Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kubuniowa

Styczen 2009 na nowo

Polecane posty

Evika no pewnie ze wiem:D Ogladalam wczoraj . No a o brzyduli mi nie piszecie nic ,lubicie czy nie ?:) Ja tez usonelam zdjecia ze skrzynki i zmienicie haslo. A teraz dziewczyny juz nie dajemy nikomu hasla,chyba ze zdobedzie nasze zaufanie.Ale napewno nie tak szybko jak do tej pory. Tez jestem ciakawa ktora to taka wredna..... chodzi mi po glowie Marylin co myslicie? Chociaz,bylo kilka z dostepem do skrzynki,jeszcze ta ostatnio, nie pamietam jej nicku troszke z nami pisala ,ale byly male zgrzyty i przestala.A kij im w oko :p Ide z mezem filma obejrzec:) dobranoc dziewczyny do jutra 🌻

ojahahaha ty mnie w nic nie mieszaj ,. ja nikomu hasła nie podałam i wkońcu zajdzcie ze mnie . tak cholernie wam zalezy żebym przestała się udzielać co ? czy może nudzi się komuś i chce zniszczyć naprawdę fajny topik . to jest chore przypierdalacie się o jakies parówki a teraz patrze znowu chcecie mieszać

wiesz nie obchodzi mnie to . ja hasła na skrzynkę nie podałam . i temat uważam za zamkniaty . bo wiem że dziewczynom napewno nie jest przyjemnie pisac jak tu sa takie kłótnie . do puki wy pomarańczowe zołzy się nie wtrąciłyscie było spoko . gadałysmy tu sobie o pierdołach i o onnych rzczech mniej lub bardziej waznych , przez takie osoby jat ty wszystko sie pieprzy

czesc kobietki!!! hihi dobrze ze pomaranczki pousuwane...:) Niby nic intymnego na tym koncie nie bylo, ale tez usunelam tymczasowo. Jak juz sie uporamy z tym naszym kontem , to powysylam nowe.Jestem tez za tym zeby tylko scisle grono mialo dostep. To tyle na ten temat:) Iskierko-podziwiam , jak ty sobie radzisz bez meza. Moj byl 3 dni poza domem ostatnio i szok. Tak mi go brakowalo do pomocy przy majce. Ogladalam brzydule-najbardziej mi sie podobala gra wioletty kubasinskiej (malgorzata socha) Pozniej napisze wiecej.....

witam dziewczyny :) moje metody odżywiania wywołały nie co poryszenia ... al;e nie mna co tego rozpamietywać . ja własnie wróciłam z miasta byłam kupić coś na obiad . powiem wam że nie chce mi się gotować a mąż za każdym razem jak dzwoni napomina o kotletach mielonych z sałatką i ziemniakami . mówi że tak to wszystkio z proszku prawie jest . rano troche ogarnęłam w mieszkaniu i połamałam kij od mopa tak mnie energia rozpiera :) mały śpi a jak już ogarnę ten stos naczyń to biore się za gotowanie . co do seriali namiętnie ogladam m jak miłość , dr, haus i córki mcleuda

Co innego :D Ja szykje sie na jutrzejsze przywitanie taty, czyt. wszystko fruwa w powietrzu, wielki bajzer (maja byc porzadki) i kupa garow :P No to tak w duzym skrocie. Kuba zdobyl nowa umiejetnosc- jak wyciagam do niego rece to mnie lapie, podciaga sie i zaczyna zasowac :D Skubaniec chodzi jak przytrzymuje sie moich rak! I to wcale go nie trzymam tylko trzymam rece po bokach i on sie ich wspiera, w sumie tylko dla zlapania rownowagi! Moj maly silacz, ach jak te dziecii szybko rosna... Biedny tylko sie meczy z tymi zabkami- strasznie dlugo mu wychodza, wyczowam zeby kolejne tak jak tego pierwszego, ale pewnie beda tyle szly co i tamtej to sobie jeszcze poczekamy. Przepraszam, ze tak haotycznie ale sie spiesze bo mi makaron sie gotuje :P

a mój Domiś ma kolejnego zabka w sunie to już 5 ich posiada 3 na dole i 2 na górze . mój mały kąsacz :) jeszcze nie śpi bawi się pilotem od tv znaczy go slini i się cieszy :)

