Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Logitka

39tc i ciśnienie 156/97 + obrzęki

Polecane posty

Gość Logitka

cześc. jak w temacie topiku jestem w 39 tygodniu ciązy. w sumie juz prawie 40. od jakiegos tygodnia mam ogromne obrzęki stop i rak. Tzn mialam je wczesniej, ale teraz baaardzo sie nasiliły. mierze sobie cisnienie i od dluzszego czasu jest podwyższone. teraz sobie mierzyłam i cały czas było w granicach 156/97.. czy cosjest nie tak?

Gość Logitka
podnoszę :(

Gość moze byc powazne
zrób sobie jeszcze badanie moczu jesli wyjdzie,ze masz białkomocz tzn,ze to jest EPH-gestoza czyli zatrucie ciążowe i najlepiej zglos sie do lekarza gdyz moze dojsc do stanu przedrzucawkowego i rzucawki co moze byc zagrozeniem dla Ciebie i malenstwa. ja w pierwszej ciązy od 7miesiąca mialam bardzo wysokie cisnienie i białkomocz a w ostatnim miesiącu doszły obrzęki do szpitala trawilam ze stanemprzedrzucawkowym poród zakonczyl sie szczesliwie ale cieciem cesarskim dlatego najlepiej zrob ten mocz i zglos sie do lekarza

Gość Logitka
a jak wygląda ten białkomocz?

Gość moze byc powazne
ja tam roznicy w moczu nie widzialam ale na wyniku oczywiscie bedzie jesli Go masz

Jeśli od tygodnia to dziwne,że nagle przed 22 Cię to niepokoi Ja z ciśnieniem 140/95 trafiłam prosto do szpitala, ani myśleli mnie wypuścić (podejrzenie zatrucia ciążowego) Lepiej się spakuj i idź rano do szpitala.

Gość do szpitala jedź
i to szybko, to może byc zatrucie ciążowe i życie maleństwa może byc zagrożone!!!! Nie zwlekaj~, nie ma co czeka na badanie moczu, zrobią Ci na miejscu

Gość ja tak miałam
od razu do szpitala! Mi w szpitalu skoczyło do 190/120 i dali godzine na zbicie a jak nie to cesarka zeszło mi własnie na 150/100 i cały czas je mierzyli ( co 2 godziny) i dawali leki na obniżenie 2 dni poźniej urodziłam - nie było komplikacji urodziłam naturalnie ale cały czas to kontrolowali wiec raczej to nie przelewki pakuj sie do jedz

Gość bfgnvbgmjby
to zatrucie ciazowe do szpitala jedz