Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość toni24

bole brzucha po owulacji,ciaza?

Polecane posty

Gość bet77
GUNIA35- kochana nie pisze ale czasami zagladam do was:) my juz mamy 13 tygodni;) brzuszek znacznie sie powiekszyl usg 3d wyszlo dobrze. teraz czekamy na wiadomosc kogo nosze pod serduszkiem:) kiedy mialam symptomy myslac ze sie nie udalo jednak ciaza sie potwierdzila;) zycze Wam z calego serduszka 2 kreseczek :*:*

Gość Co_jeszcze
Kasia0789- gratuluje !!! :) cieszę się razem z Tobą, bo wiem jak jest cudownie ujrzeć dwie kreseczki !! Mnie w tym cyklu raczej nie uda się, za bardzo boli mnie podbrzusze a do @ mam 2 dni, więc u mnie wszystko zwiastuje @ :( chyba, że jakiś cud się wydarzy...

Gość Kasia0789
co_jeszcze trzymam baaaardzo mocno kciuki za Ciebie :* trzeba mieć nadzieję. Ja idę do lekarza 2 stycznia :)

Gość Co_jeszcze
Kasia0789- chyba zacznę wierzyć w cuda :) Ostatnio bardzo źle się czułam, od półtora tygodnia mam bóle podbrzusza jak na mega @, a wczoraj wieczorem mimo złego samopoczucia miałam mdłości i totalny brak sił. Dziś rano zrobiłam test z ciekawości i dwie kreski :) Kreska testowa ciążowa jest blado różowa, czyli jaśniejsza od kreski kontrolnej, zapewne dlatego, że do @ mam 1-2 dni. Mój lekarz jest akurat na urlopie świątecznym :(, kontaktowała się z nim tel., martwią go te bóle podbrzusza, bo ja już mam za sobą historię ze straconymi ciążami. No nic, pozostaje mi cierpliwie czekać. Może tym razem pomoże mi Duphaston utrzymać ciąże. Kasia 0789 trzymam za Ciebie i Twoją fasolkę mocno kciuki :) daj znać jak będziesz po wizycie u lekarza. Wszystkim dziewczynom życzę z okazji nadchodzącego Nowego Roku wymarzonych dwóch kreseczek i prawidłowo rosnącej fasolki !! :)

Gość Kasia0789
co_jeszcze po cichutku już Ci gratuluję i baaaardzo mocno trzymam kciuki, Nowy Rok nowe zmiany :) oby pozytywne :) pozdrawiam gorąco

Gość mili1788
gratulacje dziwczyny. Trzymajcie sie ciepluyko i dbajcie o siebie. Moja fosolka ma juz ponad 13 tygodni i jest przesliczna.

Gość makusia1987
Czesc dziewczyny. Jestem w 21 dc i mam bole jak na @ w dole brzucha. Staramy sie o dzidzie 2 miesiac. Mam nadzieje ze to znaki ciazy.

Gość Co_jeszcze
makusia1987 w moim przypadku było podobnie. Zaraz po owulacji miałam bóle podbrzusza, a nigdy wcześniej tak nie miałam. Na początku bóle były lekkie, ale z każdym dniem coraz bardziej nasilały się. W 12 dniu po owu, w którym ból już sięgnął moich granic wytrzymałości, z ciekawości zrobiłam test ciążowy, zanim chciałam wziąć tabl. przeciwbólowe, no i test pokazał już bladoróżową drugą kreskę. Teraz jestem w 6 tyg.ciąży. Bóle podbrzusza całkowicie mi przeszły jak wzięłam Duphaston, z racji, że już wcześniej poroniłam i ginekolog wyposażył mnie w tabletki. Progesteron działa na mnie przeciwbólowo. Najwyraźniej w moim przypadku ból podbrzusza związany był z niewystarczającą ilością progesteronu w organizmie. Trzymam kciuki, abyś na teście ujrzała upragnioną drugą kreseczką :)

Gość Kasia0789
Dziewczyny 1 stycznia poroniłam... :( wylądowałam w Szpitalu ale już było za późno. Strasznie się obwiniałam. Kilka dni później zadzwonił do mnie mój Dyrektor i zaproponował cały etat (wcześniej miałam pół). Mam umowę na rok i potem na czas nieokreślony. Po tym telefonie zaczęłam się zastanawiać że może tak właśnie miało być? Może ten rok mam poświęcić pracy, mężowi, wyszaleć się jeszcze, pojechać na wakacje. Zdecydowaliśmy z mężem że odkładamy na kilka miesięcy plany z dzidziusiem. Pozdrawiam

Gość GUNIA35
bett 77 cieszę się że odpisałaś -ktoś o mnie pamięta:) ja trochę odpuściłam psychicznie ale nadal się staram teraz to mój 4 cs dziś 2 dpo zobaczymy POZDRAWIAM WAS DUŻO ZDRÓWKA ŻYCZĘ:) a nowe staraczki witam;)

Gość makusia1987
Kasia0789- przykro mi ze tak sie stalo i gratuluje umowy na caly etat. Ja w takiej sytuacji rowniez postapilabym tak jak Ty. U mnie bole w dole brzucha ustapily, bolalo jeden dzien w 21DC i nie bolalo az do dzis(27DC), Dzis bole jakby na @ oraz bol piersi od kilku dni.

Gość makusia1987
No i stalo sie, dostalam @ :( Staramy sie od 2 miesiecy i drugi raz sie nie udalo. Moje cykle sa nieregularne bo ostatni cykl trwal 30 dni a w tym miesiacu 26 dni. Co robic zeby uregulowac cykl?

