Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mallgos

STARAM SIĘ O DZIDZIUSIA

Polecane posty

Hej dziewczyny Jak dobrze ze juz weekend ,wczoraj w pracy bylam tak zawalona robota ze nawet nie mialam czasu by wejsc an chwilke. A wiec co do mojej temp to wczoraj byl 31dc -37,4 a dzis natomiast jest 32dc i temp lekk spadla do 37,3 czy to moze oznaczac ze jednak mam czekac na @ .A byc moze to normalne ze lekko spada ale wciaz jest podwyzszona?Gdzies tutaj na forum nawet wyczytalam ze nie 14 dni po owulacji a 18 dni po owulacji mozna podejrzewac ze doszlo do zaplodnienia. Boli mnie lekko jajnik lewy tak jak by mnie cos rozpieralo w srodku,do tego wciaz pobolewaja mnie cycki i zauwazylam nawet ze mam na obu piersiach takie niebieskie linie (zylki -2 na kazdej )jedna na dole a druga na gorze ktore przechodza z gory an dol.Nie wiem co to moze oznaczac i narazie nie nakrecam sie bo dzis sie troszke zmartwilam ze jednak temp spadla o 1 stopien.Co o tym myslicie poradzice? To po jakim czasie mam ewentualnie testowacpo 14 dniach tej temp podwyzszonej czy 18???

hejka🖐️:P gagatka🌼 ja tez właśnie sącze kawkę:) u mnie jeszcze nie pada , ale bedzie i zrobiło sie zimno :o Wczoraj juz dostałam ziółka , wiec zaczełam picie:D Ta mieszanka jest 300g , ale wrzeczywistości to taki duży worek ziół:P A gdzie reszta laseczek?? Meldować sie tu szybko:P:P Miłęj soboty:P

Anulka🌼 ja stwierdziłam , po tylu moich niepowodzeniach, że jak zajde w ciąże to będe to czuła. Ogólnie to Ci nie pomogę , boo sie za bardzo nie znam, jeśli chodzi o temperaturę to nigdy nie mierzyłam. Z tym testowaniem zaczekałabym do terminu @, bo nawet jak sie nie udało nie zawsze wcześniej test wykaże .A na kiedy masz termin @ ??

w sumie oczekuje jej w poniedzialke bo to by bylo 14 dni po owulacji ale ze wzgledy na to ze mam bardzo nei regularne cykle (26-37 dni to sama nie wiem do konca)dzis jest juz 33dc wiec mysle ze poczekam min do wtorku lub srody to wladsnie bedzie 36,37dc i wtedy zrobie sobioe ewentualnie test.JA postanowilam juz sobie jakis miesiac temu ze jak mam sajsc to zajde i nie bede sie nakrecac za wczasu bo potem sie gorzej czlowiek czuje. Myslalam ze moze mi doradzicie kiedy by najlepiej ewentualnie testowac ,Mysle ze ten lekki spadek temp o 1 stopnien nic nie znaczy ,przeciez nie powiedziane jest ze musi byc ciagle powyzej 37,4;)dizs odnotowalam 37,3 wiec wciaz jest podwyzszona i odliczmy dalej.Nie wiem juz sama czy te 18 dni poczekac czy tak jak mowia 14 dni i wtedy myslec ;) A ja jakos nie mam na moja ulubiona kawke ochoty a tak to pierwsza rzecz to kawka z rano.Ostatnie kilka dni to mialam wrazenie ze jakas kwasna ,gorzka jest i po 2 lykach wylewalam zimna;(brrr

