Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gitarra

STYCZEŃ 2010 - WODNICZKI

Polecane posty

Gość gitarra
hmm, ja to jeszcze żadnej położnej na oczy nie widziałam :O oddychanie, rozluźnianie mam poćwiczone na jodze, poza tym zero danych. Koło mnie blisko jest szkoła rodzenia, może tam pójde na przyspieszony kurs....

Gość gitarra
hmm, ja to jeszcze żadnej położnej na oczy nie widziałam :O oddychanie, rozluźnianie mam poćwiczone na jodze, poza tym zero danych. Koło mnie blisko jest szkoła rodzenia, może tam pójde na przyspieszony kurs....

Gość gitarra
uhhh, pisze, wysyłam i ... nic

Gość anna_pe
dziewczyny, widzę, że tu mozna wiecej dowiedziec sie niz od lekarza :) holly- gratuluje wytrwałosci! ja juz szału dostaje i odliczam dni w kalendarzu :) do zdjecia krazka. Wtedy bede mogła wstac. Wiesz,ze nie wiedziałam, że mozna odbyc taka szkołe rodzenia w domu? zaraz usiade i poszukam kogoś kto może do mnie przychodzić. Chociaż nie wiem czy zdąze? Widze, ze jesli chodzi o poród to mam takie same obawy ja ty. W którym szpitalu rodzisz? ja w bielańskim,mieszkam na woli wiec niby blisko ale tak samo boje sie ze korki, że bede sama, że nie dojade, że nie zdaże... Moj dr mowi, że z tym czopem też nie ma co panikować. najwazniejsze sa skurcze- regularne- i wody. Dziewczyny które rodziły pocieszają mnie i mowią, że bóli porodowych nie da sie przegapić i że będe wiedziała, że to to właśnie to :)

Gość fionajestem
Bardzo chciałam iść do szkoły rodzenia,ale ostatecznie zrezygnowałam.Głównie przez to że musiałabym chodzić tam sama,bo mój mąż wyjechała za granicę i będzie dopiero w kwietniu;-(A samej jakoś mi się nie widziało chodzenie na te lekcje.Tam same pary,a ja sama -odpada. Z tym czopem to ja nie mam zdania,fakt mam dość obfite upławy i boję się ze zwyczajnie nie zwrócę uwagi kiedy się pojawi,że pomylę go z upławami!Chyba jestem przewrażliwiona. Dziś zapisałam na liście rzeczy do zakupienia: -aspirator do noska, -nożyczki do obcinania, -mleko w proszku(na wszelki wypadek), -herbatniki i biszkopty do szpitala(też na wszelki wypadek;-), -woda mineralna też do szpitala, (zastanwiam się też nad pasem poporodowym i chyba go kupię)tak więc, -pas poporodowy!

Ja próbuje cos napisac i chyba szybciej nerwicy sie nabawie.. niewiem co sie ostatnio z tą kafeterią dzieje :o

Ja próbuje cos napisac i chyba szybciej nerwicy sie nabawie.. niewiem co sie ostatnio z tą kafeterią dzieje :o

Gość gimmez
Chcesz wygrać wartościowe nagrody takie jak telewizory LCD, iPody, netbooki i notebooki lub gry? Nic prostszego. Wystarczy że podasz poniżej swoje imię i adres mail w celu zarejestrowania się w naszym serwisie GIMMEZ. Po rejestracji będziesz mógł zdobywać punkty, które w późniejszym czasie wymienisz na bardzo interesujące nagrody. Serwis ruszy kiedy uzbieramy minimum 10 tysięcy użytkowników. Każdy użytkownik, który zapisze się przed startem serwisu dostanie 40 GMZ, co wystarczy już na Pendrive'a 4GB ! http://tnij.com/gimmez http://tnij.com/gimmez http://tnij.com/gimmez

Gość gitarra
dzisiaj byłam u lekarza, wyniki ok. Waga dziecka 2800g, Głowka w kanale rodnym na dole- już wiem czemu chodze na siku 25 razy dziennie ;) Mam skierowanie do szpitala na dodatkowe badania 12 stycznia :O głównie ze względu na przebyte inne choroby i się okaże co dalej. w każdym razie usg pokazuje z wymiarów, ze porod sn 16stycznia. oczywiścier moje marzenia o porodzie w owdozie to jakas mrzonka ...:O bo.... w moim szpitalu jest kłopot z ciepła wodą!!!! :(:D o tym braku ciepłej wody to czytałam na kilku topikach, nawet tych sprzed 2 lat! paranoja :O maja wanne, ale rzadko uzywają, bo awaria

