Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PanienkaMakowa

CZERWIEC 2010 - bo teraz nam się uda !!!

Polecane posty

hej:) Dzisiaj dość przyjemny dzień - zakupy w Ikei:) Lubie to:) Dzieciom kupilismy stoliczek i krzesełka z serii mammut:) i jeszcze pare drobiazgów:) Co do diety.. cały czas sie pilnuje, tzn. pilnuje regularnych posiłków, i ograniczam maksymalnie slodycze i napoje kolorowe. Ćwicze caly czas.. Mel B abs.. i nawet zaczelam ćwiczyc z obciążeniem Zuzke.. m.in. ZWOW 44 i ZWOW 52. Obejrzyj sobie. Po pierwszym treningu z nią miałam pare dni zakwasy. A ja jestem zadowolona ze swojego brzucha, mimo tych rozstępów :/ :( . Naprawde ćwiczenia duzo dają, widze efekty i mnie to bardzo motywuje do ćwiczeń :)

Pozatym.. moje robaczki zaczeły spać razem same w swoim pokoju na jednym łózku:) .. A to tylko dlatego, ze łózeczko wykonćzyli.. skakali i połamali :) a nie było nowe, tylko juz po dwójce dzieci. Ale pogoda.. wczoraj cały dzien koło domu.. Szymon wybiegał sie jak nigdy dotad hehe :):):) Ale mi już brakowało tego ciepła... :) A co tam u Was? :)

no to super :) ja też uwielbiam zakupy w ikei :) no nareszcie piękna pogoda :) my w weekend tez większość czasu na dworze spędziliśmy, ale już wczoraj wieczorem Gabi miała katar.... http://smak-zdrowia.blogspot.com/2013/01/dietetyczne-zestawy-obiadowe_22.html bardzo fajna stronka, dużo fajnych przepisów. ja się cały czas zbieram w sobie żeby coś robić, no ale jakoś nie mogę ;)

Super stronka.. bo jak zawsze brakuje mi pomysłów na obiady:) U mnie z ćwiczeniami jest tak.. że jeden tydzień mam chęci i energie i ćwicze, potem tydzień "zawsze coś".. i potem zas sie zmotywuje i zas ćwicze i tak w kółko:) Chyba to zalezy od dni cyklu.. hehe bo z jedzeniem tak samo mam:) W miesiącu zawsze mam takie dni, że zjem duzo słodkosci i nic ani nikt mnie nie powstrzyma:) heh A dzisiaj wybieramy sie z Mężem na basen:) Pozatym.. Kocham SŁOŃCE ! :) Aż sie przyjemniej rano wstaje jak widac tak niebieskie niebo za oknem:) Musze sobie jakis wygodny leżak kupić.. dzieci już są na tyle duże ze nie musze krok w krok za nimi chodzic kolo domu:) Wiec pozostaje mi tylko leżeć :):):)

A jeszcze co do kataru.. to moje dzieci od ponad tygodnia maja.. tzn Szymonowi juz przeszło, Ala jeszcze troche smarka ;/

no ja od poniedziałku planuje zacząć jej dietę. ma fajne te przepisy więc raczej nie powinnam chodzić głodna ;) a po za tym zaczęłam ćwiczyć ;) tzn jeżdżę na orbitreku i robię brzuszki ;) zobaczymy jak długo :) ale piękna pogoda :) uwielbiam to :)

A jesz regularnie? Ja sie bardzo tego pilnuje. Wczoraj jak szłam do koleżanki na kawe wziełam ze sobą jogurt naturalny.. heh żeby nie miec az tak duzego odstepu miedzy posiłkami:) Ja tez mam zas motywacje :) hehe.. po 20 min pływania byłam tak zmęczona, ze chciałam już wyjsc.. ale odpoczełam chwile.. zmarzłam i dalej pływałam. Na nastepny dzien zakwasy w okolicach łopatek.. ale przyjemne:) Dzisiaj sauna chyba, albo też basen:) Jutro idziemy na impreze urodzinową.. bez dzieci do rana:) Nalezy sie nam:)

Dzisiaj wciągnelam sie w czytanie tego bloga co mi poslalas. I też zaczęłam stosować jej zasady i korzystac z przepisow:) Dzisiaj na obiad miałam ryż z kukurydzą [rewelacyjne zestawienie, naprawde super smak i urozmaicenie tego ryzu], do tego taka potrawka z piersi kurczaka. Na jutro planuje te kotleciki cukiniowe.. i albo usmaze je bez tłuszczu [wydaje mi sie to niemożliwe hehe], albo z piekarnika:).