Anulka, myśle , ze możesz testować w poniedziałek ewentualnie we wtorek. Oj podpadasz kobietko z tą kawką:P:P:P

cześć Kobiety, dzięki za pamięć i miłe przyjęcie. ja mam i smutne i dobre wieści... Wczoraj miałam pick up. Wyhodowałam 10 pęcherzyków. I tu zła wiadomość - niestety zapłodniły się tylko 3 jajeczka. Nie wiem dokładnie dlaczego tylko tyle, czy pęcherzyki były puste, czy po prostu zła jakość pęcherz. albo nasienia - NIE WIEM. Jutro zapewne uzyskamy więcej informacji, bo... Jutro mam transfer 10 - 11 rano - strasznie szybko, bo w sumie zarodeczki będą miały tylko 2 doby! Mam nadzieję, ze z tych trzech będzie co zamrozić (transfer tylko jednego - tak procedura), bo jak nie, całe leczenie hormonalne od początku, co jest ogromnym obciążeniem dla organizmu i chciałabym tego uniknąć. Choć dla TAK WAŻNEJ "SPRAWY" człowiek jest w stanie poświecić się cały. Anulka test powinien już wyjść 10 dni po zapłodnieniu. jeśli podejrzewasz kiedy to nastąpiło, to celuj. A najlepiej, jakbyś zrobiła betę w poniedz. Wtedy będziesz miala 100% pewność Pozdrawiam Was wszystkie cieplo

Gość do anulka
jeszcze nie spotkałam kogoś tak nakręconego jak ty, a czytam to forum i wasz temat od dawna... dziewczyno uspokój się, bo aż cię żal!!!

to nie czytaj jak cie denerwuje ,bo chyba masz problem z sama/samym soba bo nawet nie ujawnila/es sie kim jestes.forum jest po to aby pisac i dostawac porady a nie kogos krytykowac i wysmiewac.Ja nie spotkalam dawno tak zalosnej osoby jak ty ...Sorry ale jak cie to drazni to po co tu wchodzisz.....????

Sorry nie doczytalam .Masz chyba problem z sama soba:)JA mowie co czuje a jak denerwuje to nie czytaj i nie komentuj. Sorry dziewczyny ale wkurzylo mnie to .To ze pisze co czuje i jaka mam temp to cos zlego????

witajcie :) a co tu sie dzieje??? swoja droga Anulka kochana :) tez mi sie zdaje ze sie nakrecacsz :) no ale nie moja sprawa :) trzymam mocno kciuki :) ja zaraz jade na kolacje :) bo mnie ewidentnie nosi :) lonisława trzymam kciuki :)

Spoko gagatka moze masz racje wiec lepiej bede tyl;ko czytac i nic juz nie mowic .Bedzie to chyab najlepsze rozwiazanie .Jak cos sie uda to dam zanc a w tej sytuacji bede juz milczec bo moze sie za duzo nakrecam Pozdrawiam ;(

Anulka, może i się troszke nakręcasz, ale forum jest po to by pisać i wyrażać swoje zdanie. Chyba każda z nas oczekując na 2 kreski , nie raz dopatrywała się objawów, a dopóki ich szukamy mamy nadzieje, a ona jest najważniejsza. Jesteśmy tu po to , aby się wspierać!!! Życzę Ci , aby szybko się udało. Jak Wam mija sobota???

Dzieki monique ja mam wlasnei takie podejscie jak ty ,forum jest po to aby cxzytac i zaczernac porady.Moze faktycznie sie troche nakrecam ale uwazam ze kazda by robila podobnie lub robila.Kazda z nas szuka tutaj porady od osob ktore przechodzily podobne problemy lub dylematy a nie mowienie im ze sa zalosne.Ja mam podstawy zeby zaczac cos myslec na ten temam bo od 11 dni po owulacji moja temp sie wciaz utrzymuje ,bola mnie piersi ,pojawily sia na nich jak gdyby zylki bardziej widoczne,brodawki mi lekko sciemnialy i do tego popolewa mnie lewy jajnik.Nio ale coz jak ktos uwaza ze sie mega nakrecam to jego sprawa...Ja mowie tylko co czuje a nie nigdy nie mowilam ze udalo sie...Zawsze powtarzam co ma byc to bedzie i tak juz nie mam na to wplywu .... Ja tutaj szukam porady ,ewentualnie opinii co myslicie na ten temat lub inf czy ktoras z was miala podobne oznaki.Jak i tak wcaiz nie uwazam ze to cos dobrego oznacza i jak juz mowilam poczekam kilka dni i dopiero bede testowac.Wiele pewnei by juz nie wytrzymalo i zatestowalo ale ja wole poczekac na bieg wydarzen Mi sobota mija calkiem milo choc pracowicie bo od poniedzialku na 4 dni wpada brat z wizyta;) Pozdrawiam serdecznie ;)

