Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobietka Kuleczka 22

Człowieka należy traktować tak samo niezależnie jak wygląda

Polecane posty

Forum na leży po to aby wspierać i doradzać a nie dobijać psychicznie. Widać że jesteś jeszcze bardzo młoda i niedoświadczona przez życie.

To się ciesz że jesteś osobą idealną i bez zarzutu. Tyleże jesteś pusta i bez serca...

minimoni a co mamy kłamać dziewczynie w oczy?? żałować mogę człowieka nieuleczalnie chorego albo będącego w sytuacji naprawdę bez wyjścia ale nie leniucha osobiście proponowałabym rower- przyjemne z pożytecznym

Gość autorko tematu już ktoś
minimoni... Ty za to jesteś bardzo OK wmawiając autorce, że jest z nią wszystko w porządku :O zarzucając innym bycie 'pustym' sama wykazujesz się swoją niedojrzałością :O🖐️ jej waga nie jest prawidłowa, to nie jest subiektywna ocena, a stwierdzenie faktu jedynie jej sylwetka też ZAPEWNE nie jest NORMALNA tak jak zbytnia chudośc jest nieatrakcyjna, tak i nadmierna pulchnośc- i nic z tym nie zrobisz, wszystko w przyrodzie dąży to 'optimum'

A skąd wiecie jaka była przyczyna jej otyłości? Może roztyła się po leczeniu, a potem jedzenie tylko spotęgowało ową wagę? Są różne przyczyny, a najłatwiej napisać nic nie robiłaś, tylko żarłaś... Jak ja uwielbiam takie teksty.

więc rozumiem, że następnym razem, jak się zamknie w domu na cały dzień i będzie płakać i jeść, bo tak jej smutno, to między jedną kostką czekolady a następną mamy ją pocieszyć, poklepać po ramieniu, żeby się nie martwiła, że wszystko będzie dobrze, że to faceci są popaprani, bo nie widzą, jaka jest piękna? haha dobre :) czasami niestety bez terapii szokowej się nie obejdzie. dziewczyna ma trochę nadprogramowych kilogramów - jest otyła, otyłość to choroba, a tutaj siedzenie na forum jej nie pomoże. tutaj potrzeba opieki medycznej.

no wiadomo, że są różne przyczyny, ale... jaka jest przyczyna, że nie cwiczyłą? 1 przypadek na 100 jest spowodowany chorobą czy tam przebytym leczeniem, no taka prawda poza tym- 'komiczne' chyba zawsze pisze o 'żarciu' :P niestety- jak ktoś jest gruby, to musi się pilnowac i cwiczyc... taki parszywy los, niektórzy szczupli to dopiero 'niechlujnie' żyją- jedzą co chcą, nie cwiczą... a i tak są szczupli- taka sprawiedliwośc :O

slona herbatka tez ma racje.. co innego jesli ktos tyje z lenistwa a z choroby. ale w obu przypadkach trzeba cos z tym zrobic a nie czekac na boska interwencje i TOLERANCJE ( hehe jak ja kocham to slowo) innych.

otyłość to choroba jak każda inna, przy każdej chorobie trzeba się pilnować. ja z moją alergią na nabiał nie mogę nawet głupiej czekolady i mleka, i jakoś wytrzymuje już parę długich miesięcy. wystarczy tylko trochę samozaparcia i oduczyć się narzekania, a leci ja z płatka :)

Właśnie u mnie tak było. W wieku 16 lat ciężko zachorowałam i choroba groziła mojemu życiu. dostałam silne leki po których nie tylko przytyłam ale wręcz puchłam w oczach. Jadłam i nadal jem stosunkowo mało. Moja przyjaciółka je 4 razy tyle co ja, niczego sobie nie odmawia a ma talię osy :-( Jak tu żyć w takich warunkach ? Co tu robić ? Teraz przez te leki silne co brałam w młodszym wieku mam rozregulowany metabolizm i żaden lekarz, niezależnie czy endokrynolog czy wewnętrzny czy dietetyk po prostu NIE MOŻE MI POMÓC !! Wy myślicie, że ja siedze w domu i tylko się użalam ? Otóż nie ! A co do ruszania się, mam obciążone stawy i jakikolwiek wysiłek fizyczny sprawia mi ogromny ból:-( Ale co tam, pewnie myślicie, że ja tylko siedzę i żre :-( Tak najłatwiej powiedzieć w czym celuje pustak - komiczne :-( Do tego wszystkiego mam problem z potliwością i to także wiąże się z moimi problemami zdrowotnymi - tym bardziej z krążeniem. Pocę się strasznie nawet jak idę ulicą :-( nie wiem co dalej będzie z tego wszystkiego, ale jestem bliska załamania nerwowego. Na basenie byłam raz ale więcej tam nie pójdę. Te oczy które z wybałuszonym wzrokiem wpatrują się we mnie, te komentarze, wytykanie palcami a momentami wręcz wyśmiewanie od wielorybów tudzież innych tuczników :-( Ja już tak nie mogę !!! No ale najłatwiej jest zbesztać i obrazić własnie tak jak robi to ten kretyn, którego wyżej wymieniłam :-(

Gość Tami niezalogowana
po 1 na 90% top jest prowokacja :) no ale jesli ktos ma taki problem to radzilabym sie skupic na zdrowiu a nie na problemach z podrywem to nie nadwaga ale otylosc dietetyk i duzo sportu i robota na rok conajmniej

