Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hellppoa

czy mam gorączkę?

Polecane posty

Gość hellppoa

na serio pytam jest 13 47, mierzę temperaturę i mam 37 ale wcale nie jestem przeziębiona, chciałam sprawdzić przy okazji mierzenia temperatury babci, jej wyszło 36, 7 /twierdzi ze jest przeziebiona/ przestraszyłam się bo podobno w ciąży jest podwyzszona temperatura

Gość 37 stopni
to nawet nie jest stan podgorączkowy, a w przeziębieniu gorączka wcale nie musi występować.

Gość frufru
a gdzie mierzysz te temperaturę?...

Gość hellppoa
normalnie pod pachą

Gość jestem w 34 tc
Przeciez 37 st. to nawet nie jest stan podgoraczkowy, wiec nie rozumiem po co panikujesz :)

Gość hellppoa
bo boję się, ze to oznacza ciąże

Gość frufru
rotfl temperaturę do oznaczeń płodności mierzy się w ustach, w odbycie lub w pochwie. dzwoni, ale nie wiadomo w którym kosciele :)

Gość saleminka8
czy każda wszystko będzie łaczyć z ciążą ?? hehe śmieszne to już jest,wiadomo że kobieta ma inną temperaturę niż mężczyzna czy jakaś babcia w ciągu dnia,bo u nas pracują hormony Przed owulacją temp.jest niższa a po niej wyższa i tyle ! a temperatura mierzona o 13:47 jeśli chodzi o ciąże to jej nie gwarantuje,pomiar wykonuje się rano. ja z rana mam 37,0 a wieczorem 37,2 ale jestem w ciąży co do stanu podgorączkowego to ja się martwiłam gdy miałam 37,6 i wiadomo że o dziecko,bo temp rosła i nie byłam przeziębiona,skok wziął sie z niczego ;) ale 37,0 o 14 godzinie i myśli ze to ciąża to już graniczy z dobrym kawałem,a niby dlaczego to ciąża? tylko w niej jest podwyższona temperatura ? jeśli boisz się że to ciąża to moze pomyślisz o antykoncepcji a nie o pisaniu takich rzeczy na internecie :P wredna jestem :P

Gość saleminka8
frufru ale jak zmierzyła pod pachą to np.w pochwie będzie więcej :) hehe bo ja tak mam wiadomo,że pod pachą nie ma tyle ciepła co np.w pochwie :P

Gość saleminka8
zpomniałam dodać,że jak złapała mnie temperaturka 37,6 to w pochwie miałam 38,2 :/ eh paracetamol i zimne okłady pomogły :)

Gość frufru
to że Ty tak masz nie znaczy że każdy tak ma. temperatury do obserwajci nie mierzy sie pod pachą i tyle.