Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gospodarna

ile jestes w stanie odłożyc z wypłaty ?

Polecane posty

Gość Męzatka 29
z pensji 2100 mozna odlozyc 800 zl :) .

Gość Męzatka 29
Mowie o mojej pensji, bo 1000 zl daje męzwoi jako wklad w nasz nowy dom co budujemy i 300 mam na swoje wydatki i okolo 800-700 udaje sie ocalic :) Maz nic nie odklada bo ładuje w budowe - mieszkamy u rodziców i nie placimy nic na zarcie i oplaty. ;)

Gość aaakotkidwaaa
normalnie płacimy kredyt ok 700 zł / miesiąc i z wypłaty jeszcze potrafimy odłożyć ok 500. A poza tym stale remontujemy dom i z wypłaty wszystko robimy. Kasy z kredytu już daawno nie ma. Zarabiamy razem około 5000

Gość egeszegee
szok kurde ja z mezem mamy ok 4500 i nic nie odlozymy ! moze 150 zl ale rzadko... wynajmujemy mieszkanie - 4 pokoje - z oplatami ok 1400 ubezpiecznia szkola kom i tv- to oplat ok 2000 mamy dziecko jedno:) skarbonka bez dna :)

Gość egeszegee
w tym miesiaciu np - wozek dla malego na zime 560 zl adidaski - 100 zl kurtka na zime i spodnie - 250 zl i jiz 900 poszlo ... ma roczek:)

Gość Antoinne
Gdzie Wy, kurcze, pracujecie? JA tez tak chce... zapieprzam jak dziki osiol i w dodatku zarabiam i tak wiecej niz wszyscy ktorych znam

Gość aaakotkidwaaa
ma mamy 2 dzieci - szkoła i przedszkole , 2 samochody i dojeżdzamy do pracy codziennie w obie strony 20km kazdy z nas. rozrzutni jesteście - egeszegee

Gość egeszegee
maz 4 tys - dyrektr hotelu ja w domu pracuje ale rzadko bo synkiem sie zajmuje i studia konczE:) za rok ide do pracy to mysle ze wtedy bedzie lepiej finansowo ok 6 bedzie moze wiecej

Gość aaakotkidwaaa
nigdy bym nie kupiła dziecku adidasków za 100 zł. Dziecku nóżka szybko rosnie i za 3 miesiące buty sa małe. Kobieto kupuj tańsze rzeczy a nie na pokaz to cos odłożysz.

Gość egeszegee
no dziecku nie moge odmowic hehehe:) wszystko staram mu sie zapewnic za rok dojdzie oplata za zlobek 800 zl ms ale odejdzie oplata za studia 350 w panstwowych zlobkach nie ma miejsc to tylko prywatne zostaje

Gość egeszegee
na pokaz nie kupuje chce zeby nie mial problem z nozkami od dopiero zaczyna chodzic stopa zaczyna dopiero sie formowac to musi miec dobre buty zeby plaskostopia nie bylo potem... ale mam kobiete co odkupuje ode mnie rzeczy po malym to 50 % wraca do mnie to wychodzi ze za 50 zl hheheheh bo ona z checia kupi

Gość adaskost
brzydula30 to co wy jecie........ A co do oszczedności....to niestety dużo duzo pod kreska :( Ale było jescze gorzej jak była żoneczka

Gość aaakotkidwaaa
Ja studia skończyłam 5 lat temu ale mąż zaczął w zeszłym roku. Mamy takie szczęście że mąż dostaje stypendium 400/ miesięcznie przez rok :D U mnie żłobek 300 to gdzie ty mieszkasz???

Gość egeszegee
nad morzem tu jest jeden prywatny i jeden panstwowy ten to 300 kosztuje ale miejsc nie ma ;/

Gość aaakotkidwaaa
a to już inna sprawa skoro ktoś odkupuje ciuszki. To dobry pomysł. Ja daje znajomym za darmo. Jakoś nie miałabym odwagi chcieć kasę za używane. Ale to już indywidualna sprawa.

Gość ja mam na m-c
ok. 6000 na cztery osoby (dwójka dzieci w wieku szkolnym) nie wiem jakim cudem ale ciągle jadę na debecie, nie potrafię nic odłożyć. W tym m-c postanowiłam, że koniec z tym - zrobiłam sobie budżet domowy w exelu i kontroluje wszystkie wydatki, mam nadzieję, że dzięki temu uda mi się zaoszczędzić.