Gość gitarra
Fiona, Anna_pe na tej stronie edziecko.pl jest troche filmów o pozycjach porodowych itd. Gdyby Wam sie nie udało trafić na położną, to może chociaz warto te filmiki obejrzeć? Holly plis, Ty jako przeszkolona fachowo zaopiniuj nam czy dobrze tam gadają? ;)

moze teraz sie uda.. ostatnia noc była dla mnie tragiczną ..poszłam spac o 5 nad ranem :o było mi nie dobrze i miałam delikatne skurcze.. znajomi obdarowywują mnie rzeczami dla dziecka i juz niektore rzeczy mamy podwójnie :) juz bym chciała dzieciaczka miec z nami :) tylko to czekanie...ja tez mam wizyte i usg w czwartek,zobaczymy co powiedzą

Witajcie kochane, Jestem zawiedziona tą stronką, cały dzień byl problem ale wkońcu pisze. MARAKUJA 29 Witaj w klubie niewyspanych. Moja poprzednia noc też byla tragiczna. Dziecko dostało takiej siły , szok , myślalam że wyskoczy przez skórę... i mam oblałe krocze , wszystko boli mnie tam na dole. Boję się że niedługo zacznie się już poród. Pocieszam się jedynie tym że nie mam skurczy. gitarra Ja też mam podobny temin wg USG , na 17 stycznia:) Jestem zszokowana z tą wodą, może warto zmienić szpital o ile masz taką możliwość, jejku to przecież to 21 wiek a takie sytuacje sie dzieja... fiona jestem Podczas spotkań z polożną w wiekszości byłam sama i było ok, polecam szkołę indywidualną. Proszę powiedz, jakie to mleko kupiłaś , gdzie można je znaleźć? Może ja też się zaopatrzę:) anna_pe Ja będę rodzić na madalińskiego, ma b dobrą opinię. W sumie to nie dużo dalej niż bielański.

kolejna noc przed nami :o u nas chyba jakis wirus jest bo mamy problemy z zoładkiem i dzisiaj tez nie za dobrze sie czuje :( jutro zaczynam 37 tydz...i z tego co czytam jak bedzie pełny to ciaza jest uwazana za donoszona dziewczyny macie stresa?

Gość anna_pe
hejk, szukalam wczoraj w necie połoznych ktore moge przyjsc do domu. Dzwoniłam do dwóch pań ale nie odbierały :( moze sa jeszcze na swiatecznej przerwie? wysłalam maila, moze ktos odpisze? Marakuja- moj prawdziwy termin to 28 styczen :) widze ze twój to 27? no ale ja ze wzgledu na krazek pewnie urodze ok. 12-15 stycznia. Fiona- kup sobie wode z dziubkiem :) ponoc naprawde ten dziubek ułatwia picie, jest wygodniej. Gitarra- ja tez chodze kilkadziesiat razy na siku :) małego juz od jakiegos czasu mam baardzo nisko. najgorsze sa noce...co półtorej- dwie godziny wstaje. Strone edziecko przestudiowałam juz jakis czas temu ale to ciagle tylko wiedza teoretyczna, w praktyce nadal jestem ciemna :( Holly- madalińskiego jest bardzo ok :) kolezanka tam urodziła kilka dni temu. miala cc ale jest zachwycona obsługa, wygladem sal. Bardzo dobrze wypowiadała sie o tym szpitalu.

Gość fionajestem
Dzieki anna_pe z tym dzióbkiem to na pewno praktyczna rada;-) Mleko dziś kupiłam dla małego,choć mieszkam w w niewielkiej miejscowości mam tu duży bardzo dobrze wyposażony sklep,a stanowisko z jedzeniem dla dzieci w niczym nie ustępuje tym miastowym;-)Zanim podjęłam decyzję które kupić trochę czasu minęło-ostatecznie zdecydowałam się na Nestle NAN 1(od urodzenia) opakowanie kosztuje dokładnie 16,79PLN.Moje kuzynki je używają dla maleństw i są bardzo zadowolone. Dziś nic szczególnego się nie dzieje,tylko to krocze pobolewa ale też nieznacznie.Brzuszek nie opada i w ogóle nie czuję,żeby co miało się zacząć dziać.Maleństwo tylko zauważałam zrobiło się trochę bardziej aktywne kopcia i kopcia.

