Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vfdsgfdg

wiek ciązy a pomiary z usg

Polecane posty

już teraz nie pamietam który to był tydzień ale u mnie też różnica wynosiła tydzień do tyłu jak u Ciebie, lekarz powiedział ze jest to zupełnie normalnie w obie strony jeśli różnica nie wynosi więcej niz 2 tygodnie, takze nie martw się na pewno wsyztsko jest ok

Gość ciasto orzechowe
Tak pierwsza :) Stad tyle obaw, zawsze jakoś unikałam dzieci w obawie że coś im zrobię niechcący one przecież takie drobne delikatne i bezbronne. Wyczytałam że te wszystkie podgrzewacze, buteleczki i gruszki do nosa są całkowicie zbędne, zastanawiam się nad tym by po prostu tego nie kupować i najwyżej później sobie sprawić w razie wypadku. Teraz jest tyle sklepów że nie będzie problemów w zakupieniem czegokolwiek. Boisz sie porodu?

Gość dziewczyny a o jakiej
siarze wy piszecie? co to ta siara?

Gość ciasto orzechowe
pierwsze mleko, bogate w białko . Zółta, gęsta wydzielina która wydobywa się z sutka już w czasie ciąży:)

a kiedy takie cos wychodzi po raz pierwszy?

Gość ciasto orzechowe
to już indywidualna sprawa. U mnie pojawiła się wcześnie bo ok 20 tyg u niektórych kobiet pojawia się dopiero w ostatnich tyg ciąży

dzieki :) ja jestem w 26 i jeszcze nie mam

Gość vfdsgfdg
Porodu boje sie umiarkowanie mysle sobie ze skoro tyle kobiet przez to przechodzi to ja tez dam rade ,dla mnie najwazniejsze jest zeby donosic ciaze i urodzic zdrowa dzidzie

Dziewczyny nie martwcie się tak tymi tygodniami, im starsza ciąża tym większe rozbieżności. Pod koniec ciąży różnica między głową a kością udową u mojego synka wynosiła prawie 3tygodnie ale gin nie kazał się tym martwić. Nie zawsze da się uchwycić wymiar pod odpowiednim kątem, poza tym wystarczy że np. dziecko opije się wodami i już obwód brzuszka rośnie. Podobnie jest z szacowaniem wagi- nie da się jej określić dokładnie, mi mowiono ze bedzie duzy syn ok 3.800 ale nie będzie zbyt długi- kość udowa była zawsze o ok 2tygodnie niżej niż głowa i brzuch- no i 2tygodnie temu urodziłam synka- 4.200g i 60cm więc wcale nie malutki :)

Gość ciasto orzechowe
poza tym też zależy od sprzętu bo jak jest stary i nic na nim nie widać to zapewne trudniej uchwycić dzidzie. U mnie na usg maluszek tak się wiercił że trudno było go złapać:D