Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaKaReNa-23

----------MARZEC 2010--------------

Polecane posty

witajcie poniedzialkowo :) No i mamy Luty heh ale czas ucieka - ja tez sie przez weekend spakowalam, niby jeszcze troche czasu zostalo ale nigdy nic nie wiadomo wiec wlozylam juz podstawowe rzeczy do torby a na reszte mam liste i dopakuje w ostatniej chwili :) na szczescie mam 5 min do szpitala wiec jak co to maz dowiezie co bedzie potrzebne. Dziewczyny, teraz to juz musimy na siebie uwazac i sie oszczedzac bo niewiadomo kiedy w szpitalu wyladujemy vectra, ja tez do ślubu miaszkalam w Skoczowie - teraz od 1,5 roku mieszkam w Cieszynie. Tak jak Koja napisala ja rowniez wahalam sie nad eskulapem za wzgledu na znieczulenie ale ostatecznie wybralysmy Cieszyn - (tu chodze do lekarza i na szkole rodzenia) moja szwagierka tez 3 mies. temu rodzila i zlego slowa nie moze powiedziec - wiadomo to nie oplacona klinika ale podobno duzo zmienilo sie na plus wiec jak 12 lat temu bylo ok to teraz tym bardziej bez obaw :) poza tym chodzi o dobro maluszka i opieke po porodzie, w Esculapie na drugi dzien wypisuja i trzeba radzic sobie samemu, no i podobno szybko podejmuja decyzje o cesarce - a tego wolalabym uniknac ale kazdy wybiera wg swoich przeczuc - pewnie duzo osob jest zadowolonych z esculapa.

witajcie jezeli chodzi o ktacze to mnie ono pobolewa w szczególnosci jak wstaję przewracam się z boku na bok i kiedy chodzę, pobolewa mnie także podbrzusze jak na okres ale rozmawiałam z lekarzem i on powiedzial że tak już będzie że to juz normalne w tym tygodniu (jest 35 tc) a i czasami pobolewa mnie w krzyzu. ale się wam wyzaliłam :) ja odliczam dni do 21 lytego ponieważ 22 lutego jadę już do szpitala i tam będę czkać na poród. a jeżeli chodzi o rzeczy jakie mam wziąć dla dziecka po porodzie to tylko chusteczki nawilzające a tak to oni wszystko dają od ubranek po oliwki i pampersy.

Gość mloda030887
Witam Ja też czuje takie kucie :/ ja na szczęście już po sesji i nie musze już myśleć o egzaminach przed porodem :D Byłam dziś w Lidlu i nic mnie nie zaciekawiło, bardziej by się to przydało jakby maluch był już. Wtedy będzie wiadomo co można dokupić. Zmiana tygodnia na 33

Szczęściary-w moim szpitalu wszystko muszę mieć swoje. Znowu szykuje się wieelka torba. No i musze ją w końcu spakować!!! Wazka te kłucia czułam nie w całej ciąży ale pod koniec na pewno. A żeby było śmiesznie to poprzednio bardzo sie oszczędzałam. Mieszkałam na 3 piętrze, byly upały i nic mnie nie chciało wygonić z domu;-) A teraz smigam, przy synku się urabiam choć faktycznie mrozy mnie stopują od spacerów.

