Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość toni24

bole brzucha po owulacji,ciaza?

Polecane posty

Gość gość
To jak jest z tym bólem jajników czy to zwiastun okresu czy wczesny objaw ciąży. Mam jeszcze jedno pytanie jak zmieniły się wasze narządy rodne po zapłodnieniu chodzi mi np o inny oscień warg sromowych.

Gość 25lenka
Tam na dole robi się bardziej siny kolor,miesz temperą na dole i ciała. Mój trochę zawiedziony że się nie udało ale powiedział że następnym razem się uda a ja wyjątkowo na luzie jestem bo chyba dopiero w tym cyklu mi się wszystko odblokowalo po tych tabletkach anty.Więc owulację mam mieć 29 stycznia dzień po moich urodzinach może i będę miała niespodziankę ;-)Dziewczyny głowa do góry damy radę uda nam się ;-) :-)

Gość Nat0789
25lenka dzielna z Ciebie kobietka!!! :-* ja w tym miesiącu też już troszkę wyluzowalam już i tak nie mam na to wpływu w tym cyklu, co ma być to będzie trzymam za Wszystkie tutaj kciuki <3

Gość Amoniek
25lenka.... ja tez dzis dostalam okres, wlasciwie przed chwila:( ale coz przynamniej bedziemy mogli sie za pare dni zaczac znowu "starac" teraz bede mojego ganiac juz mi nie ucieknie:D ostatnio powiedzial ze za duzo chce:O hehe no coz, jak widac walka o dziecko nie jest taka latwa :) a i piersi prawie mnie przestaly bolec. ale w tym miesiacu kazdy dzien skrupulatnie zapisywalam kiedy i jakie objawy mi towarzysza wiec bede moze wiedziala kiedy zbilza sie owu i okres a nie bede zastanawiac, ze kolejny raz "jestem w 3 tyg, ciazy" heh :P

Gość 25lenka
Amoniek co ile dni masz cykle? No to witaj w klubie ;-) no zobaczymy co wyjdzie w tym cyklu tyle że ją nie wiąże nadziei przez ten torbiel na jajniku więc mi trudniej będzie zaskoczyć. Ale co ma być to będzie i co jest mi pisane :-)Miłego dnia Kochane dużo śniegu więc trzeba iść na sanki :-)

Gość Amoniek
Średnio do 30 ale wahają sie od 26 do 34 dni takze ciezko mi sie wstrzelic w dni płodne:/ ja parę razy u gin jak byłam to miałam cykle bezowulacyjne wiec nie wiem jakie sa stale...teraz zmieniłam lekarza i dopiero 25 stycznia idę wiec moze nieco wiecej mi powie niż poprzednia pożal sie Boże lekarka ....a ja wlasnie ze śniegu wróciłam co prawda nie z sankami ale tez bylo fajnie :-) trzymajcie się laseczki :-)

Gość Oleńka77
Tak czytam i czytam wasze wypowiedzi i problemy i ogólnie to sama nie wiem co myśleć. .... ogólnie to staraliśmy się o dziecko od roku czasu. W marcu 2015 okazało się że mam cyste. Lekarze nie do końca wiedzieli co to jest. Po szeregu badań trafiłam do onkologa. Podejrzenie raka jajnika. Z tad podobno cykle bezowulacyjne. W lipcu 2015 miałam mieć laparoskopie z usunięciem samej narosli. Okazało się że zdjeli mnie ze stołu bo cudem się wchlonela. Najprawdopodobniej dzięki ciazyr którą podejrzewał lekarz. Musiałam czekać do okresu i przyszedł bardzo obfity i bolesny. W kolejnym cyklu czyli w sierpniu zaszlam w ciążę. Radość nie do opisania ale nie trwała długo bo w 6 tygodniu poronilam. Listopad grudzień starania ale nadal nic.

