Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PanienkaMakowa

CZERWIEC 2010 - bo teraz nam się uda !!!

Polecane posty

Hej dziewczyny :) No i w końcu dzisiaj zamówiłam na allegro łóżeczko, materac i komplet pościeli :) już się nie mogę doczekać kiedy do mnie przyjdzie :)

Ooo :) Pokaż na które sie zdecydowalas? Ja już tyle sie naoglądałam tych łóżeczek na allegro :)

słodkie :) tez juz bym chciała miec łózeczkow domu i zaglądac sobie do niego :) ale tez musze jeszcze troszke poczekac kolezanka z pracy ma mi odsprzedac swoje bo jej dzidzia wogóle w nim nie spała wiec od razu złozyli je spowrotem do kartonu , tylko problem jest w tym ze zmarła jej mama niedawno i narazie nie mam odwagi by odezwac sie do niej bo co przeciez nie zapytam co słychac:( i tak naprawde to nie wiem jak mam zagadac do niej zeby jej nie urazic albo zeby sobie nie pomyslała ze mam jej tragedie w d... i mysle tylko o sobie macie jakies pomysły?

Zestawik fajny i w atrakcyjnej cenie:)jak na niektórych patrzę czasem ceny to zastanawiam się z czego to zrobione jest że np 300 zł zestaw pościeli... Wydaje mi się że jeśli to dobra koleżanka jest to zagadanie w stylu co słychać i jak sobie radzi, czy w czymś jej nie pomóc może zadziała, może zobaczywszy twój brzuszek przypomni jej się wasza umowa? Bo to rzeczywiście nie łatwa sytuacja.

Hej :) w końcu pierwsze zakupy dla Kubusia zrobione :) mam kilka kaftaników, bodów (hehe, nie wiem jak jest liczba mnoga od body), czapeczkę i rożek, ręcznik do kąpieli i pieluchy... ale dzisiaj znowu mam lenia :) miłego weekendu :)

A my w weekend kupiliśmy meble dla małego, złożyliśmy je i wreszcie mogłam wszystkie kupione rzeczy należycie pochować :) Gdyby nie to, że maluch powinien jeszcze trochę podrosnąć to w zasadzie mogłabym już rodzić :)

Hej :) Ja weekend spędziłam na relaksie:) siedzieliśmy z M i znajomymi na działeczce, łapaliśmy pierwsze promienie słonka i dotlenialiśmy się... oczywiście wczoraj nie zabrakło grilla.. mniam pyszny był... No ja mam nadzieje że łóżeczko dotrze do nas w tym tygodniu, jeszcze musimy dokupić na szybko komodę, no i to pranie prasowanie....

ja też mogłabym :) mimo że na mieszkanie przyjdzie nam poczekać pewnie jeszcze miesiąc, to chciałabym się już nie męczyć... bo denerwuje mnie już takie męczenie się... jak w sobotę było nawet ok, pojechaliśmy do Katowic na zakupy i przy okazji oddać sukienkę ze ślubu w komis, to wczoraj znowu brzuch mi się bez przerwy napinał, jeść nie mogłam bo czułam się jakby mnie miało rozerwać... dzisiaj jak na razie czuję się ok, muszę kupić proszek do prania do niemowląt i poprać te rzeczy (mama mi dała jeszcze jakieś śpioszki, skarpetusie, koszulki) i przejść się do wydziału komunikacji zarejestrować umowę sprzedaży samochodu bo wczoraj w końcu sprzedałam mojego starego grata, który zagracał teściom podwórko... i zostałam praktycznie bez auta, bo moje służbowe będę musiała oddać jak pójdę na macierzyński... no ale tamtym i tak nie za bardzo dało się jeździć a M. stwierdził że nie będzie go naprawiał bo za drogo wyjdzie więc sprzedaliśmy go... no i tak powoli oglądamy sobie mebelki dla dziecka, ale i tak nie kupimy ich wcześniej zanim się nie przeprowadzimy bo to nie ma sensu wozić ich taki kawał... a podobają się mi np. te: http://allegro.pl/item999078886_4b_drewex_mis_lozeczko_komoda_szafa_polka_mat.html no i pokój byłby urządzony :)