hej wszytstkim :) Late a ja myslalam ze to ja najpozniej zaczynam remont :) Snil mi sie ostatnio synek, ze juz przewijalam, ale porod jeszcze nie :) Ze snów strasznym mam te o remoncie (np. dzis he he) Mi o dziwo bóle w kroczu prawie minely - moze dlatego że maly sie odwróci i siedzi zadowolony glowa do góry? Spię jak narazie też nieźle, wstaje raz, dwa na siku. Ale się przewracam non stop z lewa na prawa :) W zwiazu z tym M. musi spac daleko ode mnie bo przewracam się o 180 stopni, wiec jak sie przytula to go gonie bo mi miejsce zajmuje he he :D Ja jak narazie nie odczuwam tfu tfu skurczy i twardnien, no ale ja zaczelam 32 tydzien, wiec jeszcze pewnie czas. Czasem jestem wzdeta, ale to chyba nie te twardenienia. Ja też coś czuję, że NIkamo będzie pierwsza :) Wazka tez mam smaka na naleśniki! W niedziele jadlam z serkiem masarpone lodami i musem truskawkowy - ah, niebo w gębie! Teraz musze domowe naleśniki zrobić :) A o odbnijaniu nic nie mowiła, ta kobietka była odpowiedzialan za rozwój psychiczny dziecka. A ja w niedziele byłam na basenie i jak mnie nic prze3dtem nie bolalo, to sie rozruszalam i pobolewaja plecy :) Ale basen super, polecam zawsze i wszedzie! Mi też leci wszystko z rąk i rozlewam, jak jem to jestem cala uciapana, a podnoszę wszystko stopą :D A apropo szkoły rodzenia, to mieliśmy też pogadanę z prawnikiem :) WIecie , że znieczulenie możemy dostać za darmo? Chodzi o to że jak boli, a szpital ma środki to musi dać znieczulenie - kwestia jest taka, że anastezjolog może być zajęty. I generalnie płaci się za tzn. gotowość (czyli anastezjolog siedzi i czeka). Za niewykonane zlecenie, możemy żądać zwrotu pieniędzy. A co do zabawek znalazłam coś takiego, prawda ze fajne: http://endo.pl/kategoria/60-swiaty-endo/linia/63-teatr.html

Witajcie poniedziałkowo! Właśnie wróciłam ze spacerku, po drodze zaliczyłam szpital - zaniosłam mocz na badanie, spółdzielnię - bo od miesiące przychoidzą mi wymienić liczniki i targ - zamówiłam sobie na jutro koszulki takie do karmienia, śliczniutkie, różowo - szare z żyrafami, głęboko rozpinane, koleżanka zachwalała takie głęboko rozpinane, taka jak tu na allegro http://moda.allegro.pl/item905590297_koszula_nocna_krotki_rekaw_s.html te z misiami chyba nawet bardziej mi się podobają...ale u mnie ich nie ma... tyle że ja dam za nią 20,00 :) czyli taniej :)

Joanna uspokoilas mnie co do tych ukluc i boli, na razie te uklucia mialam, dzisiaj jest spokoj a boli jak na miesiaczke jeszcze nie mam(odpukac)... NIKA mi tez wczesniej ciaza przypadla na wakacje;) koszmar he a ja odliczam czas do 15 mam wtedy wizyte w szpitalu z lekarzem;) a i jak rodzilam w PL to tez wszystko mieli dla malca(ciuszki , becik);) plus dostalam probki kremu, chusteczek ..ale pampersy mialam swoje;) od szpitala to wszystko zalezy... wogole juz mi coraz mniej wygodnie jest...za dlugo siedze zle bo maly juz zaczyna sie wyginac i rozciagac skore na wszystkie mozliwe sposoby, za dlugo leze na boku to biodra odpadaja..w nocy sie lezy i w dzien ilez moznaa...a z tym podnoszeniem STOPA sie usmialam hihi jakbym umiala to tez bym ten patent wykorzystala;) na razie synka prosze o cos aby cos podniosl np. jesli moge go w danej chwili wykorzystac;) cos sie rozleniwiam na kocowce:O Nika w pierwszej ciazy mialam luz, czlowiek nie byl do niczego zmuszany, wstawal o ktorej chcial, mieszkalam z Mama wiec i czesto obiadu nie musialam robic a teraz mieszkajac osobno i majac juz jedno dziecko jednak trzeba wstac, sniadanie zrobic obiad zrobic, tamto zrobic chodz jakby byl mniejszy to i wiecej roboty bym z nim miala takze i tak jest luz...ale szczerze powiem koncowka ciazy dziala na mnie nerwicujaco...i jakos mam mniej cierpliwosci:( oj staram sie opanowac ..staram a szczegolnie wtedy jak syn chce poglaskac brzuch i mowi wstawaj dzidzia , jest dzien i za chwile dostane w brzuchol NIECHCACY bo cos tam chcial zrobic (a ja nie potrafie zrobic szybkiego uniku:() , obrocil sie itp.(a dostalam juz nie raz) no coz para uszami wychodzi bo czasem to jest bolesne ale stara sie zaciskac zebyy widzac jak syn robi smutna mine ,, i mowi paszam ;)ehh teraz to jak tylko sie zbliza chce sie do mnie przytulic to juz wyczulona jestem aby chronic bebech no i co tuli tuli ... juz sie nie moge doczekac az syna przytule bez tego brzuszka;) i bede miala ich oboje kolo siebie nie cierpiac czasem przy tym;) mloda no i z glowy masz juz stresa;) dobra ide robic obiad bo juz glod mnie dopada...kotlety schabowe ziemniaczki i buraczki do tego;) i jajeczko sobie jeszcze usmaze bo lubie takie z buraczkami... do poznej