Kotleciki wyszły bardzo smaczne:) Ala chyba ze 3 zjadla:) do tego surówke z marchewki i jabłka zalane jogurtem. Wczoraj makaron z mlecznym sosem brokułowym - pycha. Ogolnie nie przepadałam za brokułem, bo nigdy nie wiedziałam jak go zjesc:) Dzisiaj został mi wczorajszy makaron.. zrobiłam z warzywami. Męzowi bigos :) heh A u Ciebie jak tam? Dzisiaj zas basen:) z mężem:)

Kotleciki wyszły bardzo smaczne:) Ala chyba ze 3 zjadla:) do tego surówke z marchewki i jabłka zalane jogurtem. Wczoraj makaron z mlecznym sosem brokułowym - pycha. Ogolnie nie przepadałam za brokułem, bo nigdy nie wiedziałam jak go zjesc:) Dzisiaj został mi wczorajszy makaron.. zrobiłam z warzywami. Męzowi bigos :) heh A u Ciebie jak tam? Dzisiaj zas basen:) z mężem:)

DzisiAJ byłam na Festiwalu Fitnessu :) Jestem mega wykończona. Brałam udział w kickbosingu, pilates dance i aqua aerobicu :) Spotkanie z dietetykiem, poważył, pomierzył, doradził. W sumie powiedział mi, ze nie powinno sie całkowicie rezygnować z tłuszczy. Zapytał czy mam slabe paznokcie, a mam. To może byc wynikiem tego, albo ogólnie złej diety. Pozatym reklama i zachęta na wiecej spotkań heh :) Ogólnie super dzień :) A co tam u Ciebie? Co sie nie odzywasz?

hej :) nie pisałam bo od środy siedziałam w domu z Gabi i jakoś nie było czasu, bo większość dnia siedziałyśmy na podwórku. dzisiaj już poszła do przedszkola ale znowu 2 dni pochodzi i znowu długi weekend :) staram się jeść regularnie, ale rożnie to bywa. wiadomo jak jestem w pracy to jakoś łatwiej mi się trzymać niż w domu. bo a to tu się wyjdzie a to tam pojedzie i o jedzeniu się nie myśli. cały czas się zbieram żeby zacząć korzystać z porad z tamtej stronki i przepisów ale jakoś mi nie wychodzi.. już chyba zacznę od 6 maja, będzie już po majówce, normalny tydzień pracy... o to fajne takie spotkanie ze specjalistą... też bym chętnie z kimś takim porozmawiała i się dowiedziała co i jak... jakieś plany na majówkę?? wyjeżdżacie gdzieś?? my zostajemy w domu, ewentualnie zrobimy sobie wycieczkę do zoo :)

A ja sie chyba uzależniłam od odchudzania.. waga mi cały czas leci w dół, powoli, bo powoli, ale leci :) Od stycznia w pasie -8cm, na wadze jakies -6kg :) Od maja zaczynam chodzic na ten aqua aerobic.. jak juz kupie karnet to nie bede miała wyjscia:) T Na majówke zadnych specjalnych wypadów nie planujemy. U nas ma być cyrk i zastanawiam sie czy nie zabrać Ali, bo Szymon chyba troche za mały. Zobaczymy:) 1 i 3 jest festyn, a 2ego do dziadka na imieniny:) W Nd 4ego siostra ma urodziny, a 5ego idziemy na Komunie. Wiec tydzien zleci szybko:)

Agulla jaka Ty jesteś chuda!!!! jak zobaczyłam te zdjęcia na fejsie to aż mnie zatkało ;) przestań się odchudzać bo jeszcze w anoreksje wpadniesz ;) chciałabym mieć taką motywacje jak Ty do odchudzania... tylko że ja jestem leń patentowany :) no cyrk super sprawa, u nas też jest w niedziele i tez się zastanawiam nad zabraniem Gabi :) no a Szymon faktycznie może nie wysiedzieć tyle czasu, ale może warto spróbować, jak by nie patrzeć cały czas na scenie będzie się coś działo :) mam tylko nadzieję że pogoda dopisze na ten długi weekend :)

Ajj tam :) Mam męża, który nade mną czuwa i nie pozwoli mi popaść w jakąs chorobe itdp:) Po tym weekendzie pójde sobie zrobic morfologie, tak dla samej siebie chce miec pewność, ze wszystko ok:) Chodz teraz też mi coraz gorzej trzymac regularnych posiłkow.. ;/ słodycze troche podjadam, bo mam "TE" dni ;) heh A to co Gabi chora była, że w domu?

no to niech dobrze czuwa :) no miała kaszel i katar, ale osłuchowo była czysta, także jakiś wirus... teraz jest już ok :)

hej :) no i powrót do rzeczywistości :( szkoda że dopiero od wczoraj poprawiła się pogoda... jak wam minął weekend?? my tak jak planowaliśmy w czwartek byliśmy w zoo, a pozostałe dni spokojnie w gościach, lub w domu ;)