Alakolo te mebelki są świetne, właśnie o takim łóżeczku myślałam tylko że z żyrafką! Tylko że okazało się ze przyjaciółka pozbywa się właśnie łóżeczka po swojej córeczce i mi pozyczy więc z M. podjeliśmy decyję że jak jej znów będzie potrzebne bo zajdzie w ciążę to wtedy kupimy a tak to nie będziemy wydawać kasiorki, może przyda się na co innego. Tymczasem ja właśnie zakupiłam 2 komplety pościeli dla Oleandra, z żyrafką i słoniem, oto link: http://allegro.pl/item1016527644_4_el_posciel_135x100_z_aplikacja.html oraz do wózka: http://allegro.pl/item1002372402_2_el_posciel_do_wozka_satyna_bawelniana_lux.html wzór 10 z hefalumpem :D Nie wiem czy dobrze zrobiłam ze wzięłam większe ale zrobiłam to z myślą o tym że może przydać się na przyszłość :P

te z żyrafką tez fajne, ale ja mam już rożek z misiem, czapeczkę z misiem no to i mebelki też będą z misiem :) ale tak jak pisałam zamówimy je dopiero jak będziemy się przeprowadzać, szkoda kasy na wożenie ich tu i tam... a dzisiaj kupiłam sobie (wreszcie coś dla siebie :D ) bluzkę taką elegancką bo w sobotę brat M. ma rocznicę ślubu to wypada się jakoś ubrać :) i do tego sandały - i jestem zadowolona :) macie tak że jak pochodzicie trochę to bolą was pięty? mnie teraz strasznie bolą ale co tam :) miłego popołudnia :)

Ja na początku też chciałam kupować te łóżeczko z misiem czy żyrafką:) ale jednak zdecydowałam sie na standardowe, ale w kolorze Teak (bo takie mi będzie pasowało kolorystycznie do sypalni. Mebelki super :) też takie by mi sie marzyły.. tylko, że my narazie nie mamy możliwości urządzenia osobnego pokoju. Dzidzia będzie musiała pomieszkać w naszej sypialni :) Ale za pół roku idziemy na swoje :) .. ale wtedy jak bede urządzac dziecku pokój to chyba bardziej już tak przyszłościowo :D

Aaa :D i też sie dzisiaj obkupiłam :D .. aż 2 bluzeczki :) Mamusia też musi ładnie wyglądac :) Aaa.. i na allegro zamówiłam sobie piłke gimnastyczną :D i dzisiaj mi przyszła i sobie już poćwiczyłam i poskakałam :D A radochy przy tym miałam jak dziecko :) Ja sie zastanawiam czy warto kupować pościel do łóżeczka.. w sumie to będzie lato.. Może sam kocyk wystarczy? Ewentualnie mam jeszcze rożek.. hmm

no właśnie też się nad tym zastanawiam... może sam kocyk i rożek wystarczy? nie chciałabym przegrzać maluszka... tak samo nie kupuję jakichś śpioszków czy spodenek grubszych, będzie na to czas później jak podrośnie :)

witam ja za to niektóre ciuszki mam juz nawet na dobry roczek , ale to tylko dla tego ze poprostu je dostałam :)

dziewczynki czy wy tez juz chodzicie do gina co dwa tygodnie na wizyte? nie wiecie jak to jest czy tak juz beda wizyty do konca ciazy czy moze pozniej beda co tydzien bo cos takiego mi sie o uszy obiło

No ja też teraz miałam 3 tyg.. bo też na tyle dostałam L4 :) .. Teraz ide w piątek i sie okaże kiedy kolejna wizyta. Jejku.. ja ostatnio mam takie sny... dzisiaj śniło mi sie, że rodziłam.. i to było takie realistyczne.. masakra! Przez sen sprawdzałam czy dzidziusia główke czuje.. Achh chciałabym mieć to juz za sobą..

mi na szczęście nie śniło się że rodzę tak typowo, znaczy jak wychodzi :) kiedyś mi się tam śniła ta początkowa akcja, ale do końca nie doszłam :D ale jakieś tam trumny, trupy, koszmary to mam często, podobno to jest normalne w ciąży :) jejku, ale się wczoraj nasprzątałam, teraz strasznie bolą mnie plecy, nie mogę się wyprostować... :o

A na mnie z litością patrzy sterta prasowania :D .. taaak mi sie nie chce.. :) i mam ściagnięte z szafy 2 kartony ciuszków.. musze je posegregować rozmiarami i pomału wziaśc sie za pranie.. zaczynając od najmniejszych ;)