aaaaaa Goyek sliczne koszulki;) ja mam w jakies kropeczki kwiotki hehe

No tak Wazka pierwsza ciąża to był bardzo miły okres. Spanie, wylegiwanie się, mogłam się skupić tylko na oczekiwaniu dziecka:-) Teraz też najbardziej zła jestem jak się muszę schylić;-) a też wszystko leci z rąk albo synek mi podkłada niespodzianki pod nogi, chętnie też rozrzuca jedzenie;-) Ale w sumie nie jest taki zły, najbardziej daje mi popalić jak sie nudzi. Marudzi strasznie, cięzko mu coś nowego wymyslić a poza tym ani nie podrzuce go ani nie poturlam się z nim-tylko bym siedziała na kanpie. Sam przejął inicjatywę i wdrapuje mi się na kolana i tuli albo chce podskakiwać. Najgorzej jak chce wleźć na brzuch-matko wszyscy chcą na mnie siedzieć;-)

Ale mi narobiłyscie smaka tymi naleśnikami!!!! Wstręciuchy :((( :) Jeszcze grubsza będe!!! Byłam w tym Lidlu i d..a nic ciekawego,kupiłam chusteczki nawilżane ,skarpetki dla maluszka nooo i orzeszki dla mamusi. Goyek ,ładniutka koszulka ,nie4 wiem czy sie jeszcze nie skusze choć juz 3 mam:) . Ide grzać rosołek :)

Mi się też podoba ta koszulka :) Dziewczyny jakiej firmy macie laktatory i jeszcze pytanie jeśli macie ręczne, to z taką rączką czy z gruszką? Właśnie szukam czegoś dla siebie. I jeszcze jedno pytanie to dziewczyn które mają materace kokos pianka gryka, czy macie grykę wszywaną w pokrowiec? Poszukuję takiego który nie ma jej wszywanej, dzięki czemu nie ma problemu z praniem, rzadko kiedy na allegro piszą że nie można ich prać, np tu piszą http://www.allegro.pl/item903599487_materac_kokos_pianka_gryka_120_60_grubosc_9cm.html a ja poszukuję takiego z możliwością wyprania powłoczki.

Ale mi się nic nie chce dziś...pospałabym sobie, ale córcia w domu więc niestety nie mogę. Choć i tak mam luz bo ona prawie już 4 lata ma, więc i się sama ubierze i zje i pobawi, poczyta książeczki albo pogra na kompie.. Dziś u mnie ogórkowa przez tą infekcję i koneiczność zakwaszania moczu. Jem żurawinę, piję cytrynę, jem ogórki.. w sumie to lubię, tylko jak mam nie jeść nic słodkiego to wtedy dopiero mam na nie smaka ;) wiadomo zakazany owoc smakuje najlepiej.

hej brzuszki, ja też byłam w lidlu i kupiliśmy tylko skarpetki no i wieszak do pokoiku małego bo nawet nam się w miarę podobał . no i niestetyy nie obyło się bez wizyty u złotnika, musiałam przeciąć obrączkę niestety nie dało się jej zdjąć, a palce zaczęły puchnąć :( no i 60 zł za ponowne zrobienie gdyż aby nie było śladu musi złoto roztopić i zrobić od nowa :( no nic życie

Wazka Maluszek ważył 2800 ale że to już 36tc czyli wg lekarzy poród o czasie normalnie po dwóch dniach do domku. Mama miała lekki poród bo szyjkę miała krótką także do IP dotarła o 1 a o 4 już z Maluszkiem na świecie. Ugotowałam pyszny rosołek, jakby co to się podzielę bo mam wielki gar:-) Uczyć mi się już nie chce, poczekam teraz na M i po obiadku wrócę do nauki.