Weekend zleciał szybko, przejadłam sie za wszystkie czasy, nic sobie nie odmawiałam. A w poniedziałek aż sie źle czulam z tego powodu, fizycznie i psychicznie :) Ale od pon. wrociłam do swojego normalnego, regularnego, niesłodkiego jedzenia:) Od przyszłego tygodnia zaczynam chodzic na fitness:) raz w tygodniu. Pozatym nic nowego:) Aaa.. pochwale sie :) Jedziemy do zakopanego na weekend wkrótce:) A co tam u Was?

hej :) u nas bez zmian, praca, przedszkole dom ;) póki co nie planujemy żadnych zmian i wyjazdów ;) a Tobie jak zwykle zazdroszczę wyjazdu ;) a to kiedy jedziecie?? sami czy z dzieciaczkami?? no i znowu robi się piękna pogoda :) nareszcie ten weekend zapowiadają u nas pogodny :) będę się opalać :)

Ja juz opalona hehe :) Codziennie do południa latamy koło domu, wiec czy chce czy nie rączki mam brązowe:D Achh.. Plusy siedzenia w domu:) Pozatym nic nowego. Mielismy jechac w weekend majowy, ale przekładamy na czerwiec, bo M bierze urlop. I pojedziemy w tygodniu, zeby nie pchać sie na tłoczny weekend. Jedziemy z dzieciaczkami na 2 dni:) A dzisiaj mam wychodne z kolezankami sie spotykam:) Tak na soczek pogadac, na spokojnie:)

hej :) i jak spotkanie z koleżankami się udało??? fajnie tak czasami wyjść samej z domu ;) mi to się marzy jakaś dyskoteka z koleżankami bez M ;) my z wyjazdem juz poczekamy do urlopu więc do sierpnia, jakoś od nas wszędzie daleko i nie opłaca się wyjeżdżać na 2 dni ;) w sobotę planuje wybrać się z Gabi na przekucie uszu :) to ma być prezent urodzinowy, ( jak by nie patrzeć nasze dziewczyny to już prawie 3 latki ;) ) mam nadzieję że po pierwszym strzale nie zrezygnuje .... co prawda ona sama bardzo chce więc może damy rade ;)

Jaaaa.. na dyskotece to ja wieki nie byłam :O Chyba sie starzeje:) hehe Ale wyjsc gdzies bez M tez warto.. odpocząć od domu i obowiązków:) My Ali przekuwalismy na roczek:) zaczęła już plakać jak pani jej zrobiła kropke mazakiem heh:) Mysle, ze nie bedzie tak źle, bo jest już świadoma tego i sama chce :) Daj znać jak poszło:) Dzisiaj sie wybieram na aqua aerobic, miałam juz wczesniej chodzic, ale siostra moja sie ociągała i zawsze coś.. a samej nie umiałam sie zmobilizowac. Ćwiczyc przestałam calkowicie, nie mam czasu. teraz jak ciepło to wiecej jestesmy poza domem. Nawet zaczełam miec zaległosci z prasowaniem, i sprzątaniem. Jak dobrze, ze dzisiaj deszczowa pogoda.. hehe mam co robic w domu:) W ogole czuje sie tak dobrze w swoim ciele:) i co chwile słysze: ale schudłas, co Ty robisz że tak wyglądasz itd:) To wogole mnie tak podnosi:):):):) Achh... :)

ja od 2 tyg stosuje się do diety z tej bloga, tzn gotuje z jej przepisów, jadam regularnie (nie licząc weekendów, bo niestety wtedy grzeszę) i schudłam 3 kg ;) do tego staram się codziennie jeździć w domu na orbitreku i mam nadzieję że za jakiś czas też mi tak wszyscy będą mówić ;) właśnie koleżanka zaproponowała mi aby w weekend bożego ciała jechać z nimi na mazury, także może się skusimy ;) super by było no ale okaże się... w piątek 31 i ja i M pracujemy więc...

Ooo.. super!! Gratulacje:) Oby tak dalej:) ja może nie ćwicze, ale nawyki zywieniowe mi juz zostały.. Tez zaglądam na ten blog, zresztą codziennie szukam tam pomysłow. W niedziele piekłam dietetyczne ptysie:) wyszły smaczne.. i znikneły w mgnieniu oka:) ledwo nadzienie stężalo heh:) Na przyszłą nd planuje dietetyczne tiramisu:) mmm W ogóle mój M jest takim łasuchem :D Ale dzisiaj energi dostałam.. :) już mam okna pomyte, firany poprane:) Szymon zas sie przestawił i wstaje mi po 6ej ;/ Myślisz juz o imprezie urodzinowej ? Bo ja juz zaczynam sie zastanawiac co i jak zorganizowac dla Ali:) Mazury super pomysł:) bierzcie wolne i jedzcie:) nalezy sie Wam:)

hejka:) Ja nadal mam jakis przypływ energii.. Nosi mnie :D Od czwartku kupiłam karnet na fitnness:) w czw. bylam na zajęciach Rzeźba ciała.. Podobało mi sie, ale jakos sie nie spociłam mocno. Za to wczoraj byłam na rowerkach [Power bike].. masakra:D Pot lał sie strumieniami. W piatek zaś rowerki:) Pozatym robimy Ali urodziny na sali zabaw w niedziele 9ego:) bedzie klaun i balony, i rrózne zabawy:) I problem z głowy:) A co tam u Ciebie?

