Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arista

SZUKAM KOLEZANKI, KTORA TEZ SIE STARA O DZIDZIE !

Polecane posty

hej ja juz po wizycie u gina. wszystko w porządku. Pessar na swoim miejscu, leki działają i lezenie tez. pochwalił mnie za dyscypline i owiedział, ze z takim podejsciem to do końca miesiaca na bank wytrzymam. troche mnie to uspokoiło i zaczynam myslec optymistyczniej. Dzis przyjechała moja mama i nawiozła mi troche gotowych pirogów, gołąbków, krokietów i owoców. Jureo znów ma przyjść do małej i pomóc mi w pakowaniu Emilki do wyjazdu do babci. Zaklęta, wszystko bedzie dobrze, zobaczysz!!! Kłade sie... Udanego dnia

Zaklęta, MoniaKat, bardzo się cieszę, ze u lekarza super. Oby tak dalej. Zaklęta Trzymam kciuki aby dzidzia rozwijała się tak jak trzeba:) A Ty MoniuKat, zobaczysz jeszcze przenosisz i będziemy się śmiać tak jak z Aristy:) Nie wiem czy to dlatego, że wiem, ze jestem w ciąży ale wczoraj wieczorem zachciało mi się śledzi, a dziś rano jeszcze bardziej. Więc na śniadanie zafundowałam sobie:) Do tego od ok 2 tygodni mam parcie na rybę. Tak ogromne, że szok. Ale nie na taką zwykła usmażoną, tylko na pieczoną w rękawie, z masłem i koperkiem... Nigdy tak nie robiłam, ale w mojej głowie powstał wymysł. Ogólnie nie przepadam za zupami, ale od wczoraj grzecznie jem:) Dziś też spałam w dzień, 3 godziny. Na brzuchu nie za bardzo mogę, bo mnie cyce bolą.

Ah zapomniałam, dziś zakupiłam kolejne 2 testy. Zrobiłam dziś jeden, ale znów z drugiego szczoszka robiłam, a jutro zrobię trzeci z pierwszego. Mój R studzi emocje, bo mówi, że trzeba robić z samego rana, z pierwszego sika, bo tak na 100 % nie wiemy.... Więc jak jutro zobaczy wszystkie 3 testy, razem 6 kresek, to chyba uwierzy!!!!!!!!! Sam już się cieszy, ale mimo to, chce mieć pewność. REALISTA

W sumie nie dziwię mu się tyle czekania, teraz nie chce się zawieźć. Dzisiaj nie bolał mnie brzuch, czy to zły znak??

Czarna, nie wynajduj sobie znaków, jeśli nie krwawisz, nie masz ostrych bóli jak przy @, nie bolą Cie krzyże to zaczy, ze wszusyko w porzadku, luteina dodatkowo zabezpiecza Cie przed skórczami i ewentualnymi komplikacjami. A już niebawem poczujesz co to mdłości i będziesz z niecierpliwoscią oczekiwać 13 tygodnia, bo w tym czasie zwykle przechodza..... A na rybę ja też miałąm ogromną ochotę i o sledziach też już kiedyś pisałam. Unikaj surowizny, gorących długich kąpieli i będzie dobrze. Wylicz sobie termin wg OM....bo ciekawa jestem kiedy bedziemy mie to Cudowne dziecko :) Tak piszę jakby było nasze wspólne, ihihi, bo troche tak jest:) Buziaki

Aha, reakcja mojego Wojtka też byłą taka jak Twojego R.- nasi faceci to realiści po prostu, ale jak zabierzesz go do gina i usłyszy serduszko to na pewno nigdy tego nie zapomni....ale na to tez trzeba jeszcze poczekać...

Aha, reakcja mojego Wojtka też byłą taka jak Twojego R.- nasi faceci to realiści po prostu, ale jak zabierzesz go do gina i usłyszy serduszko to na pewno nigdy tego nie zapomni....ale na to tez trzeba jeszcze poczekać...

Moni liczyłam już na kalkulatorach tych w necie, to wychodzi 1-3-5 luty, ja z Mamą wyliczyłam na styczeń. Przechodzę wszytskie pory roku w ciąży, wiosnę, lato, jesień i zimę...

czarnulka - ja w nocy co sie budzilam na karmienie malej to myslalam o tobie, jak to szczescie musi ciebie rozpierac, jaka musisz byc szczesliwa, ze pewnie pol nocy nie spalas... ciesze sie ze ci sie udalo.... takjakbym sama byla w ciazy znowu.... gratuluje jeszcze raz... uciekam bo nie wiem co pisac.. u nie jak narazie rutyna.. puki mlaa nie zacznie jesc rzadziej to bedzie to samo, cale szczescie ze mam juz mame u siebie bo chyba nie miala bym co jesc, gdyby nie oda albo bym chodzila glodna albo ciagle niewyspana.... pozdrawiam i do przeczytania...