Tak mam chwilke, laze sobie po topikach i co widze- iskierko taki najazd masz ciagle za parowki i danonki, a na innych topikach mamy tez daja i nikt jakos tego nie komentuje :O Dziewczyno popularna jestes :D takie moje spostrzezenie... Juz sobie ide...

ja widziałam, że iskierka udziela sie na innych topikach, to pewnie i za nia tam poszły jej fanki :D, a tak serio przyznam racje pomarańczowej- chociaz jeden raz jedna napisała, ze ma prawo wychowywać dziecko tak jak ona chce i jak sie jej podoba. Co do tego ze wolałaś starą ekipę, bo bardziej zżyta- dziewczyno one pisały ze sobą ponad rok czasu to mozna sie zżyć prawda? Zresztą ja nie rozumiem jednego>? jak sie Wam pomarańczowym nie podoba tutaj to po co wchodzicie i czytacie? A tym bardziej na pomarańczowo się wtrącacie? Ja tamten owszem czytałam ale nigdy im sie na pomarańczowo nie wtrącałam. Co do zżytości i popularności- pod publiczkę pomarańczową pisac nie zamierzam- nam tutaj tym 5 mamom na krzyż dobrze :). Ja dzisiaj lece na podbój szmateksu :D, może coś wyłowię dla małej:). Po południu an grzyby się wybieramy, bo muszę Wam powiedzieć, że straszna ze mnie grzybiara. Lubię zbierać i jeść, maż lubi zbierać, jeść nie bardzo, za to oboje nie przepadamy za obieraniem hehe. Jak beda grzybki to dzisiaj na kolacje bedą zapiekanki z grzybkami mniam :). Mała jakos dziś w nocy spać nie bardzo chciała, często sie budziła i od 4.15 juz spania zero, teraz śpi a ja juz nie :/. Iskierko tak sie miałam zapytac i zapominam zawsze.. byłaś w tej Łomży na zakupach? kupiłaś coś? co do seriali to ja ogladam jeszcze czas honoru na dwójce. Jak dla mnie super serial teraz ma byc niedługo druga seria juz sie doczekać nie mogę. Zamierzam też rzucić okiem na tvn-owski serial Naznaczony, moze mi podejdzie zobaczymy. Oglądałam jakos chyba przedwczoraj z mężem polską komedię KUp teraz hehe dobra naprawd polecam szczególnie grę Wawrzeckiego- normalnie sikaliśmy z mężusiem ze śmiechu. Dobvra to tyle odezwę się wieczorkiem.

wiecie ja nie wiem czemu roztrząsacie dalej ten temat ... saaa nie byłam , tak sobie pomyślałam że to godz jazdy , po sklepach chodzenie może byc dla małego uciążliwe a nie za wygodnie małego w samochodzie przebierać i karmić . pojade sama jak mąż wróci , mały też coś w nocy nie za dobrze spał . obudził się ok 2 w nocy i z godzine nie chciał zasnąć .

