Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia7865

zmiana nazwiska dziecka - pomóżcie !

Polecane posty

Gość monia7865

Witam Zmieniam dziecku nazwisko na swoje, mam zgodę ojca muszę napisać podanie z jakiego powodu chcę zmiany . Kompletnie nie mam pomysłu , głównie chodzi o dziecko - chce nazywać się tak jak mama. Ojciec mieszka na stałe za granicą . Podajcie wasze pomysły

Gość monia7865
podnoszę!!!!!!!!!!!

Gość krunnntka
napisz,ze zyjesz z ojcem dziecka w zwiazku wolnym,nie mieszkacie razem i chcesz miec z dzieckiem wspolne nazwisko. moim zdaniem to glupota-tlumaczenie sie,skoro masz zgode ojca

moja mama pracuje w usc, tak naprawde to tylko formalność jeśli jest zgoda ojca, napisz byle co , i tak przyjmą.

Gość monia7865
dziękuje wszystkim!! zaczełam szukać trochę na googlach i wyczytałąm że jak nie ma porządnego uzasadnienie to nawet jak jest zgoda ojca , mogą się nie zgodzić a mało tego muszę za to zapłacić 50 zł I jeszcze nie wiadomo czy otrzymam zmiane nazwiska. Zgroza !

Gość monia7865
do Pauliny BB - jak napisze dla dobra dziecka to wystarczy

Gość Prawniczka z pewniego miastecz
Zmiana nazwiska kosztuje 37 zł ,to jest opłata skarbowa.Skąd 50?Chyba,że odpis aktu urodzenia jeszcze bierzesz po zmianie.Napisz,że: chcesz,by dziecko nosiło Twoje nazwisko,bo: - ułatwiłoby Wam to codzienne funkcjonowanie(napisz,że musisz mieć zawsze przy sobie odpis aktu urodzenia dziecka,w którym wpisana jesteś jako matka,by udokumentować ,że matką jesteś rzeczywiście), -dla dziecka jest to mało komfortowe,że nosi inne nazwisko, -ojciec wyraża zgodę na zmianę, -dziecko pozostaje wyłącznie pod Twoją opieką,bo ojciec jest poza granicami kraju,