gagatka🌼 a co Cie słoneczko tak nosi?? co sie dzieje??? U mnie jakos humor sie popsuł i chodzę zła jak osa:o zaraz ze złości męża użądlę :P:P To chyba te okresowe hormony:P

hejka :) wstawac spiochy :) u mnie starsznie pada :( anulka nie obrazaj sie na mnie, wiem ze forum jest wolne i kazdy moze sie wypowiadac, no ale kazdy niestety moze to komentowac, czasami sa to komentarze mile a czasami niemile. Jezeli Cie urazlilam to przepraszam :) nie chcialam. Zycze powodzenia w testowaniu :) A gdzie Dorka?? zuzka?? mallgos??Klepma?? Waikiki biedactwo pewnie jeszcze sie ogrania :) ale mialam glupie sny - czy Wam tez snia sie takie nieralene, glupie rzeczy!! az sie czlowiek budzi i dziwi!! My zaraz jedziemy do kosciola a potem na obiad do tesciowej :) mam nadzieje ze bedzie rosolek :) bo pokochalam go w ciazy mieso moze dl amnie nie istniec :) wedline toleruje no ale rosolek :) fryteczki mniam mniam :) moniq nosi mnie ale jedzeniowo!! tak pozytywnie :P wiesz :) a jak humorek u Ciebie dzis??

Witam:) Anulka zycze Ci tych upragnionych II kresek!!ale tak jak pisza dziewczyny to nie ma co sie nakrecac.Ja ostatnio tak strasznie sie napalilam a pozniej plakalam:(ehh... Aaaaa temp wyzsza musi sie utrzymywac przez 18 dni:) Gagatka ja dzisiaj robie rosolek:)jak tak bardzo masz ochotke to naleje talerzyk:P:D U mnie wczoraj pecherzyk mial 14mm ale endo troszke male bo 5,7mm.Dostalam estrofen na jego wzrost.Mysle ze jeszcze podrosnie.Jutro kolejna wizyta:)Zamowilam juz pregnyl,jutro musze odebrac.Kurcze jestem podekscytowana a zarazem sie boje.Jejku,trzymajcie kciuki:D Milej niedzielki:D

Gość Anulka802Hej dziewczyny

Hej dziewczyny Sorki cos mi sie porobilo z komp ;) GAgatka ja sie nie gniewam i nie urazilas mnie niczym ,mialam chyba wczoraj zly humor i tyle .Moze tez nie powinnam tak reagowac Ja juz po kosciolku i po obowiazku obywatelski heheh, Dzis juz 12 dzien mojej podwyzszonej temp ,dzis 37,3 czyli tak jak wczoraj.No coz w przyszlym tygodniu pod koniec jak nei przyjdzie @ to bede testowac .NArazie nic nie wnioskuje i nie nakrecam sie choc milo mi sie robi kazdego poranka jak wiedze kolejny dzien podwyzszonej temp. Odebralam swoje wynki prolaktyny i moj endykrynolog powiedziala ze wyniki sa rewelacyjne i po mtc rowneiz mieszcza sie w normie wiec jest ok.Co do progesteronu to powiedzialam ze to 50% gornej grancy wiec co do miare regularnych @ to wystarcza ale wymaga pomocy przy ewentualnej ciazy wiec zapisala mi duphaston 3X1 .Ja juz bralam go po 6 dniu po owulacje ale w mniejszej dawce wiec teraz mi ja zwiekszona.ZObaczymy . Dotrka a ty ile bralas razy dziennie ten duphaston???Ja juz zamowilam u mamy przesylke kilku opakowan w nastepnym tygodniu .A poza tym to powiedz jak mozesz to czy to jest w miare bezpieczne bo ja z moim endykrynologiem to na emailach bo jej bardzo ufam a tutaj udam sie w irl po dalsze ewentualnie rzeczy ale zapomnialam ja spytac czy branie tego duphastonu jest bezpieczne dla organizu ???Moze lupio zabrzmialam ale co tam;) milego dzionka ,u nas piekna sloneczna pogoda