Gość GUNIA35
makusia ja wyregulowałam cykl castagnusem to są tabletki bez recepty- ziołowe-

Gość gość121
czesc dziewczyny:) w ogóle to chciałam najpierw pogratulować wszystkim które zafasolkowały :) Ja już tyle się staram ....., że stwierdziłam, ze nie będę już się katować psychicznie (a czy to może ciąża??), może to dziwnie zabrzmi ale koniec ze staraniami-stwierdzam, że tak musi być, że na tyle starań nie za ciążyłam, wiec nie ma sensu. I teraz kiedy powiedziałam mężowi że już nie chcę się starać że psychicznie się wykończę tym mysleniem a ze to może ciąża i w ogóle , koniec nie chcę więcej dzieci wystarczy mi mój synuś (6lat). powodzenia wam życzę

Witam wszystkie dziewczyny. U mnie jest juz 20dc,pobolewa brzuch,klucie jajnika no i sluz . Staramy sie 7mcy i nic nie wyszlo.Mam juz dzieci ale chcielibysmy miec kolejne.Miesiaczka powinna sie pojawic 13 lub 14 luty(cykl 28-29 dniowy)Plamienia niemialam ale tez i nie zawsze jest przy zagniezdzaniu.Zobaczymy moze sie uda??Ajak u was??

Gość Peggy_B
A u mnie jest tak- ostatnią @ miałam 16.01. Owulacja 29,30.01- potwierdzona monitoringiem. Kochaliśmy się przed i po owu. Dwa dni po owulacji silny ból jajnika z którego było jajeczkowanie. Wczoraj rano plamienie. Dzisiaj delikatne bóle podbrzusza. Testować będę 13.02 w dniu spodziewanej @. Mam nadzieję, że trzynastego w piątek okaże się dla nas szczęśliwy :) :) :)

Gość makusia1987
-GUNIA, zjadlam juz prawie cale opakowianie Castagnusa, dzis 23 dzien cyklu. W tym miesiacu nic mnie nie boli jak nigdy. Zobaczymy jak to bedzie :)

Gość milka723
Dziewczyny 10 dni stostunku wykonałam test beta hcg, wynik 0,100. Czy wynik jest juz wiarygodny?

Gość mili1788
patka, lucrezia ciekawe co u was???

Gość patka122
hej,,, u mnie nic :-( zaniechałam starania o maluszka ... jakoś tak wyszło że zamiast starań o dzidziusia musieliśmy się postarać o nasze małżeństwo aby przetrwało ... czasem życie jest nieprzewidywalne- czas pokaże :-) mili i lucrezia piszcie jeśli chcecie do mnie , zostawiam namiary na jakiś czas... patka122@gazeta.pl

Gość jeag
czy możliwe jest, żeby bolał brzuch ( ale bardziej tak trochę na miesiączkę, a trochę jakby pękały pęcherze powietrza w środku) i bolały piersi od owulacji do teraz- na kilka dni przed @? Jeśli tak, czy to zdarza się tylko dziewczynom w ciąży, czy tylko ja tak wariuje? Bardzo chcielibyśmy mieć dzidzię, ale przez te hormony i psychikę boję się że to tylko kolejna ciąża urojona. Przyznam, się że czuję że mam"objawy ciążowe"- np. sikam jak najęta, ale tak jak wcześniej powiedziałam, odkąd kochamy się bez zabezpieczenia w dni płodne, to zdarzają mi się objawy ( różne) co miesiąc. Jeszcze jedno mój gin zlecił mi badania na prolaktynę i progesteron. Co myślicie o takich wynikach: progesteron 23,93, a prolaktyna 21,57. Proszę o odpowiedź

Gość gość
szansa zawsze jest , ale z tym objawami różnie bywa, ja też przed @ mam wszystkie .Kiedy masz dostać@?

Gość jeag
koło 20. mam 30 dniowe cykle. boję się, że znów sobie wymyśliłam. Śluzu też jest sporo. Jest półprzeźroczysty, bardziej w okresie płodnym, ale rzadki i nie ciągliwy

Gość gość
Musisz uzbroić się w cierpliwość, bo na test może być jeszcze wcześnie.

Gość jeag
jeszcze jedno. wczoraj pojawiła się różowe upławy. Myślałam, że przyszła wcześniej miesiączka, ale nie. Czuję się dziwnie. Jak na grypę. Jak się podcieram to pojawia się lekko brązowy śluz. Spanikowałam i zrobiłam test. Od pierwszego plamienia do testu upłynęło około 8h, ale nie wykazał ciąży. Mimo to, nadal prawie wcale nie boli mnie brzuch, bardziej jak pisałam wcześniej- pękające pęcherzyki powietrza, taki dziwny ból, nie bardzo jestem w stanie go opisać, tak czy siak przy @ boli mnie nie miłosiernie, czasem tak że nawet no-spa nie działa. Co o tym myślicie?

Gość gość
Test najlepiej robić z rannego moczu, ale to wcale nie oznacza że nie jesteś w ciąży. Zrób test w dniu spodziewanej @. Te różowe upławy mogą być zagrożeniem. Trzymam kciuki.

Gość jeag
różowe upławy okazały się zapowiedzią @. Może w tym miesiącu się uda :D

Gość gość
Jestem w 25dc, kochaliśmy się często w owulację jak i parę dni przed i po, od paru dni boli mnie brzuch, uciska jak przed @ z tym że ja bóle przed okresem miewam ok 4 dni przed to góra, a to się utrzymuje z 5 dni( czyli od 12.05) Okres mam dostać 21.05. Czy któraś z Was tak miała?

Gość gość
Ciężko stwierdzić czy jestes w ciazy, zrob test 21.05.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się