Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddddddddddddddddddddddddddddd

co byscie zrobily gdyby corka byla w ciąży

Polecane posty

Gość taka___jedna
dla mnie wielkim wstydem byłoby mieć takich rodziców którzy w takiej sytuacji nie chcą pomóc :/

nie ważne czy dziecko slubne czy nie. ważne czy ma normalną rodzinę. po prostu kobieta samotna z brzuchem jest uważana za naiwną, oszukaną i puszczalską itp głupie zacofane myślenie ze średniowiecza. moim zdaniem wychowanie seksualne w szkole powinno być tak ważnym przedmiotem jak polski,historia czy matematy, w sensie taki nacisk. odpowiedni nauczyciele (nie katechetka!!!) dzieciaki które od małego są w szkole wyedukowane seksualnie rzadziej pAdają ofiarą molestowania, a później mniejszy jest odsetek niechcianych ciąż

Gość Sabadinka
o jaa ale wstyd, bo nie ma slubu... wez Ty sie puknij w czolo! Jaki wstyd?! Boisz sie co ludzie powiedza?! Opinia innych cjest dla ciebie wazniejsza, nz dobro Twojego dziecka?! Kooorva co za matka... :o :o :o

Jakby był normalnym facetem to by jej ten slub teraz zaproponował,a on to odwleka ze jak dziecko się urodzi i ze nie bedzie się przede mną tłumaczył.

Gość odwleka bo moze nie chce
żeby mu potem mówili że ślub ze wzgledu na dziecko wzial a nie dlatego ze ją kocha???

twierdze ze chce to zrobić na spokojnie a ze i takz nią bedzie bez slubu czy ze slubem,jakos nie chce mi się w to wierzyć

Oj kobieto kobieto masz myślenie jakbyś pochodziła z zapadłej wsi (nikogo nie obrażając). nieślubne dziecko to wstyd? ha ja tak nie uważam. skoro już będzie to ok i powinnaś to uszanować oraz wspierać swoją córkę. Wiem jedno gdybym znalazła się w skórze owej dziewczyny nigdy bym nie wybaczyła matce że mi nie pomogła w trudnych chwilach, nie wspierała choćby dobrym słowem. Pomyśl jak ona się teraz czuje? Osoba która była z nią od poczęcia, na którą myślała że może liczyć naraz się od niej odwraca i pozostawia samą z myślami, które mogą być tragiczne w skutkach. Ponieważ może myśleć że jest wszystkiemu winna bo mamusia nie taką jej przyszłość zaplanowała. Skoro uważasz że jest dorosła i powinna sama odpowiadać za swoje czyny to dlaczego masz pretensje że nie ma najpierw studiów, ślubu etc. Dziecko w edukacji, karierze nie przeszkadza o ile ma się wsparcie w najbliższych osobach. Przemyśl to sobie bo możesz zostać sama i nie zdziwię się jak tak będzie.

Gość Zuzannna.
Denerwuje mnie takie myślenie jak twoje \"dddd\" Co z tego,że ludzie pobierają się ze względu na ciąże.. potem im się nie układa,są kłótnie,awantury i wielkie nieszczęście,bo często żyją z tą świadomością iż zrobili to pod presją.

Gość lepiej przeproś córke
i zacznij ją w końcu wspierać, zanim zdąży się wyprowadzić i na zawsze stracisz córkę, kretynko

Z córką już wczesniej miała dośc spore nieporozumienia,nigdy nie chciała mi nic mówić,okazywało się że obcy ludzie wiedzą więcej niż ja.Wogóle nie miała do mnie zaufania,była traktowana jak obca za to wszystko co dla niej zrobiłam.Pare miesięcy temu miałam operacja a córka sobie w tym czasie wyjechała ze swoim ukochanym a ja zostałam z mężem.Tylko mąż mi pomagał a ona wogóle nie czuła potrzeby. A teraz to ja nie czuje potrzeby i zaproponowałam lepsze rozwiązanie-aborcje

Gość Misiek5
do ... dddddddddddddddddd ... przyszłej babci: Jaka ma być reakcja? normalna po prostu. Ci ludzie są osobami dorosłymi i mają prawo sami decydować o sobie. Facet jest zamożny, to i dobrze bo dziewczyna nie zostanie na lodzie. Nie chcecie jej w domu, nie stać was na to żeby pomóc dziewczynie w czasie gdy jest w tym błogosławionym stanie? To nie wy decydujecie kto jest dla niej ... "odpowiedni". Ona powinna się wstydzić za takich rodziców. "Wielki wstyd" ? Sam jestem nieślubnym dzieckiem i wcale się nie wstydzę moich rodziców. Aborcja? Nie dziwię się że córka się od was wyprowadziła. Nie powinna się przyznawać do was. Pani nie jest godna być babcią tego dziecka.

