Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antymenczyznom

Mąż NIEPRZYDATNIK w opiece nad dzieckiem.

Polecane posty

Gość antymenczyznom

W ciągu dwóch dni mój mąż dokonał następujących zdarzeń i twierdzi, że nic się nie stało,...: -awanturuje się, że po co podaję 6 tygodniowemu maluszkowi witaminę K (karmię piersią) i D , że kiedyś się nie podawało i dzieci żyją -wykąpał małego w rozgrzanej przez farelkę łazience i gołego zaniósł do pokoju żeby przebrać, -chce i upiera się, że mały może z nami pojechać na basen w upał ponad 30 stopniowy na cały dzień, -maluszek jak się przeje to musi poleżeć z 15 min. na boczku żeby nie zwymiotował, bo wczoraj tak miał 2 razy i bałam się, że się trzeci raz może odwodnić, juz nawet o lekarzu myślałam, a mąż powiedział po jedzeniu- "daj mi go, jak się zeżyga to ja powycieram" -dał mu jak to nazwał "kapinkę" serka wiejskiego zobaczyć co zrobi -mały był wczoraj najedzony i miał pieluszkę zmienioną ale był marudny i zaczął strasznie płakać a mąż: zostaw go niech popłacze to sam przestanie i faktycznie mały płakałby godzinę a on by nic nie zrobił, mówi , że ja go rozpieszczam Powiedziałam mu wczoraj, że już dziecka mu nie dam "sam na sam" Czy dobrze zrobiłam?.

Gość dziecko nie nalezy tylko
do ciebie i przyjmij do wiadomości, ze nie jestes nieomylna i nie wszystko musi byc tak jak ty sobie tego zażyczysz!

Gość I jak ten mąż przy tobie
wytrzymuje?

Gość a mi sie podoba podejscie
twojego męża, nie schizuje jak ty!:P

Gość Przecież nie robi tego
ze złej woli. Może jest zbyt beztroski pod tym względem ale z kolei Ty wydajesz sie być zbyt przewrażliwiona na tym punkcie. Proponowałabym kompromis a nie, że nie pozwolisz mu sie zajmowac dzieckiem bo w koncu dziecko ma dwoje rodziców!

ja robie swoje :D troche mnei pzrekabacil na swoja strone i nie schizuje z abardzo ale generalnie moj maz nie zajmuje sie dzieckiem :) mnie wkurwia jak mu daje piwa kosztowac i sie maly nauczyl i teraz jak jestem w sklepie to po puszke siega a mnie wstyd :/

Gość mysza po co napisalas
o tym piwie? zaraz cię zjedzą matki-Polki, że twój mąż to.....:classic_cool:

Gość zdrowy rozsądekkk
we wszystkim wskazany.;)

autorko dlatego wszystko pzred Toba :) moj ma juz 1,5roku :) a niech sobie pisza mam to daleko i bardzo gleboko :) juz slyszalam ze jestem patologiczna rodzina bo bije dziecko, pijemy piwo i wogole...

Gość justin85_
mysle ze za bardzo przezywasz to wszystko, nabierz troche dystansu mąż nie chce źle, z czasem zobaczysz ze nie warto przezywac kazdego drobiazgu

Gość wspołczuje ci tak malo
rozsadnego i nieodpowiedzialnego meza - byc moze nie robi tego w zlej wierze no ale co z tego 6 tyg niemowle to nie dziecko ktore ma np. rok czy dwa . daj mu do poczytania ksiazki czy czasopisma na temat rozwoju i opieki niemowlat ( albo pokaz jakies strony internetowe o dzieciach typu e-dziecko.pl ) - moze tego wlasnie mu trzeba

Gość eewrkhj
a pieluchę to ten mąż zmienić umie???????????

Gość ale co tak naskakujecie
na jej męża? przynajmniej przejawia zainteresowanie opieką nad dzieckiem (choć róznie to mu wychodzi). inni w ogóle sie nie interesują! A moze autorka zamiast zrzędzić podsunęła by mu jakies poradniki czy coś?

Gość jezu ale ty jestes
przewrazliwiona!! Z punkt 2, 3 i 4 to uwazam, ze maz ma racje, e nie ty i powinnac byc bardziej elastyczna i wyluzowana, a nie taka trzesaca sie nad wszystkim mamuska! Zamiast cieszyc sie, ze maz sie malutkim interesuje, pomaga ci to ty zakladasz temat na kafe i histeryzujesz. Nie popieram cie w ogol!! A za pare tygodnie, miesiecy bedziesz zakladac topik "Moj maz nic mi nie pomaga, nic go nie ienteresuje, CO ROBIC?", a to wtedy bedzie z twojej winy!

Gość mrfdggg
tylko, że ona się wtedy na forum nie przyzna, że jej to wina.