Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrzesniowa mamma

odliczanie do porodu

Polecane posty

:) No to sobie was poczytalam :) BYlam dzis u lekarza, powiedzial,ze szyjkasie skraca, jest rozpulchniona, brzuch odpoczatku tygodnia sie obniza, a tydzien temu na wizycieszyjka byla jeszcze dluga i zamknieta. Cos czuje, ze w przyszly weekend sie rozdwoje :D:D:D

czesc dziewczyny! przespalam cala noc! to juz mi sie nie zdarzylo od jakiegos miesiaca! Mam teraz takiego powera ze postanowilam pojechac po zakupy, bez meza- moze takie cwiczenia cos przyspiesza ;) Mojn brzuch twardnieje od czasu do czasu i pobolewa w dole ale calkiem znosnie wiec to chyba jednak nie skurcze porodowe... milego dnia wam zycze!

Mnie dzis w nocy brzuch bolal jak na okres,ale znowu nic. Dzis za to czuje ze mi twardnieje a pozniej czuje taki bol od pępka w dół-chwilowy bo chwilowy ale jest.Moze coraz blizej hi hi Joan123 udanych zakupow :P daj znac jak Ci poszło :D

ja rowniez sie melduje w jednym kawalku :) noc calkiem spokojna, za to rano wstaje z lozka i normalnie czuje ze mam mokro miedzy nogami oczywiscie panika ze to wody ale to byla jakas "biala galaretka" podejzewam ze czop juz kilka dni temu mialam takie cos tylko mniej.

U Trąbki chyba coś już się ruszyło, może nawet już ma swojego dzidziusia przy sobie:) Wczoraj wieczorem pisała na forum wrześniówek, że czop jej odszedł. Mi też dzisiaj wyjątkowo dobrze się spało, małej chyba też, bo nic prawie się nie wierciła. Najgorzej, że żadna akcja w nocy się u mnie nie rozwinęła. Wczoraj wieczorem miałam dosyć bolesny skurcz, ale przeszło i w nocy kompletna cisza.Brzuch mam już baaardzo nisko. Trzymam za Was kciuki!

a ja mam jakies takie przeczucie ze od trabki sie zacznie a potem juz po kolei zaczniemy sie rozpakowywac :) trabka odezwij sie czy jeszcze cala jestes :)

Czesc dziewczyny meldowalam sie tutaj jakis czas temu..ja juz jakis czas po terminie jestem:(chodze nerwowa i jak tylko cos mnie ukuje to nie wiem czy juz sie zaczyna czy nie..bylam ostatnio u poloznej i powiedziala mi ze jak do 16tego nie ruszy beda wywolywac..a podobno z druga ciaza jest latwiej i szybciej..no teraz wlasnie to widze:) pozdrawiam przyszle i obecne mamusie:)

a no widzisz regoly nie ma, moja siostra tez miala drugi porod wywolywany po terminie, ale mowi ze jak ja podlaczyli do kroplowki to chwila moment i bylo po wszystkim :)

Gość Nika 85
Andzia wygralas gratuluje :):)

Hej dziewczyny :) Mam termin na 22.09. Jeszcze nie mam poscieli przyszykowanej, paru ubranek nie wypranych :) Reszta juz czeka na moja mala gangsterke :) Czkawki ma od wieczora:D

Gość Nika 85
a jak mniej wiecej odczuwasz te czkawki?? takie delikatne kopanie w jednym miejscu?

czesc dziewczyny- ja nadal w jednym kawalku po nieprzespanej nocy- ale coz nie mozna miec wszytkiego! Wczorajsze zakupy ok - i zadnych skurczow ani nic! A ja caly bagaznik zapakowalam , przy wypakowywaniu pomogl mi maz! Umylam tez lazienke i kuchnie, odkurzylam schody i nadal nic! Jutro wchodze w 39 tydzien ciazy i to bedzie tydzien od wizyty u lekarza na ktorej mi powiedzial, ze daje mi max 2 tyg do porodu. Maz sie smieje ze malenka czeka na przyjazd babci ( mojej, mamy we wtorek) i ostatni kurs w szkole rodzenia ( we czwartek) zebym wiedzila jak mam przec. Ewelinkaaaa -----------> mnie tez brzuch pobolewa jak na okres, ale nic za tym nie idzie. Mam wraznie ze brzuch czesciej jest twardy , ale nie boli. Dianka - przyszykuj poscil bo mala pewnie osbie powiedzila ze nie ma co sie spieszyc na niegotowe ;) a na serio ja tez czekam na posciel - ma przyjsc we wtorek i juz bede mial praktycznie wszytko! POzdrawiam was czekajace i zycze wam cudnej niedzieli!

