Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolczyki u 7 miesieczniaka

Co sadzicie o przekluwaniu uszu 7 miesiecznego bobaska?

Polecane posty

Gość idź na całość idź na całość
Wytatuuj dziecko, co będziesz sobie żałować. Będzie takie - upiększone. :D

Gość Kolczyki u 7miesieczniaka
Przykre jest to ze nikt nie popiera mojego zdania na tym forum. Fakt moja corcia jest sliczna-i mowie to obiektywnie(jest to dziecko mulatek wiec same wiecie;) ale pomyslalam ze moge jej dodac jeszcze wiecej slodyczy wlasnie przez te kolczyki. Moj maz jest za, a to najwazniejsze(chyba).

Gość nie powinno sie dziurawic
czlowieka bez jego woli. Ja do tej pory nie mam przeklutych uszu, nie miałam zyczenia. Poza tym dla mnie dziecko z kolczykami wsiowo wyglada, ale to juz akurat moja sprawa.

O masakra :/ Ja sama 1mam 15 lat i kolczyków, jak na razie nie chciałam, bo są mi do niczego niepotrzebne (dziury mam, ale kolczyki tylko na jakieś okazje). A już nie mówię o takich małych dzieciach :o Przecież takie dziecko zahaczy o coś i pójdzie ucho i nie wiem czemu kolczyki dodają urody. Ze mną do klasy chodzi dziewczyna, która nigdy nie miała kolczyków, a wszyscy mówia, że jest najładniejsza w klasie. Nie rozumiem, jak można tak skrzywdzić dziecko :o Nawet nie mogło się wypowiedzieć czy chce mieć przekłute czy nie :o

"Moj maz jest za, a to najwazniejsze(chyba)." A nie Twoja córeczka? Naprawdę daj jej wybrać... I nie wiem, jak żelastwo ma ją upiększyć. Może wyglądać najwyżej groteskowo...

Kolczyki u 7miesieczniaka Przykre jest to ze nikt nie popiera mojego zdania na tym forum. Fakt moja corcia jest sliczna-i mowie to obiektywnie(jest to dziecko mulatek wiec same wiecie ale pomyslalam ze moge jej dodac jeszcze wiecej slodyczy wlasnie przez te kolczyki. Moj maz jest za, a to najwazniejsze(chyba). No wiem, wiemy. Prowokacja. 🖐️

Gość mam pomysł roku
Pierdolnij mu piercing intymny, co sie bedziesz rozdrabniac z uszami.

Gość Kolczyki u 7miesieczniaka
Musztarda-dlaczego twierdzisz ze moj temat jest prowokacja? Czy to takie niezwykle ze dziecko ma kolczyki. No fakt, jest jeszcze malutka. Ale to nie zadne prowo tylko rzecz z zycia. Postanowilam tu napisac zeby poznac opinie innych bo moi znajomi mnie zganili za to.

Szczerze, to wiele rzeczy się zdarza, jednak nie wszystko jest dobre... Przemyśl to jeszcze, bo nie chciałabym być na miejscu Twojej córeczki.

Ale jak widzisz, nie tylko Twoi znajomi to skrytykowali, my też...I to już nawet nie chodzi jak dzieciątko będzie z kolczykami wyglądało. Tylko jest to dla niej po porostu niebezpieczne. Sama napisałaś, że jak będzie leżała na boczku to może ją uszko boleć, chcesz by Twoja córka cierpiała przez Twoją głupotę??

Dlaczego sądzę, że prowo? Bo żadna normalna matka nie pisałaby takich głupot. Więc... albo prowo, albo masz coś z deklem nie tak.

Gość izkka_baaacaaaaaaaaaaaaa
ale Ci zjechali, a ja nie mam nic przeciwko....kolczyki wygladaja super, jak bede miala dziewczynke tez jej przebije, wiele moich znajomych przebija maluszkom uszka i jest wszystko ok:)

Gość to ja sie przychylam
Do kolczyka w lechtaczce. Uszy juz takie oklepane. Aaaaa i w pepku jeszcze, a na plecach wielki tatuarz. Jak sie ozdabiac to ozdabiac.