witajcie... błagam napiszcie mi w skrócie najważniejsze wydazenia ostatnich 2 tygodni, bo ja nie dam rady nadrobić... Dziękuje Wszystkim Wam za gratulacje, w sobote po operacji byłam pół przytomna, pisałam do niektórych do innych nie, odpisywałam na połowe smsów na połowe nie...wszystko mi sie pomieszało :( czułam sie fatalnie...nawe teraz jeszcze nie czuje sie za dobrze kondycyjnie, chyba przez to długie gojenie rany...jestem zła na szwy jakie mi założyli i w jaki sposób je ściągali, chyba dlatego sie własnie rozlazło wszystko :( ale już jest o niebo lepiej...a w szpitalu czułam sie jak w białym więzieniu :o małego zabrali z powodu żółtaczki po 2 dniach bycia razem i zakazali karmic, potem jak pozwolili karmić to ja nie mogłam bo dostawałam leki na tą cieknącą rane...wszystko odciagałam i do zlewu...łzy pchały sie do oczu...chodziłam do niego i patrzałam jak lezy na naświetlaniu i tez ryczeć ie chciało, bo go nawet dotknąc nie mogłam...a teraz robi mi sikające fontanny w domu, marudzi i skrzeczy jak nie ma humoru, w nocy pobudki i te sprawy... no cóz mam co chciałam ;) :D jest słodki, ale kurde do taty podobny...ciekawe czy coś po mnie bedzie miał ;)

ewsuka i lonisława :) POWODZENIA :):):):) ewuska dzieki za rosolek, jadlam dzis 2 porcje. Jedna w domu przed wyjsciem, druga na obiedzie w gosciach!! a teraz siedze i zjadlam same kaloryczne rzeczy!! ehhh waikiki super ze sie odezwalas :) a przez 2 tyg to najwazniejszym wydarzeniem były narodziny Oskarka :) a w sumie to wiecej sie nie dzieje :) a zuzce nie wyszło niestety :(

Waikiki jeszcze raz gratuluje!!:)najwazniejsze ze juz jestescie w domciu i ze wszycho jest ok!:D ohh... jak ja juz tez bym chciala miec maluszka przy sobie;) Lonislawa tak podchodze do iui.Stumulowana bylam clo ale mysle ze on na mnie nie dziala bo bez stymulacji i z clo zawsze mam tylko jeden pecherzyk.Clo biore 2 razy dziennie po 1 tabl.Jutro kolejna wizyta:)

czesc laseczki:) waikiki🌼 witaj słonko!! mały jest fajniutki:) ponawiam jeszcze raz gratulacje!!!!! niech sie synuś zdrowo Wam chowa:D:D ewuska, trzymam kciukasy , żeby sie udało. Co ja gadam musi:D:D gagatka, oj ja też bym rosołek z checią wciągła:D:D Dziewczyny a jak to własciwie jest z tą temperaturą, ona musi być podwyższona???

ewuska, a pije zioła sroki , mieszanke numer 3 i do tego łykam wiesiołka:P Anulka, jak mija dzionek??

