Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sghigell

Czy podczas KTG matka ma lezec bez ruchu?

Polecane posty

Gość sghigell

Tak sie zastanawiam czy jesli sie porusze, lekko przekrece to moj ruch zostanie zapisany jako kopniaczek Malenstwa?

Gość sghigell
Ostatnio jak koleżanka miała KTG i niechcący popuściła bąka to zostało to zarejestrowane jako poród słonicy indyjskiej.

Gość jhyterdcc
można się ruszać, i z tego co mi się wydaje ruch zarejestrowany jest wtedy jeśli nadusisz odpowiedi guzik

Gość sghigell
guzik na tym kolku co mi klada na brzuchu(sorry, ale ja naprawde nie mam pojcia na ten temat). Wczoraj robilam pierwszy raz KTG w szpitalu (bo slabo czuje ruchy)-jestem w 36 tygodniu i sie ruszalam(co jakis czas) i tak sobie dopiero w domu pomyslam,ze moze niepotrzebnie (chociaz nikt nie mowil zebym sie nie ruszala!)

Gość to urzadzenie
ktg nie ma na celu rejestrowania ruchow malenstwa,lecz skurcze macicy i tetno. wiec oczywiscie mozna sie ruszac, zmienic troche pozycje jak dziecko sie przemiescilo zeby bylo slychac tetno.

Gość sghigell
ale przeciez na wydruku sa zaznaczone ruchy dziecka

jasne że mozesz sie poruszać! jakbym ja miała przez ostatnie 8 godzin podczas porodu kiedy byłam podpięta pod ktg się nie poruszyć to bym chyba oszalała! poza tym ktg 3 razy dziennie w szpitalu przed porodem po 2 godziny każde i też bez ruchu na niewygodnej kozetce - niewykonalne!

Gość sghigell
ufff i nie ma to wplywu na zapis kopniaczkow Malenstwa?

Gość sghigell
dzieki

Można ruszać sie do woli. ja przez 8 tyg mialam ktg 2-3 razy dziennie i nikt mi nigdy nie zwrocil uwagi ze sie ruszm

Gość dzieciolandia
Możesz się ruszać, jak najbardziej. KTG automatycznie rejestruje i zapisuje tętno i skurcze macicy. Dla zapisu ruchów dziecka dostajesz taki przyrząd z guzikiem i za każdym razem, kiedy poczujesz ruchy to wciskasz przycisk i zostaje to odnotowane na wydruku. Poruszanie się nie przeszkadza :) Nie zawsze dają ten przycisk, czasami sprawdzają tylko skurcze i tętno :)

Gość jestem w 34 tc
Mozna sie ruszac bez problemu nie ma to zadneo wplywu na rejstrowanie ruchow dziecka, takze nie martw sie, wszystko jest ok.

Mi mówiła, żeby leżała spokojnie. Od razu układała na lewym boku i dało radę ;) Podczas porodu, jak mnie podpięli to nie szło się nie ruszać, zwłaszcza, że leżałam na plecach i z każdą chwilą bolało coraz bardziej :o