Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kubuniowa

Styczen 2009 na nowo

Polecane posty

Iskierko a co ty chcesz w tej Łomży tu kupić?:P Tu nic nie ma :) Lepiej jedź do Białegostoku :)

Ja małej kupiłam 3 pary butów na allegro i się przymierzam do kupna jakiś sweterków itd muszę też lumpeks nawiedzić :D

Kurcze u nas w tych lumpkach jest tyle rzeczy na takie maluszki okolo 3-4 miesiecy, no na starsze tez ale na male to normalnie ogrom. Jak ja zaluje, ze wczesniej nie szukalam, no ale za to teraz siedze co drugi dzien :P

saa- do Białegostoku troche daleko zostaje Ełk i Łomża . mówisz że w Łomży nic sie ma to Ty chyba w Piszu nie robiłaś nigdy zakupów . 5 sklepów na krzyż i pół miasta chodzi taka samo ubranych . przyznam sie szczerze żę w lumpeksie byłam kilka razy tak z ciekawości ale ja nie umiem szukać i nic nie kupiłam . moja koleżanka tylko w lumpeksach się ubiera i wiecie jak świetnie wygląda. ja też juz powoli przyszykowuje sie do zmiany garderoby Domiśka z letniej na jesienno - zimową .

Kubuniowa ja teraz nadrabiam i kupuje te świetne malutkie ubranka. U mnie tez w lumpkach ciężko o te wieksze rozmiary ale dla maleństw to jest do wyboru do koloru. Ostatnio jak byłam to kupiłam 3 bluzeczki welurkowe i spodenki welurkowe za 8 zł wszystko same firmówki next early days i jak nowe. Możliwe Iskierko że w Piszu to 5 sklepów na krzyż ale ja to samo powiem o Łomży :D Tu też każdy chodzi w tym samym jak coś fajnego się pojawi. Dobra to na tyle zmykam obiad robić, oby już szybciej był ten wieczór i mała poszła spać a ja razem z Nią hehehe

A co szukania w lmpkach tez sie na początku szczajałam a teraz hehe chyba jestem królową lumpeksiar hehehehe tylko ze ja sobie jakos w lumpku nie kupuje nie mam czasu musze kosze z rzeczami dla małych dzieci przeszukiwać hehehe.

witam z ranka'' MAła wstawała mi na cycka 2 razy...hoho juz nie pamietam kiedy ost. tylko 2 razy wstawała :) Co do ciucholandów...hehe ja jak wpadne z mysla ze sobie cos poszukam to....i tak wychodze z rzeczami dla dzieci;) naprawde nieraz mozna takie sweetaśne wyrwac ze szok. Triche zle sie czułam na poczatku ze dziecią zaczelam kupywac w uzywanych ale ceny w sklepach jak dla dorosłych a dziecko ponosi 2 miesiace i wyrosnie. Oj dawno nie byłam...bo to trzeba troche czasu zeby pogrzebac...a ja wiecznie go nie mam bo nie mi kto z dziecmi zostac :( A gdzie z nimi sie pchac do sklepu :) demolka gwarantowana :)

A ja mam jeszcze o tyle dobrze ze moja mlodsza sisi dorabia sobie w hurtownii ciuchów: tzn segreguja ciuchy do roznych krajow- do ciucholandów, czesto mi przywozi ubranka dla dzieci: z metka jeszcze i własnie firmowe za 40 zl za kg :D

hej! Ale upal...Nienawidze takiego skwaru. My mieszkamy na poddaszu (zaadoptowany strych).to nam przygrzewa.Czuje sie chwilami tak, jakbym miala zemdlec. Mala jakas podejrzana-wiec znow na dworze nie bylysmy. Jutro to wesele-mam nadzieje ze bedzie ok. Dobrzez ze siostra i mama do mnie przyjada i pomoga.To chociaz sie przyszykujemy na spokojnie.Uznalam ze nie biore jej do kosciola i na obiad. Dopiero poznym popoludniem po nia przyjedziemy i bedzie z nami , jak da rade do 21.Rodzina sie nia nacieszy. A pozniej wezmiemy ja jeszcze na poprawiny trwaja tylko 4 godz. wiec spoko. Co do ciuszkow, to ja wlasnie dzis wypralam kolejna ture nowych. Zrobilam przeglad i pochowalam za male. Musze tez skompletowac zestaw jesienny. Kurteczke-chyba na wszelki wypadek dwie.Jakies buciki. Czapki, sweterki.