Hej dziewczyny! Ale fajnie ze Waikiki sie odezwala! Kurcze to sie nacierpialas dziewczyno fizycznie i psychicznie... Az sie boje na sama mysl o porodzie... A dlaczego mialas cesarke - jezeli mozna zapytac? Ewusia i Lonislawa bardzo trzymam! Cudownie jak sie uda! Wierze ze bedzie dobrze! musi byc! Ewusia ja raz bralam pregnyl... i niestety nie wyszlo... bylam strasznie smutna, a moja gin mi powiedziala ze wiekszosc jej pacjetek zachodzi nastepny cykl po pregnylu! No i ja sie zaliczam do tego grona! Wiec pomimo ze nie udalo sie z zastrzykiem, to kurcze cos ruszyl u mnie no i prosze jast Maya :D Anulka duhpaston jest bardzo dobrym lekiem i nieczemu nie zaszkodzi. Ja tez jestem z moim endokrynologiem w kontakcie przez maile i tak mnie leczy... ale on poza wynikami krwi i cisnieniem to w sumie wiecej nic nie potrzebuje, bo zna moja przypadlosc od 15 lat :D Super ze tempka sie utrzymuje i nie przejmuj sie pomaranczowymi wpisami. Ja tez czesto widzialam rozne objawy i pisalam... po to jest forum. Jak sie nie uda to bedzie nastepna szansa, a kto wie??? moze... Jedno co, jak sie sprawdza tak wszystkie objawy, to jakos w podswiadomosci czlowiek sie troszke nastawia i rozczarowanie bardziej boli... Moniq a jak ziolka? Smaczne sa? Dajesz tez mezowi? Gagatka ja tez jakos w okolicach 12 tyg to najcheteniej jadlam rosol z makaronem i skrojona marchewka. Jedyne jedzenie jakie mi smakowalo :) A u nas weekend minal super, dzis umieram z przejedzenia, bo bylismy na obiedzie w tajskiej restauracji i tak sie objadlam ze sie ruszyc nie moge... az brzucho boli :D:D Szkoda ze jutro pn i znow trzeba isc do pracy :(

Dorka witaj :) fajnie ze weekend sie udał :) ja dzis troszke sobie pofolgowlalam - 2 obiady duzo slodyczy - wiec w tygodniu trzeba z umiarem jesc :) no rosolek fajna rzecz :) ale smakuje tylko mi z pierwszego dnia -z drugiego jzu nie :) jutro znowu do dnetysty no ale to dopiero poczatek, musze troszke przyspieszyc to chodzenie bo do grudnia ssie nie wyrobie :) jutro 13 tc :) czy to juz 4 m?? czy jak zaczne 14 tc?? ide juz spac :) no wlasnie jutro do pracy i znowu pobudka o 5:30!! no ale moze od 2 lipca uda mi sie isc na 2 tyg zwolnienie :)

Dorka dzieki ,nio to teraz nie musze sie zamarwiac choc moj endykrynolopg wie co robi.A powiedz przez ile czasu go bralas,bo mi narazie poradzila 3X1 do wyjasnienia a potem zobaczymy;)Jestem ciekawa ile ty go bralas i ile zazwyczaj sie go zarzywa ,Napewno zapytam jej prze email ale wiesz szybsza informacja na forum;)napewno to zalezy tez od wymagan ale ... Moniq123 a moj weeknd bardzo udany a zarazem pracowity bo jutro wieczorem przyjezdza moj brat ktory mieszka bardzo daleko i widuje go raz na rok weic gotowanko i inne takie sprawy;) Mi tez si enie chce mega isc do pracy i wogoel ciagle ziewam ,wczoraj nie moglam spac i wstaalm o 7 rano po zmierzeniu temp a dzis to sie ledwo zwleklam z lozka i ziewam jak opetana.Chyba czas isc wziac prysznic i do lozka;) ewuska 99 wiem o czym mowisz i jak podkreslam ja jeszcze sie nie ciesze bo to dopiero 12 dzien dzis i jeszcze kilka dni przedemna ,choc jutro planowo powinnam dostac @ ale powiedzialam sobie ze do konca nastepnego tyg nie bede testowac najszybciej w czwartek lub piatek Waikiki gratuluje super synka i przykro mi ze tak cieprialas ale najwazniejsze ze juz po wszystkim i teraz juz tylko moze byc lepiej milego wieczorku dla wszystkich