Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Siwiejaca mama...

Niedlugo oszaleje,mam dosc! Kiedy to sie skonczy

Polecane posty

nie zapominajcie- ty uwazaj co ty mowisz przeciez roczne dziecko to jest juz na tyle duze ze nie powinno ani jesc ani pic a najlepiej to powinno bez pampersa spac i inwokacje recytowac... Rozwala mnie takie wasze kurczowe trzymanie sie zasad!

Gość Siwiejaca mama...
Chyba przesadzacie.Ja swojemu dziecku zazwyczaj nie daje pic,no ale jak mi w nocy sie naskacze to ma prawo byc spragniony.. Mojej siostry syn tez spal bez smoczka i przez to mial buzie otwarta,wiec dawala mu w nocy pic bo mial az usta popekane

Gość mamuska_fajna_Kalilki
ja mam dobrze- moja spi cala noc a ma 11 miesiecy - i to od 6 miesiaca. A jak sie urodzila to sie budzila co 4 ;) wiec bylo okkk :)

Gość jjyytyrtyty
Ja nie wiem po jaką cholerę wy się na dzieci decydujecie skoro sobie z nimi poradzić nie umiecie.. Schodzicie na zawał tylko dlatego że nie umiecie położyć niemowlaka spać a co to bęzie jak zaczna się PRAWDZIWE problemy? Małe dziewczynki co bawią się w dom a nie dojrzałe kobiety...

masz racje same chodzimy spac po dobranocce i jeszce w pieluchach latamy a jak pewien pan mi ja zmienial to potem brzuszek mi urosl... masakra az nie chce sie tego czytac;/

Gość jjyytyrtyty
Masakrą jesli już jest czytac temat pod tytułem "oszaleje, mam dość" kobiety która uwaza się za dojrzała i przygotowana do macierzyństwa a na skraj rozpaczy doprowadza ją kilka nocy bez snu i to tylko dlatego, że nie spisała się w roli matki bo nie nauczyła dziecka pewnych zasad zasypiania. Strach myśleć co będzie jak takie dziecko dorosnie a wraz z nim dorosną problemy skoro juz teraz jest wielki lament, gorycz i złość. Problemy dopiero się zaczną za kilka lat kiedy dzieciak się wypnie na was a jego autorytetem stanie się kolega czy kolezanka z klasy i narkotyki, alkohol, papierosy czy przypadkowy seks. A wtedy to już chyba taka matka się powiesi.

Gość ma/.
jjyytyrtyty jesteś idiotką/idiotą

Gość Siwiejaca mama...
Lecz swoje kompleksy na kim innym. Nie mam zamiaru znizac sie do Twojego poziomu,wiec nie bede z toba dyskutowac.. Nie potrafisz rozroznic pewnych spraw..

Gość ollolllola
do nie zapominajcie - nie każda ma ochote ponad rok nie przespac nocy, JAK PRZYZWYCZAISZ TAK MASZ. Mój nie pił w nocy jak miał pół roku, i od tego czasu śpi całą noc i jest zdrowy, wyspany, szczesliwy. Roczniak nie powinien w nocy byc karmiony, i jak na karmienie nocne - owszem jest za duży, spytaj lekarzy. W dzien piers jest ok nawet w tym wieku.

Gość o nie nie nie
Kubusiowa, nie przekręcaj ok? "nie jeść nie pić i recytować" ??!!! kto tak powiedzial? chodzi o niedopajanie w nocy regularne (nie mowie o sporadycznych sytuacjach w upał!) a nie o "udoroślanie" dziecka!!! pampers ok, jedzenie picie w dzien - oczywiste chyba że tak, ale na Boga - nie w nocy!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie kaształtujcie złych przyzwyczajen bo wam sie 5 - latek bedzie nadal budzil bo organizm bedzie potrzebowal picia nauczony przez matke. A mamusia poleci flaszke robić... Czytaj ze zrozumieniem.

może zęby idą, to posmarować żelem , a może herbatke z melisy na noc podawać, to minie, ja też tak miałam wycie do 4 rano potem spanie, ale minęło trzeba byc cierpliwym

ja czytam ze zrozumieniem ale nie wiem czemu zostalam zjechana za to że moj synek raz na jakis czas wypije wode w nocy... nie odbywa sie to o regularnych porach co noc tylko jak juz wspomnialam CZASEM! Też byłam zaszczuta lekarzami jak mi roczne dziecko budziło się z płaczem w nocy na jedzenie... robiłam herbatki, wode ale był jeszcze wiekszy ryk... zaczełam nawet zamiast 7 miarek sypac 5 i chciałam zmniejszac stopniowo do 0 ale mały wyczuwał ze jest 5 a nie 7 i ryczał w niebogłosy wiec przestałam się stresować tymi gadkami i pewnej nocy ok 13 mies nie obudził się , kolejnej znów sie nie obudził itd wiec widac sam tego potrzebował, dodam jeszce ze nawet futrowanie w dzien dodatkowym posilkiem nic nie dało