Hej dziewczynki! Grzecznie sie melduje:) Ach... jak sie ciesze , ze juz weekend! Kurcze jeszcze dzis zaspalam pol godziny do pracy,troszke mi sie oberwalo,ale wymyslilam dobra historyjke i naszc zescie uwierzyli :D Wreszcie bede jutro mogla troche ogarnac w domu,bo juz wstyd jak sie podloga klei :D A co tam .... Mala juz spi wiec wieczor tylko dla mnie,lece zrobic sobie kawke bo potrzebuje:) papa

witam z rana :) patrze pierwsza jestem . u nas noc minęła spokojnie , mały sie nie budził . zaraz idę z nim na targ po warzywa i coś na obiad kupić .

Jak zwykle w weekend pustka. Wiec ja troszke nadrobie :) Przyjechal do nas woj mojego meza z Anglii, facet kolo 40-stki, a taaaki jajcarz ze glowa mala, wczoraj spedzilismy z nim caly dzien poza domem bo to to chcial zobaczyc, to tego odwiedzic i tak zlecial calutki dzien. Kuba nie mial czasu marudzic wyobrazcie sobie bo ciagle cos nowego i yobrazcie sobie zasnal zaraz po przekroczeniu progu jeszcze w ubraniu na moich rekach :D I spal tak do 7.30 takze niezle wymeczylismy malenstwo. W ogole to taki smakosz z niego sie zrobil, w sumie zawsze mial wilczy apetyt, no ale teraz mu sie buzia nie zamyka, nawet jak biega po mieszkaniu na czterech to z biszkoptem w raczce :) w sumie on bardziej chce probowac wszystkiego niz jesc, bo zaglada do talerzy, jak nie dasz to placz, ale poprobuje troszke i zaraz wykreca glowe, a swoje jedzonko je o stalych porach nadal. Tyle ze jak sie tak naciapie wszystkiego to je ciut mniejsze porcje. Teraz on spi, ja jem, a maz z wojkiem poszli do sklepu. Potem pewnie zno wyskoczymy pohasac po miescinie :) A co tam u Was? :)

Gość dlaczego skasowano tamten
topic styczniówek ??

Gość kafefetka
bo dziewczyny ze starego topiku przeniosły się na prywatne forum i nie koniecznie chciały zeby osoby które się NIGDY nie udzielały czyli nie były związane z tematem kontynułowały na bazie ich wspomnień z okresu ciąży , porodu i początków macierzyństwa. Nowe dziewczyny od razu powinny sobie odzielny topik utworzyć , ale jak widać konwersacja idzie im jak krew z nosa ...

Elo elo :) Maly kolejny dzien aniolek ale to chyba za sprawa towarzystwa kilku osob, nie nudzilo mu sie :) Ja padam dzis z nog, jakos zmeczona jestem tym weekendem :D To prawda- dziewczyny usunely topik bo bylo tu wiele informacji o nich, nie chcialy aby to sie panoszylo po sieci widocznie, a my piszac tam ciagle odswiezalysmy ich historie. A to czy powinnysmy zalozyc swoj czy nie to juz stara spiewka :D konwersacja idzie nam jak krew z nosa mowisz...hmmm no nie kazdy siedzi przy kompie przez 24 na dobe, z reszta ''stare'' dziewczyny tez cos o tym wiedza- czesto bylo tak, ze nikt sie nie odzywal po kilka dni. Tym bardziej gdy dzieci rosna- przeciez nie bede analizowac kazdego pierdniecia dziecka- opisuje po krotce co u nas, jak sie zdazy cos nowego, jakas umiejetnosc, watpliwosc czy problem to o tym pisze, to chyba logiczne. No ale fakt- co poniektorzy moga nie byc usatysfakcjonowani faktem, ze nie mozna sie przyczepic o to co dziecko je, ile spi, w czym chodzi czy Bog wie o co jeszcze :D Na serio zlewalam na pomaranczowe uprzejme osobki, ale mnie to zaczyna wkurzac, bo ja komus nie radze jak ma prowadzic topik, o czym ma byc, co mam w nim pisac, wiec co kogo obchodzi ile pisz, gdzie i o czym? No przeciez nie bronie nikomu tego czytac, ale na Boga nie bedziecie mi tu pisac scenariuszy :D Kafetetka Ja tez nie zycze sobie zeby osoba, ktora sie nigdy nie udzielala (czyt. Ty ) oceniala moje wypociny na tym topiku, zatem 🖐️ Sorrki ale ile mozna? Oj to sobie pobiadolilam na noc, teraz ide spac :P