Olena ja ostatnio ledwo zdjęłam obrączke, ale jakoś się udało:-) Goyek ja mam ręczny z aventu taki z rączką, jak będę miała dużo pokarmu i będę dużo ściagać to wymienie na elektryczny a póki co taki mi wystarczy, bo do końca nigdy nie wiadomo jak z tą laktacją.

Gość marokanskie rekodzielo
zapraszamy do zapoznania sie z oferta naturalnych kosmetykow arabskich, czarne mydlo, glinka ghassoul, olejek arganowy ... sekret gladkiej skory i lsniacych wlosow marokanskich kobiet ... marokostyle

Hej brzuszki:) Badka na gardło bardzo pomogło mi płukanie tantum verde na przemian z płukanką zrobioną z łyżki wody utlenionej wymieszaną w kubku przegotowanej wody no i niezastąpiony sok z cebuli;) szybko mnie to postawiło na nogi O tych karuzelach też słyszałam Wczoraj czytałam też na ten temat książkę i była tam właśnie jedna zasada na pierwsze 2 miesiące maluszka 3 razy C tzn cicho, ciemno i ciepło tak jak w brzuszku ;) zobaczymy:) choć karuzelkę już mamy ale na razie nie zamierzamy jej wieszać Kłucie w kroczu i mnie dopadło niestety No i to "cudne" uczucie jak mała jezdzi główką po pęcherzu..;) Wazka u mnie te placki to nie był dobry pomysł, męczyłam się po nich całą noc Jak po większości rzeczy ostatnimi czasy, wróciły objawy z pierwszego trymestru :( ale naleśniki to bym zjadła z przyjemnością ;) w ogóle bardziej słodkie rzeczy ostatnio mi smakują;) Latte mówił Ci lekarz czy masz miękką czy twardą szyjkę? Te padalce tu nic nie mówią a czytałam kartę i jest tam napisane, że szyjka bardzo miękka i rozpulchniona! oczywiście nikt mi nic nie powiedział bo dziecku serce bije, rusza się więc jest wszystko ok uhh No i martwię się trochę Dziewczyny ja jakoś nie mogę się zmobilizować do pakowania torby:( wrzuciłam te nieszczęsne podkłady, kremy na brodawki i pampersy i już mi się odechciało ;( dla maluszka ciuszki leżą w łóżeczku przygotowane- Mamula dokładnie taki sam zestaw jak Twój ;) muszę kupić jeszcze kapcie, klapki pod prysznic, pidżamkę i wkładki do stanika a boję się jechać do sklepu żeby nic się nie stało Za tydzień skończę 36tydz to wtedy może zaryzykuję ;) zaczynam się bać czy sobie poradzę z maluszkiem No i wczoraj naczytałam się o karmieniu piersią i przerażona trochę jestem! Iwus jaki duży bobas!! kurczę rodzisz sn? Qassandra mi ostatnio najbardziej pomaga na infekcję rumianek Przemywam się nim kilka razy dziennie wacikiem i odpukać poprawa widoczna ;) Olena kurczę jaka szkoda;( ja swoją zdjęłam już w 5tym miesiącu bo mnie strasznie swędziało pod spodem

Natka ja właśnie zastanawiam się nad takim z rączką... A co do materacy ma któraś kokos pianka gryka? Pamiętam, że któraś taki ma...ale która to już nie wiem :(

Nika oj rozumiem cie bardzo dobrze chodz na rece malego nie musialam brac to na poczatku marudzil ze nic tylko leze(na samym poczatku to bylam zgon, nic tylko SPAC) srodek ciazy juz lepiej...odzylam i z malym wiecej sil na zabawe mialam i teraz znow nic tylko klap na lozko..teraz maly akurat spi i mam luzik..baton w rece zielona herbata i odpoczywam po obiadku;) ha a ja zauwazylam ze pod koniec to sie apetyt zwieksza, bynajmniej u mnie ..na slodkie wrrrrr cala ciaze w miare spokoj , racjonalne pozeranie slodyczy a teraz sie nadrobi zaleglosci:O kurcze Olena a mi wypadlo z glowy aby napisac ze jak tylko zaczna sie puchniecia rak to trzeba od razu zdjac wszelkie pierscionki obraczke itp. pajac ze mnie to moze bys tego ciecia unikla wrr Michalka bedzie dobrze tylko duzoo odpoczywaj a z maluszkiem dasz sobie rade;) tez mnie we wczesniej ciazy takie watpliwosci pod koniec nawiedzaly, teraz juz mniej ale strach zawsze o wszystko bedzie... a Michalka ja placki ziemniaczane pozarlam z cukrem;) Goyek nie pomoge co do materaca:(