Gość kaktuskowata
witam ja postanowiłam pranie zaczynam od przyszłego tygodnia :) w tym jeszcze poczekam az te nowe meble troche sie wywietrzą dziewczyny dzis u mnie takie piekne słoneczko swieci ze najchetniej to bym wzieła wywaliła brzuchol na lezak i troche go poopalała- wiem wiem nie moge :( dobrze chociaz ze podczas karmienia piersia mozna sie opalac:) ja juz nie moge sie doczekac - uwielbiam słoneczko

No ja z praniem ciuszków dla malenstwa tez sie jeszcze wstrzymuje - moze po weekendzie :) Dzisiaj zrobiłam porządki w szafkach.. i miejsce na te ubranka juz jest :D .. pozostaje mi kupić proszek i poczekać na ładna pogode :)

a ja już mam to z głowy - ciuszki wyprane i wyprasowane :) nie było tego dużo więc się wzięłam i gotowe :) teraz jeszcze tylko dla siebie pokupuję rzeczy higieniczne i torba będzie spakowana... ach.... chciałabym żeby to już było za mną... ale podobno ma się jeszcze brzuch obniżyć a mi chyba jeszcze się nie obniżył... M. ma imprezę z pracy jakoś 21 maja, i uwierzcie, chciałabym wtedy urodzić, niech się chłopak wybawi a ja zadzwonię że już po akcji :) nie chciałabym żeby biedak czekał za drzwiami w nieskończoność i się denerwował... może jestem dziwna ale ja tak mam że wolę cierpieć w milczeniu i żeby nikt nie martwił się o mnie...

Na obniżenie brzuszka masz chyba jeszcze czas.. :) podobno gdzies tak 2 tyg. przed porodem sie obniża Wiecie... mam problem z innej beczki.. Robiłyście prezenty na 1 rocznice ślubu swoim M? .. No mamy ją 30 maja.. najpiekniejszym prezentem byłoby urodzenie dzidziusia :) ale, żeby to szło tak zaplanować hihih :)

witam ja na pierwsza rocznice slubu zrobiłam sobie mała ale profesjonalna sesje zdjeciowa , kolezanka mnie namówiła a maż była zachwycony , mysle ze tez mogłabys cos takiego sobie zrobic miałabys i ty i twój mąz swietna pamiatke tym bardziej ze jestes w tak pieknym stanie :) byłam wczoraj u lekarza i pan doktor powiedział mi ze dzidzia jest juz dosc nisko , heh chyba poród zbliza sie duzymi krokami :) a ja juz miałam nadziej ze zawsze bede dzidzie w bzuszku u siebie nosic ;) po brzuchu wogóle nie widze zeby mi sie opuscił wiec tak naprawde nie wiem co oznacza stwierdzenie ze dzidzia jest nisko czy tak poprostu sobie jest ( bo ja zawsze czułam ruchy dosc nisko bez zadnego kopania w zołądek) czy moze opusciła sie bo szykuje sie do wyjscia ? hola hola musze jeszcze sie spakowac i wyprac wyprasowac ciuszki :) a wy juz spakowane do szpitala jestescie?

witam wczesnym rankiem :) ja do rocznicy ślubu mam jeszcze czas... to za jakieś pół roku :) a 30 maja mój M. ma urodziny więc też prezencik w postaci Kubusia byłby na miejscu :D ale mam nadzieję że jednak szybciej będzie... wczoraj cały dzień mnie bolało na samym dole brzucha :o tak ciągło jakoś, dzisiaj też czuję, to nie jest cały czas tylko pojawia się i znika, ale jak się pojawia to za bardzo wstać nie mogę bo tak boli... do szpitala nie mam jeszcze wszystkiego ale dla Kubusia mam już rzeczy spakowane - dla siebie mam na razie koszulę, szlafrok i klapki...

A wiesz, że o takiej sesji z brzuszkiem juz dawno myślałam.. :) To by było dobre :) Ja dla siebie tylko piżamy ( narazie 2) i szlafrok mam :D ... wczoraj dla Dzidziusia kupiłam ręcznik kąpielowy, smoczek, zestaw do paznokci, gruszke :) Nooo i proszek do prania :D