Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pluszowa.....

MÓJ mąż nie myje zebów..

Polecane posty

Gość listerine mozesz wywalic
do smieci....to jest chyba najgorszy płyn do płukania jamy ustnej i to na dodatek na alkoholu wiec tak średnio na jeża dobry dla zębow.. o smaku tego badziewia nie wspomne 2 razy w zyciu go uzylam i myslałam ze zwymiotuje....wiec musisz jakis inny płyn wymyslic... na wrazliwe dziąsła czy wszelkie podraznienia dziaseł dobry jest płyn meridol (taka sama tez jest pasta) w smaku średnie ale nie najgorsze...tak samo z pastą do zębów moze jest niedobra w smaku-tez bym nie myła zebow pasta ktora powoduje u mnie mdlosci.... jesli nie chcesz mu mowic wprost o tych zebach to zrob mała dywersje kup nową pastę do zebow płyn do płukania i nawet mozesz mu kupic nową szczoteczke i 1 dnia powiedz mu ze kupiłas nową pastę i zeby Ci powiedzial jak juz umyje zeby czy moze byc smakowo....2 dnia powiedz ze plyn nowy kupilas i powiedz mu zeby po umyciu zebow jak juz z niego skorzysta powiedzial ci ktory jest lepszy w smaku...3 dnia powiedz ze kupiłas nowe szczoteczki i nich ci powie jak juz skorzysta wieczorem czy fajna.....i sie dopytuj jeszcze jak tam pasta a płyn a szczoteczka przez te i kilka nastepnych dni;d jezeli bedzie ich uzywal a zapach nadal bedzie nieprzyjemny to albo ma problem z zoladkiem albo chore zeby....mozesz mu tez wieczorami kiedy zbliza sie pora pojcia spac opowiadac"ciekawostki" a wiesz ze na jezyku tez sie rozwijają bakterie nie tylko na zebach i ze jezyk tez trzeba myc... oczywiscie powiedzenie wprost szybciej i skuteczniej rozwiaze problem..

Gość pluszowa.....
nie było tak źle ale teraz już straciłam nadzieje.. mój maż pokazał mi swoje zęby tzn te z tył ... powiedział że te dwa są zgnite do usunięcia i tu nawet pasta nie pomoże ale powiedział ze zapisze się do dentysty....

Gość mmaammaa
pluszowa twój mąż zaczął nagle śmierdzieć jak zaszłś w ciaże czy juz wczesniej smierdział? moim zdaniem chłop z dnia na dzień nie staje sie brudasem.

wow, gratuluję! Dobrze, ze sie odkrył. Dla niego to lepsze (chore zęby trzeba usunąć bo stan zapalny i bakterie mogą sie przenieśc na kolejne, a później to już tylko wielki problem:-( ) i dla ciebie, i dl adzidzi, która chce mieć szczęśiwych i zadbanych rodziców. Jeszcze raz GRATULUJĘ!

Gość mona22
Boże Kobieto Ty nie potrafisz porozmawiac o tym ze swoim męzem tylko rozstrzygac takie sprawy na forum???? Podaj jeszcze jego telefon to może któraś do Niego zadzwoni i mu to powie!! jak można życ z kimś do kogo ma sie obrzydzenie????? Szok!!!!

Gość oscypka
prowokacja i to kiepska :P

Gość niektórym śmierdzi
z buzi mimo że mają zdrowe zęby i nie mają problemów z żołądkiem. śmierdzi i już i żadna pasta a ni płyn nie pomaga. miał tak wcześniej czy teraz sie zaczęło ??

stan zaplany jest wtedy jak jest spuchniete dziasło...i nie prochnica nie przenosi ssie z zeba na zeba jak ktos napisal ze moze sie rozniesc na inne... pluszowa-zastanow sie nad waszą dietą a konkretnie twojego meza a to dlatego ze prochnica nie pojawia sie z powietrza i niekoniecznie jest oznaka nieprawidlowej higieny(chociaz tak tez bywa) moze on po prostu je za duzo slodyczy i pije za duzo gazowanych slodkich napoi (chodzi tu i o ilosc i czestotliwosc) dlatego ze to zazwyczaj slodycze, słodkie napoje i chipsy(ktore z kolei oblepiaja zeby i wnikają w przestrzenie miedzy zebowe i ciezko je stamtąd usunąc) dodatkowo cola (w kazdej postaci i kazdej firmy) nie dosc ze rozpuszcza szkliwo to jeszcze jest slodka... na pocieszenie powiem ze nie kazdy zab,ktory "śmierdzi" od razu jest do usuniecia czasami mozna jeszcze leczenie kanalowe zastowac...

