Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolczyki u 7 miesieczniaka

Co sadzicie o przekluwaniu uszu 7 miesiecznego bobaska?

Polecane posty

Gość Kolczyki u 7 miesieczniaka

j.w.

Gość nie rzucać się
nie

Gość Kolczyki u 7miesieczniaka
A czemu nie?

Gość to głupota
i bezmyslnosc

Gość mmnnb
bo to chore i brzydko wygląda , łysa główka i kolczyki w uszach

Gość mi mama przekuła jak
miałam 9 msc

Gość poliyanna
to kiedyś byla taka idiotyczna moda, poza tym balabym sie o jakąś infekcję, po co narazać niepotzrebnie dziecko? najwcześniej to takiemu przedszkolakowi, jak ma 4 - 5 latek, wtedy już widać że dziewczynka to dziewczynka

Gość widia
a jak coś zacznie sie paskudzić? ropieć? będzie dziecko z bólu płakało?Poczekaj aż podrośnie i samo tę decyzję podejmie:)Ja nie bardzo rozumiem po co tak małemu dziecku kolczyki.

Gość nie rzucać się
A czemu nie? Bo dziecko nie ma nic to powiedzenia. Tylko zostaje podziurawione i potem jak nie daj borze coś nie wyjdzie, to będzie sobie to ucho rozdrapywać. Kolczyki to taka rzecz na którą dziecko samo musi się zdecydować, chociażby niech ma 3 lata to niech mu się zachcę. Obiecać mu że jak pójdzie do podstawówki to dostanie i zrealizować. Można też w przedszkolu, ale w sumie to po co? Koraliki i bransoletka nie wystarczą? NAJWAŻNIEJSZE! komu to służy? I kto się będzie cieszył mama czy dziecko?

Tak sie sklada ze moje dziecko ma duzo wlosow i w poniedzialek poszlam jej przekluc uszy. eakcja moich znajomych byla okropna, uwazaja ze okaleczylam corke i narazilam ja na stres:(

Gość nie rzucać się
z okaleczeniem to może przesada. ale o mądrości mamy taka akcja to nie świadczy

Gość widia
i mają calkowitą rację.moja córka sama zadecydowała o przekłuciu uszu.Moja siostra przekula uszy swojej córcr jak ta miała 11 miesięcy.Po kilku dniach lewe ucho spuchło straszliwie,dziecko dostało strasznej gorączki,wdal sie stan zapalny,lekarz na pogotowiu kolczyk wyjąl i siostrę wyzwał od idiotek-i miał całkowitą rację.Po co narażać dzieciaka na ewentualne cierpienia? na bol?

Ale wyglada slicznie:)

Gość poliyanna
no bo jesteś nienormalna, też mi matka, też bym tak zareagowała. Zrobiłaś to bo chcesz się pochwalic jaką to masz piękną córeczkę innego powodu nie widzę. Zaspokojenie swojej własnej prożnosci, żenujące

Gość taka moja opinia na ten temat
ani to ładne, ani to mądre.

ja jestem przeciwna:/ po pierwsze nie podoba mi sie to stanowczo, a po drugie kolezanki wyzej maja racje piszac ze jak corka podrosnie sama zdecyduje. mam kolezanke ktora choc jest juz dorosla ma przeklutych uszu bo jej sie to nie podoba a co by bylo gdyba w dziecinstwie mama zdecydowala za nia?? ja zreszta przeklulam uszy kiedy bylam w podstawowce byla to moja wlasna swiadoma decyzja, a kolczyki raz nosze a raz nie

wg mnie małe dzieci są same w sobie ładne i słodkie i nie trzeba ich dodatkowo "upiększać", ale jak mama chce to mi nic do tego, nie moje dziecko nie moja sprawa. Ja mam Synka, ale jakby była dziewczynka to miałaby kolczyki na własną prośbę, najwcześniej w wieku 10 lat, może w okolicach komunii, nie wiem, terasz tak mi się wydaje, ale to takie gdyby-gdyby :D

juz nawet nie chodzi o to, czy dziecko by chcialo, czy nie, czy to boli czy nie, ale nie wiem czy wiecie, ze czlowiekowi uszy rosna przez cale zycie. wiec jesli przeklujesz uszka 7-miesiecznemu niemowleciu, to za kilka lat kolczyk moze znajdowac sie w zupelnie innym miejscu na platku ucha, co juz nie koniecznie bedzie ladnie wygladac. poza tym podpatrzcie czasem na uszka dzieci, ktore mialy przekluwane uszy w niemowlectwie - czesto platki sa rozciagniete po ciezarem kolczyka i kolczyk znajduje sie u samego brzegu. oczywiscie to nie regula ale zdarza sie bardzo czesto.

Nie. Nie mam zamiaru przyczyniać się do sprawiania bólu mojemu dziecku dla "widzi_mi_się".

jedyne czego sie obawiam to tego ze jak bedzie lezala glowka na bosiu to bedzie ja kolczyk uwieral..nie pomyslalam o tym:(

Dzięki bogu moja mamusia nie była taka genialna (i pusta chyba jak bęben) :O i mam całe uszy. Jak będę chciała dziury, to sobie zrobię:O

a jak dasz np. kółeczka, to później inne dziecko może wyrwać/zerwać u dzidzi moich znajomych tak było, dzieci dwie 2,5 latki bawiły się jedna drugą pociągnęła za ucho i miała kolczyk koleżanki w rączce, krew, pisk, ból, nic fajnego lepiej poczekać aż maleńka skończy 5,6 lat

Nie jestem pusta Presymona, chcialam po prostu upiekszyc dziecko:O Kolczyki ktore zalozylam corci to zlote kuleczki

Kolczyki u 7miesieczniaka Ale wyglada slicznie Ojejujeju, naprawdę? Jak laleczka? Chore jak dla mnie.

Upiększyc dziecko? O jakich wartościach to świadczy? Jak bardzo są rozchwiane? Dziecko jest piękne, bo jest dzieckiem: niewinnym i młodym człowieczkiem. Dla mnie to tylko krok został do malowania bobasków :O

Generalnie podobają mi sie kolczyki u dzieci, ale u takich małych to lekka przesada. Może rozdrapać, zahaczyć. Sama miałam zakładane w wieku 6 lat na własną prośbę i dziękuję mojej mamie za to, że pozwoliła mi samej wybrać i zadecydować :) Po co na siłę upiększać? Ktos wyżej słusznie napisał, że małe dzieci same w sobie są słodkie i to jak najbardziej wystarczy bez tych wszystkich błyskotek.

Gość więęęęęęęęęęęęęc
Dziecko ma 7 miesięcy a Ty myślisz o przekłuciu uszu?Czemu dopiero teraz?Nie można było tego zrobić zaraz po narodzinach,jeszcze przed opuszczeniem szpitala?!!!!!

Rosna mi tzytze-co za nik:OAle ale co faceci robia na babskim forume? Wynocha!