Nie chce by mnie wszyscy wytykali palami.I tak sie na mnie durnowato patrzą.Córka się pakuje i ryczy w swoim pokoju juz 3 dzień.

Gość Zyz
Takiej starej torbie jak Ty powinni byli zaproponowac aborcję, nie maiłabyś dziecka i nie rzywdziłabys go teraz. A tak to jeszcze się chwalisz, że ryczy 3 dni. A jeśli chodzi o ślub to może byla toich wspólna decyzja, w koncu każda panna młoda chce wyglądać pięknie, a z brzuchem to raczej niemożliwe. Nie rozumiem taki głupich matek!!

Gość leuyk
dddddddddd bez obrazy ale widac ze repreentujes typowe stare pokolenie. Wspieraj corke a ona wyrosnie na samodzielna silna kobiete. Czy wolalabys zeby ona mieszkala z chlopakiem i wierzyla w siebie czy zeby wziela slub (zeby Tobie sprawic przyjemnosci i zeby Cie innie ni wytykali) i sprawiala pozory,ze jest szczesliwa, ze ma meza. To jest bezsensu zeycie w zaklamaniu, jak im sie nie ulozy to i tak sie rozstana i rozwod jeszcze bardziej ja zniszczy. Daj jej szanse kierowac swoim zyciem i niech bierze slub kiedy jst na to gotowa. Ona jest nie jest winna kazda osoba ma poped seksualny a tu sie skonczylo wpadka i tyle. Wspieraj ja.

Gość to prowokacja ale odpowiem
bo mi się nudzi może to twój stary ci się oświadczył pod przymusem jak wpadłaś, ale dzisiaj mentalność i obyczaje sie zmieniły, ty stara moherowa prukwo po drugie - 19 latka to dorosła kobieta - więc bawienie się w wyrzucanie z domu jest śmieszne. Zresztą za takie "wyrzucanie" można mieć prokuratora na karku więc uważaj. Po trzecie - ciąża pewnie byla wpadką, ale to w końcu dorosła kobieta a nie 16-latka. Wcześniej zacznie dorosłe, samodzielne życie i tyle. A każda niechciana ciąża u nastolatki to dowód porażki wychowaczej rodziców. Dziecko trzeba uświadamiać co do bezpieczengo seksu a nie chować głowę w piasek a później wyrzucać z domu.

dddddddddddddddddddddddddddddddddddurna baba....to moglas sam zrobic aborcje!!nie no rozwalila mnie!to nie ty wybierasz partnera na cale zycie tylko ona!w ktorym ty wieku zastalas?ja tez nie chcialam brac slubu z brzuchem i weme dopiero za rok bo tak chcemy.ja na jej mniejscu urwala bym kontakt z taka matka.i wiesz mam nadzieje ze kiedys to ty bedziesz jej potrzebowala powiesz \"corciu pomoz..\" a corcia ci powie ze tez potrzebowala twojego wsparcia, pomocy, rady...i nie koniecznie pomocy finansowej wiesz, ale np \"mamo jak przystawic prawidlowo do piersi\", \"co zrobic?malenstwo ma goraczke\", \"mamo a moge podac dzidziusiowi bananka z jogurtem\"....poki co to wlasnie po tym co teraz zrobilas beda cie palcami wytykac. ja moja mame zrobilam babcia jak mniala 39 lat, ja 19. i teraz bez mojej malej zyc nie moze, czasami jest szczesliwsza odemnie..ledwo Tinka zaczela pelzac a ta juz radosc bo mala raczkuje..i tak w kolko... uff nos mnie na takie mamuski!!

Gość kozagfggggggggggggg
a ojciec dziecka ile ma lat??

niech zgadne jestes osoba ktora chce zeby corka robila w zyciu to CO TY CHCESZ a jak nie idzie po twojej mysli to myslisz jak ja ukarac? matka to ty dobra napewno nei jestes

Nieraz dziewczyny podświadomie pakują się w ryzykowne sytuacje, po to, żeby uwolnić się spod władzy zaborczych rodziców i mieć przynajmniej szansę założenia \"normalnej rodziny\" i uwolnić się spod ich władzy. Znam przypadki, w których młoda dziewczyna zachodziła w ciążę głównie po to, żeby mieć powód do uwolnienia się od \"troski\" rodziców. Zastanów się, co jest dla Ciebie ważniejsze: opinia sąsiadów, czy własnej córki. Pewnie przez 19 lat sama zapracowałaś sobie na to, co masz, więc teraz nie płacz i wspieraj swoje dziecko.