Ala nam sie w srode przewróciła i uderzyła głową w róg stopnia przed dzwiami. Ma przecięte nad łukiem brwiowym. Ale sie krew lała. Od razu na pogotowie i jej to zszywali. Wyglądalo to strasznie. Ach masakra. Ala była bardzo dzielna, nawet nie płakała jak jej szwy nakladali, chyba taka przerażona była. Jak wracalismy juz to doszła do siebie. Tylko chodzi powoli i mówi, ze juz nie bedzie biegac. Dzisiaj jade do przychodni na zmiane plasterka. A co Ty taka zapracowana, ze sie nie odzywasz?;p :)

hej :) zapracowana swoją drogą, ale jak zmienili wygląd strony to nie mogłam znaleźć naszego wątku... myślałam już że całkowicie forum usunęli, ale jakimś cudem tu dotarłam ;) no więc w sobotę przekuliśmy Gabi uszy :) wygląda pięknie a cały zabieg zniosła super:) siedziała grzecznie i nie płakała :) a teraz chodzi i się wszystkim chwali ;) jeśli chodzi o mazury, to nie wypalił plan więc zostajemy w domu. z jednej strony to może i dobrze bo kiepska pogoda jest... no ja planuje zrobić Gabi urodziny 8 czerwca, i standardowo jak co roku będzie grill ;) fajny pomysł z tą salą zabaw, ale tak myślę że nie miałabym za bardzo kogo tam zaprosić. a ile dzieci będzie razem z Alą?? kogo tam zapraszacie?? oj bidulka mała... dobrze że nic poważnego się nie stało... ciekawe jak długo będzie tak ostrożnie chodzić i nie będzie biegać ;) no to szaleństwo z tymi ćwiczeniami :) choć powiem szczerze że może jak bym właśnie miała jakiś karnet na fitness wykupiony to i bym regularnie ćwiczyła... a tak to samej w domu to wiadomo jak jest :) a jeśli chodzi o przepisy z tego bloga, to na prawdę niektóre są super... np sałatki z serka wiejskiego, co mnie strasznie zdziwiło ;)

Hej:) Jak tam uszka sie goją? Ali jedno sie źle goiło i musialam smarować maścią. W ogole nie lubi jak jej sie dotyka kolczyków. Np. jak chce odpiąć i z tyłu przemyć.. co ty.. tyle krzyku ;/ Co do urodzin.. miały byc w ogrodzie.. ale moj M zaczał teraz przekopywac, równać i na nowo trawe siac.. a to, ze taka pogoda w kratke.. robota idzie powoli.. wiec póki co mamy błoto :/ Dlatego jakos tak stwierdziłam, ze zrobimy w tym Wesołkowie:) najlepsze jest to, ze samych chłopaków praiwe mamy.. bedzie 10 gości.. w tym 8 chłopaków i 2 dziewczynki + Ala :) .. Szymon, 4 kuzynów, 1 kuzynka, 1 dalsza taka kuzynka, 2 sasiadów, i 1 kolega:) nazbierało sie tych dzieciaczków:) Płace w sumie 190zl + 10zł od gościa.. i w tym mam wszystko: tort, poczestunek, animatora, balony, malowanie twarzy, i zdjecia na płytce :) Ja dalej wytrwale "sie odchudzam" hehe:) to jest uzaleznienie, serio:) Dzisiaj robie te leczo z młodej kapusty:).. z serka wiejskiego ostatnio robilam paste jajeczna i ta z wedlina. Dobre wyszło:) zawsze jakas odmiana do chleba. ja też korzystam caly czas z dietetycznych przepisów chodz nie zrezygnowałam całkowicie z tłuszczy, bo to podobno nie zdrowo. Zawsze gdzies tam kropelke oliwy dam. Dzisiaj wybieram sie na TBC :D tj. stepy z ciężarkami:) Juz sie nie moge doczekac. jeżdze 2 razy w tygodniu. Ostatnio nawet udało mi sie zrobic 2 skalpele:) Aha. Jeszcze zastanawiamy sie nad zwierzątkiem dla Ali.. chomikiem, świnka, albo króliczkiem :)