hej! Majka padla!!! Spi sobie smacznie a ja wreszcie mam czas zeby usiasc do kompa i cos napisac. A wiec tak, pierwszy tydzien w zlobku zaliczony. Co prawda to tylko 2 godzinki dziennie, ale i tak fajnie to zniosla. W przyszlym tyg. beda 4 godziny. Wreszcie cos porobie sobie w domku. Zajme sie mieszkaniem. Bo zawsze lubilam cos dokupic, upiekszyc a przez ostatnie 7 miesiecy wogole nie mialam na to czasu i ochoty.Mam nadzieje ze 4 godziny zniesie rownie dobrze i bede ja mogla zostawiac coraz dluzej. Ale przez pierwszy miesiac 4 godziny to max.Akurat mi wystarczy-poki nie pracuje:) Dzis jak przyszlam po nia, okazalo sie ze mleko ktore zostawilam wypila cale i byla glodna nadal (co jest dziwne). Wiec pani przedszkolanki daly jej ...kisiel. Niby to sama woda i cukier , ale jakies dziwne mi sie to wydalo. W kazdym razie wpylala ten kisiel az milo. Akurat weszlam jak byla w trakcie konsumpcji, to widzialam.. Na razie ten zlobek wydaje mi sie calkiem przyzwoity, zobaczymy jak bedzie dalej. Jest tez zlobek prywatny w okolicy-niedawno sie dowiedzialam. Wiec jak by odpukac cos bylo nie tak-to sprobuje jeszcze z tym prywatnym. W oststecznosci opiekunka...Jako ciekawostke powiem wam ze za zlobek panstwowy place 200 zl na miesiac (wlasne pieluchy, chusteczki) a prywatny to koszt 600 zl. miesiecznie. A z tego co slyszalam prywatny we wroclawiu 800 zl. Ale tam jest jedna pani na 3 dzieci. Do pomaranczki-z tego co piszesz, ze podczytujesz topik, wynika ze masz male dziecko. Tak mniemam...Szkoda ze nie piszesz normalnie-pod czarnym nickiem. Moglybysmy zwyczajnie pogadac o dzieciakach. Wypozyczylam sobie filmy almodowara i zamierzam ogladac dzis. Teraz przy majce, to ogladam w wiekszosci dvd, bo nigdy nie wiem kiedy mala mnie zawola. Juz kilka razy musialam przerwac ogladanie jakiegos filmu w tv, bo mala plakala i hihi nie poznalam zakonczenia::) A tak to zawsze sobie wroce w przerwanym momencie do ogladania. Ciesze sie ze weekend juz jest, bo mezulek w domu i weselej jest.Tylko pogoda sie jakas nieciekawa zrobila, zimno. Dzis bylam w jeansach i golfie i zmarzlam...nie lubie jesieni...kojarzy mi sie z przemijaniem,..ehhh

Gość Kubuniowa wroc
Ty jeszcze tu jedna z normalnych sie uchowalas...

Witam dziewczyny! Wiem ze mnie dlugo nie bylo,ale brak czasu totalny.Wczoraj wieczorem bylismy na zakupach ,a pozredwczoraj u pediatry.Wszystko ok Julcia rozwija sie idealnie:) Ciesze sie ,zawsze to dobrze od czasu do czasu isc do lekarza dla pewnosci. A co do tego wtracania sie pomaranczek ,to szczerze wam powiem ,ze juz mnie to zaczyna wkorzac na powaznie 😠 Fajnie bylo dopoki nie zaczynaja wpieprzac nosa w nie swoje sprawy. Coraz czesciej sie zastanawiam, czy udzialac sie sie jeszcze na tym topiku... A teraz lece bo Jula spi ,a ja wkoncu musze domek ogarnac:) Milego dnia 🖐️

czesc dziewczyny! Ale sie zimno zrobilo. Dzis na spacer mala ubralam w dresy i rajstopy a sama w golfie , bluzie i jeansach. szkoda ze na razie nie moze wyjsc w samym bodziaku i juz pewnie nie wyjdzie. Ile mniej bym miala roboty z porannym ubieraniem:) Zamierzam dzis kontynuowac maraton filmow almodowara. Smieszy mnie jego sposob widzenia swiata i taki absurdalny humor. Mala bawi sie wlasnie na podlodze.Ile ona ma energi...