WITAJCIE MAMUSIE :) i kolejny dzien przed nami...ja mam jutro usg,ciekawe czego sie dowiem wczoraj w nocy strasznie dziwnie biło mi serce....ale usnełam około 3 nad ranem z córcią przy boku bo miała strasznie suchy męczący kaszel i spała ze mną dziewczyny ja mam termin na 27 ale mam juz zaplanowaną cc na 21 i tak sie zastanawiam czy do tego czasu wytrzymam...a nie chiałabym czekac az poród sie rozpocznie ..przyjdą bole,,,a dopiero pozniej zrobią mi cc to taki poród 2w1 i nie usmiecha mi sie to :o a co u was? jak samopoczucie?

Gość fionajestem
Zawsze wydawało mi się,że poród przez cc jest o wiele lepszy niż naturalny.ale im więcej o tym czytam tym większe moje wątpliwości.Jestem nadziei,ze wszystko będzie dobrze. Od jakiegoś czasu odczuwam też bóle kręgosłupa,aż nie chcę myśleć co to będzie jak mnie złapią przy porodzie póle krzyżowe-pewnie mnie tam będą reanimować;-(A wszystko na to wskazuje!

Gość anna_pe
a ja dzis cos przysłabłam...lezałam sobie i nagle serce zaczeło mi szybciej i szybciej walić, oblały mnie siódme poty, rece latały jak u alkoholika, szum w uszach i ciemno przed oczami! Nie wiedzialam co sie dzieje?! Partner trzymał mi nogi w górze i troche pomogło, po parunastu minutach przeszło wszystko. Potem tylko wymiotowac mi sie chciało ale wypiłam szklanke coli i było ok. Nie wiem o co chodzi? skad to sie wzieło?!

Gość anna_pe
marakuja- na poczatku chciałam rodzic przez cc ale potem jakos przestawiłam sie na naturalny :) ale poprosilam lekarza,ze jak mialabym meczyc sie 16h to niech mnie tnie i wyjmuje dzieciaczka ;) na co lekarz powiedział, ze taka cesarka jak juz jest akcja porodowa to nawet lepsza- bezpieczniejsza dla matki i dziecka. po czym kolezanka, ktora rodziła 2 dzieci przez cc powiedziala to samo- ze jak cesarka to tylko wtedy kiedy zaczyna sie akcja. Ale nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyc,ze dlaczego niby tak jest lepiej?

Gość anna_pe
zagłosowałam :)

Gość fionajestem
Dziewczyny a wy macie problemy z oddychaniem.Bo ja starszne,mówiłam nawet o tym mojemu ginowi ale on stwierdził że to normalne.Czasem w nocy muszę otwierać okno i wystawiać łepetynkę bo zwyczajnie brakuje mi tchu,a śpię prawie na pół siedząco inaczej nie dałabym rady.Ma któraś z Was może taki problem?

Gość anna_pe
fiona-ja mysle,ze to normalne w ciazy, macica uciska. ja tak mam jak leze na prawym boku albo długa na wznak. Ogolnie jest mi ciagle goraco, ogrzewanie w domu wyłączone, okno lekko uchylone, przed snem wietrzone.

DZIEWCZYNY,,,ja tez miałam wczoraj problemy z serduchem,jakos dziwnie mi biło i robiło mi sie słabo :o troszke sie przestarszyłam..a co do oddychania to ja mam z tym problem juz od paru lat (to taka moja fobia) ze jak sie zdenerwuje to barkuje mi powietrza wiec teraz nawet jesli by tak było to chyba dla mnie bez róznicy :P jutro mam usg wiec sie dowiem czy dzidzius jest juz ułozony do porodu..bo jak do tej pory pozycje zmienia 3 razy dziennie..mam duzo wód płodowych i połozna sie smiała ze bedzie z niego pływak dziewczyny chciałąm sie poradzic w jednej sprawie ,mam juz planowaną cc na 21 stycznia terminz @ na 27 wiec 6 dni przed normalnym terminem...obawiam sie ze nie dotrzymam do tego czasu a nie chciałąbym przechodzic cc na szybkiego kiedy poród sie juz rozpocznie chciałabym jutro zapytac czy zmienili by mi termin na wczesniejszy tak w 38 tyg i niewiem czy mam jakies szanse dotego byłam w szpitalu 10 dni temu bo miałam juz rozpoczetą akcje porodową ...skurcze do 60% plamienia brazowe...a 3 dni temu podejrzewam ze odszedł mi czop,tym bardziej jestem w stresie ze nie dotrzymam do tego terminu szykowali mnie juz do cc ale po godzinie lekarka powiedziała ze to jeszcze za wczesnie 34 tydz i dziecko miało by duze problemy (wczesniak) jak myslicie czy mam szanse na przyspieszenie cc?