Gość Olenka77
Dodam że w tym miesiącu 12 się przytulalismy a 14 miałam mieć owulacje. Niby. Niestety mój narzeczony się obraził o coś i się nie odzywa. Jak dziecko. Przy ciąży poronnej powiekszyly się piersi bardzo bolały i oczywiscie dwie kreseczki w terminie planowanej @. Teraz czuję siew kiepsko. Bóle głowy podbrzusza jak na @ . Wzdęcia i wogole. Piersi nie bolą nic poza tym. Nic sobie nie wyobrażam bo nie ma sensu. Może to po prostu stres w domu. Pozdrawiam wszystkie starajace się koleżanki

Gość Olenka77
Mam już 10 letnią córkę z pierwszego związku. Dlatego to dla mnie takie ważne. Chciałam synka jeszcze. Mam 29 lat i czasu coraz mniej. U mnie w rodzinie kobiety zaczynają szybko przekwitac bo już od 34 roku życia. Mieszkam w at i przy pierwszej poprzedniej ciąży przed poronieniem w szpitalu potrafili mnie zapytać czy to chciana ciąża i czy nie chcę usunąć. A przy plamieniach nawet nie zostawili w szpitalu ani nie zapisali leków przeciwporonnych bo niby wszystko ok. 2 dni pozniejr było po moim malenstwie. Tak bardzo chciałabym byc mamą po raz drugi.

Gość Amoniek
Olenka77 współczuję z całego serca, a co do narzeczonego to z facetami niestety zawsze jest jak z dziećmi mój tez sie ciagle o cos obraża a jak chce normalnie porozmawiać zeby rozwiązać problem to niestety albo nie ma ochoty albo dla niego jest juz to nieważne...eh, a ja mam 26 lat i to byłoby moje pierwsze dziecko niestety jak narazie nie jest mi dane poznać radości bycia mama,wiec pewnie dla tego co miesiąc po każdym z objawów jestem coraz bliżej 100% pewności ze jestem w ciąży i tak co miesiąc już 13 razy okazuje sie ze sie mylę, podejrzewam, ze moim problemem mogą być cykle bezowulacyjne jednak pewność bede miała jak skonsultuj to z lekarzem, czuje ze przede mną długa droga....

Gość Amoniek
Co to za sprawiedliwość, ze kobiety niedbajace o siebie, nie pragnące dzieci staja sie matkami ot tak a te, które bardzo chcą nie mogą zajść ?:-(

Gość gość
ale od przytulania nie zachodzi sie w ciaze....

Gość 25lenka
Olenka głowa do góry i przykro mi że Cię to spotkało. Ja mam torbiel na prawym jajniku i jest duza i zdaje sobie sprawę że tak szybko nie uda mi się zaskoczyć choć mam cień nadzieji gdyż w tym cyklu wreszcie odczulam lewy jajnik ;-) Mi też się marzy syn gdyż mam same córki .Dziewczyny bierzemy na luz co ma być to będzie a zobaczycie że się uda wiem coś o tym :-) Piszcie tu co dziennie jak samopoczucie co robilyscie probujcie zająć czymś głowę by nie myśleć wciąż o dniach płodnych i owulacji. Kolezanka ktora ma 2 synow powiedziała że jeśli chce chłopca to w dzień owulacji i po a ja z dnia owulacji mam córkę ;-)Mi lekarz powiedział że mnie chyba syn nie pisany jest bo ja cały czas z prawego jajnika miałam owulację. Zobaczymy jak będzie tym razem.Miłego dnia Kochane i głowa do góry :-)

Gość gość
Witam. 4 stycznia po polnocy uprawialam pieszczoty z chlopakiem. Nastepnie on zalozyl prezerwatywe i wszedl we mnie. Byl to moj pierwszy raz. Przed wytryskiem wyjal czlonka i wytrysk nastapil juz na zewnatrz. Ok godz 10 rano dostalam okres, normalny, obfity jak zawsze, trwal 6 dni, jednak przyszedl dwa dni za wczesnie. Cykle mam regularne 27 dniowe. 12 stycznia, 2 dni po skonczonym okresie zaobserwowalam niewielkie, jednorazowe plamienie na bieliznie. Od tygodnia mam dziwne skurcze w podbrzuszu, wzdecia, zaparcia, mdlosci, czuje ucisk w brzuchu. Bardzo sie boje ze moge byc w ciazy.. Czy to jest w ogole mozliwe w moim przypadku?

