Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubas20

przytylam 15kg w niecale 2 miesiace

Polecane posty

Gość grubas20

Waze 85kg chociaz jeszcze niedawno wazylam 70kg przy wzroscie 165cm. Tyc zaczelam gwaltownie i od razu poszlam do lekarza.Zaczelo sie robienie badan, ktorych wyniki sa dobre tylko OB 32. Lekarz nie wie od czego tak moglam przytyc i caly czas powtarzam badania.Przez niecaly sierpien przytylam 10 kg, a we wrzesniu bedac juz na diecie od lekarza przytylam kolejne 5kg.Nie wiem co mam robic, boje sie zjesc cokolwiek zeby waga nie poszla znowu do gory.

Gość riibka
dokładnie to moze być niedoczynnosc tarczycy, przy tym schorzeniu spada tempo przemiany materii i w krotkim czasie mozna bardzo duzo przytyc

Gość grubas20
2 razy robilam badania na tarczyce i wyszly dobrze

Gość grubas20
slodyczy nie jem, bialego pieczywa tez, pije tylko wode niegazowana i zielona herbate, jem jogurty, serki wiejskie, owoce, warzywa,rybe a i tak dalej tyje

Gość a w ciąży nie jesteś czasem

Gość 15 kilo w dwa mce ciąży
to chyba słoniątko by musiała nosić...

Gość grubas20
Chcialm od lekarza recepte na meridie ale nie dostalam bo jestem za mloda. Ma 20 lat.

Gość grubas20
nie jestem w ciazy u ginekologa bylam we wtorek

Gość grubas20
nie bralam zadnych tabletek

Patrząc na podwyższone OB to tak naprawdę jakaś infekcja Czy Ty normalnie kilka razy dziennie się wypróżniasz to może być głóną przyczyną tak szybkiego przybywania na wadze

Idź do ginekologa i zrób badania Odstaw na jakiś czas nabiał i pieczywo Jeśli będzie lepiej już po tygodniu to ok

a jak badałaś tarczycę? samo tsh nie wystarczy, badałaś inne hormony? Ja meridię dostałam w wieku 17 lat, i to był koszmar, nie warto!!! Może wybierz się do innego lekarza. Albo skonsultuj się z dietetykiem. Coś jest nie tak, bo masz w miarę zdrowe nawyki żywieniowe. A białka wcale nie są najlepsze wieczorem :P

Gość grubas20
ostatnie badania robilam w poniedzialek i wszystko wporzadku tylko to Ob. U ginekologa bylam we wtorek i wszystko w porzadku. Zaden lekarz nie wie od czego przytylam ale mowia ze to nienormalne i jakas przyczyna musi byc

Rano cukry Białka po południu na obiad (ale nie wieczorem) wiem, że organizm białka wydala najdłużej. Kolacja lekka i strawna

Gość grubas20
dostalam skierowanie do endokrynologa wiec dowiem sie moze czegos wiecej.tylko na kase chorych nie ma miejsc do konca roku.Chyba bede musiala isc prywatnie

Gość grubas20
mialam robiony wymaz i wszystko w porzadku

Gość grubas20
nie jestem alergikiem

Gość grubas20
i nie biore zadnych tabletek

Wiesz do produktów spożywczch jest dodawana cała masa konserwantów i polepszaczy. Ja przytyłam na diecie 5 kg Na swojego Dermatoploga i Ginekologa patrzyłam jak na wariatów jak mówili, że powinnam ograniczyć a wręczy wykluczyć Wszystko co z chego można wyprodukować mąkę: chleb makarony chipsy ziemniaki ryż jogurty (producenci zagęszczają je mąką ziemiaczaną) Jak wszystko zawiodło odstawiłam w/w Najpierw przez miesiąc jadłam kanapki z chrupkim pieczywem Teraz nie jem go wcale Staram się zjadać dziennie conajmniej jeden gorący (gotowany) posiłek - poprostu gotuję zupy to naprawdę działa chudnę nie chodzę głodna nie chodzę zdenerwowana nie mam żadnych infekcji

Gość grubas20
na tarczyce mialam robione tsh, ft3, ft4 i progesteron. na sniadanie jem jogurt, na drugie jugurt z musli lub serek wiejski, na obiad gotowane warzywa, w miedzy czasie jakis owoc a o 18 platki musli z mlekiem 1,5%

Gość wywal te płatki wieczorem
a zamiast nich jakas surówka

Gość no dziwne...
bo nawet gdyby sie człowiek na maxa objadał przez cały miesąc to jesli jest zdrowy nie przytyje aż 10 kg!

ciekawa sprawa.. Musisz dojsc przyczyny. Odchudzanie - broń Boże, bo jeszcze ci sie obniży przemiana materii... Warto by mierzyc procent tkanki tłuszczowej - żeby wiedziec, czy to rzeczywiście tłuszcz, czy może woda.

Gość może zrezygnowałąs z jakiejs
aktywnosci fizycznej ja tak przytyłam , jak kupiłam samochód

Gość a robiłas badania
na cukrzyce?

Aktywność fizyczna jest super Ale kiedy? Polecam ćwiczenia izometryczne to można ćwiczyć wszędzie i o każdej porze nawet podczas sexu