Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabi2929

Cztery zarodki czworaczki?

Polecane posty

Gość gabi2929

Proszę , abyście podzieliły się ze mną swoimi doświadczeniami. Jestem przerażona! Wczoraj lekarka stwierdziła:czworaczki! 6tc, cztery zarodki, w każdym widać było serduszko, dwa mniejsze, dwa większe. Ciąża była wspomagana hormonalne, tzn Dipherelina, Puregon i Pregnyl...no i mam:( Napiszcie proszę, czy te pęcherzyki mogą się wchłonąć? do którego tyg ciąży może się to zdarzyć? Jestem załamana bo wiem jak duże ryzyko poronienia jest przy mnogiej ciąży

Gość baba jaGa patrzy i słucha
do 12 tygodnia jescze mogą sie wchłonąc wiec narazie nie panikuj

Gość do majóweczka puknij
się wleb. Chyba czytasz, że dziewczyna się o tę ciążę starała??? Zachowaj swoje uwag dla siebie. Ona się martwi że straci ciążę, a ty z kasą i nerwami wyskakujesz...

to co ma zrobic teraz oddac bo sa czworaczki panstwo jej pomoze hehe....wiadomo ze jak sie leczzyla istnieje ryzyko ciaz mnogich chyba sobie to wkalkulowala ze moga byc 2,3 4 i wiecej zarodkow??????????? albo lekarz jej powiedzial...kazdy wie co robi wiec teraz glowa do gory i przyjac to do siebie...proste

trzeba sie cieszyc z tego co sie ma i ze jest wogole w ciazy a nie znaczy ze te 4 donosi moze donosic 2...

Gość ja bym sie zalamala
lepiej aby dwa donosic bo czworo dzieci..ja piernicze no masakra ;) staranie sie o dziecko staraniem, ale 4ki naraz to chyba nikt by nie chcial ;/ nawt nikt z "oazy rodzin katolickich " ;)

Gość mcmer
spokojnie mogą się wchłonąć moja koleżanka miała bliźniaki i został jeden ale jak nie to tylko leżenie przez całe 9 miesięcy

Gość Gabi2929
Dziękuję tym, które mi choć trochę pomogły, pozostawiam bez komentarza wypowiedzi, moim zdaniem nie na miejscu. Juro termin USG zobaczymy czy coś się zmieniło.....mam nadzieję zę wszystko będzie dobrze

Gość jaaaaaaaaaaaaaaa
tez byłam w ciazy wspomaganej hormonami i n apoczątku były 3 zarodki, niestety żywe urodziło się tylko jedno dziecko, czasami organizm sam redukuje płody, taka natura, ale ni ezawsz esię to zdarza, musisz być pod opieka dobrego specjalisty i ostatnie miesiące pewnie spędzis z w szpitalu, poród tez pewnie będzie przedwczesny, wybiesz dobry szpital, który ma doświadczenia w ciażach mnogich

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaa
jeśli tak zostanie to wybierz dobry szpital, ni e chcę Cię straszyć, ale wcześniaki narażone sa na wiele chorób a na pewno urodzisz w cześniaki, dlatego właściwa opiek ajest tak ważna, wiem, że CZMP w Łodzi mają doświadczenia w ciazach mnogich, powodzenia, musisz być silna

Gość gabi2929
Uważam, że jestem pod opieką dobrego specjalisty. szpital - klinika w Bytomiu w tym roku podobno odbierał czworaczki,więc doświadczenie napewno mają. Przez te ostatnie tygodnie dużo się dowiedziałam na temat ciąż mnogich, zagrożeń itd, choć pewno to jeszcze mało. Ale może tak jak piszesz, wcale się ta ciąża nie zakończy urodzeniem czwórki dzieci, może już jutro dowiem się czegoś innego, dzęki że napisałaś:)

Gość maaarzena
ja urodziłam czworaczki, miałam za sobą długie leczenie hormonalne i potem lekarz mówi: czworaczki!!!! od 3 miesiąca leżałam a od 5 do końca ciąży byłam w szpitalu, aktualnie mam 4 zdrowych dzieci i jeśli by ktoś pytał to koszty utrzymania są olbrzymie

Gość mam jedno
tak to jest, jak się ingeruje w nature, nie kazda moze rodzić i na silę nie powinno się tego zmieniac.

Gość mam jedno
znajoma długo nie mogła zajść w ciążę, latami leczyla, na silę próbowaa, 6 razy poronila, za siódmym się udało trojaczki, wszystkie donoszone, wszystkie chore, zrujnowała swoje zdrowie i zafundowała kalectwo do konca życia niewinnej nowej trójce, byle swoje, byle urodzić, bo adopcja nie wchodzial w grę.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mam jedno skoro nie dotknął cię problem bezpłodności nie powinnaś oceniac innych, bo nie wiesz jak to jest Dlaczego sama nie adoptowałas skoro uważasz, że to dobry pomysł? Ktoś kto sam ma adoptowane dziecko powinien tylko zachęcać innych do adopcji. Uważam, że to byłoby dziwne, gdybym na. ja zachęcała innych do adopcji a sama nie mam zamiaru adoptować. Dlatego ważna jest dobra opieka lekarska w takich ciążach, bo są wysokiego ryzyka, z pojedynczych ciąż tez dzieci sa chore, nie ma reguły i nie ma co straszyć autorki, bo wiele takich ciąż kończy się szczęśliwie. gabi2929 napisz jak po wizycie.

dzisiaj na pudelku przeczytałam, że babeczka z Tajlandii jest w ciąży z 12-raczkami :D czworaczki przy tym to mały pikuś...

Gość rafinko czy to
jest powód do śmiechu - nie sądzę...

no dlaczego, ta babka się cieszy z tych 12 raczków i chce wszystkie urodzić

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
decydując się na leczenie hormonalne trzeba byc świadomym takiej sytuacji i wziażć za nia odpowiedzialność, chociaz u nas nie wszczepiają az tyle zarodków przy in vitro, para może sama zdecydowac ile chce, chyba bardziej ciaże mnogie moga zdarzyć się po lekach hormonalnych, bo jes twięcej pęcherzyków