no niestety ważka nie pomyślałam z tą obrączką też bo nie puchłam i w sumie nadal nie mam aż takich zmian no trudno co sie stało się nie odstanie, wolałam teraz przeciąć niż czekać aż w nocy obudzę się z bólem palca :( męczyłam się ze zdjęciem od kilku dni codziennie z rana, różne sposoby i nic.

Hm Wazka ja może apetytu wielkiego nie mam-no poza owocami. Ale chce mi się słodkiego owszem. Jak jeszcze pomyślę że potem dieta karmiącej Bóg wie jak długo to ufff. Zjadłabym kilo batonów i popiła litrem szampana;-) mniam A chciałam Was zmartwić-nie wiem jak będzie u innych ale ja pamiętam że po porodzie to dopiero miałam apetyt. Myślałam że po diecie szpitalnej i ponad dobie bez jedzenia(bo poród trwał i nie wiadomo było jak się skończy) skurczy mi się żółądek i w ogóle. A takie miałam ssanie....w ogóle nie chudłam po porodzie. Dopiero jak to panowałam to zaczęło coś spadać...

czesc brzuszki!! olena dzieki za pamiec 🌼 Nie pisałam, bo ciągle szukalismy mieszkania, powiem Wam było naprawdę ciężko, dziecko okazuje byc dla niektórych przeszkodą nie do przejscia, w koncu znalezlismy agencje nieruchomosci ktora bez problemu znalazła nam mieszkanie i od niedzieli sie tam wprowadzimy! Kamień z serca, ale co sie nastresowalismy... ostatnio juz bardzo kiepsko spalam. Teraz skupię się tylko na tym, żeby Luiza jak najdłużej w brzuszku wytrzymała:) Dzis już mamy luty, a ja ciągle 2 w 1, naprawde nie spodziewałam sie wytrzymac tak długo:) Kobietki, lada dzien sie zacznie, hehe powiem wam nie boje sie w ogóle porodu ale jestem bardzo podekscytowana ze to juz tuz, tuż:) U mnie smakowo nadal słodkości przeważają, a dziś akurat hitem są lody o smaku Tiramisu z kawałkami ciasteczek, nie moge sie oderwac od tego pudełka!

mnie na szczęście do słodkiego nie ciągnie :) kupiłam ostatnio ciastka hity to mi nie podchodzili, wolę owoce, słodziutkie pomarańcze itp. NO I W ŚRODĘ DO LEKARZA jak się cieszę zobaczę ile mały waży :)

isabell gratuluję znalezienia mieszkania, kamień z serca pewnie wam spadł :)

Mi tam też ciągle chce się jeść i gdyby nie dieta to ciągle bym jadła, ostatnio myślałam że sobie nie poradzę, miałam ochotę na wszystko na raz, ale niestety musiałam się obejść smakiem.

No to mnie pocieszyłyście ,że nie jestem odosobniona z tym jedzeniem.Ja to teraz mogłabym jeśc tylko słodycze i cytrusy. Powiedzcie mi czy wasze maluchy też się tak ruszają ,bo mój ostatnio cały czas mnie kopie i się przekręca.

nikamo cały czas i wali pod żebra, mój M stwierdził, że mały chyba się w końcu przekręcił w dół bo mam jakiś inny brzuch, w środę do lekarza więc zobaczymy :) chociaż jakoś niewiem ...

Olena ,mój własnie to samo aż mi sie cały brzuch rusza,przed chwila był u nas znajomy i się chichotał bo ja siedziałam koło niego a brzuch cały czas falował:)