Kochane mam do Was pytanie. Chodzi o rozstępy. Niestety mam je i bez ciąży. Ostatnio znów zaczęłam się smarować. Bo nie mogę na nie patrzeć... Ale że dowiedziałam się o ciąży to przestałam, bo podobno nie można stosować. Więc co mam stosować?? już nie mówię że maja mi zejść, te które mam, bo i tak nie zejdą, ale nie chce żeby pojawił się ogrom nowych. Oliwka dla dzieci??? Tak słyszałam, ze jest dobra. A może jakiś krem specjalny na rozstępy w ciąży?? Ale to od 4 miesiąca? Więc chyba pozostaje mi tylko oliwka.

ArCT ja tez w nocy nie spałam :) Dziękuję Ci kochana. Podeślijcie jakieś fotki dzieciaczków:)

Witam :) Zaczynamy starania o dzidziusia :) Właściwie ostania owulacja już była okupowana a przez plemniczki ;) wszstko wyliczone miałam i trafiłam w punkcik owulki tylko teraz czekam. To było cztery dni temu więc jeszcze nie mam jak sprawdzić ale jakieś dziwne mam uczucie jakby jakies objawy specyficzne, ale może to tylko psychiczne działanie więc staram sie nie nakręcać. Czekam do @ a planowa wypada dopiero 13 czerwca :/ normalnie nie doczekam się! Staram sie w ogole o tym nie myśleć ale to troszkę ciężko jak tak bardzo się pragnie...

cześć. Czarna - do smarowania oliwka jak najbardziej.fajnie na prawdę że ci się udało, że masz już w sobie upragnioną fasoleczkę... my dzisiaj w ciągłym biegu takze mały wykończony i śpi jak suseł...ja zaraz dołączam do niego, bo pózniej goście wpadają.... mam do was pytanko czy karmi można pić podczas karmienia? wiecie coś o tym, bo chce mi się strasznie piwka....to chociaż takim bym się zadowoliła....

http://dziecko.haczewski.pl/index.php?cykl=31&dzien=17&miesiac=10&rok=2009&bg=000 Czarnulka, tu super kalkulator, nawet suwaczek możesz sobie zrobić :) Ja tam sie smaruję balsamem jak mi się przypomni, nie mam tendencji do rozstepów, zrobiły mi sę na piersiach jak skońzyłam karmić i schudłam bardzo, ale znikneły i nie mam sladu....czarna, nie kupuj nic drogiego, bo skoro masz tendencje to i tak nie unikniesz, ale dbaj o to, aby skóra była dobrze nawilżona i uelastyczniona. Peelingi z DaxCosmetics natłuszczają skórę, ze juz nie trzeba balsamować, a olejek pod prysznic NIVEA tez jest swietny.... Zaklęta, czyżby dzidzius Ci kopał w żebra??? połóż się na drugi bok i odpocznij....nic nie poradzisz, ja to miałam w poprzedniej ciąży.... Buźka

MoniaKat: chyba nie dzidzia, bo czuję ją koło pępka czyli jest jeszcze nisko, ale ból jest taki, że nie mogę wytrzymać ! Za młodu miałam problem z tym żebrem bo lekko mi się zapadło a teraz boli mnie pod piersią i koło kręgosłupa (podejrzewam, że to samo żebro). Nie pomaga zmiana pozycji, wyciąganie rąk w górę ani chodzenie :( Mówiłam wczoraj o tym na wizycie to powiedział, żeby brać Codipar ale ile to można truć to biedne dziecko... Więc znoszę to na tyle dzielnie na ile potrafię, ale nie wiem ile już łez przez to wypłakałam ani ile nocy nie przespałam :(:(

scherza- jak najbardziej można wypić 2 piwka karmi podczas karmienia piersią, ja piłam już w szpitalu, bo położne zalecały na laktację. :D

Gość do czarnulki
jak masz chęć na ryby to kup sobie w aptece tabletki kwasy omega3-poproś tylko żeby były z morskich ryb(bo takie mają najwięcej mikroelementów).

Czarna uważaj na tran i kwasy omega z dodatkiem wit. A- ta witamina bywa szkodliwa dla maluszka w większych dawkach....

Łykam Moniu. Miałam przerwę, ale od wczoraj łykam znów. Ja już po kąpieli, teraz idę zaaplikować luteinę i się kładę :) Całuję :*

Czarna- przejdź się do Rossmana- tam masz wybór kremów na rozstępy przeznaczonych specjalnie dla kobiet w ciąży, np. Ziajka "mamma mia":)

P.S. A test z pierwszego siku robi się dlatego, ze poranny mocz ma największą zawartość hcg, więc jeśli Twój test wykrył ciążę nie z tego porannego sikania, to znaczy, że stężenie hcg jest już dość wysokie! Może to nawet już 6-8 tydzień? Mi bladziuchna kreska wyszła w 5-6 tygodniu...ale to taka blada...Twoje są mocne!

Kochane dzisiaj od rana cały czas boli mnie brzuch dość mocno, ale to na kupę.. Byłam już dzisiaj 4 razy "za potrzebą" czy to też normalne???

Kochane dzisiaj cały czas boli mnie brzuch, ale "na kupę", już byłam dziś 4 razy "za potrzebą", czy to normalne???