Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o porade

jak nauczyc maluszka spac na tapczaniku?

Polecane posty

Gość prosze o porade

moj synek ma 15 m-cy dostal od babci taki maly tapczanik z barierkami przeznaczony wlasnie od 15 m-ca zycia. Łózeczko chce przeznaczyc dla kolejnego dziecka ktorego sie spodziewamy. Maluszek lubi lezec w tym lozku ale jak chce spac to leci w strone lozeczka. Nie wiem czy mam wyniesc lozeczko zeby tylko tapczanik zostal. Co mi poradzicie drogie mamusie.

U mnie była inna sytuacja. SYnek zaczął wychodzić z łóżeczka górą i bałam się że źle upadnie i coś sobie złamie. Łóżko miał już kupione (bo było do mebli 90/200) tylko dokupiliśmy materac i mąz zrobił barierkę ochronną żeby nie spadł bo strasznie się rzucał po łózeczku. Od razu spodobało mu się łóżko i nie chciał nawet wchodzić do łóżeczka więc następnego dnia go schowałam. Przez pewnien czas był problem bo z niego wychodził - na początku nawet z 30 razy go odkładałam do łóżka, ale teraz jest już lepiej. MOżesz spróbować wynieść łóżeczko i zobaczysz jak zareaguje

Gość prosze o porade
agunia dziekuje:) No wlasnie mam ten sam problem. Tapczanik mu sie bardzo podoba lubi na nim poleżec ale jak klade go spac to chwile polezy i przychodzi do nas. Jak wsadze go do lozeczka to fika ale po chwili zasypia. chyba musze byc bardziej konsekwentna. Dzisiaj wyniose lozeczko i zobacze jak bedzie.

Gość ja w sumie niewiele pomoge
ja nauczylam córkę tak: zrobilismy jej pokój, wczesniej spala w tym co my, dostała nowe łóżeczko, nowe mebelki, nową pościel, stare łóżeczko od razu rozmontowalismy i schowalismy i jej się od razu spodobało. teraz po miesiacu spania u siebie ma momenty, ze chce isc do nas, to jej tedy mowie, ze jak ona przyjdzie do nas, to w tym czasie inna dziewczynka zajmie jej łóżeczko i zaraz pędem wraca.