również pozdrawiamy :) Dlatego właśnie zwierzęta są lepsze od ludzi. A ludzkie matki na śmietnik swoje dzieci wyrzucają , pakują w beczki albo spłukują w ustępie.

Gość proszę zarejestrujcie się
na tym forum i choć obejrzyjcie te maleńkie, niewinne stworzonka :( może akurat do którejś z nich wam serduszko mocniej zapuka ? ja czytając przypadki niektórych się popłakałam :( http://www.swinkimorskie.eu/forum/index.php

Gość martusiak12345
no wiecie.... człowiek jest ponad zwierzęciem, ALE tak samo zasługuje na godne życie jak my.... I im również trzeba pomagać, nie można o nich zapominać!! Bardzo często człowiek jest przyczyną śmierci i cierpień wielu stworzeń na ziemi.... Ludzie bywają okrutni wręcz nieludzcy...... NIE ZAPOMINAJAMY O ZWIERZAKACH!!!!!!!! Nie rozumiem ludzi o takim podejściu- A co tam, przecież to TYLKO nic nie warte zwierzęta.... Aha taka pomoc nie oznacza braku pomocy dla ludzi.... po prostu chodzi o to, żeby nie traktować zwierząt gorzej i o nich NIE ZAPOMINAĆ bo są takimi istotami jak my, które odczuwają ból i cierpienie.....

Gość ...POMÓŻ ...NAM... POMAGAĆ...
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie ale owszem - podbijanie topiku to nie wszystko, tak niestety niczego nie osiągniemy i nadal będziemy stać w tym samym miejscu co na początku. Samym współczuciem nic tym zwierzakom nie damy. Jeżeli ktokolwiek może dać choć dwóm świnkom dom tymczasowy , gdzie będą mogły w spokoju dojść do siebie , nabrać sił i znaleźć dom stały to bardzo proszę nie wahajcie się , to nie jest naprawdę duży wysiłek , a już jedno ocalone życie na Waszym koncie.

Gość LUDZIE MNIE PRZERAŻAJĄ
A ludzka głupota jest nieskończona. :(

o widze, ze topik zostal wyczyszczony z tych bezdusznych istot ludzkich :) a wieprzki nadal czekaja na nowe domki! wiec nie zastanawiac sie tylko brac te male przytulasne chrumki :)

Gość Pozioooooooooomka
mnie bardziej krzywda wyrządzona zwierzętom bardziej rusza.... bo ludzie są nie rzadko potworami i sadystami.... A większość osób uważa, ze zwierzęta są na 2 miejscu i często w ogóle im nie pomagają... :( Chciałabym pomóc, ale nie mogę mieć świnek bo mam 'dziwnego' psa, który często szczeka i by nie dał żyć im spokojnie, niestety kiedyś miałam parę świnek, ale już nie żyją...:/ Szkoda mi tych świnek teraz, nie chciałam dla nich źle, ale skończyło się tragicznie, więc już w nie chcę kiedykolwiek mieć żadnego gryzonia....

Tak, bardzo dziękuję za wyczyszczenie. Ja już z Klubu mam 9 świnuszek - prześlicznych i prze-kochanych, i uwierzcie mi , że gdybym miała warunki wzięłabym jeszcze więcej. Półtora roku działam czynnie w Klubie i przez moje ręce przeszło wiele takich bidul, poznajdywały naprawdę świetne domki, właściciele zadowoleni, wysyłają mi fotki z opisami wyczynów swoich małych gwiazd :) Nie było ani jednej osoby, która nie zakochałaby się w swojej śwince, która byłaby niezadowolona ze swojej decyzji i z adopcji, te zwierzaki potrafią podbić serce. Trzeba tylko o nie odpowiednio dbać (nic trudnego) i nam się odwdzięczą w przepiękny sposób, inaczej tak jak ludzie mogą popaść w depresję i będą tylko wciąż spać.