Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia maskotka

Ograniczenie przyjmowania płynów w trzecim trymestrze ciąży - dlaczego???

Polecane posty

Gość natalia maskotka

spotkałam się z opinią, że w czasie ciązy dobrze jest pić dużo niegazowanej wody mineralnej, ale w trzecim trymestrze nalezy ograniczyć przyjmowanie płynów. Zstanwia mnie dlaczego???? Czy któras z Was zna może odp na to pytanie, czy słyszała o czymś takim?

Gość nie chce juz czekac mam dosc
ja nie słyszałam

Gość ze wzgledu na nagromadzanie
jej w otganizmie i puchnięcie

Gość ania24leszno
wydaje mi sie , że ma to związek z tym, że nadmiar płynów powoduje zatrzymanie wody w organixmie i pewnie dlatego lekarz ograniczył Ci spożywanie wody, aby nie było obrzęków na kończynach,bo one sie zdarzaja..ale nastepnym razem zapytaj lekarza co do ograniczenia płyn ów.

Gość radzę nie SOLIĆ
a nie NIE PIĆ! bo pić trzeba zwłaszcza upalne dni, a to sól zatrzymuje wodę w organiźmie i aby nie puchnąć należy ograniczyć ją całkowicie

a ja wlasnie slyszalam ze na zatrzymywanie w organizmie wody najlepsze jest wlasnie przyjmowanie duzej ilosci plynow

Gość natalia maskotka
mnie też się właśnie wydawało, że picie dużo wody mineralnej sprawia, ze własnie woda i toksyny w organiźmie sie nie zatrzymują, dlatego jestem zaskoczona tym, ze nalezy ograniczyć picie w ostatnim trymestrze

jak dla mnie to to kompletna bzdura zreszta ja caly 3 trymestr leżalam w szpitalu i tam kazali mi duzo pic

Gość jestem w 35 tc
Pierwsze slysze...Na ograniczenie opuchlizny nog, dloni, a wiec na zatrzymywanie wody w organizmie radzi sie ograniczenie lub w ogole zaprzestanie uzywania soli, ale o piciu nigdy nie slyszalam, a wrecz przeciwnie, od mojej poloznej wiem, ze TRZEBA duzo pic i to nie tylko w upaly.