Gość 25lenka
Stosunku przerywany to nie antykoncepcja pamiętaj o tym a te plamienie to pewnie była koncowka okresu.Zacznij brać tabletki antykoncepcyjne byś się nie martwiła co miesiąc czy dostaniesz okresu czy nie i zacznij obserwować swoje cykle czyli śluz wtedy bedziesz wiedziała kiedy masz dni płodne i owulację.

Gość 25lenka
A co do dziwnych uczuć to pamiętaj że jednak jakas zaszła zmiana w Twoim organizmie i dla tego masz takie dziwne uczucia ;-) a co do okresu to nie był okres tylko została przebita błona dziewicza i się krwawi a okres pewnie dostalas w dniu kiedy powinnas jeśli jesteś pelnoletnia to idź do ginekologa i się zbadaj czy wszystko jest ok a dla pewności zrób test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki.Pamiętaj by mieć stałego partnera i bez głupich wyskokow by nie złapać czegoś a potem bujac się z jakimś cholerstwem ;-) Powodzenia i głowa do góry.

Gość gość
Dzieki za odpowiedz. Mam po prostu jakas straszna schize w tym temacie. Ciaza to bylby dla mnie koniec swiata. Ale jezeli nastepnego dnia dostalam okres to musialam miec w dniu stosunku dni nieplodne wiec szansa na ciaze jest chyba praktycznie zerowa?

Gość Nat0789
Ja niestety zakonczylam etap z moimi bólami :-/ więc prawdopodobnie za bardzo się nakrecalam... No cóż trzymam za Was dziewczyny kciuki nie poddawać się!!! :-* pozdrawiam

Gość Nat0789
Amoniek i 25lenka coś mnie podkusilo chyba sen bo śniło mi się że zrobiłam test i był pozytyw no i zrobiłam rano i chyba jest druga kreska więc możliwe że ból o czymś świadczył :-) kurcze nie wiem jak wkleić fotkę żeby ktoś obiektywnie spojrzał na to męża nie zapytam bo jak wyjdzie ze się udało to chce mu powiedzieć w walentynki :-) nasza pierwsza rocznica i prezent byłby idealny :-)

Gość 25lenka
Nat0789 super bierz kwas foliowy i jutro jeszcze raz zrób test a najlepiej idź na Bhcg ;-) Ale się cieszę :-)zrób zdjęcie a później jeśli masz w telefonie to udostępnia link i zobaczymy :-)

Gość Asia_1982
Cześć,ja też podczas starań jestem.Mam 33lata,Chcialabym zostać mama poraz trzeci,przeżyć to jeszcze raz ale dojrzale i od początku do końca świadomie,z zapasem doświadczeń.Mam planowana parke 6 i 8 lat.Zaczne od tego że okres dostałam punktualnie 1stycznia,cykl trwa 28dni i jest regularny.Przytulanko było 11stycznia,później od 13testy owulacyjne przy czym 14 były dwie konkretne grube krechy.15chyba była owulacji bo jak co miesiąc czułam okropny ból w podbrzusza i wtedy oczywiście przytulanko obowiązkowe :-) . 16powtórka przytulanka.Dodam że z moją dwójka zaskoczyło zaraz w pierwszych cyklach,bez jakiś zbędnych starań.Od wczoraj czuje tępy ból w podbrzuszu jak podczas @,sutki tkliwe.Ja k myślicie będzie dzidziuś?