Gość aaakotkidwaaa
ja nie jestem żoną dyrektora tylko oficera :)

Gość egeszegee
wiesz jak bym miala biedna znajoma co potrzebuje to pewnie ale to kobieta z ogloszenia a ciuszki po moim synku sa prawie jak nowe bo ma full takze te co kupuje ode mnie to jak prawie nowe:) juz z 600 zl dostalam za ciuszki:)

Gość u nas wyglada tak
maz zarabia ok 3000 czasami 3500, ja 1600 i moja wyplate odkladamy. Oczywiscie nie zawsze, bo mamy malutkie dziecko wiec czasem wypadnie szczepienie, na zime dla nas trzeba kurtki i buty itp, ale jak nie ma niespodziewanych wydatkow to moja wyplata idzie na bok, ale oplat mam max 600 z, nie mamy zadnych kredytow itp.

Gość egeszegee
fajny pomysl z exelem :) polowa miesiaca a mi zostalo 500 zl z 4600 hehehe po oplatach ja myslalam nad zeszytem;d i zbeiranie rachunkow

Gość egeszegee
ja tez sie bronie przed kredytem wole 10 lat zbierac :) na lokate i odlozyc niz 30 lat splacam kredyt po 1600 zl

Gość aaakotkidwaaa
ja mam na m-c- odpuść sobie. Też to kiedyś próbowałam zrobić. Wiesz co mi wyszło :D że wydałam więcej niż zarobiliśmy. Ja mam metodę kopertową. Co miesiąc odkładam do koperty i zapominam o niej i ani się waż brać stamtąd!!! Ta metoda działam :D Jesteśmy z tego zadowoleni bo jak nagle trzeba dać 1000 na mechanika to jest koperta i nic nie czujemy że cos brakuje. Spróbuj. Polecam.

Gość egeszegee
ja gotowka rzadko obracam wole karta placic:) takze mamy drugie konto do oszczedzania heheheh dajemy tam 300 zl np ale pod koniec miesiaca sie skonczylo na jednym kasa to z drugiego konczymy miesiac hehehe jak bedziemy oboje pracowac:) to bedzie latwiej odlozyc

Gość odkladam 400-600 zł
nie chce mi sie liczyc ile to procent wynagrodzenia..leniwa jestem dzis

Gość egeszegee
dokladnie malenstwo duzo kosztuje:) jeszcze zalezy czym sie karmi czy piers czy mleko

Gość ja pomysł z excelem
realizuję już ponad rok. Może nie jest to metoda oszczędzania, ale pozwala dobrze śledzić wydatki i potem widać wyraźnie gdzie ewentualnie można obniżyć wydatki. Np. jak wychodzi, że na wyjścia do knajp czy taksówki wydajemy więcej niż na jedzenie, to można ograniczyć i już jest oszczędność... Co do kopert - u mnie to by się nie sprawdziło z kolei. Jakbym wiedziała, że w domu jest gotówka, na pewno bym wydała. Nie mówię że na siebie, ale na zakupy itp. Nigdy nie noszę gotówki, a nie wszędzie można płacić kartą i nie mam w pobliżu bankomatu... Więc gotówka zawsze mi się przydaje... musiałabym tę kasę wpłacać na osobne konto jakieś, ale osobne konto to dodatkowe opłaty itp. Więc wolę metodę excelową, widze ile powinno zostać na koncie i tej kwoty nie mogę ruszyć. Np. w tym miesiącu zostanie jakieś 3000 zł, o ile nie będzie niespodziewanych wydatków...

Gość egeszegee
3000 ? to super gratuluje a z jakij bazowej?

Gość tja...
ja odkładam około 30%. część w programie inwestycyjnym część zwyczajnie na lokacie. zaraz po wypłacie pieniądze te trafiają z konta ror tam gdzie powinny i na co dzień nawet nie pamiętam, że je mam bo przez lata przyzwyczaiłam się do funkcjonowania z 70% wypłaty. jak są niespodziewane wydatki to najwyżej zaciskam pasa.

Gość egeszegee
a 30% to ile? z twojej