Gość kafefetka
ha ha , jak nie chcesz żebym oceniała i komentowała to sobie załóż prywatne forum . Jak na razie to moge sie tutaj udzielać ile chcę i kiedy chcę.

No i ja tez dlatego mi nie mow na jakim topiku mam to robic, co pisac i ile :) Dobra to by bylo na tyle, bo takie dyskusje sa bez sensu :) Dziewczyny (te, ktore cos w temacie maja do powiedzenia) zglaszac sie :D

witam kubuniowa :) mój mały juz śpi . cały dzień padało i był troche marudny , strach cokolwiek napisać żeby sie nikt nie przyczepił :) to moze zmińmy temat A w domu wszyscy zdrowi :( ?

Zdrowi, zdrowi, dziekowac :D hihi, nie no ide spac jz teraz na serio bo zaraz wybije sobie zeby jak glowa mi opadnie na klawiature :) Ale mozecie dziewuszki cos popisac, co bym miala co czytac z rana :P (ale ze mnie egoistka :D )

hej! My juz po weselu...Dosc nawet fajnie bylo. Mala byla z nami godzinke na weselu i prawie cale poprawiny. Na poprawinach rodzinka sie nie nacieszyla..Zreszta spokojniej bylo i mala sie dobrze czula. Dzis nas jeszcze odwiedza ciotka z wujkiem zeby zobaczyc jak mieszkamy i na razie koneiec intensywneo zycia towarzyskiego. Powiem wam ze balam sie zostawic majke z mama i siostra, ale wszystkie 3 daly rade. Mala jak sie budzila to mama ja usypiala butelka i kolysaniem-szok ze jej sie udalo. Wiec w sumie do 2 sie bawilam na weselu. A pozniej juz wrocilam-ale tylko dlatego ze piersi mi wezbraly mlekiem hihi...i juz mnie bolaly takie twarde. Niby karmie juz w wiekszosci butelka. Ale pokarm nadal mam i co jakies 5 godz. musze jej cyca dac:):)

dobrze powiedziane kubuniowa a ty kafefetka ze tak powiem brzydko won > jestes jedna z tych styczniowych starych mam i an doatek bardzo wredną, tak sie zastanawiam która to taka była. Ja teraz tylko przelotem nie ma kurcze czasu teraz zaganiana jestem ale wieczorkiem napisze buźka dziewczyny :*

Czesc wszystkim 🖐️ No u mnie weekend tez dosc intesywnie uplywal :) A to tu.... a to tam... ) Trzeba korzystac poki jeszcze cieplutko ,bo jesien tuz tuz. Nie wiem jak u was ,ale tutaj juz niektore drzewka cale zolte :) A tak poza tym to od piatku nowa niania do nas przychdzi :) taka kobietka kolo 30 ,no zobaczymy jak to bedzie.Szkoda bo juz do tej sie przyzwyczailismy. Dziewczyny a jak robie te buzki np taka :) a wy robicie jezcze takie z jezykiem to jak terzba wpisac,bo nie wiem ...

Gość djidjoijiji
🌼

Gość przecież to
dziecinnie proste :)

O wlasnie o to mi chodzilo :) dziekuje bardzo 🌻 ;) Tak sobie wlasnie przypomnialam ,ze klucz od strychu sie cos dlugo nie odzywa prawda? Ja lece teraz wykapac Julcie, a potem jeszcze wpadne ...