Gość 25lenka
Asia wszystko możliwe ją miałam tkliwe sutki a @ przyszła ;-) więc to różnie bywa obserwoj śluz i temperaturę ciała.Ja mam 3 dziewczyny i marzy mi się syn i na nim już by się zakończyło :-) Ja nie długo koncze 32lata moje córki maja 12 , 5 i 3 lata.Witany w gronie starających się.Pamiętaj że nie zawsze się udaje za pierwszym razem ją o średnia staralam się pół roku a o z najmłodszą to była wpadka.

Gość Olenka77
Nat0789 chyba można Ci juz gratulowac. Powtórz test dla pewności i dbaj o siebie. Dziewczynki dzięki za słowa otuchy. Ja to się nie nastawiam bo Przytulanki były 2 dni przed owu. Więc ciężko powiedzieć. Ale ogólnie niestety Ja się nie czuję w tym miesiącu na dzidziusia. Żadnych objawów teraz. Brzuch pobolewa jak na @ o wszystko śmierdzi ale ja chyba ogólnie jestem wyczulona na zapachy bo mamy malutkiego psiura w domu i Jeszce się uczy a w sumie dopiero się uczy na polku siusiac. Ten miesiąc raczej nie nasz będzie a psiorek pomaga w nie mysleniu.

Gość Amoniek
Nat0789 daj znac jak wyszla beta jesli bedziesz ja robic :) a powoli zaczynam ci juz gratulowac:) tak jest bierz witaminki i dbaj o siebie i o dzidziusia :) a ja mam dzis 3 dzien @ i juz bol powoli odpuszcza wiec wracam do zycia i kolejnych staran, tym razem beda bardziej na luzie...taki mam plan przynamniej :) trzymajcie sie

Gość Nat0789
Kurcze powiem Wam że moja znajomość technologii jest prawie zerowa i nie potrafię zrobić linku że zdjęcia hihi podesłałam cioci mówi że na jej oko są dwie więc poczekam że dwa dni i zrobię jeszcze jeden. oby kolejny test był tylko potwierdzeniem. Oczywiście kwas foliowy biorę :-) Amoniek jestem w UK tutaj troszkę ciężej z tym wszystkim więc poczekam na drugi test i wtedy już wizyta u gin. Bardzo Wam dziękuję za wsparcie odpisywanie ogólna rozmowę to bardzo mi pomogło przetrwać te 1,5 tyg. Niby nie wiele ale każda z Nas wie jak ciężko nie myśleć itp. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i niezależnie od wyniku na pewno będę się odzywać całuchy :-*

Gość 25lenka
Amoniek u mnie też 3 dzień @ i nie długo koniec tej małpy ;-) u mnie na luzie wszystko co ma być to będzie :-)

Gość Amoniek
Nat0789 to wlasnie nie takie niby nic bo sama swiadomosc tego, ze ktos cie rozumie, nie probuje oceniac ani nie mowi, ze to wszystko blachostki daje ogromne poczucie tego, ze sie nie jest zostawionym samemu sobie i dodaje pozytywnej energii by walczyc i sie nie poddawac :) odzywaj sie dalej, jestes nam potrzebna :) 25lenka ja juz tez na luzie, powiem wiecej od 3 dni nie sprawdzalam na necie zadnych informacji o implantacjii. objawach wczesnej ciazy ani nic, poprostu zaczynam byc spokojniejsza... Pozdrawiam wszystkie staraczki :)

Gość 25lenka
Amoniek lubię ja tu zagladac do Was bo jesteśmy w takiej samej sytuacji a ten Wątek jest po to by się wspierać a nie oceniać :-) Miłej nocki Kochane :-)

Gość gość
Hej dziewczyny. Podobno wczoraj miałam dni płodne, tak wykazał test owulacyjny. Zaraz po "przytulanka"dostałam plamienia i bólu podbrzusza który dziś powrócił. Co to może oznaczać?z góry dziękuję za informację pozdrawiam

Gość Amoniek
hej, to plamienie to moze byc plamienie srodcykliczne, ja tez mialam je w poprzednim miesiacu biorąc mylnie za implantacje :) pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się