Gość a dlaczego zaraz
Myślałam, że chodzi o traktowanie bardziej ogólnie, bo z tym sie akurat bym zgodziła. Ale czego ty chcesz od ludzi, którym się zwyczajnie nie podobasz????? Żeby cię zapraszali na randki, wycieczki itp??? Zastanów się, nie ma takiego prawa, które nakazywałoby komukolwiek, żeby w tym własnie względzie traktował wszystkich jednakowo. I byłoby bardzo niedobrze, gdyby takie prawo było. Chciałabyś mieć narzucone z góry, że MUSISZ iść na randkę z każdym facetem, który ci to zaproponuje, nawet jeśli będziesz czuć do niego obrzydzenie? Na szczęście nie to jest ładne, co ładne, tylko co sie komus podoba, więc i ty i ja mamy szanse. Ale faktem jest, że trzeba o siebie zadbać. Chociaż trochę.

autorko- skoro znajdujesz tyyyyle wymówek, to nikt już nic nie poradzi ;) musisz czekac na kogoś, komu się spodobasz. I tyle

Wymówek ????? :-o Ty chyba nie wiesz co mowisz :-o Jakie wymórki ? Choroba to wymówka ? :-o

Właśnie czasami jest trudno schudnąć albo i przytyć. I sami widzicie dziewczyna nie jest sobie winna. Życie ją tak potraktowało. Jej marzeniem jest pewnie wyglądac inaczej, a tu los płata figle....

kuleczko wybacz ale 90 % kobiet na tym forum jest otyła przez chorobę i 90% kobiet na tym forum wpadła mimo, że stosowały pigułki antykoncepcyjne to forum to jakieś fatum- masakrra osobiście znam pare otyłych kobiet, które twierdzą, że niewiele jedzą......niestety ich słowa nie pokrywają się z praktyką weź się za siebie- usprawiedliwienia naprawdę cię nie odchudzą

"endokrynolog czy wewnętrzny czy dietetyk po prostu NIE MOŻE MI POMÓC !!" a ja jestem pewna, że może. jak nie ten najbliżej, to ten z drugiego końca miasta. dzisiaj leków na ból głowy jest z 20 rodzajów, jestem pewna, że istnieje lekarstwo przywracające rozregulowany metabolizm do porządku :)

Gość Tami niezalogowana
depeche ona nie traktuje napisala to z ironia:-O

No to już mamy ustaloną przyczynę, teraz trzeba znaleźć jakiś sposób. Nie ma bata jakoś da się schudnąć. Jakaś dieta, a raczej nie dieta tylko zmiena sposobu odżywiania się i ruch. A co byś powiedziała na jakąś siłownię? Ja bym poszła do lekarza, po pierwsze dlatego, że jak już tu ktoś napisał to grozi Twojemu życiu. To już jest choroba. Kurcze kiedyś było w Rozmowach w Toku o podobnym temacie... Ja bym poszukała specjalisty i poprzeglądała internet szukając podobnych osób do siebie, zobacz jak oni sobie radzą. Poza tym to brzmi banalnie, ale chociaż odrobinę zaakceptuj siebie. Ludzie gadali i gadać będą, taka już ich natura. A większość komentarzy trzeba mieć w dupie.

Gość cheshire
NIe możesz patrzeć na to że koleżanka je więcej i jest chuda, po prostu ma doskonałą przemianę materii-ty takiej nie masz.Powinnaś iść do dietetyka i to natychmiast, i uprawiać jakiś sport. To że masz problemy ze stawami i poceniem jest wynikiem otyłości.Sorry ale siedzenie w pokoju i objadanie się na 100% Ci zaszkodzi.

autorko- wiem co mówie, bo Ty zamiast wziąc dupsko sprzed komputera i zacząc zmieniac siebie, to wywalasz nam tu historię DLACZEGO jesteś taka a nie inna- liczą się efekty, tyle rozregulowany metabolizm, to boli, tamto boli :O no to nie jęcz- jak nie chcesz nic robic, to nie rób, nie chodź do lekarzy... ale też nie zawracaj głowy, że nie jesteś masowo zapraszana na randki- nic dziwnego

Nikomu nie podoba sie moj garbaty nos, ludzie to pustaki! :D Twoja waga i zdrowie to jedno, ale narzekanie, ze bedac osoba niemalze obiektywnie nieatrakcyjna narzekasz, ze sie nie podobasz - to juz jest glupiutkie. Niestety, nawet pomimo tego, ze czesto cos brzydkiego wg. jednej osoby podoba sie innej szalenie, sa pewne standardy - proste zeby sa ladniejsze niz krzywe, polamane paznokcie czy wylupiaste oczy nie ciesza sie zbytnim powodzeniem - to logiczne. No i zostaje jeszcze nastawienie - i do siebie, bo uwazasz sie za niatrakcyjna, i do zmiany swojego zycia [odchudzania chociazby], i do ludzi - juz w pierwszym poscie wyzywasz nas od pustakow, bo Cie nie adorujemy.

Statystyki wskazują, że osoby których otyłośćwynika z przyczyn chorobowych, to około 5% wszystkich ludzi z widoczną nadwagą... Ale na internecie okazuje sie, że kazdy kaszalot to niesamowicie nieszczęśliwa i chora osoba... bez szans na schudnięcie.. :D