Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KIKI09

Historia podobna do mojejnadzieja na dziecko

Polecane posty

ja do konca zycia nie zapomne pierwszej inseminacji...to byly przezycia ..i nadzieja..pozniej leci tak szybko... trzymam kciuki by sie powiodlo a gdze sie leczysz?

Gość Nipokorna28
Do Sisi Ja się nie leczę bo ze mną jest wszystko wporządku"podobno"....tylko mężuś ma za słabe plemniczki....a inseminacje bedziemy przeprowadzać w klinice InviMed we Wrocławiu:)

Do Sisi Spotkałam się z opiniami że nawet jeśli kobieta ma prawidłową owulację to nie zaszkodzi i tak stymulować jej jeszcze lekami...co o tym sądzisz?

Gość KIKI09
hello!jak tu sie robi przyjemnie nowe kolezanki??? witam Niepokorna28 ciesze się że topik się rozkręca :)

Gość KIKI09
sisi.. ja też pamiętam swoją pierwszą inseminacje miałam taką nadzieję że sie uda a jak przyszła @ to myślalamże się zalamie :(

Gość KIKI09
sisi... tak po pregnylu i clostinbeg mialam owulkę prawdopodobnie pękaly pecherzyki tak przynajmniej wynikalo z usg ale nie robiłam wtedy testow mierzylam się tylko i wyglądalo że jest ok.

No temat fajnie ze jest z kim pogadac:) Niepokorna: no niby tak tylko wiesz ja juz przed 30 stka:( ilosc jajeczek niestety ograniczona:( jesli by tak przez kilka lat jechac non stop na lekach wspomagajacych to pewnie nic by mi juz tam nie dojrzalo:) a tak powaznie:) w cyklu naturalnym zawsze 1 bylo ...po clo.. byly minimum 3:) przy ivf na usg stwierdzono okolo13 z tego 8 wydobyto a 4 zostaly zaplodnione...wynik nie jest najlepszy jak na tak silne leki...podano mi 3 i nici:( potem kriotransfer juz tylko z jednego..i nic.

Kiki jak ja bym chciala muc jeszcze raz isc na 1 inseminacje...:))) tak jakos mysle ze gdybym teraz miala taka szanse to 10% udalo by sie:) alez ja jestem glupia:)

Gość KIKI09
skąd ta pewnośc??? sisi ile placilaś za in vitro? dlaczego nie sprobujesz ?

Gość KIKI09
wiesz wystarczy trafić na odpowiedni dla siebie topik. fajnie jest pogadać zkims kto ma podobna sytuację chociaż w poloie wtedy jest o czym popisać no nie? :) dobrze że się przyłączylaś!! :)

Gość KIKI09
ok żegnam się z wami na dzisiaj wystarczy :) milej nocki zyczę wszystkim :) do juterka PA PA :)

do juterka kochaniutkie :) dopisze tylko ze za leki:4300 zl zabieg:4650 tyle placilam 2 lata temu w poznaniu. No i jeszcze dojazdy ja mialam 180 km w jedna strone jeden wyjazd to 100 na paliwo:( Ale jak podchodzisz do ivf nie placisz calej sumy od razu..leki kupujesz stopniowo..bo do konca nie wiesz ile bedziesz potrzebowac(zalezy od ilosci jajeczek...najgorzej maja te bez owu) za zabieg jedynie placilam w calosci w dzien przyjecia na oddzial.

hej dziewuszki :) dzis wstalam wczesnie bo moj ..ma zadzwonic do doktorka i umowic termin...na pierwsza wizyte...czekam wiec na jakas wiadomosc i troche sie denerwuje...stara jestem a glupia:)

Gość KIKI09
sisi- dzięki za informacje to i tak tyle kasy a nikt nie daje żadnej gwarancji to masa kasy!!!! :) dzisiaj nie będzie mnie tu przez caly dzien bo po południu wyjeżdzam na relaks byle dalej od domu ( tesciów)wracam w poniedzialek ale zajzę tu napewno także piszcie buziaczki dla was kochane ;)