spac rzeczywscie jest ciezko-przynajmniej mi w nocy bo wkrecam sobie sruby ze to juz...a ciagu dnia jest spokoj. Trąbka juz ma to za soba-ciekawe ktora nastepna bedzie hi hi

hej nie martwcie się pościelą, takie maleństwo i tak nie śpi pod kołdrą. mój ma 3 koce polarowe i pod nimi śpi (ale pościel i powłoki są już od dawna )

Gość Nika 85
Sliczny ten twoj maly aniolek nie moge sie doczekc mojego skarba :):)

aniołek jak śpi ;) ja też się doczekać nie mogłam :) a teraz marzę i powrocie choć na 1 dzień w stan przed porodem aby się wyspać;) dobrze że karmię butlą to często nie wstaję w nocy (ale się budzę) a od kilku dni mamy umowę że ja mu zmieniam pieluchę a tata karmi :) i jest super

czesc dziewczynki franka ten twoj synus to chyba bardzo zadowolony z zycia bo sie tak slodko usmiecha :)ciekawe co mu sie sni a ja nie kupowalam poscieli jeszcze, kupilam tylko przescieradelka i kocyki. mam jeszcze takie smieszne spiworki do spania ciekawe czy sie przydadza :)

Gość Nika 85
powiedzie mi gdzie macie luzeczka w sypialni? czy moze juz w dzieciecym pokoju bo ja sie tak zastanawiam gdzie lepiej ??

Gość Nika 85
Sory dziewczyny za blad "lozeczko"

Gość Big Belly Mamma
Wczoraj rozpoczęłam 39 t.c. Mała nie pcha się na świat. Pomimo kości miednicy, które się trochę rozeszły i konieczności polegiwania od czasu do czasu z powodu częstego zmęczenia nic nie zwiastuje porodu... Niestety....

Gość Nika 85
Ja zaczelam wlasnie 38 Tydzien i tez nic sie nie dzieje ale to w sumie dobrze bo we wrzesniu u nas w rodzinie jest duzo urodzin wolalabym na pazdziernik ale co bedzie to bedzie :):)

u nas tez jest kumulacja urodzin wrzesien/pazdziernik i same wagi :) a jeszcze dojdzie moja mala. ale najgorzej jest w grudniu - najpierw mikolaj potem obydwie siostrzenice maja urodziny prawie razem i gwiazdka! ja juz zaczynam odkladac do skarbonki!

Czkawke czuje tak, ze po prostu czuje regularne podskoki w brzuchu, szczegolnie po lewej stronie na dole brzucha :) Wlasnie dziewczyny, mnie tesciowa nastraszyla ta smiercia lozeczkowa, zastanawiam sie czy nie przeniesc do naszego pokoju na kilka pierwszychmiesiecy malej lozeczka. Co o tym myslicie? Ja mam termin na 22.09 z usg 40 tydzien i tego sie lekarz trzyma i z OM na 29.09 czyli 41tydzien.

Gość Nika 85
Ja nie wierze w zadne zabobny moje lozeczko stoi w pokoju dzieciecym jak by malutka bardzo plakala to w tedy zobacze czy ja przeniesc do sypialni.Wszystko okaze sie w praktyce:):)

smierc lózeczkowa to nie zabobon niestety tylko jest cos takiego ze dziecko nagle przestaje oddychac bez powodu. wiec czy lozeczko badzie kolo ciebie czy w innym to i tak bez znaczenia. bardziej trzeba uwazac na kolderki czy inne przedmioty w lozeczku - wszystko czym dziecko mogloby sobie nakryc buzie i sie udusic. przynajmniej tyle wyczytalam ale sie nie nakrecam - to sa pewnie sporadyczne przypadki. ja stawiam lozeczko kolo mojego lozka z czystej wygody, zeby nie latac do drugiego pokoju na kazde karmienie czy placz. a potem jak juz sie troche ureguluje to postawie w dzieciecym - mam nadzieje ze sie nie przyzwyczai i nie bedzie z tego powodu ryku.