czesc dziewczyny ja tak w przelocie :). Grzybków troche nazbierałam ale jeszcze mało jest, może w tym tygodniu będzie wysyp. Klucz twoja decyzja- poza iskierką chyba żadna z nas nic do ciebie nie ma, także pisz smiało :) Kubuniowa pewnie sie cieszy tatusiem to sie i nie odzywa :). Evika ja nie ogladałam chyba żadnego filmu almodovara, musze nadrobić. Wczoraj miałam w zamiarze coś obejrzeć ale padłam normalnie o 9 - pewnie przez te latanie po lesie. AaA i wchodziłam na poczte twoje zdjecia pousuwane były w koszu więc je do końca usunełam. Moja juz tez chodzi ciepło ubrana, u Nas juz tak czuć jesień w powietrzu, liście spadają. Kiedyś normalnie kochałam jesień i zimę a teraz nie znoszę, a do lata jeszcze rok hehe. Martulka no co ty inwazja pomarańczowych nam nie straszna hehe- olać to to i nie wnikać swoje pisać :). Moja nadal bez zębów a za 11 dni kończy 8 miesięcy, kurde coś jej długo wychodzą. Energii też ma niespożyte ilości, czasem normalnie za nią nie nadążam. Idę małej dać jeść i połlożyć spać, wczoraj łaskawie usneła 20.30 i to z olbrzymim trudem. Buźka dziewczyny :)

hej! Scisle grono 5 mamusiek odzywac sie!!! Majka spi-poszalala z tata i padla...Wlasnie przed chwilka zakupilam jej klika sweterkow i bluz na allegro early days-sa dosc fajne i maja dobra cene. Nie wiem czy znacie te ciuszki? ale sa chyba dosc popularne. Szykuje sie zeby jej zakupic kurtke i kombinezon. Ale to juz normalnie w sklepie, bo chce przymierzyc. Zakladacie juz swoim maluchom rekawiczki? moja dzis miala zimne lapki i nie wiem czy jej nie ubierac, a spod koca sie wygrzebuje.

saaa-dzieki za te zdjecia-faktycznie hihi zapomnialam je usunac do konca...niezle! Musimy reaktywowac skrzynke-ale pewnie za jakis czas. Jak bylam mala jezdzialam czesto z rodzicami na grzyby. Teraz jakos nie mam czasu. Moj maz sie kompletnie nie zna na grzybach wiec troche nie mam z kim...

wiesz co evika moja tez miała dziś zimne łapki, moze faktycznie przydałoby się zakładać rękawiczki, teraz najgorszy okres o przeziębienie nietrudno. U mnie dziś w ogóle pogoda była do bani, zimno, wietrznie a po południu padał deszcz.

Saa ale ci zazdroszcze tego latania po lesie :) Ja poprostu kocham zbierac grzybki,a ostatnio bylismy chyba ze 4 lata temu 😭 A wczym spia wasze dzieciaczki? Ja wkladam ja w spioworek taki juz grubszy zimowy,bo w nocy jest bardzo zimno. U nas sie zaczelo zabkowanie na powaznie!Mala ma opuchniete dziaselka i na gorze i na dole,i marudna jest strasznie:( Ach to zabkowanie.... oby szybko minelo. Ide obejrzec z mezem jakis filmik trzymajcie sie papatki🖐️

taaaa jaaaasne założenie rękawiczek jest równoznaczne z przegrzaniem...idź już mądra kobieto sobie stąd my same dobrze wiemy w co i jak ubierac nasze dzieci. Martulka moja spała w spiworku do 4 miesiąca gdzieś, ale było jej w nim niewygodnie bo ona sie duzo kręci w nocy i jej przeszkadzał. Teraz śpi pod kołdrą, trochę się rozkopuje, ale za to śpi całe noce. Nie jestem pewna do końca ale chyba też jej będa wyłazić zęby, ma na dole tez takie dwa wzgórki. To yle narzie dziewczyny, miłej niedzieli ja jadę z mężusiem po nowy telewizor, stary coś sie psuć zaczyna, papa :)

nie bede z toba pomarańczowa dyskutować, wchodzisz na topik celem zrobienia zamętu, naprawde odechciewa sie pisania tutaj...

