Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego nie chce spac

Czy ktos moze mi pomoc? mam problem z moim dzieckiem. 3 miesiace.

Polecane posty

Gość a kto to wie

codziennie budzi sie na dobre od 4tej do 6tej 6ta to dla mnie extra ale po 4tej nie wiem jeszcze o co chodzi na swiecie... Zamiast coraz lepiej spac, spi cvoraz gorzej. Jest na sztucznym mleku akle i tak budzi sie pierwszy raz o 1szej pozniej 3-4 i piata koniec spania. Czy kitos moze mi pomoc naiuczyc ja spac dluzej? w dzien nie spi az tak dlugo zeby w nocy nie mogla spac, ma ciemno wpokoju, zabkow nie ma, moze ja cos boli-pomyslalam-o gardle. strasz nie sie wierci w lozeczku, ale nie placze...

Gość eeeeeeeeeeeee.........
Kobieto dzieci tak mają............ Zwróć uwagę by dać troszkę gęściejsze mleko- sytsze na noc może zadziała. Moje ryczało przez 8 m- cy i wstawałam 8-9 razy za moc w dzień spała po 15 minut i znowu się darła.

coz za pocieszenie, dziwi mnie to, bo czasami podczytuje topik o dzieciachw wikeu mojego dziacka io sporo z nich przesypia noc i to na cycu. jak, gesciejsze mleko, wsypac wiecej mieraek? lekarz odradzil mi robienia tak bo moze miec zatwardzenie...

Gość eeeeeeeeeeeee.........
Każde dziecko jest inne i musisz próbować. Nie ma ram określonych na żywienie, wychowywanie, spanie, środki do pielęgnacji itp... W 6 tygodniu musiałam podać sucharki na rumianku- bo mleko i moje i sztuczne bylo za słabe. Córka była drobinką. Ale jedzenie miała za slabe.

Gość a kto to wie
nie dosypuj wiecej mleka, tak sie nie robi. Ma juz 3 miechy, wiec niedlugo kaszki mozesz dawac, to tez mogloby pomoc,o ile budzi sie z glodu a nie z jakiegos innego powodu

sama nie wiem budzi sie i zjada od 80 do 100 ml/. Nie kmoge sie doczekac tych kaszek, zobaczymy o co jej chodzi, a ja jestem wykonczona

nie czytalam,ale juz tam lece

małe dzieci tak mają ze budzą się w nocy! mój do teraz ma pobudki ale już na szczęście nie je w nocy, tylko pije herbatę... Pamiętam jak miał pół roku to miałam jakiś kryzys psychiczny, myślałam że padnę ze zmęczenia. Straszne to było. Życzę siły i wytrwałości.

Gość moja córa też robiła nam
pobudke codziennie o 4 rano. Nic na to nie poradzisz. Za kilka miesięcy zacznie przesypiać całe noce. Niestety dziecko to nie zabawka i nie mozna go schować w kąt jak się znudzi tak wczesne wstawanie. Jedyne pocieszenie dla ciebie, to że nie tylko twoje robi takie numery :)

Gość ja miałam tak smao ale da sie
u mnie było to samo ale juz jakieś 3 tygodnie dziecko śpi od 20 do 5 tej rano o 5 je i śpi do 8-9 :P po 1 najważniejsze czy zasypia samo w łożeczku? jak nie to nie będzie Ci spało dobrze i długo, bo dziecko jak i dorosły człowiek budzi sie nieświadomie pare razy w nocy jak jest tak samo jak przyusypianiu to śpi dalej jak nie to sie budzi i próbuje wyegzekwować to co miało przy zasypianiu - butelke. cyca, rączki mamy itd jak zasypia w łózeczku to spóbuj o tej pierwszej pobudce oszukać je smoczkiem - bezgłośnie, pod żadny, pozorem nie rozmiawiać, nie utrzymywać kontaktu wzrokowego, nie robić nic co może dziecko wybudzić smoka w dziób i dobranoc - u nas w nocy oszukiwanie smoczkiem trwało ponad godzine :P za to teraz jest idealnie :) :) Jak wstaje o 4 to daj jeść i do łózeczka - i rób to co robisz jak ma zasnać i tyle

aa i pisałaś ze nie śpi na tyle w dzień zeby nie spać w nocy - o co z tym chodzi?! małe dzieci praktycznie cały czas śpią - jak tego nie robią to znaczy ze rodzice ich nie nauczyli - im dłużej dziecko śpi tym lepiej dziecko śpi - u tak małego człowieka nie dziala to jak u nas - ze wyśpimy sie i juz spać nie będziemy - dzień mojej córki wygląda tak jak sie budzi juz docelowo 8-9 - to je gugamy sobie tak jak teraz leży obok i gada :P - ale zaraz idzie spać - za 2 godziny znowu wstanie i cykl sie powtórzy i tak przez cały dzień - czyli praktycznie cały czas śpi i przesypia nocki - jest na mleku modyfikowanym - ale zaczeliśmy to na cycku wprowadzać

Gość mam kota na punkcie psa
Moja córa budzi się średnio w nocy 4 - 5 razy, więc nocy nie mam praktycznie w ogóle przespanej, za to w dzień ma znacznie dłuższe drzemki. Z synkiem też tak miałam.

mam kota- czyli Twoje dziecko nie rozróżnia dnia i nocy - może warto nad tym popracować?