Wiesz autorko,kocha się nie \"za\" lecz pomimo wszystko!!!! Czy to dotyczy partnera czy dziecka. 19 lat to już pełnoletność,samodzielne decyzje itd,ale to nie znaczy,że taka osoba już nie potrzebuje rodzica!Jej partner jest jej wyborem i powinnaś to uszanować.Tak jak Tobie nikt nie narzuca jaką masz wybrać pracę,znajomych,film w kinie tak i 19 letnia młoda osoba,chciała by pomału układać życie podłóg własnych wyborów.Mimo wszystko,powinna czuć wsparcie i akceptację rodzica w tym wszystkim.Ty też z pewnością uczyłaś się na własnych błędach i w przypadku dzieci też jest to nieuniknione w pewnych kwestiach. Decydując się na seks,na pewno zdawała sobie sprawę jakie są tego konsekwencje,a Ty też powinnaś się z tym liczyć.Sama byłaś młoda. A co do ślubu...Cóż,może niech faktycznie poczekają do urodzenia dziecka.Co nagle to po diable..Ciąża a później macierzyństwo wywraca wszystko do góry nogami.Lepiej niech poczekają aż ta burza minie i wtedy się okaże,czy miłość przetrwała.

Gość hehe33
"a wtym wieku chcaloby sie jeszce kogos poznac i zaszalec , miec dluzej swobodę.- i tak zreszta potem bylo," Żal.pl

Gość hehe33
"dzieciaki które od małego są w szkole wyedukowane seksualnie rzadziej pAdają ofiarą molestowania, a później mniejszy jest odsetek niechcianych ciąż " Patrz Anglia i oświecone kraje UE, a potem gadaj głupoty.

Gość tak to jest..........
a ja mam pytanie gdzie jeszcze ten topic założysz??????? prowo :O ---10 /10

Gość Egoistka.
Kobieto czy Ty wogóle myślisz? Aborcja.? To nie jest rozwiazanie bo potem na całe lata ma się pamiatke po takim zabiegu.!!!! Ciekawe co Ty byś czuła jakby Twoja matka zaproponowała Ci aborcję.? Ciekawe czy zniszczyłabyś to Bogu ducha winne dzieciatko.?!!! Niektórzy staraja sie o dziecko całe lata i nie moga bo maja różne problemy itd. a Ty ot tak poprostu proponujesz WŁASNEJ(!!!) rodzonej córce takie coś? Pomyśl co z Ciebie za matka.!!!!!!!

Uważam ze postepuje slusznie.Jesli teraz bym ją wspierała to bym ją utwierdzała w przekonaniu że nie trzeba zanic odpowiadac bo i tak rodzice pomogą. Nigdy niemiała do mnie zaufania.Zawsze wszyscy wokol bylo wazniejsi niz ja.W domu byla dyscyplina mimo to ona teraz będzie chodzić z brzuchem a mnie osmieszać.Nie rozumiem podejścia niektórych z was,którzy twierdzą,że dziecku trzeba na wszystko pozwalać. Jej facet ma 30 lat

Ja sie tylko dziwie ze ludzie nabieraja sie na coraz gorsze idiotyzmy. No chyba ze te odpowiedzi pisze sobie sama autorka (pojawaiaja sie tylko na pomaranczowo), po za tym to zadne konkretne nicki tylko czesto pierwsze zdanie wypowiedzi jest nickiem:P Autorko jesli sama sobie odpowiadasz to radze zastanowic sie nad konsultacja z odpowiednim lekarzem:) I mowic \"to nie prowokacja\" to sobie mozesz ludziom o podobnym poziomie intelektualnym jak Ty:)

moj tez ma 30 i jestesmy szczesliwi! piszesz jak by ona rozwalila jakas rodzine!a mowia ze to mldziz w tych czasach jest taka zla...nie ich wina ze rodzice sami ze swoich dzieci takie robia...zaloze sie ze twoja rozmowa z twoja corka polegala na tym ze kochana mamuska jej powiedziala jaka to z niej kurwa...wlasnie w tym wieku powinno sie zakladac rodzine a juz tym bardziej z dojrzalym mezczyzna!spokojnie za 2 lata twoja corka spelni twoje marzenie ze do 40 kariere trzeba robic a po tem dzieci! cholera jakie dzieci?? daj mi num tel albo meila do twojej corki to jej powiem ze nie ma sie przejmowac twoim chorym podejsciem i sie wyniesc od ciebie jak najszybciej! nic dziwnego ze masz zly kontakt z corka..pewnie twoja ciaza tez nie byla planowana i twoje dziecko zmarnowalo ci zycie, co??teraz dziewczyna zamniast sie cieszyc ze ma w sobie dziecko, czlowieka ktorego bedzie kochac do wariactwa to mamuska bedzie ja dreczyc swoimi madrosciami!