Ale mieszaja nam tutaj naprawde............. Ale o to im przeciez chodzi zeby ten topik wygasl,wiec faktycznie pisac dziewczyny pisac :) A swoja droga to takie ocenianie ta kolezanka jest fajna ,a ta to glupia to jest naprawde smieszne :D Pamietam to z czasow wczesno- szkolnych.... U nas niedziela mija szybko jak nie wiem,troche polazilismy,a teraz odpoczynek Julcia padla i spi ale zaraz wstanie jeszcze;) Lece pa pa

a ja wróciłam bez telewizora, model jaki sobie zaplanowaliśmy kupić jeszcze do sklepów nie przyjechał, dopiero we wtorek :(. Trochę zakupów zrobilismy, wiecie, że w carefour była promocja na pampersy active w opakowaniach po 200 sztuk prawie za 87 czy 89 zł. Chciałam małej dziś kupić ale została tylko jedna paczka trójek 4-9 kg i koniec końców kupiłam huggies na wypróbowanie. Kosztowały 35 zł za 72 sztuki. Zawsze kupuje jej albo active albo sleep and play ale te pierwsze sa drogie trochę a te drugie kosztowały tyle co w moim mieście, więc się nie opłacało kupować tam. Mała dzielnie zniosła podróżowanie, pod koniec gonitwy po sklepach troche juz sie wkurzyła i zaczeła płakać, więc sobie darowaliśmy już te zakupy. Chyba od jutra remont zaczniemy, trochę malowania Nas czeka ale zaglądać będę :).

saaa-i to rozumiem:) ! My uzywamy pieluszek huggies prenium i jestem zadowolona.Zreszta ona nie jest wrazliwa na pieluszki, bo kiedys dostalismy mase takich tanich pieluch i tez bylo ok.A w tesco tez byla promocja 104 szt. za ok 50 zl.Czesto tez sa promocje na chusteczki nawilzane huggies i na deserki lub obiadki...Warto czasem przegladac te gazetki. Dzi bylismy na obiedzie u babci majki prababci) Dostalam mase brzoskwin z dzialki i teraz beda dojrzewac na oknie.Chyba je zjemy-nie chce mi sie przetworow robic.Pozniej poszlismy na spacerek-ale szybki, bo zaczelo padac i gdzies mi ta niedziela uciekla. Aaaa zapomnialam...majka dzis powiedzila mama-calkiem nieswiadomie, chyba jej sie tkie slowko ulozylo poprostu hihi ale to fajne bylo...

a moja kurde mowi namietnie tata a tata az mało w majty ze szczescia sie nie posika hehe dobrej nocy dziewczynki ja juz zmykam spac bo zmeczona jestem :/

czesc! juz prawie 11 a ja pierwsza jestem...oj nieladnie... Zaraz lece do zlobka odebrac mala dzis byla dluzej i zobaczymy jak to zniosla...A ja sobie przez ten czas spokojnie posprzatalam i wreszcie porzadnie wywietrzylam mieszkanko. Kurcze ale jestem ciekawa co u niej. ?Ale bede twarda i pojde po nia o ustalonej godzinie...hihi

hej! Wrocilismy ze zlobka i z zakupow.Majka plakala tylko troche ponoc, jak miala spac, a tak to ok. Wspinala sie na co sie tylko da. Tak mi opowiadala przedszkolanka.Pozniej troche pospala i tak zlecialy 4 godzinki. Pozniej jeszcze zabralam ja na spacer na 2 godziny i wrocilysmy do domu. Gotuje obiad a majka bawi sie z tata. Dajecie maluszkom takie zupki gotowane samodzielnie? Bo ja jej oststnio dalam troche rosolu z kurczaka i byla srednio zadowolona. A przeciez b=nie bedzie wciaz na mleku kaszkach i sloiczkach, musi poprobowac domowego jedzonka... Pogoda sie poprawila a od srody ma byc 27 st. Uwielbiam jak jest cieplo.