ktos kto ma zdorwe zeby o ktore prawidlowo dba i zdrowy przewod pokarmowy niekoniecznie tylko żoładek ale to problemy z nim najczesciej powoduja przykry zapach po prostu nie moze miec przykrego zapachu z ust... jesli ktos mowi ze ma zdrowe zeby i uk. pokarmowy to znaczy ze nieprawidlowo dba o zeby czyli np. nie uzywa nici dentystycznej a wtedy w przestrzeniach miedzyzebowych rozkladaja mu sie resztki pokarmu i stad smród....

Gość pluszowa.....
Napisałam przecież że mój mąż idzie do dentysty tylko nie wiem kiedy bo ma dwa zgnite zęby do usunięcia...

i jeszcze jedno czasem brzydki zapach z ust moze swiadczyc o innej ogolnoustrojowej chorobie...po czym rozpoznac cukrzyka? po oddechu, który jest specyficzny i w którym moza wyczuć aceton..

Gość pluszowa.....
To jaki płyn zamiast listerine można ewentualnie używać????? z tego co o nim piszą to powinien być dobry tylko smak jest bez sensu

listerine zawiera az 21,6% alkoholu...niby pisza ze nie wplywa to zle na blone jamy ustnej i jezyk ale płyny zawierajace alkohol wcale nie sa zdrowe (poza tym pali w buzi jak sie tym plucze i smak oblecha) co do wyboru płynu do plukania to najlepiej zeby był jednak bez alkoholu i zeby smak wam odpowiadal...moze tej samej firmy z jakiej macie paste do zebow? niektore firmy produkują linie kosmetykow do pielegnacji jamy ustnej i tak np meridol:pasta i płyn elmex: rozne warianty past i o ile sie nie myle rozne warianty plynow blend-a-med-tak samo colgate-tak samo aquafresh-rowniez...

Gość gość
Wiem coś na ten temat,tez tak bylo z moim mezem przestalismy sie wogole calowac powiedzialam mu o tym a on ze nie moze myc zebow bo bola go wtedy dziasla na co ja ze nie moge sie z toba calowac bo smierdzi ci z ust chyba zrozumial bo znowu regularnie myje zeby

Gość gość
Ja mojemu wprost mowie ze ma isc umyć nogi bo mu śmierdzą i ze później będzie śmierdział dywan i koc,naburmusza sie i idzie. Dzis wchodze do lazienki a on wyciera nogi ręcznikiem do rak,tez zwrocilam mu uwagę ze to jest do rak,a do nóg wzial wcześniej inny i jak chce wycierac nogi to albo swoim albo tamtym którego na to przeznaczyl,a nie ten którym wycieramy ręce, wiec pomruczal i wrzucil go do pralki(tego od rak). Do tego zwracam mu uwagę czesto ze nie myje rak mydlem,opluka woda i myśli ze czyste.

Gość horer
Masakra, w tych czasach? Jak się pokazać ludziom? Naucz go chociaż podstawowej piekęgnacji, albo kupuj gumy do żucia. Przecież to wstyd nawet dla ciebie w towarzystwie. Podziwiam.

Gość gość
Ja lubię listerin

Gość gość
Mój mąż myje zęby tylko raz w tygodniu w niedzielę przed wyjściem do kościoła ,zastanawiam się jak koledzy w pracy z nim wytrzymują przecież jemu normalnie śmierdzi zgnilizną z ust. Nie całujemy się w ogóle, jak mu próbuję na to zwrócić uwagę to on do mnie z mordą drze się "przestaniesz się czepiać.!!??Zajmij się czymś!!"dodam że zęby ma zdrowe bo regularnie chodzi do stomatologa,ma wszystkie swoje zęby.