Kiki zycze ci udanego weekendu...to jest plus nie posiadania dzieci:):):) Moj juz oddzwonil wizyte mam na 2 pazdziernika..troszke dlugo ..ale w sumie ciesze sie akurat na zime bedzie zajecie:)....napisze jeszcze o mojej znajomej ktora podchodzila do ivf razem ze mna: nie udalo sie rowniez ale nie poddala sie po okolo 3 miesiacach jeszcze jedna proba..i dzis ma chlopczyka:) Ja ja za to podziwiam do dzis ,waleczna babka kasy tez nie mieli wzieli kredyt.

kobitki pouciekaly?? ja chyba tez dam noge:) Morze w koncu uda mi sie chalupe posprzatac :))

Gość KIKI09
ja już posprzątałam :) zaraz wyjeżdzam! ja tez życzę miłego weekendu! ;)

Czesc dziewczyny.Mnie tez przeraza mysl ze in-vitro tyle kosztuje zwlaszcza ze ja juz 5 inseminacji robilam.Mysle ze moje pecherzyki nie moga peknac.Jestem obecnie stymulowana clo i robilam zaszczyk na owulacje.Robie 3 dzien test owulacyjny i za kazdym razem wychodzi pozytywny.Ma ktöras doswiadchenie z testami owulacyjnymi? Witam nowe przyszle mamy:)

Ascha33 no jesli test pozytywny to do dziela:) a co bierzesz na pekniecie? wiesz jesli robilas inseminacje to lekarz po usg widzial czy pekaja!

Gość katarynkaaaaaaaa
No prosze...nie bylo mnie troszke,a tu taka ci niespodzianka;)Nowe osobki:)) Sisi powiedz mi na co mialas ta histeroskopie,bo ja mam wlasnie 1 wrzesnia na polipy w endometrium.. Pozdrawiam wszystkie dziewczynki:*

Gość katarynkaaaaaaaa
A i te zrosty w jajowodach o ktorych piszesz-one Ci nie przeszkadzaja w zajsciu??? Ja sie boje HSG i zastanawiam sie czy po histerokopii nie dac sobie np z 3 miechy przerwy na zajscie w ciaze??

sisi.78.No wlasnie w tym problem ze ja nigdy nie mialam robionego usg po inseminacji.Glupie ze strony lekarzy.Myle ze one nie chca nawet po zastrzyku pekac.W srode robilam zastrzyk i jeszcze nie pekly,a powinny na drugi dzien.Na pekniecie robilam zastrzyk predalon.

No hej KATARYNKA .... histeroskopie mialam ze wzgledu na zrosniecie po zabiegu koncowki szyjki macicy,jak juz dostali sie do srodka chcieli wiedziec jak sprawa wyglada ze zrostami (w macicy) zwlaszcza po wycieciu cysty.

Katarynkaaaaaaaaaaa.Ja bym zaraz po badaniu droznosci jajowodöw pröbowala zajsc w ciaze.Mi sie udalo pare miesiecy po badaniu.slyszalam ze jajowody moga byc posklejane i przez badanie moga lepiej funktionowac.Dopuki sie znowu nie posklejaja.

no a zrostow w jajowodach konkretnie nie bylo,ujscie jednego jajowodu lekko zwerzone ale kontrast przelecial bez problemow...nie martw sie histeroskopi jak lekarz obejrzy od srodka dokladnie bedziesz wiedziala na czym stoisz:) Endometrioze usuwano mi wlasnie przy histeroskopi...gdyby nie to badanie pewnie bym o niej nie wiedziala..podobno mialam nabyta endometrioze..przez to ze nie cala krew miesiaczkowa byla wydalana przez pochwe;((2 lata) a jesli masz jakies zrosty to przy okazji lekarz ma mozliwosc usuniecia.

do aschaaaa kochana ile lat leczysz sie? jesli jajowody sa drozne to juz sie nie posklejaja tak same z siebie:) moga ewentualnie po ciezkim stanie zapalnym ! Albo zmien lekarza albo idz na wlasna reke w terminie spodziewanej owulacji kontrolowac pecherzyki na usg...wtedy bedziesz miec pewnosc ze pekaja,nie musisz faszerowac sie lekami na darmo. Spytaj o to swojego lekarza.!