Gość fajnie czyta się Wasze wpisy
:) każda matka jest bardziej doświadczona od poprzedniczki.;) A ja powiem tak, że każde dziecko jest inne. Poza tym, wystarczy porozmawiać z kilkoma lekarzami na temat karmienia, pojenia dzieci, by wiedzieć, że teorie są różne. Jeden lekarz mówi tak inny coś innego. Trzeba po prostu wyczuć czego dziecko potrzebuje. Pozdrawiam wszystkie matki:D

Gość No to chwila prawdy
Jestem lekarzem.Pediatra. Sam jestem ojcem. Wiem,ze nie powinieniem tego mowic,ale powiem. Moj syn jak byl maly tez byl dopajany w nocy.Nie byl tego nauczony.Po prostu mial taka potrzebe.Mial 2 lata i sie nie budzil..Jedynie do toalety. Sluchajcie.To,ze lekarze mowia wcale nie oznacza,ze tak sami robia. Ja tez mowie,ze nie karmic mlekiem w nocy itp itd..Ale dziecko to nie maszyna,ktora trzeba wyuczyc zasad.Trzeba wpajac,ale dziecko ma swoj tok myslenia. Na studiach nas ucza,ze tzreba to,to..ale mowia tez,ze dziecko jak sobie upodoba spanie w dzien to bedzie spalo w dzien.A jak sobie upodoba jedzenie w nocy to bedzie jadlo w nocy. I to jest prawda. Jako lekarz powiem nie podawajcie dziecku mleka w nocy Ale jako ojciec powiem,ze jesli trzeba to trzeba :)

Gość jedno co mnie zastanawia
to czy teraz dzieci są inne? czy tylko zmienił się sposób opieki nad dzieckiem;)

Gość No to chila prawdy
A co masz na mysli?

Gość dokładnie to samo napisałam
wcześniej:) i zostałam zjechana przez kubusiową:P

Gość a to mam na myśli
że jak 20 lat temu miałam małe dziecko to lekarz twierdził, ze dzieci karmi się na żądanie. Dokładnie tak jak napisałeś, nawet w nocy

to dziwne bo ja nikogo nie zjechalam za karmienie!!! powiedzialam tylko ze masz uwazac co piszesz bo zaraz te "cudowne " matki cie ochrzania... ja sama jestem przeciwniczka trzymania sie ksiazkowych regol odnosnie dzieci bo jak juz napisalam to nie sa zaprogramowane roboty tylko zywi ludzie!!!

Gość sorki źle zrozumiałam
:D

Gość Paula 24
absolutnie nie wierze w tego pana pediatre hahaha, ale podszyw niezły

Gość jjyytyrtyty
Kolejny dowód na waszą emocjonalną niedojrzałość. W styczności z krytyką stosujecie obrazę dyskutanta bo argumentów nie macie. Współczuje biednym dzieciom tępych matek.

Gość A my mamy nadzieje
ze ty nigdy matka nie zostaniesz

Gość Czyli wy wszystkie zakładacie
że waszym największym problemem jako matek będzie dziecko które nie śpi bo chce pić mleka? Bo jeśli tak to żałosne jesteście rzeczywiście.......

"On uwaza,ze ja mam za dobrze,bo nie pracuje a on musi 12 godzin harowac Twierdzi,ze ja nic nie robie,bo co to jest zajecie sie dzieckiem? Kiedy to sie skonczy??Wasze dzieci tez takie byly? Ja juz mam dosc..On chyba juz powinien normalnie zasypiac..Juz sama nie wiem Za pare dni skonczy rok dalej tak bedzie?" heh skad ja to znam...

Gość Siwiejaca mama...
Black and gold.. Jak mam to rozumiec? Twoj tez taki jest??

to ja pomine milczeniem te awantury wasze, troche od temtu odbiegłyście. Do autorki: przebadałaś dziecko na wszystko? byłas u lekarza? Z tego co wiem to owsiki męczą w nocy, może problem tego typu? Ile ci to dziecko w sumie na dobe przesypia?

ale moj maly na szczescie spi dobrze.Nie dawaj mu tylko mleka w nocy,bo trzeba odluczac ze wzgledu na zeby glownie.Ja mialam ostatnio ogolnie jeden maluki problem,a mianowicie,ze maly zasypial dwie godziny pozniej niz dotychaczas.Wymuszal placzem wyciagniecie go z lozeczka.Tatus sie uginal zawsze...ale ostatnio powiedzialam KONIEC baja buziak i dobranoc.I zaczelo skutkowac ale pierwsze dwa dni byly najgorsze.Tak wyl,ze gardlo zdzieral masakrycznie...:/

Gość Siwiejaca mama...
Rozciumkana-tak,mial badania,jest zdrowym chlopcem :) Po prostu taka jego natura.. Spi na dobe niemal 8 godzin :( Za malo jak na roczne dziecko ;(