Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolczyki u 7 miesieczniaka

Co sadzicie o przekluwaniu uszu 7 miesiecznego bobaska?

Polecane posty

>>Taki dzieciak raz powie, że chce, a raz powie, że nie. Mówicie jak byście nie widziały nigdy małego człowieka. Taak, tylko, że w tej sytuacji dziecko nie może nawet stwierdzić czy chce. I tu widzę problem. =]

Gość wazne ze mamusia chce
Dziecko nie musi, dziecko tylko ma ladnie wygladac, zeby psiapsiolki mialy sie czym zachwycac.

Po co pieluchę? Stringi fajniejsze! =D A skoro włoski całkiem długie, to jeszcze irokeza z wygolonym na boku głowy pentagramem.

Gość a co komu do tego
chcesz to przekłuj! A te komentarze, że niby okaleczy dziecko- bez przesady!!!! A kolczyki jak będzie chciała nosić w przyszłości to będzie, jak nie- to nie i nie widzę problemu! Takie małe przynajmniej nie będzie jeszcze szarpać się za uszka... Nie to co roczne czy 2-letnie. Ja mam córkę , która właśnie skończyła 6 m-cy i też zamierzam jej założyć kolczyki. Już bym to zrobiła, ale ostatnio byłam z nią na szczepieniu przeciwko pneumokokom i wolę odczekać jakiś czas..... O przepraszam, a może o szczepieniu (bo jest ono nieobowiązkowe) też powinna zdecydować córka sama!!!!!????

Gość z innej mańki
Może jakies umcyk umcyk do wozka zamontować. To dopiero bedzie zwracac na siebie uwage. Cały park bedzie sie ogladal w strone grajacego wozka, a tam najnowszy hit dody z subwoofera pod wozkiem łup łup łup :D co tam że mala nie bedzie spala, nie ma nic do gadania :D widownia sie liczy ROTFL

Gość botha
sama o tym myslalam ale jestem przeciwna po co sprawiac bol dziecku dla swojej wlasnej frajdy, poczekam jak corka bedzie na tyle duza zeby sama zadecydowac...

a co komu do tego ZE CO?! szczepienie jest po to, zeby dziecko bylo ZDROWE i zeby żyło, a kolczykowanie sprawia ból i nie jest potrzebne szczęściu dziecka, ty zjebusie!

Dziękuję za nazwanie mnie pustą i głupią. Dokładnie tego oczekiwałam ;/ Wyraziłam jedynie swoje zdanie. Może nie ubrałam go w słowa tak idealnie jak chciałam, ale cóż. Nikt nie jest idealny. Chodziło mi o to, że jeśli mamie TAK BARDZO zależy na tym kolczyku, to niech przekłuje te uszy dziecku (według mnie takie błyskotki dodają uroku, ale to MOJA opinia)- żadnych poważniejszych komplikacji być nie powinno jeśli będzie się dbać o przekłute miejsce, a jeśli córka urośnie i powie, że nie chce nosić ozdóbek, to najzwyczajniej w świecie je wyjmie i będzie po krzyku. Możliwe, że takie dziurki zarosną i nie będzie po nich śladu.

chcesz to przekłuj! A te komentarze, że niby okaleczy dziecko- bez przesady!!!! A kolczyki jak będzie chciała nosić w przyszłości to będzie, jak nie- to nie i nie widzę problemu! Powiem brzydko... pierdolisz jak potłuczona. A z dziurami co zrobi? Załata? Mam przekłute uszy, od lat nie noszę kolczyków i żałuję, że zdecydowałam się na kolczyki. Mogę mieć tylko do siebie pretensje. Matka nie powinna decydować za dziecko w kwestii okaleczenia. Normalna matka, nie mówię o patologicznych przypadkach.

>>>Chodziło mi o to, że jeśli mamie TAK BARDZO zależy na tym kolczyku, to niech przekłuje te uszy dziecku Weź już nic lepiej nie pisz.

a po cholere teraz jej przekłuwać, skoro moze zadecydowac o tym jak uroście? jestes pojebana i tyle,dzieci są śliczne i nie trzeba im zadnych ozdób, ty pewnie jesteś solaryjną lalą, odziana w różowe ciuszki i ci sie to podoba :-o

Dziury w uszach nie giną o tak o. Zostają po nich ślady, nawet jeżeli one zarosną. Widziałam to już, więc nie mów, że nie będzie po nich śladu, bo będzie. Dlatego uważam, że dziecko powinno CHCIEĆ przekłucia uszu. A siedmiomiesięczna dziewczynka o tym jeszcze nie zadecyduje.

Gość ej ty lala Lady_17
"Nim język puścisz w taniec załóż na mordę kaganiec!" Zastosuj to do siebie i nie decyduj o cudzych uszach. Cipke sobie przekłuj - może kiedys dziurka sie zarosnie ?

Gość hahahahhahahahahhaaaaaaaaa
buahahahha dziury w uchu to okaleczenie:) lol:)mialam uszy przeklute majac 9 miesiecy i nic mi sie nie dzialo....zyje do tej pory

Gość aż mi wstyd
chyba nie masz dziecka. nic ci do tego czy matka chce przebić uszy dziecku czy nie! i skończ już pierdolić na tematy o których nie masz pojęcia. inne dzieci mają przekłute uszy i jakoś żyją./ jeszcze się nie spotkałam z sytuacją, żeby ktoś narzekał że ma przebite uszy popaprańcu!!!!

nie ma nic zlego? no to ja ci wytatuuje na twojej pustej glowie, na czole napis niczym wiezniowi z Oswiecimia, bo mi sie tak podoba, no i co? Jak wlasna matka moze okaleczac dziecko z powodu swojej durnowatej zachcianki? dziecko to nie lalka do chwalenia sie nia albo piesek wystawowy, bezmozgie tlumoki 😡

hahahahhahahahahhaaaaaaaaa to żyj dalej, moge sie zalozyc, ze bolało jak cie matka zaciągnęła do salony, i babsztyl wycejowal pistolet w twoje male uszy :-o male dzieci źle znosza ból, ryczałas jak zarzynany świniak, mmówię ci :-o

ty jestes popaprana, male dziecko nie moze powiedzieć "mamo, ja nie chcę mieć przekłutych uszu", po co, pytam, malemu dziecku kolczyki? PO CHOLERE?!

Nie rozumiem tych komentarzy typu "nic ci do tego, czy chce jej przebić uszy, czy nie". Przecież temat został założony po to, by inni mogli się wypowiedzieć.

Gość bo mamusia to tapeciara
I dziecko od malego upodabnia do siebie.

hahahahhahahahahhaaaaaaaaa buahahahha dziury w uchu to okaleczenie lol mialam uszy przeklute majac 9 miesiecy i nic mi sie nie dzialo....zyje do tej pory Oczywiście, że okaleczenie. Okaleczenie, które dokonano na Tobie wbrew Twojej woli. To, że teraz Ci się to podoba, nie usprawiedliwia głupoty Twojej Matki. Mogłoby Ci się to nie podobać. Wtedy nie ryczałabyś jak świnia buaahhahaha, tylko płakała rzewnymi łzami, że masz dwa otwory bez sensu.

taaakkk! wygrasz 2x więcej jesli podasz argument :classic_cool: tylko szkoda,z e zadna, ktora była za zrobieniem nie odpowie, moze daj innym szanse?

Gość to nie lepiej ten subwoofer
Jak przywali w parku to bedzie szpan :D