Gość oo następna mądra
do kolczykowania dziecka :o A jak będzie chłpczyk to tez mu przebijecie, bo ładnie wygląda? :O

Gość tak chlopczykowi tez
ale w nosie. I od malego sterydy w dupala, zeby "ladnie wygladal" :D

Gość chłopczykowi jeszcze brwi
trzeba :)

Gość dziewczynce to by trzeba
Jeszcze tipsy , nie sądzicie ? :D I moze pare sesji w solarium ? Tak w ramach profilaktyki krzywicy buhahahaha.

Gość welurek niebieski
autorko - jesteś skończoną idiotką :o to jest okaleczanie małego czlowieka wbrew jego woli :o tacy ludzie w ogóle nie powinni mieć dzieci! to jest mały czlowiek, a nie "bobasek", to nie jest laleczka do ozdabiania, kretynko! :o

Gość mnie się podoba
w przedszkolu u mojego syna są dziewczynki 2.5-letnie z kolczykami - maleńkie, płaskie zazwyczaj motywy (kwiatki, kuleczki). Wyglądają uroczo i żadna o nic nie zahacza. Córeczka mojej przyjaciółki miała w wieku 9 miesięcy i żadnych problemów z tym nie było ;)

Gość Mało wygodne
ja mam 26 lat i nie cierpię spać w kolczykach, więc wkoło je ściągam. Tym bardziej nie wydaje mi się, żeby twojemu 7 miesięczniakowi było z nimi jakoś super wygodnie. Może to i fajnie wygląda ale zrobisz mu tylko 'niedźwiedzią przysługę'.

Gość aaaiaiaiiaaaaa
Mi mała- z ust mi to wyjęłaś. Mam identyczne zdanie na temat przebijania małym dzieciom uszu. Moje pierwsze kolczyki zafundowałam sobie na 16 urodziny...

"Rosna mi tzytze-co za nik Ale ale co faceci robia na babskim forume? Wynocha!" Możesz spać spokojnie, bo jestem kobietą :classic_cool: (co delikatnie sugeruje mój NICK)

Gość tak to własnie jest
Jak z dziecka robi sie lalke do pokazywania/podziwiania.

Ja miałam przekłuwane uszy w wieku 5 lat. Sama mogłam zadecydować, czy tego chcę, czy nie. I cieszę się z tego powodu. To, że twojemu dziecku może się wedrzeć jakaś infekcja, czy też jakaś inna krzywda się może stać, to już parę osób pisało. Zapytam więc inaczej - a co jeśli po paru latach twoja córka uzna, że nie podobają się jej przekłute uszy i nie chce mieć kolczyków?

chyba żartujesz! Boże, jak widziałam ok 2-3 letnie dziecko w wózku w kolczykach popukałam się w głowę, a 7 miesięczne? wariatka nie matka! pzrecież przekłuwanie boli, takie male dziecko... biedny bobas :-o

Mała zahaczy czymś o kolczyk i ucha nie ma? No przecież nie trzeba jej od razu dawać WIELKICH kół. Wystarczą zwykłe wkrętki z gumowymi końcówkami (żeby uszy przy spaniu nie bolały). A to, że poleci kilkanaście kropel ropy jest rzeczą NORMALNĄ! Organizm tak reaguje na ciało obce. Może wystąpić również gorączka. I nic się szczególnego nie dzieje.A co do czepiania się wieku i tego, żeby dziecko samo zadecydowało, to cóż.. dla mnie marny argument. Taki dzieciak raz powie, że chce, a raz powie, że nie. Mówicie jak byście nie widziały nigdy małego człowieka. Ja popieram mamę tego 7miesięcznego aniołka i nie mam zamiaru po niej 'jeździć'. Zrobiła jak chciała i nie stała się tragedia.

Gość to niech robi co chce
Po chuj sie pyta na forum, a pozniej marudzi ze ja ludzie pojechali. No rasowa kretynka :)

>>>Taki dzieciak raz powie, że chce, a raz powie, że nie. Mówicie jak byście nie widziały nigdy małego człowieka. No dokładnie. A z takim 7io miesięcznym, to problem z głowy. Milcz gadzino i tyle. Dziury w uszach muszą być.